Viva Glam Rihanna II

De MAC Viva Glam samenwerking met Rihanna loopt als een trein, vandaar dat het Canadese cosmeticamerk en de knappe popzangeres voor de tweede keer de handen ineen hebben geslagen. De vraag is alleen of deze editie van Viva Glam Rihanna II net zo hard zal lopen, want het zijn nogal gewaagde kleuren… Rihanna staat het in elk geval prachtig! Ik ben erg benieuwd hoe jullie deze kleur bij mij vinden staan.

VIVA GLAM RIHANNA II-BEAUTY-FALL14-300 VIVA GLAM RIHANNA II-AMBIENT-FALL14-300De nieuwe Viva Glam is geïnspireerd op Rihanna’s persoonlijkheid, fearless en confident. De mauvekleurige lipstick is een kleur die ik nooit eerder heb gezien en is daarom inderdaad erg gewaagd. Het is een kleur die niet bij iedereen in de smaak zal vallen, gok ik. De lipglass is iets gangbaarder en bestaat voornamelijk uit violetkleurige glittertjes.

viva glam rihanna II_14 viva glam rihanna II_15 De verpakkingen zijn schitterend! Diep donkerrood met een matte velvet finish en uiteraard Rihanna’s handtekening.

viva glam rihanna II_19 In eerste instantie schrok ik van de lipstickkleur, maar aan de andere kant kan ik het altijd wel waarderen als iemand ‘outside the box’ denkt en eens een keer geen gangbare kleur ontwikkeld.

Iemand op Instagram noemde het een “flinke misser van MAC” maar persoonlijk denk ik dat deze kleur juist erg mooi staat bij een getinte en donkere huid. En ja, er wordt in de cosmetica industrie al genoeg ontwikkeld voor de blanke huidjes, dus nu is het een keer de beurt aan de donkere dames. Dat iets niet staat bij jouw huidtype wil nog niet zeggen dat het een misser is en dat het niemand staat, natuurlijk.

viva glam rihanna II_20 De lipglass omschrijft MAC als een ‘cool mauve with red frost’ en de lipstick omschrijft MAC als een ‘warm mauve with silver frost’. De lipglass vind ik persoonlijk vrij doorzichtig met vooral veel violetkleurige en fuchsiakleurige glitters. De lipstick vind ik eerder bruin dan mauve, met een warme, goud metallic ondertoon.

MAC Viva Glam Rihanna II Lipstick

viva glam rihanna II_17 viva glam rihanna II_06 viva glam rihanna II_08 viva glam rihanna II_07 Tja, het is even flink wennen zo’n kleur. Het staat niet bepaald fris (zoals roze of peach) of klassiek (zoals rood). Eerder een beetje goth. Je moet oppassen dat deze kleur je niet grauwig laat overkomen. Niet elke huidskleur komt hier dus mee weg! Bij mijn tintje vind ik deze kleur nog nét passen, maar persoonlijk denk ik dat het mooier en chiquer staat bij dames met een donkerder huidskleur dan ik. Ik moet wel zeggen dat het weer eens wat anders dan anders is en dat het heel edgy, mysterieus en duister staat. Ergens heeft het wel wat!

MAC Viva Glam Rihanna II Lipglass

viva glam rihanna II_18 viva glam rihanna II_02 viva glam rihanna II_03 viva glam rihanna II_05De lipglass is een stuk gangbaarder en geeft mijn lippen eigenlijk alleen een glansje met heel veel miniscule glittertjes. Van de lila kleur in de huls zie je op de lippen amper wat van terug. Dit product is niet zo heel bijzonder, maar staat bij iedereen goed en is prachtig om over lipsticks heen te dragen om de glans te versterken.

MAC Viva Glam Rihanna II Lipstick + Lipglass

viva glam rihanna II_09Zo ziet het eruit wanneer je de Viva Glam Rihanna II lipglass over de lipstick aanbrengt. De lipglass maakt de lipstick een klein beetje frisser omdat het minder bruin en meer lila lijkt. Het eindresultaat is nu meer auberginekleurig. Bovendien valt de zilveren frosty glans weg door de sterke glans van de lipglass.

viva glam rihanna II_10viva glam rihanna II_11Edgy, mysterieus, apart, gewaagd en gedurfd, dat is de Viva Glam Rihanna II lipstick zeker. Niet iedereen is fan van deze kleur, en dat snap ik ook wel, want het maakt al snel grauw en men houdt toch al sneller van gangbare, frisse kleurtjes zoals rood, roze of koraal. Toch vind ik het erg gaaf dat Rihanna zo’n aparte kleur heeft gekozen en tegelijkertijd heeft gedacht aan de mensen met een getinte en donkere huid, die deze kleur volgens mij uitstekend kunnen hebben.

viva glam rihanna II_16

Niet geheel onbelangrijk: elke cent van de verkoopprijs van Viva Glam komt ten goede aan het helpen vrouwen, mannen en kinderen die leven met of geïnfecteerd zijn door HIV/AIDS.

De Viva Glam Rihanna II lipstick kost €18,50 en de Viva Glam Rihanna II lipglass kost €17,50. Beide producten zijn beschikbaar vanaf 11 september in alle MAC verkooppunten, maar de online launch is al een week eerder, namelijk op 4 september via www.maccosmetics.nl.

Mocht deze nieuwe editie niet jouw ding zijn, ook de eerste Viva Glam Rihanna (de rode kleur) zal weer beschikbaar zijn!

Wat vinden jullie van de nieuwe Viva Glam Rihanna II collectie? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

93 Reacties

 1. Anne
  18 augustus 2014 / maandag, 18 augustus 2014

  Staat je geweldig !

 2. Caro
  15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Ik vind de lipstick je echt super staan! Vooral met de gloss erbij. Hij heeft wel een beetje een r&b 90’s vibe…

 3. Cherrelle
  15 augustus 2014 / vrijdag, 15 augustus 2014

  Ik ben vind de kleur ook niet geslaagd en ondanks ik een bruine huid heb denk k ook niet dat de kleur mij zal staan.

 4. 14 augustus 2014 / donderdag, 14 augustus 2014

  Erg gewaagd maar wel gaaf, juist leuk, weer ff iets helemaal anders!

 5. 14 augustus 2014 / donderdag, 14 augustus 2014

  Voor donkere huidjes is dit een hele mooi kleur maar voor mijn blanke huid is zo’n kleur echt verschrikkelijk haha.

 6. Luca
  14 augustus 2014 / donderdag, 14 augustus 2014

  Ik vind het zeker een lipstickkleur die perfect aansluit bij Rihanna, en hij zal vast wel mooi staan bij donkere huidjes, maar ik vind het persoonlijk jammer van MAC dat ze juist de Viva Glam lipstick in zo’n gewaagde kleur uitbrengen. De Viva Glam staat in het teken van het goede doel. Ik kan niet in de toekomst kijken, dus ik weet niet of de lipstick goed zal verkopen, maar persoonlijk verwacht ik er niet veel van. Mac brengt bijna twintig limited editions per jaar uit, is er dan geen plek voor een lipstick zoals deze? Als de lipstick in een mooie, roze kleur zou zijn, had ik ‘m zeker gekocht, en dan vind ik het fijn dat mijn geld naar een goed doel gaat.

  XX

 7. Brenda
  14 augustus 2014 / donderdag, 14 augustus 2014

  Heb net dezelfde review bij veracamilla gezien en toen ik de lipstick bij haar zag dacht ik echt ‘wat een gekke kleur’, maar bij een donkerdere huidskleur staat hij echt mooi! Vind dat je er zeker mee weg kan.

 8. Annika
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Wat staat hij mooi bij Rihanna!
  Ik denk inderdaad dat deze lipstick prachtig staat bij donkere huidskleuren. Zeker met de lipglass erover vind ik hem heel mooi. Die paarse gloed is prachtig!

 9. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik moet zeggen dat ik de kleuren zelf nooit zal gaan dragen omdat ze waarschijnlijk niet zo goed bij mij staan. Maar ik vind de kleuren wel wat hebben en jouw staan ze niet verkeerd! Mooie foto’s!

 10. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik vind die lipstick kleur eigenlijk best lelijk… Maar zoals je zegt denk ik dat deze wél mooi zal staan bij erg getinte en donkere dames. Ikzelf ben een echte bleekscheet, dus ik zou echt een mal figuur slaan met deze kleur! 🙂
  De combinatie van de lipglass over de lipstick heen maakt hem ook veel meer draagbaar! 🙂

 11. Kim
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Toen ik de kleur van de lipstick zag dacht ik meh, maar als ik je hem zo op zie hebben vind ik hem helemaal niet zo meh.
  Ik vind hem eigenlijk best wel mooi. Ik vind het ontzettend apart (op een goede manier).

 12. Genevieve
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik vind het wel wat hebben! En ik weet zeker dat er genoeg mensen zijn die deze kleur kunnen dragen en het er fabulous uit ziet! Doet me namelijk heel erg denken aan de ’90 en dat vind ik wel tof.

 13. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik vind het geen mooie kleur lipstick. De gloss vind ik wel leuk.

 14. lot
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik moet zeggen dat ik het hier niet helemaal mee eens ben: ‘En ja, er wordt in de cosmetica industrie al genoeg ontwikkeld voor de blanke huidje’.

  Ik ben erg blank, en het blijft voor mij altijd lastig om een concealer of foundation te vinden. Zelfs al lijkt het licht, als het opdroogt is het altijd te donker.

  Daarom vond ik de opmerking van dus nu is het een keer de beurt aan de donkere dames lastig om neutraal te lezen, want als een hele lichte dame zou ik ook graag meer producten zien. Maar deze opmerking lijkt nu (op mij) een lichte racistische ondertoon te hebben.

  Overigens vind ik de lipstick zelf heel lelijk door de metallic glans.

  • Janis
   13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

   Lot, dit ben ik totaal niet met je eens. En al helemaal niet dat het een licht rasistische ondertoon zou hebben. Het is echt zo dat er meer (make-up) producten worden ontwikkeld voor de blanke dan voor donkere/negroide huid. Dat is meer een feit opnoemen dan dat het rasistisch is.

   Kijk maar eens in een ICI Paris of drogist bij de merken en dan met name de foundations. Zelden zitten daar donkere kleuren tussen en zo wel, dan vaak maar één. Terwijl mensen met een donkere huidskleur ook niet allemaal dezelfde tint hebben, net zoals blanke mensen (rode ondertoon, gele ondertoon, donker, lichter)

   Thijs Willekes heeft dit ook eens benoemd in een workshop die ik bijwoonde, dat er nog veel te winnen is op het gebied van make-up voor mensen met een donkere huid.

  • Laure
   16 augustus 2014 / zaterdag, 16 augustus 2014

   Lot, ik ben ook te bleek om foundations en concealers te vinden. Dus ik begrijp dat het irritant kan zijn.
   Toch vind ik je opmerking onterecht. Ondanks het feit dat er voor ons, als zeer blanke dames, bijna geen match te vinden is, is het voor mensen met een donkere huid oneindig maal moeilijker.

   Spijtig genoeg ligt in de beauty wereld de focus vaak nog op de blanke huid, ten koste van make-up bestemd voor de donkerdere huid. Vaak zijn er verschillende shades zoals ‘fair’ en ‘light’ (die voor mij vaak iets te donker/gelig zijn), maar voor de gekleurde is er vaak geen of juist maar 1 shade. Dat terwijl er zoveel schakeringen in huidskleur zijn en verschillende ondertonen. Voor de zwarte huid zijn er vaak zelfs geen foundations en concealers te vinden. Tenzij je onmiddelijk zeer duur gaat of in het buitenland aankoopt.

   Dus ja, wij vallen spijtig genoeg juist buiten het spectrum, maar er zijn hele groepen vrouwen die bijna nooit als doelgroep worden aanzien, gewoon omdat ze “niet blank genoeg” zijn… Zij vallen niet juist buiten de doelgroep, in de ogen van de industrie staan ze er mijlen vanaf.

 15. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Als ik eerlijk mag zijn vind ik dit een beetje geld verspilling.. Veel te duur voor een lipstick die maar bepaalde mensen staan haha, ik vind roze veeel mooier bij jou staan zoals bij het miss sporty artikel 🙂

  • 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

   Ik bedoel trouwens ook dat hij bij veel donkere huidjes niet zal staan 😛 heb het al op een vriendin gezien en een andere blogger en dacht ook.. neeh hahha

 16. Simone
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Goed artikel Serena.

  Vooral dit: “er wordt in de cosmetica industrie al genoeg ontwikkeld voor de blanke huidjes, dus nu is het een keer de beurt aan de donkere dames. Dat iets niet staat bij jouw huidtype wil nog niet zeggen dat het een misser is en dat het niemand staat, natuurlijk.”

  het is weer eens wat anders. Wees blij dat er zoveel nieuwe kleuren in de cosmetica gebruikt worden. Niet iedere kleur staat bij iedereen maar er komen wel weer andere kleuren die wel geschikt zijn voor de blanke huid.

 17. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik ben benieuwd of deze lipstick ook direct gaat uitverkopen, dit is inderdaad wel een kleur die wat ‘raarder’ is dan we gewend zijn. Stiekem vind ik hem ook wel wat hebben, hij misstaat je in ieder geval niet.

 18. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik vind de kleur apart en gewaagd en ik denk dat hij bij donkere meiden prachtig zal staan! Het grappige is dat deze kleur in de jaren ’90 juist veel gedragen werd, het was toen juist een trend, haha. Ik droeg toen zelfs zilveren(!) lipstick. Helemaal hot joh ;).

 19. Lou
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Dit ga je misschien echt überstom vinden… maar ik vind je shirt er niet echt bij passen. Misschien iets om rekening mee te houden de volgende keer? Zo komt het allemaal niet goed tot z’n recht

 20. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik denk dat hij mooi is bij donkerdere huiden en zeker bij Rihanna. Maar de lipstick op zich vind ik eerlijk gezegd lelijk 🙁

 21. Kimberley
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Vind de lipstick echt vreselijk.

 22. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Mooie kleur, maar ik ben bang dat hij bij mij heel erg veel slecht zou staan (ben vrij bleek).

 23. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Toch vind ik die bruine lipstick je ouder doen lijken. Je kan het wel hebben indd maar andere kleurtjes staan je echt mooier.. ook doet die kleur me denken aan begin jaren 90.. was toen ook zoon periode dat bruin tinten op je lippen erg in was

 24. Wendy
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Ik vind hem erg gaaf bij je staan. Voor mezelf zou het niks zijn, maar jij kunt hem goed hebben! Prachtig.

 25. 13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  In combinatie met de lipgloss vind ik de lipstick eigenlijk best wel ok bij jou. Zeker niet voor mij, maar er zijn volgens mij echt wel mensen die hier heel goed mee staan.

 26. Sanne
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Los vind ik ze niks, maar samen denk ik YEAH! Gaaf dat het eens wat anders is dan doorsnee, zoals jij zegt. Ik zal hem niet kopen, want ik ben gewoon geen lipstick meisje. Plus zal deze kleur mij te oud maken en zal ik deze alleen in de zomer kunnen dragen als mn indotint duidelijk naar voren komt. Fijne review!

 27. Roxanne
  13 augustus 2014 / woensdag, 13 augustus 2014

  Wauw Serena, die lipstick laat je ogen echt stralen! Lekker mysterieus 🙂

 28. Joëlle
  12 augustus 2014 / dinsdag, 12 augustus 2014

  Vind vooral de combi stick en glass jou heel erg mooi staan! Kan je goed hebben met jouw huid! Vind het tof dat ze zich eens meer richten op de donkere huid.

 29. 12 augustus 2014 / dinsdag, 12 augustus 2014

  Wat een gave lijn weer van MAC! Past helemaal bij de stijl van Rihanna vind ik. Ik ben vooral weg van de lipgloss en ga hem zeker even bekijken als hij in de winkels ligt..

 30. Jantine
  12 augustus 2014 / dinsdag, 12 augustus 2014

  Ahhhh Serena, ik vind beide in combinatie echt zo gaaf bij je staan! Gewoon echt feestelijk ofzo, heel stoer.

 31. 12 augustus 2014 / dinsdag, 12 augustus 2014

  Ik vind die lipstick eigenlijk ook wel heel gaaf, lekker anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *