L’Oréal EverPure review

Laatst reviewde ik de veganistische en biologische haarverzorgingsproducten van Yarok Hair, een lijn met producten zonder sulfaten, parabenen en alcohol. Jullie waren erg enthousiast, maar de prijs van deze producten was voor velen aan de hoge kant. Ik snap dat niet iedereen €25,- voor een shampoo wil of kan neerleggen, dus ben ik op zoek gegaan naar een sulfaatvrije lijn die een stukje voordeliger is. Ik kwam uit bij EverPure van L’oréal, waarvan ik de shampoo kort heb besproken in de review ‘sulfaatvrije shampoo’s‘. De lijn ligt al vanaf het najaar van 2012 in de schappen van geselecteerde Etos filialen (helaas is het niet bij elk filiaal verkrijgbaar), dus ik vond het de hoogste tijd om er aandacht aan te besteden!

Dit keer heb ik niet alleen de shampoo, maar ook de conditioner en long lasting moisture fluid (leave-in conditioner) getest die ik vandaag voor jullie zal gaan reviewen. De shampoos en conditioners zijn er in twee variaties, namelijk Colour Care & Moisture en Colour Care & Volume. Ik koos voor de Colour Care & Moisture producten, aangezien mijn van nature droge haren altijd wel wat hydratatie kunnen gebruiken! Voor de extra droge of pluizige haren bevat deze lijn ook een haarserum.

loreal everpure1Sulfaten zijn reinigende zouten, ook wel chemische bestanddelen die op grote schaal in cosmeticaproducten worden verwerkt. Het zijn krachtige reinigers en ze zorgen voor een schuimend effect. In hoge concentraties kunnen sulfaten echter voor huidirritaties zorgen, en daarbij invloed hebben op je haarkleur of natuurlijke glans.

De EverPure range van Hair Expertise is verrijkt met ingrediënten die erom bekend staan op een zachte, milde manier het haar te kunnen reinigen. De sulfaten zijn vervangen door 5 sulfaatvrije reinigingsstoffen (natriumlaurylsulfaat sulfoacetate, dinatrium laureth sulfosuccinaat, natriumlaurylsulfaat sarcosinaat, coco-betaine, natrium-actieve isethionaat en decyl glucoside) die milder zijn voor het haar. Ze houden een geverfde kleur langer mooi en drogen de haren minder uit. Hoewel het speciaal ontwikkeld is voor mensen met geverfde lokken heeft eigenlijk iedereen met droge haren of een gevoelige (jeukende, schilferige) hoofdhuid baat bij sulfaatvrije shampoo’s.

loreal everpure2Ik ben de EverPure lijn meteen gaan testen na de review van Yarok Hair, dus inmiddels heb ik deze lijn nu zo’n twee weken in gebruik. Ook van deze lijn krijg ik geen schilfertjes op mijn hoofdhuid en mijn haren zijn er niet minder door gaan glanzen. Een bijkomend voordeel van deze lijn vind ik vooral de geur. De geur is namelijk helemaal geweldig! Na het wassen ruik je nog een dag goed de geur van deze shampoo om je heen, de dagen erna neemt de geur uiteraard af, maar het is nog steeds aanwezig. Zelfs op dag 3 ruik ik de geur nog subtiel. Yarok Hair is gegeurd met etherische oliën en EverPure is gegeurd met parfum, dus dat verklaart een hoop. Verder bevat de EverPure lijn botanische oliën van pepermunt, rozemarijn en jeneberbessen, wat de lijn een frisse en opgewekt aroma geeft. Ik krijg er echt energie van!

loreal everpure3De EverPure shampoo zit in een tube van 250ml. Op zich wel praktisch, maar soms knijp ik gewoon iets te hard waardoor de tube helemaal verkreukeld en scheef gaat staan. Dit is geen minpuntje hoor, het staat gewoon een beetje sneu (hihi). De textuur van de shampoo is net zoals andere shampoo’s. Het masseert gemakkelijk op mijn hoofdhuid en er komt weldadig veel en fijn schuim vanaf. Ik houd van schuim! Ik weet dat schuim niet noodzakelijk is om goed te kunnen reinigen, maar het zorgt ervoor dat ik alles gemakkelijker kan verdelen. Met een klein beetje shampoo creëer je al voldoende schuim voor je gehele hoofd en haren, dus het is vrij zuinig in gebruik.

loreal everpure_4Ingrediëntenlijst;loreal everpure6De EverPure shampoo bevat verschillende milde reinigers waardoor mijn hoofdhuid inderdaad niet meer schilfert, maar ook bevat het parabenen en parfum. Zelf heb ik hier geen problemen mee (ik ben juist dol op de geur die aan deze lijn is toegevoegd), maar mocht je echt een hele gevoelige hoofdhuid hebben dan kan het zijn dat je overgevoelig bent voor parfum en parabenen, dus dan zou deze lijn minder geschikt zijn voor jou.

loreal everpure4 Zelf ben ik meer van de compacte, lobbige haarmaskers, maar sommige conditioners krijgen ook mijn goedkeuring. Vooral wanneer het vrij stevige, dikke conditioners zijn. Dit is zo’n stevige, dikke conditioner. Ook bij dit product geldt dat de tube van 250ml zeer praktisch is, maar dat het knijpen hele treurige gedeukte tubes oplevert. Misschien moet ik gewoon wat minder enthousiast zijn! Deze tubes zijn van een bepaald materiaal vervaardigd wat weinig weerstand biedt als je erin knijpt, waardoor je al snel ‘te hard’ knijpt. Maar, net zoals ik al zei bij de shampoo, het is een opmerking, geen minpunt.

everpure conditioner
De dikke, romige textuur vind ik erg fijn. Het verdeeld goed over de lengte van mijn haar en het voelt lekker smeuïg aan tijdens het aanbrengen, ondanks dat er geen siliconen in dit product zitten. Wel zitten er ook hier parabenen en parfum in. De geur van de conditioner is anders dan die van de shampoo. Frisser, meer mint, sprankelender en vrolijker. De conditioner laat de meeste geur achter op je haren, want mijn haren ruiken de komende 3 dagen na het wassen nog mintyfresh!

loreal everpure_1Ingrediëntenlijst;loreal everpure7Na het uitspoelen zijn mijn haren ontklit en voelen ze lekker glad en zacht aan. De droge punten voelen gevoed en gezond aan en dat is goed terug te zien aan de glans van mijn haren!

loreal everpure5 De Long Lasting Moisture Fluid is zoiets als een leave-in conditioner, iets wat ik eigenlijk nooit gebruik. Ik gebruik wel serum voor in de onderste puntjes, maar leave-in gebruik ik vrijwel nooit. Voor deze review heb ik het uiteraard wel gebruikt en ik moet zeggen dat ik er zeer over te spreken ben. Vooral wanneer je haren pluizig en extreem droog zijn (of wanneer je krullende lokken hebt), is dit spul erg fijn.  Het goedje bevat wel siliconen, maar het voelt niet zo zijdeachtig vettig. Het voelt eerder aan al een soort hele vloeibare gel. En zo ziet het er trouwens ook uit.

loreal everpure_3Dit product zit praktisch verpakt in een pompflacon. Afhankelijk van de lengte en droogheid van je haren kun je het beste 1 – 6 pompjes aan je haren toevoegen. Zelf gebruik ik er 4. Wat ik doe is het goedje in mijn handpalmen pompen, mijn handen tegen elkaar aan wrijven en mijn handen vervolgens door de lengte van mijn haren halen, concentrerend op de onderste puntjes. Dit doe ik op handdoekdroog haar.

Wanneer mijn haren zijn opgedroogd merk ik wel dat ze een beetje harder zijn op de plekken waar ik de leave-in heb aangebracht, maar dit borstel je zo weer uit. Het is dus wel belangrijk om te onthouden dat je nog even uitborstelt, ander ziet het er slierterig uit.

loreal everpure_2Ingrediëntenlijst;loreal everpure8In dit product zitten siliconen, maar niet zo veel als in een serum. Dit is dus niet zo ‘voedend’ als een serum. Perfect voor de mensen die niet hele droge lokken hebben maar toch iets extra’s willen doen voor hun haren of last hebben van pluizige haartjes. Heb jij – net als ik – erg droge punten, dan is een extra serum, of alleen serum, waarschijnlijk geschikter. Zelf zou ik eerder het serum uit deze lijn aanschaffen in plaats van deze leave-in, maar dat is persoonlijk natuurlijk. Maar hoe zit het dan met sulfaatvrije shampoo’s, siliconen en build-up? Het blijkt gewoon goed samen te gaan zonder build-up te vormen, maar hier kom ik later nog op terug!

Hieronder een aantal foto’s die Maren van me heeft gemaakt op de hotelkamer in Brussel. Zoals je kunt zien heb ik gladde, glanzende haren met helemaal onderin toch nog wel wat drogere punten. Ik heb dus echt aanvullend een serum nodig om alles er gezond uit te laten zien, maar ik moet zeggen dat het ook zonder serum al veel minder droog is vergeleken met de tijd dat ik mijn haren nog verzorgde met shampoo’s die wel SLS/SLES bevatten.

loreal everpureIk heb geen ombre coupe, maar wanneer er licht op mijn haren valt weerkaatst het de lichtere onderkant (uitgroei!) wat sterker, waardoor het er op foto’s wel ombre uitziet.

loreal everpure5Ik ben blij dat er een betaalbare, makkelijk te verkrijgen sulfaatvrije haarverzorgingslijn op de markt is. L’Oréal speelt hiermee perfect in op de vraag die er steeds meer komt naar sulfaatvrije shampoo’s. En waarom zou je ook niet? Het is milder voor je haar en hoofdhuid, het behoudt je gekleurde coupe langer en het droogt je haren niet uit.

En dan de heerlijke, frisse spa-achtige geur die deze lijn heeft. Geweldig! Ik houd er van als haarproducten nog lekker lang nageuren op mijn haren. Het is niet functioneel, maar wat mij betreft wel een pluspuntje. Verder vind ik het ook fijn dat deze lijn ‘gewoon’ bij Etos verkrijgbaar is. Niet iedereen heeft De Tuinen in zijn of haar stad dus met deze lijn kan in principe iedereen gemakkelijk aan sulfaatvrije haarverzorging komen.

Hieronder nog even de gekreukelde flessen, zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel;

loreal everpure1.jpgDe L’Oréal EverPure shampoo en conditioners zitten in tubes van 250ml en kosten €8,99 per stuk. De leave-in spray kost €12,99. De lijn bestaat verder nog uit een serum en haarmasker, deze kosten ook €12,99 per stuk. De L’Oréal EverPure lijn is te koop bij Etos (helaas niet bij elk filiaal, maar wel bij veel).

Ik ben benieuwd of jullie ook veel belang hechten aan sulfaatvrije (haarverzorgings)producten. Ik wil in elk geval niet meer zonder, want het doet veel goeds voor mijn hoofdhuid en is milder voor mijn toch al droge lokken.

Until next time,
Serena Verbon

 

 

Volg:

112 Reacties

  1. Love
    9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

    kan het ook voor africaans steil/krullen haar
    gebruiken

  2. Cherry
    16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

    Je kan deze lijn inmiddels ook bij de Action komen. Alleen veeel goedkoper :). Ik heb vandaag de conditioner gekocht, even uitproberen, ben benieuwd.

  3. AdJ
    6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

    Op de tubes/flesjes staat geen houdbaarheidsdatum; kan ik deze info ergens anders vinden?

    • Serena
      Auteur
      6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

      ik zou even contact opnemen met de klantenservice van L’Oréal!

  4. maria
    12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

    Bij de etos is er nu een actie! 50% korting scheelt een hoop :)

  5. Ivonne
    25 juni 2013 / dinsdag, 25 juni 2013

    Weet je toevallig ook of deze shampoo, conditioner en serum gebruikt kunnen worden op met keratine (Brazilian keratine treatment) behandeld haar????? Je moet dan ook sulfaatvrije shampoo’s, conditioners en serums gebruiken, omdat andere de keratine afbreken.

  6. Lizet
    16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

    Ik weet niet of het al eerder is gezegt in de comments, maar deze shampoo’s en conditioners zijn ook bij de DA te koop. Tenminste bij DA van der Doelen die je vooral in Brabant kan vinden ;) Er is trouwens ook een masker in een pot van deze serie, wellicht iets voor jou Serena? En er zijn 3 series, voor gekleurd haar, volume, en pluizig haar.

  7. Denise
    11 april 2013 / donderdag, 11 april 2013

    Hij is niet alleen bij Etos te koop, maar ook bij bijv DA drogist! Niet dat mensen er speciaal voor naar Etos gaan terwijl DA om te hoek zit ;)

  8. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

    Ziet er prima uit. Ik was nu met anti-rooshampoo met juist SLS/SLES, omdat ik de rode kleur uit m’n haar wil en daarmee vervaagt het, maar dat is eigenlijk niet zo goed voor je haar. Dus als m’n haar weer de goede kleur heeft, ga ik misschien ook wel deze proberen

  9. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

    Klinkt heel fijn! Alleen jammer dat er dan weer wel siliconen in de leave-in conditioner zitten terwijl die niet in de gewone condition zitten :(

  10. 10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

    Ik heb deze shampoo ook een tijd lang gebruikt en was er ook weg van! Ik gebruik nu Guhl Sensitive en heb toch weer schilfertjes en jeuk.. baal er heel erg van. Ik vind de geur van L’Oréal Everpure niet zo lekker, maar misschien dat ze met meerdere versies komen. In amerika heb je namelijk héél veel sulfaatvrije shampoo’s van L’Oréal. (Eversleek, Eversmooth, Evercrème).

  11. T
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Vind het toch nog wat duur, maar zal zeker even in duitsland kijken. Ik heb namelijk heel veel schilfertjes en baal er met mn donkere haar ontzettend van. Heb nu een shampoo bar van lush maar het werkt alleen als ik na het wassen niet meer aan mn hoofdhuid kom, anders komen ze gelijk te voorschijn. Goede review!

  12. Lotte
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wat ik mij nu afvroeg: hoe kan het nou zo schuimen als er geen sulfaat inzit? Leuk artikel en leuk ook die “scheikundige ” informatie :)

  13. Selena
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik gebruik deze lijn ook maar dan de volume versie… Echt heeeerlijke shampoo, droogt m’n haar niet uit, geen jeuk, en maakt m’n haar niet slap. Verder ben ik ook fan van de leave in moisture fluid, verzorgt en maakt het tegelijkertijd steviger! Vooral geschikt voor fijn haar wat snel slap wordt van serums is dit product ideaal!

  14. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik gebruik deze shampoo en crèmespoeling nu ook al een tijdje op mijn felrode (gekleurde) haren. Ik vind de crèmespoeling echt zó lekker ruiken! De producten zijn inderdaad ook heel fijn en mijn haar pluist inderdaad minder, en ik merk dat mijn haar ook niet meer zo droog is als voorheen. De prijs staat me alleen nog steeds een beetje tegen, maar zodra de everpure lijn in de reclame is sla ik in! Tip: In sommige DA’s kun je deze lijn van l’oreal ook krijgen ;)

  15. Linse
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Klinkt heel fijn! Ik ben zelf altijd op zoek naar lekkere sulfaatvrije shampoos:) Ik krijg altijd een heleboel pluis op mijn haar als ik een shampoo met sulfaten gebruik. Hahaha, die flessen heb je wel echt een beetje mishandeld:)

  16. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Klinkt als fijne haarproducten :D x

  17. M
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik gebruik dit al een paar weken, heel lekker spul!
    Ik deuk trouwens de tubes weer terug naar de oude vorm.. zien ze er ook niet zo treurig uit.

  18. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Die tubes vind ik er heel artsy uitzien, zo helemaal ingedeukt, haha. Even goed kijken of er siliconen in de conditioner zitten…

  19. Joanna
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Dankzij jouw vorige review van de Tuinen shampoos, heb ik nu geen jeukerige & schilferige hoofdhuid meer. (ik gebruik de Mexicaanse Cactus shampoo & conditioner) Echt heerlijk. Ik had er zelf nooit aangedacht om eens natuurlijke shampoos te proberen. Dus, een massive thank you!!

  20. Carina
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    De shampoo is niet sulfaatvrij maar sls en sles vrij..

  21. Vivian
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wat ik niet snap;
    EverPure range van Hair Expertise is verrijkt met ingrediënten die erom bekend staan op een zachte, milde manier het haar te kunnen reinigen. De sulfaten zijn vervangen door 5 sulfaatvrije reinigingsstoffen (natriumlaurylsulfaat sulfoacetate, dinatrium laureth sulfosuccinaat, natriumlaurylsulfaat sarcosinaat, coco-betaine, natrium-actieve isethionaat en decyl glucoside)

    Dat met dat sulfaat vrij, waarom zit er dan eigenlijk natriumlaurysulfaat puntjepuntje in?

  22. Romy
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Bij de Etos is L’Oreal nu in de aanbieding.. 30% korting! Ik heb dus meteen de Shampoo en Conditioner gekocht… Ik ben heel erg benieuwd! Thanks voor de tips!

  23. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wat een fijne, uitgebreide en duidelijke review.
    Dit klinkt echt heel erg fijn!
    Sulfaatvrije shampoo’s vind ik wel belangrijk. Ik krijg er heel vaak een droge hoofdhuid van namelijk.
    Bij jou ziet het er ook echt goed uit. Je lokken glanzen weer prachtig ^^
    Ben benieuwd naar het serum en het masker.

  24. Simoon
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Klonk in het begin heel goed! Jammer dat er paraffinum liquidum in de cremespoeling zit, voor mij een reden om hem niet te kopen. Parafine kan voor hele erge build-up zorgen, nog erger dan siliconen.
    Nee, ik blijf lekker verder zoeken naar die ene perfecte cremespoeling zonder slechte bestanddelen, die mijn haar superblij maakt!

  25. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ziet er goed uit! Sowieso ben ik altijd wel te spreken over de haarproducten van L’oreal

  26. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wow, ziet er goed uit en je haar ook!
    Binnekort maar even langs de winkel gaan ^___^

    xx

  27. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik gebruik ook alleen maar sulfaatvrije shampoo maar deze van l’oreal vind ik helemaal niet fijn. Vooral de geur van de conditioner is vies.

  28. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik ben altijd op zoek naar (nieuwe) goede producten die goed zijn voor mijn gekleurde en beschadigde haar. Ik ga deze ook zeker uitproberen, want het klinkt goed.

  29. Esmee
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Is ook gewoon te koop bij DA

  30. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Klinkt best fijn! En betaalbaar ook :)

  31. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Normaalgesproken maakt het me niet zo uit wat een shampoo bevat zolang het maar zijn ding doet, toch de laatste tijd denk ik eraan om naar sulfaat-en parabenenvrije shampoos over te stappen. Het klinkt best goed en ook dat het minder irritaties oplevert.

  32. ais
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    hahaahahhaah die gekreukte tubes op het eind, hilarisch dat je die foto er nog bij hebt gedaan! :’)

  33. Wendy
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Ik gebruik de shampoo nu ook al een paar maanden en eindelijk ben ik van mijn schilferige hoofdhuid af. Love it! Een tip voor de dames die vlakbij de duitse grens wonen (zoals ik in Zuid-Limburg). Bij de DM kost de shampoo slecht 6 euro :-)

    • T
      9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

      Oh fijn dat iemand de prijs al weet haha! Ga em volgende x halen dan

  34. 9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Wauw, klinkt goed! Leuke review, de producten lijken me heel fijn. Ik gebruik ook sulfaatvrije shampoo maar twijfel een beetje over conditioners, haarmaskers en serums. Kan ik nou wel of geen siliconen gebruiken, in verband met build-up?

    • Serena
      Auteur
      10 april 2013 / woensdag, 10 april 2013

      Ik zou zeggen probeer het eens uit :)
      Ik vind van wel!

  35. Joanne
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Fijn dat deze zo goed bevalt!
    Ik ben al jaren sulfaatvrij. Pas als je met sulfaten stopt merk je hoe erg ze je haar en hoofdhuid uitdrogen! Ik heb inderdaad ook gemerkt dat ik siliconen gewoon kan gebruiken met een goede sulfaatvrije shampoo hebt (ik gebruik er een van chi organics). Af en toe doe was ik mijn haar wel met een (sulfaatvrije) clarifying shampoo voor de zekerheid maar het gaat eigenlijk altijd goed.
    Fijn dat je sulfaatvrij nu ook hebt ontdekt! Je haren zullen je bedanken :)

  36. Angela
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Die laatste foto van jouzelf is echt fantastisch mooi! Wow!

    oh en:
    “hoe zit het dan met sulfaatvrije shampoo’s, siliconen en build-up? Het blijkt gewoon goed samen te gaan zonder build-up te vormen, maar hier kom ik later nog op terug!”

    eindelijk iemand die het begrijpt. :)

  37. Barbara
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Hahaha, mijn OCD doet pijn van die gekreukte flessen!

  38. Laura
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    O wauw dit is wel een hele goede tip :D ga ik zeker even naar kijken!

  39. Lies
    9 april 2013 / dinsdag, 9 april 2013

    Volgens mij is die vd Hema vd “Natural” lijn ook sulfaatvrij. €1.30 volgens mij 250 ml.!!! Alleen wel alcohol… En vd DA shampoo pH5,5 die is rond de €3 voor 200 ml. Ben heeeeeeel benieuwd of je die ook al hebt gezien Serena en wat jouw oordeel is ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *