Kruidvat Effex Max Volume Powder review

Mijn geheime wapen voor een Big Hollywood Hair kapsel tot het plafond? Mijn Osis Dust it powder van Schwarzkopf. Dit magische goedje – in het welbekende rode potje – lift mijn haarwortels kilometers de lucht in. Het maakt mijn haren lekker stug waardoor ze praktisch rechtop blijven staan. Hierdoor is het mogelijk om zoiets als dit te creëren;

BAM! Big hair, don”t care!

Volumepoeder maakt alle andere volumeproducten zoals haarlak, haarmousse en root lifting sprays overbodig. Strooi wat van dit poeder op je haarwortels, masseer het even in met je vingertoppen en voila! Volume!

Nu is het Osis dust it powder niet heel goedkoop (adviesprijs €17,95) en alleen te koop bij Schwarzkopf salons of voordeliger te bestellen via webshops (€9,25 via ). Gelukkig zijn er alternatieven op de markt, zoals Got2Be Powder”ful of Super Dust van L”Oréal Professional. Verder heb je Bed Head Sugardust, Taft Styling Powder (for men) en Taft Instant Volume Powder. Kortom, er zijn genoeg volumepoeders op de markt, maar Kruidvat heeft vanaf deze week wel een heel voordelige variant in de schappen liggen.

Het Effex Max Volume Powder kost €2,99 en is daarmee het goedkoopste volumepoeder op de markt. Maar, kan het op tegen mijn favoriete volumepoeder van Schwarzkopf?

Qua formaat komen de potjes aardig overeen. Qua inhoud ook, want in beide potjes bevindt zich 10 gr poeder. Ook als ik naar de ingrediënten kijk zie ik weinig verschillen.

Hieronder de ingrediëntenlijst van Effex:
Hieronder de ingrediëntenlijst van Osis :Het is belangrijk dat je niet te veel volumepoeder gebruikt, want je haren worden anders té stug. Zo stug, dat je instant klitten krijgt en er gewoon niet meer doorheen komt met je vingers. Het is dus belangrijk dat er tijdens het “strooien” niet te veel poeder uit het potje komt. De gaatjes van Effex zijn kleiner en het zijn er minder, dus dat is wel een pluspunt. Je moet wel langer “schudden” tot je genoeg volumepoeder in je haren hebt, maar je kunt het beter opbouwen dan dat je in één keer te veel op je haarwortels strooit.

Het beste kun je het poeder direct op de haarwortels aanbrengen, vind ik. Sommige merken laten how-to video”s zien waarbij ze het poeder eerst op hun hand aanbrengen en vervolgens in het haar, maar dit werkt naar mijn idee minder goed en “heftig”. Bovendien smelt het poeder een beetje weg bij wrijving, dus verlies je op deze manier veel van je haarproduct. Wat je het beste kunt doen is een scheiding maken in je haren en hier het poeder voorzichtig op tikken. Maak zo”n 4 tot 6 scheidingen in je haar en tik op elke scheiding een beetje poeder. Dan even door je haren woelen, het hier en daar fatsoeneren (want geloof me, it”s gonna be wild!) en je bent klaar. Bekijk hier de video van mijn haarroutine, waarin ik het demonstreer.

Nu moet ik zeggen dat mijn haren van nature al behoorlijk wat volume hebben, waardoor het voor- en naeffect wellicht minder spectaculair is. Gelukkig heb ik hier tegenover me een stagiaire zitten met heel sluik en glad haar (wat ze altijd in een paardenstaart draagt). Gelukkig is ze altijd een gewillig slachtoffer van mijn experimenten, want ik mocht zonder moeite het Kruidvat Effex Volume Powder in haar haren strooien. Zoals je ziet creëert het bij de haarwortels flink wat volume wat haar een hele andere look geeft. Wat wilder, minder braaf. Yes, ik houd er van!

Mijn andere stagiaire Yolanda heeft volgens haarzelf altijd (al-tijd) een zogeheten bad hair day. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen! Ze heeft van nature slag in haar haren waardoor ze al vrij veel volume heeft, maar ze heeft erg lang en zwaar haar (zonder laagjes) waardoor het al snel “gewoon hangt”. Met het volume poeder creëer je net dat beetje “oompf” wat het nodig heeft.

Kijk dan, wat een bombshells!

En dan ik! Ook ik heb van nature geen heel sluik en glad haar, het is eerder wat stug te noemen waardoor ik gemakkelijk volume in mijn haren creëer. Vlak na het wassen echter hangt het wel vrij plat (althans, voor mijn doen). Na het volume poeder zit het gelukkig weer zoals ik het altijd graag wil hebben! De dagen erna (totdat ik het weer ga wassen) breng ik geen nieuw volume poeder aan, het blijft gewoon goed en volumineus zitten.

Zoals je ziet heb je met dit fantastische wonderpoedertje in één klap een coupe de volume! Vergeleken met het volume poeder van Osis Dust It vind ik deze van Kruidvat wat minder intens. Het maakt mijn haren minder snel stug dan die van Osis , waardoor ik voor mij gevoel meer moet strooien en het dus minder zuinig is in gebruik. Het grote voordeel is dat Kruidvat Effex Volume Powder vooral erg voordelig is, dat je er gemakkelijk aan kunt komen en dat je het volume kunt opbouwen en niet snel te veel zal gebruiken.

Voor alle volume poeders geldt, mocht je haar in de loop van de dag uitzakken, masseer dan even je haarwortels met je vingertoppen (woel er maar eens even flink doorheen!) en BAM! KAPOW! WHOOSH! Je hebt weer een volumineuze coupe te pakken waar Dolly Parton U tegen zegt. Tevens is dit poeder niet alleen voor lange lokken. Ook korte koppies (bij zowel de dames als heren) en boblijnen creëren volume met Effex Max Volume Powder.

Kruidvat Effex Max Volume Powder kost €2,99 per potje (10 gram) en is vanaf deze week te koop bij Kruidvat filialen in Nederland en België.

Wat vinden jullie van het effect van de Effex Max Volume Powder? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

198 Reacties

 1. Linda
  28 februari 2015 / zaterdag, 28 februari 2015

  Ik heb er gisteren pas voor het eerst van gehoord. Ben het vandaag gaan halen bij het kruidvat. Ik heb altijd slap en futloos haar zonder enige vorm van volume, maar nu zit mijn haar eindelijk zoals ik het wil hebben.

 2. Ria
  23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

  Ik merk er niets en het pakt en je haar wordt erg dof
  Van mij hoeft het niet meer

 3. Meryem
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Hey!! Leuke uitvinding. Maakt dit je haar niet vettig? Ik heb last van haaruitval en vettg haar :/

  • Serena
   Auteur
   31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

   Nee, ik vind van niet, maar dat verschilt denk ik per persoon.

  • Ria
   23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

   Het maakt je haar stug en dof

 4. Els
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Ik doe al jaren een klein beetje maïzena in m,n haaren daar krijg ik echt wel volume van.
  Haha ik lach me dood om al die rotzooi die er bedacht en ook nog eens verkocht wordt

  • Shar
   22 november 2014 / zaterdag, 22 november 2014

   Je ziet toch dat het werkt? Dus dat is niet alleen een kwestie van denken… Veel succes met je maïzena.

   • Maluuu
    30 juli 2015 / donderdag, 30 juli 2015

    Hahahahahaha veel succes met je maïzena, vind ik grappig.

 5. Jessie
  16 september 2013 / maandag, 16 september 2013

  Klein vraagje; Waar (in de provincie Utrecht) koop jij dust it?? Mijn kapper is overgestapt naar Redken 🙁
  En mn potje is bijna leeg, kan niet zonder 😉
  XO Jessie

  • Serena
   Auteur
   16 september 2013 / maandag, 16 september 2013

   bij team kapsalon op hoog catharijne (bij zijuitgang V&D)

   • Jessie
    16 september 2013 / maandag, 16 september 2013

    Thanks!! You saved me from some bad hair days 😉
    XO

 6. Suzanne
  2 juni 2013 / zondag, 2 juni 2013

  Wauuuwie! Die ga ik direct kopen wanneer ik de kans krijg! Ik heb al snel een hangerig kapsel vind ik zelf, en dit….dit is AMAZING! Bedankt voor het bloggen ervan!

 7. Annet
  18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

  Heb jij de Andrélon volume powder al getest? kan daar nergens iets over vinden namelijk!

  • Serena
   Auteur
   18 mei 2013 / zaterdag, 18 mei 2013

   Nee, niet getest!

 8. 10 mei 2013 / vrijdag, 10 mei 2013

  Super fijne review, deze ga ik halen!

 9. Pandora51
  22 april 2013 / maandag, 22 april 2013

  Ik ben toch wel heel benieuwd. Ik heb echt flutsieflutsiehaar, en tot nu toe al zowat alle producten die er te koop zijn geprobeerd, met weinig tot geen rsultaat qua beloftes.
  Zou dit het dan zijn????

 10. Lia Berger
  19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

  Lijkt me geweldig spul.

 11. maria
  19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

  wil ik ook wel proberen

 12. Tamara
  19 april 2013 / vrijdag, 19 april 2013

  Kan ik m ook testen

 13. 16 april 2013 / dinsdag, 16 april 2013

  Ik ga hem testen, nu mijn haar weer redelijk lang is kan k wel wat volume gebruiken. Bij mij is het trouwens net omgekeerd: na het wassen heel veel volume, de volgende dagen wordt het minder en minder. Ik was het maar om de 3-4 dagen dus op dag 4 is het heel erg slap en dun. Benieuwd of dit poeder er wat aan doet 🙂

 14. 3 april 2013 / woensdag, 3 april 2013

  Eigenlijk dus best wel een goede prijs-kwaliteit verhouding, of niet?

 15. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik ga hem zeker kopen de eerst volgende keer dat ik bij kruidvat ben!

  • Ria
   23 januari 2015 / vrijdag, 23 januari 2015

   Ik zou het niet doen

 16. 2 april 2013 / dinsdag, 2 april 2013

  Ik blijf toch maar wat sukkelen met die volumepoeders… Het lukt mij maar niet om op een mooie manier volume in mijn haar te krijgen, om het even welk merk ik gebruik :-p.

 17. Patricia
  30 maart 2013 / zaterdag, 30 maart 2013

  Leuk, maar ik vind dat jij het niet nodig hebt want je hebt op de eerste foto ook al natuurlijk volume in je haar (:

 18. 30 maart 2013 / zaterdag, 30 maart 2013

  Nooit verwacht dat het zo goed zou werken, ik ben fan!

 19. Titia
  29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Dat klinkt goed 🙂
  Ik heb dun haar en een bos met krullen.
  Boven op is het altijd heel plat.
  Ben wel benieuwd hoe het er met meer volume uit zou zien.

 20. Chanel
  29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

  Dag Serena,

  Ik ben zelf ook een brunette en heb de Osis dust ik een keer gebruikt.
  Het effect: mensen kwamen met opmerkingen zoals wordt je nu al grijs?
  Blijkbaar houdt ik er een grijs effect aan over, terwijl ik het goed in masseer.
  Heb jij nog tips om dit te voorkomen?

 21. 28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Wauw deze wil ik wel eens proberen! Stuk voordeliger dan die van Osis.

 22. 28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Wow, dat ga ik eens proberen! Ik heb ook van dat futloze en sluike haar.

 23. Kyra
  28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Ik heb ook de Osis! Ik vind het ontzettend fijn spul, MAAR… Wanneer ik het gebruik, moet ik mijn haar echt 40x wassen voor het spul er helemaal uit is. Na een paar keer wassen (flink inschuimen, masseren etc) blijft mijn haar toch nog stug en vet…. Terwijl als ik dit product niet gebruik, heb ik hier totaal geen last van. Ben ik de enige?

  • Manon
   20 januari 2015 / dinsdag, 20 januari 2015

   Nee ik heb daar ook heel veel last van… Ik was m’n haar al 4 dagen… Maar het is er nog niet uit 🙁

 24. 28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  Ik vind het verschil bij stagiair 1 goed zichtbaar. Ik denk dat ik het zelf niet echt nodig heb (ik heb zulk dik haar). Mooi spul voor meiden met dun en slap haar!

 25. Marit
  28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

  He Serena,

  Ik gebruik ook altijd de Osis + dust it powder op dagen wanneer ik er zin in heb. Ik kan deze gewoon kopen bij de kapperswinkel en bij de kappersopleiding voor tussen de 8€-10€. Volgens mij is dat ook de adviesprijs, misschien kan je daar een keertje een kijkje nemen dat scheelt nog al met €17,95!

  • Kim
   4 maart 2015 / woensdag, 4 maart 2015

   Via haarshop kost t ook maar 9 euro

 26. renoeka
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Maar wat als jeje haar weer glad kamt? Maar toch de volume wil behouden. Zodat het er toch nog wat netter uitziet. Kan dat? Of wordt het dn weer gwn plat?

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Nee, dan zit het minder wild maar wel met meer volume bij de aanzet!

 27. cora
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  het werkt idd wel goed maar vind het zo akelig voelen!

 28. sharon
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Oeeeh dit is precies wat ik zocht. Ga het meteen kopen en uitproberen als ik bij de kruidvat ben! Mijn bobline is geen vorm in te brengen

 29. Genevieve
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Aardige resultaat voor een aardig prijsje 😉

 30. Chantal
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hoi serena,

  Het kapsel op de eerste foto (rechts) is echt TE gek! Kan ik ergens een how to hiervan vinden? Geweldig kapsel .

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Ik heb alleen dat poeder in mijn haren gestrooid en even door mijn haren gewoeld, dan ziet het erna zo uit. Simpel he? 😀

 31. Lot
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik vind het voor veel mooier. Volume maakt me niet uit. Het is niet mooi, mijn mening. Het staat zo rommelig, alsof je je haren niet hebt gekamd en alsof je net uit een tornado komt. Niets voor mij. Vind stijl en ‘plat’ haar op je hoofd mooier dan zo’n vogelnest. Mijn menig he. 😉

 32. ikram
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  hoi serena

  ik vroeg ht bij je vorige artikel ook maar heb helaas geen antwoord gekregen..hoop dit x wel…
  ik wil t echt graag weten….

  ik stijl mijn haar met de tang. moet ik dit poeder voor het tangen of er na gebruiken??

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Ik zou het erna doen.

   • ikram
    29 maart 2013 / vrijdag, 29 maart 2013

    dankjewel!!!

 33. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  wow je ziet het vooral goed bij jou!

 34. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ziet er heel erg goed uit 😀 x

 35. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Woohooo eindelijk een goedkopere versie! En OH Serena, jouw reviews vind ik altijd het aller leukste om te lezen van alle blogs! Zo heerlijk uitgebreid! 🙂

 36. Anke
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Goede review! ik vind de Osis echt wat aan de dure kant, zeker omdat droogshampoo bij mij nogal goed werkt.. Maar voor 3 euro ga ik die van Kruidvat een kans geven. Ben benieuwd!

 37. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  waaaauwie wat een resultaat! bij mij zou dit waarschijnlijk niks uithalen

 38. Mara
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Zalig! Echt iets dat ik heel goed zou kunnen gebruiken! Bedankt voor de tip!

 39. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Interessant product! Moet ik ook maar eens proberen 🙂

 40. Cynthia
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Heb hem na aanleiding van dit artikel net gekocht en getest, maar zie niet heel veel resultaat.
  Ik heb dan ook erg dik haar en best veel volume van mijzelf.
  Ik denk dat ik beter voor de Osis+ kan gaan.

 41. Charlie
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik zeg; kopen kopen kopen. Serena, je bent slecht voor mijn portemonnee!

 42. Myrthe
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Klinkt veel belovend! Ik ga hem binnenkort maar eens aanschaffen voor mijn volumeloze haar!

 43. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuk! Grappig die ‘BAM’ en ‘KAPOW’ haha. Je hebt meteen echt super veel volume!

 44. Linda
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik zou het zelf niet gebruiken, ik heb een erg gevoelige droge huid en snel vet wordend haar.

 45. larissa
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw die Osis dust it poeder wil ik nu ook, echt mooi volume!

 46. Ellen
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  DIT MOET IK HEBBEN!

 47. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw, wat een resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *