Kruidvat Effex Max Volume Powder review

Mijn geheime wapen voor een Big Hollywood Hair kapsel tot het plafond? Mijn Osis Dust it powder van Schwarzkopf. Dit magische goedje – in het welbekende rode potje – lift mijn haarwortels kilometers de lucht in. Het maakt mijn haren lekker stug waardoor ze praktisch rechtop blijven staan. Hierdoor is het mogelijk om zoiets als dit te creëren;

BAM! Big hair, don”t care!

Volumepoeder maakt alle andere volumeproducten zoals haarlak, haarmousse en root lifting sprays overbodig. Strooi wat van dit poeder op je haarwortels, masseer het even in met je vingertoppen en voila! Volume!

Nu is het Osis dust it powder niet heel goedkoop (adviesprijs €17,95) en alleen te koop bij Schwarzkopf salons of voordeliger te bestellen via webshops (€9,25 via ). Gelukkig zijn er alternatieven op de markt, zoals Got2Be Powder”ful of Super Dust van L”Oréal Professional. Verder heb je Bed Head Sugardust, Taft Styling Powder (for men) en Taft Instant Volume Powder. Kortom, er zijn genoeg volumepoeders op de markt, maar Kruidvat heeft vanaf deze week wel een heel voordelige variant in de schappen liggen.

Het Effex Max Volume Powder kost €2,99 en is daarmee het goedkoopste volumepoeder op de markt. Maar, kan het op tegen mijn favoriete volumepoeder van Schwarzkopf?

Qua formaat komen de potjes aardig overeen. Qua inhoud ook, want in beide potjes bevindt zich 10 gr poeder. Ook als ik naar de ingrediënten kijk zie ik weinig verschillen.

Hieronder de ingrediëntenlijst van Effex:
Hieronder de ingrediëntenlijst van Osis :Het is belangrijk dat je niet te veel volumepoeder gebruikt, want je haren worden anders té stug. Zo stug, dat je instant klitten krijgt en er gewoon niet meer doorheen komt met je vingers. Het is dus belangrijk dat er tijdens het “strooien” niet te veel poeder uit het potje komt. De gaatjes van Effex zijn kleiner en het zijn er minder, dus dat is wel een pluspunt. Je moet wel langer “schudden” tot je genoeg volumepoeder in je haren hebt, maar je kunt het beter opbouwen dan dat je in één keer te veel op je haarwortels strooit.

Het beste kun je het poeder direct op de haarwortels aanbrengen, vind ik. Sommige merken laten how-to video”s zien waarbij ze het poeder eerst op hun hand aanbrengen en vervolgens in het haar, maar dit werkt naar mijn idee minder goed en “heftig”. Bovendien smelt het poeder een beetje weg bij wrijving, dus verlies je op deze manier veel van je haarproduct. Wat je het beste kunt doen is een scheiding maken in je haren en hier het poeder voorzichtig op tikken. Maak zo”n 4 tot 6 scheidingen in je haar en tik op elke scheiding een beetje poeder. Dan even door je haren woelen, het hier en daar fatsoeneren (want geloof me, it”s gonna be wild!) en je bent klaar. Bekijk hier de video van mijn haarroutine, waarin ik het demonstreer.

Nu moet ik zeggen dat mijn haren van nature al behoorlijk wat volume hebben, waardoor het voor- en naeffect wellicht minder spectaculair is. Gelukkig heb ik hier tegenover me een stagiaire zitten met heel sluik en glad haar (wat ze altijd in een paardenstaart draagt). Gelukkig is ze altijd een gewillig slachtoffer van mijn experimenten, want ik mocht zonder moeite het Kruidvat Effex Volume Powder in haar haren strooien. Zoals je ziet creëert het bij de haarwortels flink wat volume wat haar een hele andere look geeft. Wat wilder, minder braaf. Yes, ik houd er van!

Mijn andere stagiaire Yolanda heeft volgens haarzelf altijd (al-tijd) een zogeheten bad hair day. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen! Ze heeft van nature slag in haar haren waardoor ze al vrij veel volume heeft, maar ze heeft erg lang en zwaar haar (zonder laagjes) waardoor het al snel “gewoon hangt”. Met het volume poeder creëer je net dat beetje “oompf” wat het nodig heeft.

Kijk dan, wat een bombshells!

En dan ik! Ook ik heb van nature geen heel sluik en glad haar, het is eerder wat stug te noemen waardoor ik gemakkelijk volume in mijn haren creëer. Vlak na het wassen echter hangt het wel vrij plat (althans, voor mijn doen). Na het volume poeder zit het gelukkig weer zoals ik het altijd graag wil hebben! De dagen erna (totdat ik het weer ga wassen) breng ik geen nieuw volume poeder aan, het blijft gewoon goed en volumineus zitten.

Zoals je ziet heb je met dit fantastische wonderpoedertje in één klap een coupe de volume! Vergeleken met het volume poeder van Osis Dust It vind ik deze van Kruidvat wat minder intens. Het maakt mijn haren minder snel stug dan die van Osis , waardoor ik voor mij gevoel meer moet strooien en het dus minder zuinig is in gebruik. Het grote voordeel is dat Kruidvat Effex Volume Powder vooral erg voordelig is, dat je er gemakkelijk aan kunt komen en dat je het volume kunt opbouwen en niet snel te veel zal gebruiken.

Voor alle volume poeders geldt, mocht je haar in de loop van de dag uitzakken, masseer dan even je haarwortels met je vingertoppen (woel er maar eens even flink doorheen!) en BAM! KAPOW! WHOOSH! Je hebt weer een volumineuze coupe te pakken waar Dolly Parton U tegen zegt. Tevens is dit poeder niet alleen voor lange lokken. Ook korte koppies (bij zowel de dames als heren) en boblijnen creëren volume met Effex Max Volume Powder.

Kruidvat Effex Max Volume Powder kost €2,99 per potje (10 gram) en is vanaf deze week te koop bij Kruidvat filialen in Nederland en België.

Wat vinden jullie van het effect van de Effex Max Volume Powder? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

198 Reacties

 1. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Super mooi resultaat! Ben benieuwd wat het met mijn haar doet.

 2. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  BAM JONGUH, dit knalt op je beeldscherm, ben wel heel benieuwd, heb wel laagjes, maar die zijn alweer behoorlijk lang maar zit te twijfelen of ik nou naar de kapper zal gaan of het laten uitgroeien, eens kijken wat ik kan met dit middeltje!
  Trouwens, heeft het ook een soort droogshampoo effect?

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   Nee, als je vette haarwortels hebt zou ik echt droogshampoo gebruiken en niet dit.

 3. vief vissers
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  WAUW! DAt wil ik ook!
  Ga het gelijk halen en hopelijk is t eindelij iets waar ik tegen kan……van haarlak, mouse enz krijg ik altijd hoofdpijn en/of benauwd….Nee helaas niet alleen bij het opspuiten, dan zou ik m;n adem wel even inhouden, maar juist als t droog is. Ik kan niet tegen die fixeer stoffen.

 4. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuk die woorden over die foto’s! 🙂

 5. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Oh ik heb vroeger wel zo’n poedertje gehad, maar ik vond het toen niks. Ik denk dat ik het misschien niet goed gebruikte. Ik ga maar eens een nieuwe bestellen, ben benieuwd!

 6. katrien
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuke tip!

 7. niroshani
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hoi Serena,

  ik liep in de kapper’s groot handel in Zeeland (Florale) dit bedrijf heb vast wel van gehoord! en daar verkopen ze het Osis + dust it powder van Schwarzkopf was 8,95 voor 10 g

  Groetjes Sharon

 8. Elvia
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Super leuk! Ik ga hem zeker halen! 😀

 9. Syl
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Whaha die stripboek-uitspraken Kapow, Bang!
  Ik heb juist te veel volume en probeer het een beetje te beperken

 10. ashley
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Oooh ben wel benieuwd naar dit volumepoeder! Ziet er goed uit. Mijn haar is heel dik dus van onderen heeft het wel volume maar boven bij mn hoofd zit het altijd heel plat.. Misschien dat dit poeder de oplossing is!

  Er staat trouwens dat de gaatjes van oasis + kleiner zijn en minder gaatjes, maar dat is toch juist bij die van de kruidvat?

  Verder leuke review!

 11. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  wauw ziet er goed uit, dit ga ik zeker kopen!

 12. Roos
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik moet deze gewoon echt hebben!

 13. Sandra
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Echt super! Ik wil al heel lang een volumepoeder hebben, nu kan ik het lekker makkelijk halen 🙂

 14. Sanne
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw wat werkt hij goed! Had ik niet verwacht! Misschien haal ik hem wel!

 15. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dit product moet en ga ik halen. Maar mop ik heb nog wel een vraagje. 🙂 Kijk op jou foto heb je niet alleen volume aan de bovenkant, maar verder is je haar ook lekker voorzien van volume. Ook met de poeder gecreëerd ? Want jij brengt toch alleen bij de haar wortel aan?? 🙂 Liefs Milou

 16. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Het ziet er erg goed uit. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd wat het op mijn haar zal doen 😀

 17. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Klinkt interessant! Ik heb heel dik en lang haar, maar dat gaat dus al gauw recht naar beneden hangen. Ik wil het wel uit gaan proberen! 🙂

 18. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Oh, dat ga ik proberen! Ik heb zelf heel glad en glanzend haar, waardoor er niet zoveel ‘body’ en volume in zit.

 19. SisiLady
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Was er toevallig gisteren naar op zoek bij KV, stond er nog niet. Tony&Guy heeft ook zo’n poeder, wie heeft daar ervaring mee? Bij Etos en goedkoper dan Schwarzkopf.

  • Serena
   Auteur
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Ah spijtig. Ik heb contact gehad met Kruidvat en ze zouden begin deze week langzaam in de winkels worden gezet. Misschien dat het dan nog komt deze week bij jouw Kruidvat.

 20. Fenna
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ziet er goed uit!

  • Inge
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Hoi Fenna!

   Hoe kan ik trouwens net als jou een foto bij mn naam plaatsen?
   lijkt mij wel grappig 🙂

   • Serena
    Auteur
    27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    Dat kan je doen via gravatar.com, even een accountje aanmaken!

 21. isa
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hahaha! Heel leuk geschreven! Ik denk dat ik die van de Kruidvat maar eens ga uitproberen. Andrelon komt trouwens ook met een volumepoeder, die is vanaf 1 april te koop 😉

 22. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ziet er goed uit! Misschien moet ik me er toch eens aan wagen haha

 23. Lisa
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Als je 17,95 Voor de Osis dust it betaald dan betaal je echt TE veel! Als ik dit bij de kappersgroothandel koop betaal ik 8,95. Een erg groot verschil dus 😉 Dus misschien zit er ook een kappersgroothandel bij je in de buurt? Hier kan je ook gewoon heen als je geen kapster bent! (Dit ben ik namelijk ook niet)
  http://Www.dchaircosmetics.nl is de groothandel waar ik altijd heen ga.

  • Serena
   Auteur
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Dat is de adviesprijs Lisa, zelf heb ik het bij een andere webshop gekocht voor een tientje. Bedankt voor je tip in elk geval!

   • Lisa
    27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    Ik heb het ook snel snel gelezen eerlijk gezegd haha. Ik ga die van de kruidvat ook zeker proberen trouwens.
    P.s. Ik volg je nu een tijdje en vind dat je echt super duidelijk en leuk schrijft en ook hele leuke en handige filmpjes hebt! Ga zo door 🙂

 24. N
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hmm naar aanleiding van een artikel van jou laatst heb ik poeder van Taft gebruikt dat ik nog in de kast had staan.. Helaas kreeg ik er niet jouw prachtige look van, maar gewoon vies stug haar dat ietsje minder sluik hing.. Wat doe ik fout?

  • Serena
   Auteur
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Dan gebruik je te veel op één plek, je moet het echt goed verstrooien en alleen op de haarwortels. Het wordt inderdaad stug, maar het moet niet té stug worden! 🙂

 25. Isabelle
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Gisteren zat ik filmpjes van je te kijken over hoe je volume maakt in je haren, wilde bijna die osis+ poeder gaan kopen! Maar nu er een budget versie is probeer ik deze eerst wel haha!

 26. Meike Gooijer
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb dat oasis + potje voor 6 euro op de markt gehaald xD

 27. mos
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb het product gekocht, ben er niet echt tevreden mee. Je krijgt heel erg statisch haar van hebben jullie dit probleem ook?

 28. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb net als Serena haar wat van zich zelf als veel volume heeft, maar dit poeder maakt me toch wel erg nieuwsgierig, ga het zeker een keer uitproberen. Zeker voor die prijs!

 29. janine
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  dit is kei lelijk.

  • ssu
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   ik ben het met je eens.

   • Serena
    Auteur
    27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    Grappig dat je op je eigen comment reageert onder een andere naam om het nog even aan te dikken (zelfde IP adres, oja!)

    Val jij even door de mand! 😉

    • Inge
     27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

     hahahha geniaal Serena…

     BUSTED

     • ashley
      27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

      Jammer dat ik het bericht van Serena niet kan liken! hahaha! Geniaal

    • vief vissers
     27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

     whahaha inderdaad LIKE LIKE LIKE Serena
     En t laat ook weer maar eens zien met hoeveel aandacht je alles leest 😉

    • anna
     28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

     miss was het het wel een huiscomputer/leenlaptop/schoolcomputer.. Moet ik nog doorgaan??

    • anna
     28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

     en ik vind het ook keilelijk!! WHAHAHAHA HOLBEWONER

 30. Lisa
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik had eerst die van Osis, maar toen die op was heb ik die van Got2B gekocht. Vond die van Osis op den duur een beetje vettig maken ipv stroef.
  Over die van Got2B ben ik wat dat betreft meer tevreden, maar denk dat ik deze ook ga kopen als back-up!

 31. Inge
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hahah die teksten van jou erbij, KABOOM WHAM,
  ik lig bijna in een scheur achter m’n bureau, moet me inhouden dat m’n collega het niet ziet (Sst..)

  Ik heb zelf de volume powder van got 2 be gekocht en moet zeggen dat het wel een beetje werkt maar lang niet zo goed als bij jou! misschien moet ik het
  nog beter aanbrengen hoor..

  wat ik wel vervelend vind is dat het zo stroef wordt, dat als ik even door mn haren wil gaan dat mn vingers gelijk vast zitten bij de wortels..
  ben zo gewend vele malen per dag met mn handen door mn haar te gaan dat het
  wel irritant is.

  Maar ik heb weer frisse moed en ga t opnieuw proberen,
  wellicht toch die dust it powder kopen van osis!!

 32. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ben benieuwd, als m’n osis poeder op is, zal ik deze een keer proberen.

 33. Marian
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Was een super leuk artikel en geweldige foto’s zo met die cartoon teksten erbij!

  Ik heb sinds een weekje ongeveer mijn lange haren omgerolen voor een pittig kort koppie en mijn kapster strooide er osis + dust it powder in,geweldig spul maar niet echt in mijn budget helaas.
  Ik ben blij verast door jullie review want dit zou mijn haar net de oomph geven die het nodig heeft.
  Ik gebruik nu de hema shaper en die bevalt ook erg goed alleen geeft die net iets te weinig volume in de aanzet naar mijn zin.
  Mijn zusje heeft jullie review ook gelezen en ik ga voor ons beide mooi een potje halen want dit klinkt echt goed en dat voor dat prijsje!

  Thanx xoxo

 34. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wow, ik had niet verwacht dat dit ook zo goed zou werken!

 35. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Lekker veel volume! Toen ik nog een pixie cut had, gebruikte ik een zo’n poeder for men om de meest geniale kapsels mee te maken. Zou ‘m nu echt weer moeten pakken voor ‘n goede coupe volume….

 36. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Oeh dit moet ik hebben! Straks even kijken of ze het al hebben 😉

 37. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  ga ik proberen ik heb dun haar

 38. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Haha, ik hoorde ook jouw stem in mijn hoofd toen ik al die tekstgeluiden las, geniaal. Dit is echt een hele goede, ik heb flink wat volume nodig. Nu hangt het heel erg langs mijn gezicht, heel erg sloom. Fijn dat het zo budgetproof is, daar houden we van. Deze wil ik zeker kopen!

 39. Amanda
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Deze ga ik zeker even uitproberen!

 40. Bianca86
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ziet er goed uit, ga ik zeker proberen !

 41. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb ‘m ook en heb nu ineens zoveel zin om ‘m te gebruiken. Wat een volume ook zeg, yay!

 42. Malikaaa
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Superleuk! Wilde het altijd al eens proberen en gezien Kruidvat nu dus een voordelige optie heeft..*rent naar Kruidvat*

 43. tess
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  morgen maar is kopen! 😀

 44. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wow dat ziet er heel goed uit! Toch maar eens proberen!

 45. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw, dat ziet er poofy uit haha. Niet echt iets voor mij, maar ik denk dat je er mooie kapsels mee kunt creëren!

 46. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ziet er goed uit mooi resultaat ook. Deze week maar snel langs de kruidvat.

  • anna
   28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

   lieve chantal, het is VERSCHIKKELIJK doe het jezelf niet aan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *