Kruidvat Effex Max Volume Powder review

Mijn geheime wapen voor een Big Hollywood Hair kapsel tot het plafond? Mijn Osis Dust it powder van Schwarzkopf. Dit magische goedje – in het welbekende rode potje – lift mijn haarwortels kilometers de lucht in. Het maakt mijn haren lekker stug waardoor ze praktisch rechtop blijven staan. Hierdoor is het mogelijk om zoiets als dit te creëren;

BAM! Big hair, don”t care!

Volumepoeder maakt alle andere volumeproducten zoals haarlak, haarmousse en root lifting sprays overbodig. Strooi wat van dit poeder op je haarwortels, masseer het even in met je vingertoppen en voila! Volume!

Nu is het Osis dust it powder niet heel goedkoop (adviesprijs €17,95) en alleen te koop bij Schwarzkopf salons of voordeliger te bestellen via webshops (€9,25 via ). Gelukkig zijn er alternatieven op de markt, zoals Got2Be Powder”ful of Super Dust van L”Oréal Professional. Verder heb je Bed Head Sugardust, Taft Styling Powder (for men) en Taft Instant Volume Powder. Kortom, er zijn genoeg volumepoeders op de markt, maar Kruidvat heeft vanaf deze week wel een heel voordelige variant in de schappen liggen.

Het Effex Max Volume Powder kost €2,99 en is daarmee het goedkoopste volumepoeder op de markt. Maar, kan het op tegen mijn favoriete volumepoeder van Schwarzkopf?

Qua formaat komen de potjes aardig overeen. Qua inhoud ook, want in beide potjes bevindt zich 10 gr poeder. Ook als ik naar de ingrediënten kijk zie ik weinig verschillen.

Hieronder de ingrediëntenlijst van Effex:
Hieronder de ingrediëntenlijst van Osis :Het is belangrijk dat je niet te veel volumepoeder gebruikt, want je haren worden anders té stug. Zo stug, dat je instant klitten krijgt en er gewoon niet meer doorheen komt met je vingers. Het is dus belangrijk dat er tijdens het “strooien” niet te veel poeder uit het potje komt. De gaatjes van Effex zijn kleiner en het zijn er minder, dus dat is wel een pluspunt. Je moet wel langer “schudden” tot je genoeg volumepoeder in je haren hebt, maar je kunt het beter opbouwen dan dat je in één keer te veel op je haarwortels strooit.

Het beste kun je het poeder direct op de haarwortels aanbrengen, vind ik. Sommige merken laten how-to video”s zien waarbij ze het poeder eerst op hun hand aanbrengen en vervolgens in het haar, maar dit werkt naar mijn idee minder goed en “heftig”. Bovendien smelt het poeder een beetje weg bij wrijving, dus verlies je op deze manier veel van je haarproduct. Wat je het beste kunt doen is een scheiding maken in je haren en hier het poeder voorzichtig op tikken. Maak zo”n 4 tot 6 scheidingen in je haar en tik op elke scheiding een beetje poeder. Dan even door je haren woelen, het hier en daar fatsoeneren (want geloof me, it”s gonna be wild!) en je bent klaar. Bekijk hier de video van mijn haarroutine, waarin ik het demonstreer.

Nu moet ik zeggen dat mijn haren van nature al behoorlijk wat volume hebben, waardoor het voor- en naeffect wellicht minder spectaculair is. Gelukkig heb ik hier tegenover me een stagiaire zitten met heel sluik en glad haar (wat ze altijd in een paardenstaart draagt). Gelukkig is ze altijd een gewillig slachtoffer van mijn experimenten, want ik mocht zonder moeite het Kruidvat Effex Volume Powder in haar haren strooien. Zoals je ziet creëert het bij de haarwortels flink wat volume wat haar een hele andere look geeft. Wat wilder, minder braaf. Yes, ik houd er van!

Mijn andere stagiaire Yolanda heeft volgens haarzelf altijd (al-tijd) een zogeheten bad hair day. Persoonlijk vind ik dat wel meevallen! Ze heeft van nature slag in haar haren waardoor ze al vrij veel volume heeft, maar ze heeft erg lang en zwaar haar (zonder laagjes) waardoor het al snel “gewoon hangt”. Met het volume poeder creëer je net dat beetje “oompf” wat het nodig heeft.

Kijk dan, wat een bombshells!

En dan ik! Ook ik heb van nature geen heel sluik en glad haar, het is eerder wat stug te noemen waardoor ik gemakkelijk volume in mijn haren creëer. Vlak na het wassen echter hangt het wel vrij plat (althans, voor mijn doen). Na het volume poeder zit het gelukkig weer zoals ik het altijd graag wil hebben! De dagen erna (totdat ik het weer ga wassen) breng ik geen nieuw volume poeder aan, het blijft gewoon goed en volumineus zitten.

Zoals je ziet heb je met dit fantastische wonderpoedertje in één klap een coupe de volume! Vergeleken met het volume poeder van Osis Dust It vind ik deze van Kruidvat wat minder intens. Het maakt mijn haren minder snel stug dan die van Osis , waardoor ik voor mij gevoel meer moet strooien en het dus minder zuinig is in gebruik. Het grote voordeel is dat Kruidvat Effex Volume Powder vooral erg voordelig is, dat je er gemakkelijk aan kunt komen en dat je het volume kunt opbouwen en niet snel te veel zal gebruiken.

Voor alle volume poeders geldt, mocht je haar in de loop van de dag uitzakken, masseer dan even je haarwortels met je vingertoppen (woel er maar eens even flink doorheen!) en BAM! KAPOW! WHOOSH! Je hebt weer een volumineuze coupe te pakken waar Dolly Parton U tegen zegt. Tevens is dit poeder niet alleen voor lange lokken. Ook korte koppies (bij zowel de dames als heren) en boblijnen creëren volume met Effex Max Volume Powder.

Kruidvat Effex Max Volume Powder kost €2,99 per potje (10 gram) en is vanaf deze week te koop bij Kruidvat filialen in Nederland en België.

Wat vinden jullie van het effect van de Effex Max Volume Powder? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

198 Reacties

 1. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dit MOET ik hebben 😉 Mijn haar hangt altijd slap te wezen op mijn hoofdhuid, dus iets meer volume komt als geroepen! 🙂 Wat een fijn artikel! Leuk dat je je stagiaires ook in dit artikel hebt betrokken! Ennuh, wat heb jij een prachtig haar Serena 🙂

 2. samantha
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuk! kende het wel maar nog nooit geprobeerd.
  misschien eens een poging wagen.

 3. Shirley
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik ga zeker kijken! Ik kan wel wat volume gebruiken in mijn haar en voor zo’n prijs is het leuk om te proberen. ik ben erg benieuwd!

 4. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Het resultaat ziet er echt heel goed uit! Ik heb hier een volume poeder van Schwarzkopf liggen, maar ben altijd te lui om het in mijn haar te doen, maar ga het zo toch maar eens proberen. Als die niet goed werkt, dan ga ik die van de Kruidvat maar eens proberen. Fijn dat die zo budget en makkelijk te verkrijgen is.

 5. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Heee,

  Wist je dat dit poeder ook in de winkel kom van andrelon?
  Heb het gister op kantoor zien staan op mijn werk;)

  Dikke kus

 6. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wat leuk, mijn Osis is bijna op, deze ga ik zeker halen! YES!

 7. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dat spul moet ik hebben!! Haha, nee maar serieus. Mijn haar is soms zo plat en bluh, terwijl ik best dik haar heb haha. Dus dit is ideaal!

 8. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik koop echt niet vaak een product naar aanleiding van een blogartikeltje, maar ik denk dat ik dit keer toch echt tot aankoop overga! Wat een leuk product (maar je wist het ook leuk te brengen natuurlijk met als die Kabooms en Whams)!

 9. Joséphine
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Haha leuk dat BAM! KAPOW! WHOOSH! effect! Leuk geschreven.
  Ik vind de wenkbrauwen van Yolanda super mooi, welke producten gebruikt ze hier voor?

 10. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Haha ziet er goed uit! Ik vind het wel altijd vies voelen in mijn haar.

  Hahaha die foto van jou vind ik wel hilarisch. Op de ene foto sluik haar en op de andere echt veel volume met opeens zelf golfjes aan de toppen.. :p

 11. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Mijn Osis is bijna op, dus dit artikel komt precies op het goede moment! Ik ga die van Kruidvat zeker uitproberen!

 12. Claudia
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  ehm. wow! 😀 Ik stond gister al te kijken toen ik voor iets anders ging, maar ze hadden hem nog niet. Heel mooi dat we dit poeder nu ook voor en zachter prijsje kunnen kijgen 😀 Want die Osis+ bestel je via een webshop toch? (nu ben ik vergeten waar, maar ik kan me herinneren dat je het had verteld en ik het al bijna wilde gaan bestellen ;p)

 13. Sabina
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  He Serena,
  Wat een leuke review, fijn ook dat je nu het effect kan zien op drie verschillende haarsoorten.
  Ik ben van plan om het nu zelf ook te gaan halen,mijn haar kan wel wat volume gebruiken!
  Even iets anders, in het begin van het artikel geef je aan dat het 2,99 kost, en aan het einde 3,99, wat is nu de juiste prijs?
  Groetjes, Sabina

 14. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik ga deze denk ik ook maar eens kopen ik heb ook sluik plat lang haar haha. Maar is die nou 2,99 of 3,99? Want het staat er allebei! 🙂

 15. Annika
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Hahaha al die KABOEM teksten bij de foto’s! Net zo’n niet-werkende-reclamecampagne 😛
  Ik vind dat dit poeder al best veel volume creëert, ik zou dit wel genoeg vinden. Mijn haar is ook niet zo lang. Hihihihi ik stel me nu voor wat er gebeurt als je dat andere poeder zou gebruiken op mijn haren… Dat gaat gewoon helemaal rechtop staan, geloof ik!

 16. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Klinkt goed. Ik heb krullen, dus heb het niet echt nodig denk ik….

 17. Marly
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Eerst kost het 2,99 en dan 3,99, welke klopt? 🙂

  • 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Hihi ja dat zag ik ook al! Ik hoop 2.99 😛

 18. Ilona
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Het ziet er echt super uit, ga hem zeker weten kopen!

 19. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wow geweldig voor mensen met futloos haar!

 20. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik vind dit wel grappig idd. Ik mis juist altijd volume up top, terwijl de rest van mijn haar dan juist poofy is. voor 3,99 is het iig het proberen waard.

 21. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dit klinkt als een absolute must have! Ik ga het gelijk kopen:)

 22. Ester
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wooww! Wat een verschil zeg! Vooral jou haren, heel gaaf.
  Lekker goedkoop, dus dit is nog een keer goed te doen!

 23. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Fijne review. Het resultaat is mooi, ik wil hem zeker gaan proberen! Is ie €2,99 of €3,99 :)?

 24. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Klinkt toch wel als een goed goedkoop alternatief. Is ie nou 2,99 of 3,99?

 25. Brigitta
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dit is zeker niet de eerste budget variant hoor, Taft heeft het al ongeveer 1 jaar in het assortiment en kost dacht ik ook 3,99 ik koop het vaak als het 2 artikelen voor 1 prijs is en dan is ie zeker goedkoop. Ook deze werkt als een tierelier 😉

  • Phoebe
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Werkt die van Taft een beetje goed? Heb hem al een paar keer in m’n handen gehad…

   • Brigitta
    27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    Ja hoor, ik vind van wel….ik heb heel fijn haar en met dit volumepoeder van Taft lijkt het echt een stuk voller 😉

    • Phoebe
     27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

     Super, dank je wel. Ik ga hem de volgende keer maar es aanschaffen 🙂 Helpt altijd om te horen van anderen of een produkt echt werkt of niet 😉

 26. Nabila
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  3 x BAM! Ziet er inderdaad goed uit zeg!

 27. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Dat ziet er goed uit!

 28. steffie
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik weet wat ik me ga aanschaffen! 😀

 29. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Jaa op zo’n vergelijking zat ik te wachten. Osis+ geeft wel veel meer volume dan de budgetvariant van Kruidvat! Big hair, don’t care! Hihi funny!

 30. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Verbazingwekkend wat een verschil! Ik had nog nooit van zo’n poeder gehoord.
  Nu zou ik het zelf niet zo gauw gebruiken, als ik te veel volume in m’n haar heb, lijkt m’n hoofd al gauw te groot voor m’n lichaam. 😉

 31. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuk! Had nog nooit van zo’n poeder gehoord. Nu zou ik het zelf wel nooit gebruiken, als ik te veel volume in m’n haar heb, lijkt m’n hoofd al gauw te groot voor m’n lichaam. 😉

 32. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Leuk dat er nu ook een budgetvariant is! Toch even kijken of ik die ga kopen… Maar er staat 3 en 4 euro in de tekst, hoeveel is het echt? Fijne review!

 33. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw dat moet ik hebben!!:)
  Mooie nieuwe trui heb je aan trouwens.
  En leuk dat de stagiaires alles mee durven te proberen.
  X

 34. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb op dit moment de volume powder van andrelon, is ook echt een aanrader!
  Leuk trouwens om al die verschillen te zien!

  • Tamara
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   die van anderelon heb ik ook, maar die doet bij mij niet veel.. en lijkt ook niet zo lang te werken (de dag erna voel je niet dat je het gebruikt hebt..) Denk dat ik toch een x voor de dure versie ga..

   • 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    Hij zakt wel snel weer in, maar hij voelt niet vies aan in m’n haar.
    En de volgende dag is het effect bij mij inderdaad minder, maar niet dat je er niks meer van ziet. Ik denk ook dat t ligt aan het type haar. (:

 35. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wat een tof product zeg! Wat een hoop volume geeft het 🙂 vooral als je al wat volume van jezelf hebt denk ik

 36. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Klinkt erg goed! Dit lijkt me wel wat. 🙂

 37. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Jaaa, eindelijk een góede goedkopere versie van het volumepoeder! Dit ga ik natuurlijk meteen in huis halen, mijn haar is ook erg lang en zwaar en hangt daardoor al snel zielig langs m’n gezicht.

 38. Gulcin
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Is het nou 3 of 4 euro

  • Noura
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Wat maakt die euro nou uit? Zou zeggen ga even langs kruidvat en dan vindt je het meteen??!

   • Patricia
    27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

    wat een aardig antwoord jeetje

   • Demi
    28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

    Die euro kan voor heel wat mensen een.betekenis.hebben 😉
    Dus koest want je beantwoord haar vraag ook niet.

    Volgens mij 2,99 x

 39. Angela
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw! Die moet ik hebben! Ben echt blij dat erg nu een goede budget variant is.

 40. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Die eerste foto, haha genius! Leuk om te zien. 🙂 Hij maakt inderdaad een goed verschil, mooi! Klinkt fijn lekker voordelig.

 41. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Handig! Makkelijk verkrijgbaar en lekker goedkoop 🙂

 42. Daphne
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Kost het product 2,99 of 3,99? Beide staat in de tekst vermeld

  • Mariëlle M.
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   2,99 🙂

 43. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Wauw, wat een mooi resultaat! Ik ga zeker die van Kruidvat uitproberen 🙂

 44. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Ik heb de Kruidvat variant liggen en ik vond hem niet echt veel doen. Maar dit geldt ook voor die van Redken en Taft, ze doen voor mijn haar vrijwel niets. De drang om Osis dust it te kopen en te kijken of dat wel werkt is groot, hij staat dan ook gelijk op mijn wishlist.

  • Sanne
   27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

   Ik heb de Osis en heb heel fijn sluik haar. Het resultaat is echt geweldig! Ik krijg er alleen (vooral in de winter) ongelooflijk statisch haar van..

   • Nien
    28 maart 2013 / donderdag, 28 maart 2013

    Ik heb ook de Osis! Ik wil geen volume mouse of spray meer! Een beetje van dit poeder is voldoende! Alleen krijg ik er ook enorm statisch haar van. En het blijft ook statisch… Heeft iemand hier tips voor?

 45. 27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Bam! Ziet er goed uit! En idd een stuk goedkoper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *