M.A.C – The Stylish Brow

Als beautyblogger krijg je nog wel eens wat opgestuurd waar je helemaal niets mee kan. Zo krijg ik regelmatig foundations voor héle blanke of héle donkere huid opgestuurd, dagcremes voor 40+ of haarverzorging voor blondines. Laatst stuurde M.A.C Cosmetics mij wenkbrauwproducten toe voor redheads. Dit zijn producten uit de limited ‘The Stylish Brow’ collectie die vanaf begin februari in de winkels ligt.

Gelukkig wist ik dat één van mijn stagiaires Yolanda een strawberry blonde is, zoals dat zo mooi wordt genoemd, dus kon ik het in elk geval op haar uitproberen. Ik ben namelijk wel erg dol op wenkbrauwproducten (ik ben er zelf altijd mee aan het experimenteren) en kan echt genieten van een goed stel wenkbrauwen (obsession, much?). Yolanda was een gewillig slachtoffer en liet zich graag door mij onder handen nemen. Trouwens, binnenkort zal ik mijn stagiaires zichzelf voor laten stellen in een officetour-video zodat jullie weten wie er de komende 5 maanden achter de schermen meehelpen aan Beautylab.

Hieronder reviewt Yolanda de producten voor jullie.

Net als iedereen loop je ook als redhead tegen een aantal beautyprobleempjes aan. Zo is mijn huid nogal wit, heb ik sproetjes (altijd lastig met foundation) en zijn mijn wimpers erg licht, waardoor ik al snel zwaar opgemaakt lijk als ik alleen mascara draag.

Een ander ‘probleem’ zijn mijn wenkbrauwen. Mijn haarkleur is strawberry blond, dus blond met een warmrode gloed. Mijn wenkbrauwen zijn vrij licht en ik zou ze graag bijtekenen. Dit heb ik in het verleden geprobeerd met lichtbruin, maar helaas zonder succes. Het was te donker en eigenlijk ook gewoon te bruin. In de zomer kleurt de zon mijn wenkbrauwen blond, maar ook wenkbrauwpotlood voor blondines werkt voor mij helaas niet, dat is dan weer te grijzig.

Na van alles geprobeerd te hebben had ik me er daarom maar gewoon bij neergelegd dat niets ooit zal werken en daarom loop ik nu al een jaar rond zonder bijgetekende wenkbrauwen. Toen Serena me op kantoor de nieuwe M.A.C Stylish Brow producten liet zien speciaal voor redheads kreeg ik weer een beetje hoop. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat er speciale beautyproducten bestonden voor redheads en was dus heel verbaast maar tegelijkertijd ook erg enthousiast. Zou dit de oplossing zijn voor mijn wenkbrauwprobleem?

In de The Stylish Brow collectie van M.A.C bevinden zich producten voor blondines, brunettes en roodharigen, waaronder een Brow Duo (wenkbrauwpoeder), Veluxe Brow Liner (wenkbrauwpotlood) en een Fluidline Brow Gelcreme (getinte wenkbrauwgel). Serena heeft het poeder en de gel ontvangen om te testen.

Brow Duo ‘Redhead’ 
Eerst probeerde ik de brow duo in de kleur Redhead, een set bestaande uit 2 verschillende poeders (2 x 1.4 gram). De kleuren heten Cork (satijnen finish) en Espresso (matte finish). Op het eerste gezicht lijken het bruintinten, maar wanneer je beter kijkt zie je dat de kleuren een warmrode ondertoon hebben.

Het aanbrengen van het wenkbrauwpoeder gebeurde met een wenkbrauwkwastje uit Serena’s Anastasia kit. Dit is een compact, kort, schuin afgesneden kwastje. Ze zijn ook los te koop bij o.a. Essence. Serena bracht Cork aan bij het begin van mijn wenkbrauw en Espresso aan het uiteinde. Door de donkere kleur aan het uiteinde aan te brengen, dus vanaf het hoogste punt naar beneden, creëer je een mooi evenwicht in je wenkbrauwen.

Hieronder zien jullie drie strepen. De linkerstreep is Cork en de middelste streep is Espresso:

Nadat Serena klaar was met aanbrengen keek in de spiegel en op dat moment besefte ik dat ik helemaal was vergeten hoe belangrijk je wenkbrauwen eigenlijk wel niet zijn. Ik had weer een gezicht! Wauw!

Ik ben ook echt supertevreden over deze poeders want de finish is heel natuurlijk en matcht mooi met mijn haarkleur. Doordat er een lichte en donkere kleur in deze set zitten kun je gemakkelijk de juiste kleurmatch vinden met jouw eigen haarkleur. Het poeder bleef gedurende de hele dag goed op zijn plek zitten, maar je moet natuurlijk niet enorm over je gezicht gaan zitten wrijven, want dan veeg je het uit.

Hieronder draag ik het wenkbrauwpoeder. Links is een foto zonder flits en rechts is met flits.

Fluidline Brow Gelcreme ‘Redhead’

De gelcreme zit in een glazen potje van 3 gram. De kleur voor Redheads heet Muted Golden Brown, een kleur die naar mijn mening iets meer naar het oranje/cognac neigt in vergelijking met de wenkbrauwpoeders. De gelcreme brengt net zo makkelijk aan met het wenkbrauwkwastje. Door de vloeibare gelcreme textuur brengt het veel strakker aan dan wanneer je met poeder werkt. Echt als een fluidline eyeliner eigenlijk. Hierdoor kun je veel makkelijker een strakke lijn trekken, wanneer je dit mooi vind voor je wenkbrauwen.

Hieronder zien jullie drie strepen. De rechterstreep is Muted Golden Brown:

Het product hecht zich echt vast in je wenkbrauwhaartjes en wordt wat hard, waardoor ik het idee krijg dat het wat beter blijft zitten dan het wenkbrauwpoeder. Aan de andere kant voel ik het hierdoor ook wel zitten. Ik voel dat het een beetje ‘trekt’ wanneer ik mijn wenkbrauwen beweeg. Hierdoor wordt ik er continue aan herinnerd dat ik gelcreme in mijn wenkbrauwen draag, waardoor ik minder snel de neiging heb om in mijn gezicht te wrijven (dat is tegelijkertijd een plus als een min, denk ik).

De kleur is voor mij iets minder geslaagd, ik vind het zelf te oranje. Voor redheads die niet strawberry blonde zijn, maar echt een oranje of roodoranje haarkleur hebben zal dit zeker een betere match zijn! Aan het einde van de dag zaten mijn wenkbrauwen nog perfect in model. De gelcreme is gemakkelijk te verwijderen met oogmake-up remover.

Hieronder draag ik de gelcreme. Links is een foto zonder flits, en rechts met flits.

En om het nog even te vergelijken, hieronder draag ik links niets, in het midden de brow duo en rechts de gelcreme:

Ik ben blij met deze producten, want ik heb mijn wenkbrauwen herontdekt. Ik weet weer hoe belangrijk wenkbrauwen zijn. Ze geven mijn gezicht meer expressie en maken het opener. Ik vind het bijna jammer dat dit een limited collection betreft, als het aan mij ligt mogen ze deze producten in het vaste assortiment opnemen. Ik weet zeker dat deze Redhead producten in de smaak vallen bij mede-redheads, maar ook de producten voor blondines en brunettes zijn natuurlijk de moeite waard om te bekijken.

De prijs van de Brow Duo is €27,50 en de Fluidline Brow Gelcreme kost €18,00. Alle producten uit The Stylish Brow collectie zullen deze maand te koop zijn via maccosmetics.nl en via alle M.A.C verkooppunten.

Wat vinden jullie mooier bij me staan, de Brow Duo of de Fluidline Brow Gelcreme? En hebben jullie ook zo’n problemen gehad om de perfecte wenkbrauwkleur te vinden, of heb je inmiddels je match gevonden?

liefs,
Yolanda

 

Volg:

128 Reacties

 1. Yael
  4 maart 2013 / maandag, 4 maart 2013

  Moyo die heeft wenkbrauwen :)!
  Staat echt heel erg mooi. De 2e vind ik het mooiste

 2. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  YES! Naar 7 jaar mn haar donkerbruin verven, heb k nu eindelijk besloten dat ik een natural ginger wil zijn ( zie > pesten, op je 20ste leeftijd alleen maar horen hoe mooi je er als ginger uit zal zien: spijt hebben dat je ooit je haar heb geverfd voor pesters ) Maar met mn wenkbrauwen zat ik nog te dubben, ik gebruik nu catrice wenkbrauwpoeder. Maar als ik straks weer fully ginger ben zal dit wel veels te donker zijn! Super dit! MAC here I come !

 3. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik vind het poeder mooier van kleur, maar de finish van de creme vind ik wel leuker!

  Je natuurlijke wenkbrauwen vind ik heel mooi, ondanks het feit dat ze zo licht zijn. Doordat enkel de basis zichtbaar is geeft jet je iets feëriek en lift het je ogen meer. Volgens mij zou het heel mooi zijn als je vooral de basis aanzet en de kleur zachter laat worden voor de curve in plaats van de aan de uiteinden sterker aan te zetten 🙂

 4. cora
  21 februari 2013 / donderdag, 21 februari 2013

  absoluut de duo!! veel warmer en echter de creme ziet er opgemaakt uit de duo niet!

 5. 19 februari 2013 / dinsdag, 19 februari 2013

  Waw je ziet inderdaad meteen het verschil in je gezicht 😀

 6. kim
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Wat een mooie dame!

 7. michelle
  17 februari 2013 / zondag, 17 februari 2013

  Wat een mooi effect en wat een verschil! Je hoeft trouwens niet bang te zijn omdat dit een limited edition want in het vaste assortiment van MAC kun je Cork en Espresso gewoon kopen als oogschaduws. Dit zijn volgens mij gewoon dezelfde kleuren.

 8. Dieuwertje
  15 februari 2013 / vrijdag, 15 februari 2013

  Fijne en duidelijke review en wat staat de wenkbrauw poeder je mooi! Wat een verschil kunnen wenkbrauwen maken he.

 9. Melissa
  14 februari 2013 / donderdag, 14 februari 2013

  Ik vond dit echt een superfijne review! Heel prettig om te lezen! Ondanks dat ik zelf een blondine ben, heb ik deze review namelijk helemaal afgelezen haha.

 10. 13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Brow duo staat je echt goed. En wauw! Wat een verschil zeg. Je wenkbrauwen zijn echt mooi gedaan door Serena. Love it!

  x

 11. Genevieve
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  De brow duo staat je helemaal top! en leuk dat ze denken aan de redheads

 12. 13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  oh how lovely! Ik zoek nog een fijne wenkbrauwpoeder, ik gebruik nu de Christian eyebrowpowder maar dat doosje is zo ontzettend groot 0-0. Ik ga zeker eens kijken bij de Mac counter. En ik vind de wenkbrauwpoeder je heel erg goed staan 🙂

 13. Lisa
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Staat haar mooi !

 14. 13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  De poeder is het mooist zeg! De brow gelcreme lijkt me echt geen fijn product…

 15. 13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Ik vind de brow duo heel mooi staan bij je!

 16. Mnemo
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  Wat n leuk artikel, je bent een hele mooie meid! Alleen vind ik je leuker zonder bijgetekende wenkbrauwen, veel liever! De bijgetekende wenkbrauwen geven je net een meer gesloten, bitchy uitstraling vind ik. Maar de kleur van het poeder matcht wel goed.:)

 17. samantha
  13 februari 2013 / woensdag, 13 februari 2013

  ja vind de brow duo het beste bij je passen.
  leuk dat MAC producten heeft voor mensen met rood haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *