Make Up For Ever Aqua Brow Review

Al twee jaar zijn mijn geliefde Chanel wenkbrauwpotlood en ik onafscheidelijk. Ik gebruik haar elke dag, slijp haar, verzorg haar. En op haar beurt maakt zij mijn wenkbrauwen voller, geeft ze er vorm aan, geeft ze mijn gezicht een lift en zorgt ze voor wat meer expressie. Het waren twee geweldige jaren, maar een paar dagen geleden heb ik dan toch echt afscheid moeten nemen. Een heftige break-up, dat was het. Tranen met tuiten gehuild. Maar het is nu eenmaal niet anders. Ik heb een nieuwe liefde. Haar naam is: Aqua Brow.

Wenkbrauwpotlood ken ik. Wenkbrauwpoeder ook. Maar wenkbrauw gelcreme? Dat is gek. En toch werkt het net zo makkelijk als al het eerder genoemde. Laatst plaatse mijn stagiaire Yolanda een artikel online over de nieuwe M.A.C The Stylish Brow collectie waar zich ook een wenkbrauw gelcreme in bevindt. Toen ik het goedje bij haar aanbracht was ik eigenlijk wel onder de indruk van het gemak waarmee dat ging en het mooie effect wat het gaf. Plus, het bleef zitten als een muur. Mijn interesse in wenkbrauw gelcreme was gewekt.

Ik probeerde daarom hetzelfde product in de kleur Brunette uit op mezelf, maar deze kleur vond ik toch nog wat te licht voor me. Ik wist dat MUFE een donkerder kleur bruin in hun Aqua Brow assortiment had, dus in Vegas ben ik er meteen naar op zoek gegaan. En jawel, ik ben verliefd!

Aqua Brow is verkrijgbaar in maar liefst 7 kleuren. De kans is dus vrij groot dat jouw wenkbrauwkleur erbij zit. Hieronder de beschikbare kleuren op een rijtje;

  • #10 Light Blonde
  • #15 Blonde
  • #20 Light Brown
  • #25 Ash
  • #30 Dark Brown
  • #35 Taupe
  • #40 Brown Black

Zelf heb ik kleur #25 Ash, een bruine kleur met een grijzige ondertoon. Dat is goed voor mij, want dit is een koelere bruintint. Ik heb wel eens mijn wenkbrauwen ingekleurd met bruin met een warme (roodachtige) ondertoon en dat staat me niet. Je ziet dan echt duidelijk kleurverschil.

De kleur ziet er in de tube vrij lichtbruin uit, maar eenmaal aangebracht lijkt het wel een tint donkerder uit te pakken. De MUFE Make Up Artist vertelde me dat je wat dit product betreft daarom beter een tintje lichter kunt kiezen. Dus dames, houdt dat in gedachten mocht je voor het schap staan!

Maar goed, nadat je de juiste kleur hebt uitgekozen moet je het goedje gaan aanbrengen. MAAR HOE DAN? Het is een vloeibare, cremige substantie. Hoe kan je hier ooit je wenkbrauwen mee inkleuren en bijtekenen, vraag je je wellicht af. Worden dat geen enorme Scouse Brows?

Hoe je dit goedje aanbrengt is eigenlijk heel simpel: met een kwastje. En om Scouse Brows te voorkomen geef ik verderop nog een aantal tips. Je hebt dus wel een goed wenkbrauwkwastje nodig om dit product keurig en subtiel aan te kunnen brengen. Zelf heb ik een schuin aflopende kwast van M.A.C, #208. Deze kwast, of dit model kwast, leent zich uitstekend voor het bijtekenen en inkleuren van wenkbrauwen.

Net als een professionele visagist ga ik te werk. Ik pak het tubetje erbij en breng een druppeltje aan op de rug van mijn hand. Dit is mijn palette. Vervolgens pak ik mijn kwastje die ik erdoorheen zwiep. Ik veeg wat strepen op mijn hand om van het overtollige Aqua Brow af te komen, want ik ga voor een subtiele bijgetekende wenkbrauw. Zo natuurlijk mogelijk, is het idee. Ik houd wel van een strakke wenkbrauw, dus ik ‘knijp’ het kwastje fijn tussen duim en wijsvinger. Hiermee kan ik nu superstrakke lijnen tekenen. Dit was een tip van Maikel, de Chanel maquillist.

Het beste kun je beginnen met het bijtekenen van de boog naar beneden, dus het uiteinde van je wenkbrauw. Het is niet erg als je wenkbrauw hier wat zwaarder wordt aangezet. Als je hiermee klaar bent is het meeste Aqua Brow van je kwastje af, dus nu kun je de aanzet van je wenkbrauw inkleuren. Omdat er niet meer zoveel Aqua Brow op je kwast zit kun je dit lekker subtiel aanbrengen. Doe je het andersom, dus eerst de aanzet en dan de boog, dan heb je kans op een te zwaar aangezette wenkbrauw aan het begin, plus dat je meer product nodig hebt op de boog te tekenen. Mijn tip is dus: eerst de boog en dan het begin.

En wanneer je Aqua Brow aanbrengt aan het begin, houdt je kwast dan zo:

Op deze manier kun je natuurlijker, met de richting van de haartjes, aanbrengen. Bovendien is het kwastje ervoor gemaakt om op deze manier te werk te gaan.

Hoewel dit spul vloeibaar is droogt het redelijk poederachtig op. Dat wil zeggen: geen glans, maar een zacht, poederachtig en natuurlijk ogend effect. Ik vind het mooier dan wanneer ik wenkbrauwpotlood aanbreng, en omdat het eerst vloeibaar is, kun je hiermee strakkere lijnen zetten dan met wenkbrauwpoeder. Het heeft eigenlijk the best of both worlds: het strakke van wenkbrauwpotlood, maar het zachte, natuurlijke effect van wenkbrauwpoeder.

Ingrediëntenlijst;
Daarbij werkt het product erg zuinig en blijft het zitten als een baas. Maar dan echt! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben in slaap gevallen (blame it on the jetlag!) met mijn make-up nog op en ik was vergeten mijn make-up eraf te halen. Bij wijze van experiment heb ik de dag erna express de Aqua Brow laten zitten toen ik mijn gezicht reinigde. Ik ging erna douchen en toen ik de douche uitstapte, je gelooft het niet, zaten mijn wenkbrauwen nog op zijn plek. Aqua Brow blijft dus met gemak zo’n 2 dagen zitten en ik durf met zekerheid te zeggen dat het waterproof is. Ik denk zelfs dat ik het 3 tot 4 dagen kan laten zitten, maar laat ik dat maar niet gaan onderzoeken 😉

Hieronder het drupje wat ik doorgaans gebruik:Zijn er ook nadelen aan dit product? Ja, als ik even een beetje de zeikerd mag gaan uithangen dan vind ik van wel. Ten eerste moet je dus altijd je hand reinigen nadat je klaar bent met aanbrengen. Dat is een extra stap ‘werk’ in de ochtend.

Zo ziet mijn hand eruit na gebruik:
Ten tweede droogt het goedje vrij snel op wanneer het op mijn hand zit. Omdat ik het drupje uitveeg en wat strepen plaats, kan het nog wel eens voorkomen dat het al is opgedroogd voordat ik goed en wel klaar ben met aanbrengen. Het is nu al een paar keer voorgevallen dat ik een nieuw drupje moest aanbrengen omdat het andere uitgeveegde drupje al was ingedroogd op mijn hand. Dus het werkt wel zuinig, maar op deze manier dan weer niet heel erg.

Als laatste zeikmomentje vind ik wel dat wanneer je met een product als deze gaat werken je in het bezit moet zijn van een goed wenkbrauwkwastje. Nu was mijn M.A.C #208 zo’n $15 (omgerekend zo’n €12) en die kan ik aanraden omdat het kwastje heel smal is, en omdat je het kwastje heel fijn kunt knijpen voor strakke lijnen. Niet elk schuinaflopend kwastje is zo smal als deze. Dus dat is een indirect minpuntje denk ik, omdat niet iedereen gemakkelijk aan een goede kwast kan komen en omdat een goed kwastje niet per se heel budget is. Mochten jullie tips hebben wat betreft goede, smalle en schuinaflopende kwastjes, plaats ze dan graag in de comments!

Zijn jullie benieuwd naar het resultaat?

Hieronder een foto van mij zonder bijgetekende wenkbrauwen. Zoals je ziet zijn ze ongelijk, maar ook bevatten ze wat lege plekjes. In het midden een foto met links niets en rechts Aqua Brow. En rechts een foto met op beide wenkbrauwen Aqua Brow:

Hieronder een close-up, zodat je de finish goed kunt bekijken:

En hieronder een voor- en nafoto zodat je het verschil goed kunt zien. Ik moet zeggen dat het hieronder op de foto geen perfecte kleurmatch lijkt, maar in het echt zie je echter totaal geen kleurverschil tussen mijn echte wenkbrauwhaartjes en de Aqua Brow #25. Het stukje wenkbrauw wat ik aan het uiteinde heb bijgetekend bijvoorbeeld heeft in het echt dezelfde kleur als de rest, terwijl het hier op de foto lichter lijkt.

Aqua Brow van Make Up For Ever is in Nederland te koop bij Sephora. Klik hier voor de dichtstbijzijnde verkooppunten. Aqua Brow zit in een tube van 7ml en kost €21,50 (in Las Vegas heb ik $20 betaald trouwens). Zelf heb ik kleur #25 Ash, maar er is in totaal keuze uit 7 kleuren, voor zowel blondines, brunettes als dames met ravenzwarte lokken. Ik heb het idee dat er geen goede kleurmatch is voor redheads, maar gelukkig kunnen roodharige dames nu terecht bij The Stylish Brow collectie van M.A.C (zie deze review).

Wat vinden jullie van het effect van Aqua Brow? Vinden jullie het mooier dan wenkbrauwpotlood en -poeder?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

148 Reacties

 1. 16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Misschien is het handig om een plastic dopje of palletje te gebruiken in plaats van op je hand.Op de huid zal het sneller intrekken/opdrogen.

 2. Trijntje kleinjan
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ik zou graag de kleur 30 willen bestellen maar hoe doe ik dat gr trijntje

 3. Trijntje kleinjan
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ik wil graag de kleur 30 bestellen

 4. Kelly
  6 mei 2015 / woensdag, 6 mei 2015

  Ik heb deze, maar dan van make-up revolution voor €4,00 op de kop kunnen tikken bij makeupmusthaves, even een tip voor meiden die dit wel willen proberen, maar moeite hebben met bestellen bij Sephora of een kleiner budget hebben!

 5. debby
  5 mei 2015 / dinsdag, 5 mei 2015

  Hoi, ik probeer de aqau brow te bestellen via de website van sephora maar ik kan deze niet in nederland bestellen via hun… Weet jij toevallig waar ik dit dan wel kan bestellen?
  Groetjes debby

 6. Nikky
  6 januari 2015 / dinsdag, 6 januari 2015

  Maar waar kan je het kopen heb heeel internet afgezocht 🙁

  • Serena
   Auteur
   7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

   Niet in NL helaas, bij Sephora in Frankrijk bijvoorbeeld.

 7. 7 augustus 2014 / donderdag, 7 augustus 2014

  Na het lezen van je artikel maakte het me toch erg nieuwschierig en heb ik een aqua brow kit bij Emeral Beautylife Cosmetics aangeschaft. Vol verwachting klopt mijn hart…Wauw wat een top product! Veel beter dan een wenkbrauw potlood. Je kan met de bijgeborende tools the perfect wenkbrauw creëren. Ik vind het een echte aanrader.

 8. Chantal
  10 februari 2014 / maandag, 10 februari 2014

  Hey Serena,

  Waar koop je dit product nu er geen Sephora meer is in Nederland? Ben al tijden op zoek naar een goed product namelijk, en dit ziet er top uit.
  xx

 9. Raphaella
  23 juni 2013 / zondag, 23 juni 2013

  Ik wil dit product heel graag kopen en ga dit ook zeker doen. Ik twijfel alleen over de kleur die ik moet nemen. Mijn wenkbrauwen zijn vol en heel donkerbruin (bijna zwart) ik denk dat #ash net iets te licht is voor mij, maar de donkerdere kleuren zien er zo gek uit vanuit een tubetje.

  Anyone tips of ervaring met de donkerdere kleuren? Alvast bedankt! =)

 10. Kim
  20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  Hoi Serena,

  Ik gebruik dit product ook en om jouw kleine ergernis van dit product te verminderen. Je kunt het product ook rechtstreeks uit het tubetje halen. Knijp er gewoon heel zachtjes in en dip je kwast er langs. Zo legde de MUFE artist het mij uit. Misschien werkt het voor jou ook 🙂

 11. 14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  Bij de hema heb ik laatst een eyeliner penseeltje gehaald die erg dun, en stevig is. Die gebruik ik zo nu en dan ook om mijn wenkbrauw poeder mee aan te brengen.
  Misschien is dat een budget tip voor de dames die geen 20 euro willen uitgeven aan een penseel van MAC 🙂 Hij koste 1,50 als ik het me goed herinner.

 12. Jade
  10 maart 2013 / zondag, 10 maart 2013

  ik heb eigenlijk een vraagje dat helemaal niet over wenkbrauwen gaat maar over eyeliner op doen. Ik probeer al heel lang een wingend eyeliner te maken. Het lukt wel om de eyeliner op te doen tot dat ik het wngend wil maken. kunt uw of jij bijvoorbeeld een stappenplan maken of een filmpje maken?

  gr. jade

 13. 28 februari 2013 / donderdag, 28 februari 2013

  Wat een prachtig effect! Ik geloof dat ik ook maar eens naar Sephora moet! Net als jij heb ik nu een Chanel wenkbrauwpotlood, maar door mijn vette huid blijft deze niet altijd goed zitten en ziet het er soms wat nep uit.

 14. 27 februari 2013 / woensdag, 27 februari 2013

  Ik heb het bij meerdere bloggers gezien en om eerlijk te zijn vind ik die Aqua Brow er heel nem uitzien. Doe mij maar gewoon wenkbrauwpoeder! Ik gebruik de Gosh Matt Duo Eye Shadow 001 Brown Base voor mijn wenkbrauwen en dat werkt superfijn! Effectief maar heel natuurlijk 🙂 (En gewoon een schuin kwastje van de hema…)

 15. jody
  27 februari 2013 / woensdag, 27 februari 2013

  I love it!! Ben alleen verkeerd gematcht bij sephora.. eerste instantie nr 20 gematcht en gekocht maar die was te rood dus heb ik ook nr 10 gekocht omdat ik echt heel erg blij met het product ben! Het is het dubbel en dwars waard en je doet zowiezo minimaal een jaar met een tubetje (misschien zelfs 2 jaar) en nu met 2 tubes ben ik lang tevreden denk ik! Dit geeft mij echt de perfecte wenkbrauwen, zeker een aanrader!!

 16. 25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Supergaaf! Ik wil dit goedje echt heel graag hebben, maar nu vraag ik me af; blijft dit spullekke ook zitten op ‘huid’? Ik heb namelijk niet zoveel haartjes als jij, dus ik moet echt bijvullen. Ik ga heel snel kijken! Bedankt voor de review ^^

 17. Anne
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Super mooie wenkbrauwen heb je op die laatste foto!!

 18. Caro
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Tip! Ik zorg dat ik altijd een theelepeltje in mn makeuptas heb, daar druppel ik de aqua brow op. Zo verspil ik niks en geen vieze handen!

 19. Naomi
  25 februari 2013 / maandag, 25 februari 2013

  Hoi! Fijn artikel, in ieder geval bedankt voor de informatie. Ik ga ’em zeker proberen. Heb alleen een vraagje: voor mij zijn wenkbrauwen tekenen het belangrijkste van m’n make-up en ben ook té perfectionistisch hierin, ze vallen wel op zeg maar, ik maak strakke lijnen maar ook net boven m’n eigen haartjes dus ik vraag me af of dat ook met dit product en zo’n kwastje gaat lukken, heb bruin tot zwart haar en een getinte huid….thank u! X

 20. 24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Heel mooi! Ik ga er zeker even naar kijken ben ook benieuwd of dit beter werkt voor mijn wenkbrauwen dan een wenkbrauwpotlood!

  Mag in trouwens vragen welke foundation je draagt op de foto’s? Je gezicht ziet er erg mooi egaal uit! 🙂

 21. Fieke
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Hij is, maar het klinkt alsof hij het waard is…
  Gel lijkt me niet zo fijn werken…. Zeker als je daarvoor nog een kwast bij moet kopen. Jammer.

 22. Iant
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Welke oogschaduw draag je hier? Die is namelijk prachtig!

 23. Cha
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  Ik heb heel licht geverfd haar en donkerblonde wenkbrauwen wat opzich goed staat. Niet nep. Als ik mijn wenkbrauwen mooi wil inkleuren lijkt het direct zo donker en nep. Juist met mijn haarkleur. Zou ik dan een te donker potlood hebben?

  Ik zou graag bijvoorbeeld bij de Douglas’ eens mijn wenkbrauwen laten bijtekenen alleen ik ben zon muts die zich dan weer wat laat aanpraten. Ik durf niet te zeggen van ‘nee ik doe het toch maar niet’
  ‘Ik wilde alleen een kijken! ‘

  Wie heeft dit ook? Of gaan jullie dames gewoon heen zonder ook iets te kopen omdat je het nog te duur vind?

  • Christy
   24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

   Cha, als ik iets nieuws op het oog heb, maar nog niet meteen wil kopen, zeg ik voor de zekerheid (mijn eigen zekerheid!) * vooraf* al dat ik ‘het_nog_ niet_zeker_weet’ en het *dus* éérst graag aangebracht wil hebben,zodat ik het resultaat goed kan bekijken (in het buitenlicht!).
   Na aanbrengen wandel ik naar buiten en beslis *dan* pas of ik weer terugga om te kopen.Heb nog nooit meegemaakt dat dat niet accoord was. Zeker bij Douglas zijn ze altijd alleraardigst en vriendelijk (mijn ervaring:Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen, Haarlem).Make-up is soms *duur genoeg* om een miskoop te riskeren, IMHO! Probeer maar, hoor ‘-)

 24. Kim Raben
  24 februari 2013 / zondag, 24 februari 2013

  leuke nagels kun je er een tuturial van maken??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *