Idee: mokkenhanger als sieradendisplay

Gisteren liep ik met Larissa door de Xenos toen ik ineens op een ijzeren rekje stuitte. ‘Hee, das handig’ dacht ik ‘daar kan ik mooi mijn allermooiste sieraden aan hangen’. Bij de kassa echter bleek het oorspronkelijk een mokkenhanger te zijn, haha! Zo zie je maar weer, mijn beauty- en fashionoog ziet de wereld gewoon een beetje anders.

Het rekje kostte maar 4 of 5 euro en dat is stukken goedkoper dan de meeste sieradenrekjes. Bovendien zijn de meeste sieradenrekjes niet ‘hoog’ genoeg waardoor kettingen alsnog niet mooi op het rek kunnen hangen en zitten haakjes vaak zo dicht op elkaar dat het alsnog een rommeltje wordt.


Ik vind dit rekje ideaal omdat er maar 8 items op kunnen hangen. Hier kan je dus je allermooiste sieraden tentoonstellen, de sieraden die je het meeste draagt en/of die echte pronkstukken zijn uit je collectie. Aan de hogere haakjes kun je kettingen hangen en aan de lagere kun je prima je armbanden en bangles kwijt.

Natuurlijk kun je ook meerdere sieraden per haakje ophangen, maar ik vind het juist wel mooi om dat niet te doen, zodat de sieraden extra goed opvallen en zodat het wat overzichtelijker blijft. Nu heb je echt een mooi juwelenboompje die mooi genoeg is om gewoon in je huis- of slaapkamer neer te zetten. Want zulke prachtige sieraden zijn eigenlijk te mooi om maar gewoon weg te stoppen in een doosje, toch?
Zie je die middelste ring in het miden van de standaard?

Ik bedacht me dat je hier eenvoudig een haak aan kunt hangen, zo eentje:


Zodat je daar nog meer sieraden aan kunt hangen. Oorbellen, nog meer bangles, of ringen.


Ik vind het echt een handig ding, het mokkenrekje, en voor slechts een paar euro heb jij dus een handig en mooi sieradenrekje.

Hoe bergen jullie je sieraden op? En wat vinden jullie van dit idee? Heb jij wel eens iets gebruikt voor een heel ander doeleinde dan waar het oorspronkelijk voor was bedoeld?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

122 Reacties

 1. Sanne
  6 november 2012 / dinsdag, 6 november 2012

  Ik heb na lang zoeken de ultieme oplossing gevonden voor het opbergen van mijn oorbellen!! Ik heb ze in een groot canvasdoek (action) geprikt. Ze hangen nu allemaal mooi per paar naast elkaar! Leuke bijkomstigheid: het staat nog leuk aan de muur ook:)

 2. Leonie
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Wat een goed idee! Ik gebruik,met name voor oorbellen, maar er hangen ook kettingen aan, een wijnglazenrek. Hij paste bij ons niet in de kast, dus hangen mijn oorbellen er mooi aan:)

 3. 16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

  Wat een goed idee! Alleen geen plek om neer te zetten aangezien onze katjes alles interessant vinden!

 4. Chantal
  16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

  Jammer dat je mijn reactie niet hebt goedgekeurd. Alleen omdat ik dit ding niet mooi vind en een foto heb laten zien van mijn sieradenhouder? Beetje raar.

  • Serena
   Auteur
   16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

   Er belandt nog wel eens een comment in de spam, vooral wanneer je er een link bijplaatst. Ik heb jouw reactie helemaal niet voorbij zien komen, jammer dat je er meteen vanuit gaat dat ik het niet goed heb gekeurd en er ook meteen redenen bij verzint! 😉

   • Chantal
    16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

    Niet zo heel raar dat ik dat denk toch? Het enige dat er bij mij stond is dat ik moest wachten totdat mijn reactie werd goedgekeurd. Dan ga ik er niet vanuit dat ie in de spam terecht komt. Maargoed..

 5. 16 mei 2012 / woensdag, 16 mei 2012

  Leuk idee maar ik denk dat goedkope juwelen zo snel hun glans gaan verliezen, ik bewaar ze in een sieraden organizer in m’n kast. x

 6. 14 mei 2012 / maandag, 14 mei 2012

  Leuk bedacht! Ik heb 2 soort van juwelenbomen maar dan in de vorm van poppen met hele mooie jurken.

 7. 13 mei 2012 / zondag, 13 mei 2012

  Dit is echt geniaal! Ik heb nog zo’n rekje ergens in onze voorraadkast liggen…ligt er al jaren omdat ik bekers eigenlijk altijd gewoon in de kast bij de glazen zet LOL xD

 8. 13 mei 2012 / zondag, 13 mei 2012

  Dit is inderdaad een erg handig idee! Ik herken het probleem van de sieradenrekjes waarbij de kettingen tot op de ‘grond’ komen, erg vervelend. Wat hangen er trouwens prachtige sieraden aan het rekje!

 9. Genevieve
  13 mei 2012 / zondag, 13 mei 2012

  Superhandig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *