Haal de lente in huis

Bij de lente denk ik aan fris, vrolijk en een ontspannen sfeer. Een heerlijk seizoen dus, vooral buiten in het zonnetje en met fluitende vogeltjes om je heen. Maar niet alleen buiten kan je van dit seizoen genieten, ook binnen kan je de lente beleven door de volgende interieuraanpassingen.

Hou een voorjaarsschoonmaak

Het begin van de lente is het perfecte moment om je huis eens lekker aan kant te maken. Bij mij begint het althans altijd enorm te kriebelen (zeker rond Koninginnedag). De ultieme eerste stap naar een lenteproof interieur is daarom om eens flink de bezem door je leefruimte heen te halen. Niet alleen schattige diertjes hamsteren, ook wij mensen hebben een behoorlijke verzameldrift op het gebied van nutteloze spullen en overbodige hebbedingen. Tijd om al deze prullaria weg te gooien en al het opgehoopte stof weg te werken. Een opgeruimde en schone woonruimte toont meteen anders en zorgt ervoor dat je met frisse moed de laatste maanden voor de zomervakantie tegemoet ziet.

Schermafbeelding 2013-05-03 om 1.40.45 PM

Maak je kledingkast lenteklaar

Vergeet bij deze grote schoonmaak je kledingkast niet. Al je winterkleding kan naar achter verplaatst worden en alle zomerse shirtjes en jurkjes mogen nu een prominentere plaats innemen. Dit is ook gelijk een goed moment om je kleding uit te zoeken en weg te doen wat je niet meer draagt of niet leuk vindt.

wardrobe spring

Zet wat vrolijke bloemen neer

Met iets vrolijks in de bloempot fleur je je omgeving op en kan je letterlijk een stukje lente van buiten naar binnen brengen. Een kleur die typisch voor de lente is, is geel. Zet daarom eens wat narcissen en tulpen in deze kleur op tafel. Andere kleurrijke bloemen van dit jaargetijde zijn hyacinten, blauwe druifjes en ranonkels. Ook witte bloemen en bloemen met pastelkleuren doen het goed voor dat lentegevoel.

flowers spring

Vervang je decoraties

Niet alleen bloemen zijn decoraties die je aan kunt passen aan het weer, er is nog veel meer in huis dat verwisseld kan worden. Vervang donkere kleden en de kussens op de bank voor lichtere varianten en verander ook eens de foto’s in de fotolijstjes. Weg met die fleecekleedjes en wintersportvakantiefoto’s! Deze simpele aanpassing geven een hele andere indruk aan een ruimte, terwijl je maar kleine dingen veranderd hebt.

interieur

Geef je tuin of balkon een make-over

Nu het weer mooi genoeg is om buiten te zitten (althans, als je uit de wind zit), is het wel fijn om dat te doen in een mooie omgeving. Ga aan de slag met het wieden van het onkruid, versier de boel met wat nieuwe plantjes en geeft het buitenmeubilair een schoonmaakbeurt. Organiseer een tuinfeestje/balkonparty om de lente te vieren en het gezellige voorjaarsgevoel is compleet.

tuin makeover

Eten

Misschien geen interieurtip,  maar ook eten zorgt voor het juiste sfeergevoel. Door de toenemende temperatuur en zonnestralen, hebben we namelijk weer andere keuzes voor het avondeten. Zo kunnen we de stampotten verruilen voor wraps en gerechten met asperges. Verschillende soorten sla zijn tijdens de lente ook van goede kwaliteit. Gecombineerd met andere verse groente is dit een gezond en fris onderdeel van het diner. En aangezien het aardbeienseizoen ook weer van start is gegaan, zijn zomerkoninkjes een passend toetje. Heerlijk met een verfrissend zomerdrankje!

lentefood

Gooi de ramen open

De maanden van de donkere dagen en gevoelstemperaturen van niveau ijspegel aan je neus zijn voorbij en dat mag best gevierd worden. Zet alle ramen op een kiertje, zodat er wat frisse lucht naar binnen kan stromen. Schuif ook alle raamverduisteraars weg en laat het natuurlijke licht naar binnen stralen en de kamer oplichten. Frisse lucht en licht geven je een opgewerkt gevoel en zorgen voor een natuurlijke sfeer in je leefomgeving.

ramen open

Creëer de lentegeur

Voor een echte intense lente ervaring, is de juiste geur onmisbaar. Tenslotte kunnen we door ons reukorgaan herinnerd worden aan bepaalde gebeurtenissen, mensen en plaatsen. Om binnen dus echt een lente gevoel te creëren, is de juiste geur onmisbaar. Zoek naar geurkaarsen, geuroliën en Ambi Pur-achtige producten die een zachte, bloemige en frisse geur afgeven.

kaarsjes

Wat voor weer het ook wordt de komende tijd, je interieur en de sfeer binnenshuis schreeuwt in ieder geval lente.

Wat zijn jullie tips om de lente in huis te halen?

Until next time,
Team Beautylab

bron foto’s: tumblr.com

 

Volg:

39 Reacties

 1. Yasmine
  9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Hmm love the sun

 2. 9 mei 2013 / donderdag, 9 mei 2013

  Hé genoeg inspiratie opgedaan om zelf aan de slag te gaan 😀

 3. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Ik heb laatst m’n kledingkast lenteklaar gemaakt. Heerlijk om te doen!

 4. Felicia
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Serena ik ben nog een tikkie meer verliefd op beautylab geworden dan ik al was! Ik hou echt van dit soort homemaker lifestyle video’s en artikels 🙂

 5. Catho
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Wat een leuk artikel om op een zaterdagochtend mee wakker te worden, ik heb er gelijk helemaal zin in! 🙂

 6. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Goede tips en ook lekker budgetproof! Ik moet mijn kamer nog een beetje opruimen, maar dan is ook die weer lente klaar!

 7. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Leuk artikel 😀 ik heb mn kledingkast al uitgemest en de planken een verschillende indeling gegeven 🙂

 8. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Wauw zeg, wat een prachtige foto’s! Waar heb je die opgescharreld?

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

   Heel hard gezocht op Tumblr (zie ook bronvermelding).

 9. Naj
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Hoi
  Geen ochtend artikel?

  • Serena
   Auteur
   5 mei 2013 / zondag, 5 mei 2013

   Hoi, nee vandaag even niet!

 10. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Wat een leuk artikel! Ik heb laatst grote schoonmaak gehouden in mijn kamertje. Voelde heerlijk!

 11. Lousaa
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  ik hoef alleen maar door een van de vele ramen te kijken naar de boom voor ons huis om te zien dat het lente is.

 12. 4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  laat de lente maar komen haha! 🙂

 13. M'N
  4 mei 2013 / zaterdag, 4 mei 2013

  Had ik maar zulke kamers als op de foto.
  In de komende maanden krijgen we een nieuwe badkamer en dan gaat de wasbak in mijn kamer waarschijnlijk ook definitief weg dan heb ik wel extra ruimte, want de wasbak zit al jaren verschrikkelijk in de weg.

  Alleen hij is wel gewoon heel praktisch in de ochtenden en avonden :P, ik zit in een dilemma. Wel heel leuk artikel geeft mij heel veel inspiratie en motivatie!!!

 14. Michelle Smit
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Wat een leuk artikel.

 15. Ellen
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Heel herkenbaar: ik heb ook zin om mijn kledingkast eens uit te mesten, winterjassen op te ruimen en heb zelfs al wat zomerhemdje te voorschijn gehaald en gebreide jurken opgeborgen! Kom maar op met de pastelkleurtjes!
  Geurtip: green tea geurstokjes van de kruidvat. Erg lekker en fris. Doet mij echt aan het voorjaar denken!

 16. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Jaa mijn kledingkast heeft echt een oppepper nodig hoor. Phoe!!!!!! Nu nog zin maken haha!

 17. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  heerlijk weer Lente. De kasten heb ik lekker al gedaan, de bloemen staan ook heerlijk vrolijk. maar mijn balkon moet nog wel even opgeknapt Worden.

 18. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuk! Ik ga mijn kamer morgen eens verlenteren (?)!

 19. Nabila
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuk artikel

 20. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuke tips! Ik woon nog thuis maar mn moeder doet de meeste dingen regelmatig. Misschien morgen maar ns een mooi bosje bloemen voor dr kopen!

 21. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Alweer zo’n leuk artikel. Je voelt nu wel echt dat de lente er is, lekker. Ik ben echt een wintermens maar deze winter heeft wel weer lang genoeg geduurt!

 22. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Ik heb van het weekend al heerlijk het huis schoongemaakt.. eigenlijk heb ik het hele jaar altijd bloemen en fleurigheid in huis staan want ja soms kan de winter wel erg sober zijn helaas.. Nu met het mooie weer heb ik eigenlijk constant de ramen en deuren open hihi heerlijk frisse lucht!

 23. Syl
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Wanneer ik ga schoonmaken, komt dat meestal door studieontwijkend gedrag.

 24. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Handige tips!! Heerlijk weer de ramen open en frisse lucht in huis! Ik heb nieuwe Scentchips (geurkaarsjes) in lekkere zoete lente geuren gekocht.

 25. Annika
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Ik krijg nu zo’n enorme zin in de lente! Gelukkig gaan wij morgen op weg naar Normandië 🙂

 26. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  leuk artikel en handige tips 🙂 ik was net van plan dit weekend en komende week mijn kamer helemaal ondersteboven te keren 🙂

 27. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Mijn energiepeil gaat bij het intreden van de lente altijd een heel stuk de hoogte in. Ik wil niet langer om 7u op de bank kruipen maar heb zin om op avontuur te gaan. Ik hou van de lente en eigenlijk nog meer van de zomer.

 28. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuk artikel! Als ik lentekriebels krijg maak ik ook altijd grondig schoon, stop ik mijn winterkleding ver achter in de kast en vervang ik mijn accessoires in huis 😀

 29. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuke tips! Ik word er echt door geïnspireerd om m’n kamer op te ruimen! Dat kan ik wel gebruiken. 😉 Ik vind dit soort mooie interieurfoto’s trouwens altijd zo’n feest om te zien. Wat mij betreft: keep em coming!

 30. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuke tips en práchtige interieurfoto’s!

 31. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Wat is de lente toch een mooi seizoen! De ochtenden weer beginnen met het zonnetje en fluitende vogeltjes maakt je dag gelijk goed. En wat je zegt: met minimale veranderingen in je interieur, kan je een heel andere look creëren. Daar houden wij ook van! En opgeruimd staat netjes! 🙂

  Leuk artikel Serena!

 32. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuk!! Ik moet vaker mn raam open gooooien, gelukkkig doet me ma het altijd voor me. Ik verlang al eeeeuwen naar lekker weer woohoo

 33. Ester
  3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Mmm. na het lezen van dit artikeltje krijg ik alleen nog maar meer zin in de Lente!
  Ik hou er van om een lenteschoonmaak te houden & de hele kledingkast even uit te ruimen.
  Heeeeerlijk!

 34. 3 mei 2013 / vrijdag, 3 mei 2013

  Leuk artikel! Ik ga mijn kamer van de week helemaal schoonmaken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *