Getest | foundation aanbrengen met de Philips Visapure

Een tijdje geleden stond ik onder de douche mijn gezicht te reinigen met de Philips Visapure, een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje. Ineens bedacht ik me hoe het zou zijn om mijn FOUNDATION hiermee aan te brengen. Misschien een gekke gedachte, maar het leek me ergens een heel slim idee om foundation in te masseren met een elektrische borstel, volgens mij moet dat een prachtig airbrushed effect opleveren! Of niet? Misschien was het wel het slechtste idee ever…

Goed, er is maar één manier om daar achter te komen, nietwaar? Tijd voor een experimentje!

Er zijn verschillende borstels voor de Philips Visapure, maar ik koos voor de allerzachtste, de Sensitive. Ook zette ik de Visapure in zijn zachtste stand. Het maakt niet zo veel uit of je je foundation eerst op je gezicht aanbrengt of direct op de borstel, het levert in beide gevallen hetzelfde resultaat op. Wel viel het me op dat ik 2-3 keer zoveel foundation nodig had dan wanneer ik mijn Beautyblender gebruik! Whoa! Waarschijnlijk omdat de borstel veel product opneemt en je de foundation ook een beetje van je gezicht afmasseert tijdens het aanbrengen.

eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 5Maar het resultaat, wow, dat mag er zeker zijn! De foundation wordt prachtig in je huid gebuffed en laat geen vlekken of strepen achter. Het zorgt voor een hele egale, matte en natuurlijk ogende finish, de gehele dag lang.

Niet alleen foundation, ook poeders worden mooi verdeeld en in je huid gebuffed. Het beste kun je met een kwast bronzer aanbrengen en die vervolgens verdelen en inmasseren met je elektrische borsteltje, voor een natuurlijk airbrushed resultaat. Erg mooi én erg makkelijk, shapen was nog nooit zo simpel.

Weet je wat zo grappig is? Ik had dit idee al in mijn hoofd, en toen zag ik van de week een video van Tati waarin ze de nieuwe Clarisonic borstel test die speciaal is ontwikkeld om foundation mee aan te brengen! En gisteren scrollde ik op Instagram en kwam ik een elektrische foundation brush tegen. Dus wie weet is het de nieuwe hype, haha!

eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 1Maar mocht je toch al een elektrisch gezichtsreinigingsborsteltje in huis hebben (een Clarisonic, Visapure of gewoon eentje van de Kruidvat of Action), dan is het de moeite waard om je foundation er eens mee aan te brengen. Het duurt wel iets langer en je verbruikt meer foundation dan anders, maar het is een heerlijk gevoel (echt alsof je jezelf een gezichtsmassage geeft) en het levert een prachtig airbrushed resultaat op!

Dan nog een laatste tip, mijn tante (mijn Douglas tante Mirjam) zweert erbij om haar serums en crèmes in te masseren met de Visapure. Eerst gebruikte ze daar gewoon een borsteltje voor, maar tegenwoordig hebben ze daar speciale opzetstukjes voor. Dus dat is wellicht ook iets wat je eens zou kunnen uitproberen, om er je skincare mee aan te brengen! Jeetje, wat een multifunctioneel ding is het toch. Ik heb er al jaren plezier van en nu je er veel meer mee blijkt te kunnen dan alleen je gezicht reinigen, kan ik er nog meer plezier aan beleven!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

17 Reacties

 1. 11 juni 2017 / zondag, 11 juni 2017

  Wauw! Lijkt wel geairbrushed door photoshop, wat een prachtig resultaat! :O:O

 2. Roos Goorman
  9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

  Hmm, lijkt me niet zo’n goed plan om meerdere keren per dag met zo’n borsteltje over je huid te gaan. Hoe zacht de haartjes en de standen ook zijn, het scrubt toch een beetje je huid. Ik ben sowieso geen grote fan van dit soort bortseltjes, veel onderzoeken hebben uitgewezen dat ze maar minimaal effect hebben op je huid. Daarnaast zijn er dermatologen die denken dat je juist meer schade aanricht! Ookal is het aanbrengen van je foundation hiermee waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks gaat doen, ik zou hier nog eens goed over na denken…

 3. 9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

  Wauw wat grappig dat het zo goed werkt. Nu wil ik het ook proberen. Wel jammer dat hij wat meer foundation opzuigt, maar toch vind ik het wel een heel mooi effect geven en dat is het dan weer wel waard.

 4. Lisa
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  De lashlift set van Aliexpress! Weet niet of je dat durft ivm niet goedgekeurde producten maar er staan er al wat filmpjes op youtube en daarbij ging het wel goed. Leuke video, ik ga het ook proberen haha

 5. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Ik dacht serieus dat je er uit zou komen te zien als een zebra vanwege alle strepen die je ervan zou krijgen, maar wow…dit had ik niet verwacht! Wat een mooi resultaat!

 6. Rani
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Beste Serena, zou je een update van jouw huidverzorging willen geven? Jouw huid is mooi opgeknapt en ik ben erg benieuwd wat je nou precies doet/ gebruikt.

  • Madeleine
   8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

   Dat vraag ik mij ook af! Je huid ziet er mooi en rustig uit. Ik sta toevallig klaar om te switchen van producten, dus inspiratie via jou is welkom!

 7. Jasmijn
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Hoi Serena! Wat ziet het er mooi uit! Gaaf dat dit werkt!

  Ik heb nog een idee voor een artikeltje. Eén van de youtube comments is namelijk dat make up (de moleculen, conserveringsmiddelen) op een bepaald moment in de bloedbaan zou belanden. (Net zoals ingrediënten van bijv. zonnebrandcrème.) Zou jij eens willen uitzoeken in hoeverre dit waar is? Persoonlijk geloof ik er niets van, omdat ik altijd heb geleerd dat je huid werkt als een natuurlijke barrière tussen je jou en je omgeving. Toch zie ik steeds meer van dit soort berichten opduiken. Zou jij hier eens je licht op willen schijn en willen vertellen waarom/of dit al dan niet waar is?
  Ik heb het zojuist proberen te googlen via google scholar, maar er zit toch behoorlijk wat jargon achter, wat ik niet begrijp. (En jij vast wel!)

 8. Monica
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Misschien ook leuk om het is met een elektrische tandenborstel te proberen? Niet iedereen heeft een visapure. Een beetje budget en misschien ook handig camouflage?

 9. 7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Netjes resultaat! Je kan er dan idd best veel mee. Lijkt me wel een rotklusje om daarna die borstel weer te reinigen ?

 10. Syl
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Aangezien de losse borstelkoppen vaak rond de 25 euro kosten, gebruik ik hem liever alleen om te reinigen.

 11. 7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Heel tof dat dit goed werkt! Het effect is inderdaad ook echt prachtig!

 12. 7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Wat ontzettend leuk dat je dit hebt getest! Al vind ik het wel enigszins zonde dat er zoveel foundation doorheen gaat. Dan houd ik het toch liever bij mijn blender.

 13. Sarah
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Clarisonic heeft een speciale foundation borstel uitgebracht.
  Helaas voorlopig alleen nog in de US te verkrijgen 🙁

  • Serena
   Auteur
   7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

   I know, dat was ook deels de aanleiding van deze video 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *