Aha, dus ZO breng je winged eyeliner aan op hooded eyes!

Een hele poos geleden heeft een MUA van MAC me eens laten zien hoe je het beste winged eyeliner kunt aanbrengen op hooded eyes (de Engelse benaming voor ogen met (licht) overhangende oogleden). Ze bracht de eyeliner aan in een soort ‘kommetjesvorm’. Als je je ogen open hebt ziet het er schitterend uit, maar als ze dicht zijn is het misschien een beetje gek om te zien. Maar goed, je hebt je ogen vaker OPEN dan DICHT, dus who cares?!

eyeliner tutorial overhangende oogleden 6eyeliner tutorial hooded eyes_ - 16Heb jij, net als ik, overhangende oogleden? Denk je dat jouw oogvorm daarom niet is weggelegd voor winged eyeliner? Geef de moed niet op, want met de techniek die ik jullie vandaag ga laten zien kan het gewoon! Ik heb namelijk eindelijk de ‘kommetjesvorm’ onder de knie en hieronder ga ik jullie stap voor stap laten zien hoe je dit thuis op je eigen ogen na kunt maken.

top-5-favoriete-makeupAllereerst, hoe voorkom je dat je eyeliner gaat vlekken? Omdat je oogleden een beetje hangen, zullen ze ook op de huid gaan hangen waar jij je eyeliner hebt aangebracht. Wat helpt is om je oogleden extra te voorzien van een dun laagje oogschaduw primer, die je goed laat opdrogen. Dit in combinatie met een goede waterproof eyeliner voorkomt dat je eyeliner gaat stempelen en vlekken. Zelf gebruik ik de Urban Decay Perversion liner en de Urban Decay eyeshadow base.

Het is erg belangrijk dat je je oogvorm goed leert kennen. De ene hooded eye is de andere niet, dus elk oog vraagt weer om een andere manier van aanbrengen.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 2 eyeliner tutorial hooded eyes_ - 1Zo ziet mijn oog eruit. Zoals je ziet heb ik lichtelijk overhangende oogleden. Ze hangen, maar niet zo erg dat je helemaal geen ooglid meer ziet. Je ziet nog een klein randje ooglid (ik schat zo’n 2 mm). Eerst was het nog minder, maar door mijn PlexR soft surgery behandeling heb in een fractie meer ooglid verworven.

essence The Cushion Eyeliner review_ - 8Zo ziet mijn oog eruit met eyeliner zoals ik het eerst aanbracht. Ik teken een erg dun lijntje, helemaal tot het uiteinde van mijn ogen, en dan flip ik de wing lichtjes omhoog. Dit ziet er mooi uit op close-up foto’s (waarbij ik mijn wenkbrauwen optrek), maar in real life, bij bepaalde hoeken, krijg ik er toch een beetje hangende oogjes van.

eyeliner hooded eyes tutorial eyeliner hooded eyesKijk, dit bedoel ik. En hee, dat is juist NIET de bedoeling, want winged eyeliner zou je ogen juist een lift moeten geven!

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 3Wat ik nu doe is het volgende. Ik kijk goed naar de onderkant van mijn ogen en ik volg de richting die een lijn zou opgaan, als ik een denkbeeldige lijn zou doortrekken richting mijn slapen. Dit wordt de richting van je wing.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 4 Pak nu je eyeliner en druk hem aan het uiteinde van je oog plat tegen je huid aan, in de denkbeeldige richting van de lijn. Op deze manier zet je een ‘stempeltje’.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 5 Als je je wenkbrauwen optilt zie je dit. Vanwege de vouw zit er ineens een gaatje tussen de lijnen.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 6 Verbind de lijnen en maak er een taartpuntje van, die je vervolgens inkleurt. Hoe je het taartpuntje precies maakt is lastig uit te leggen. Dit moet namelijk een beetje op gevoel.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 7 Kijk nu recht vooruit en trek een horizontale lijn vanaf het uiterste puntje van je taartpunt naar je oog toe.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 8 Als je je wenkbrauw optrekt ziet het er zo uit.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 9 Verbind de lijnen met elkaar.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 10 En kleur het vlak in.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 11 Trek nu een smalle lijn van je traanbuis naar het uiteinde van je oog, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand aan.

Ik snap ineens waarom ze dit een WINGED eyeliner noemen. Het doet me namelijk sterk denken aan de WING van een vliegtuig of van een vogel, haha!

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 12 Maak nu de overgang van de smalle lijn en de ‘wing’ wat subtieler door een smal boogje te trekken. Op deze manier ontstaat er een zogeheten kommetje.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 1 (1)Zo dus. Je oog lijkt nu echt bijna weg te kunnen vliegen!

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 13 Maak je wing eventueel nog wat strakker door achteraf te corrigeren met een wattenstaafje en wat make-up remover.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 17 Als je je ogen neer slaat ziet het er ongeveer zo uit. Hier kun je duidelijk de kommetjes zien!

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 14 Maar kijk, door je wing op deze manier aan te brengen zit er geen gekke, hangende vouw meer in je lijn. Ondanks je overhangende oogleden loopt de lijn gewoon strak door.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 18 Zelfs als je heel erg naar beneden kijkt zorgt deze vorm er niet voor dat je oogleden nog meer lijken te hangen. Er zit wel een vouw, maar hij loopt gewoon goed door.

eyeliner tutorial hooded eyes_ - 15eyeliner tutorial hooded eyes_ - 16Ik teken mijn eyeliner nu dikker bij dan voorheen, dus dat was even wennen, maar ik ben nu al fan van deze techniek! Geen gekke vouwen, geen hangende oogjes, maar juist een frisse oogopslag die mijn ogen een liftend effect geeft!

eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 2 eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 1 eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 5 eyeliner tutorial overhangende oogleden_ - 4En hieronder even ter vergelijking met mijn ‘oude’ methode:

hooded eyes eyelinerZien jullie het verschil? Het is slechts heel subtiel, maar links lijken mijn ogen meer te hangen dan op de foto rechts. Ik vind dat deze nieuwe ‘kommetjes’ methode mijn ogen een lift geeft en zorgt voor een sexy, sensuele oogopslag. I love it!

Het was even zoeken naar de juiste vorm, het was even oefenen, maar ik denk dat ik nu echt de beste manier heb gevonden om winged eyeliner te zetten bij de vorm van mijn ogen. Ik hoop dat deze stap-voor-stap tutorial jullie een idee heeft gegeven hoe ik mijn eyeliner nu aanbreng, en dat jullie er iets aan hebben.

Heb jij hooded eyes? En zo ja, struggle jij ook altijd zo met het zetten van winged eyeliner?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

 1. Hanny
  26 september 2019 / donderdag, 26 september 2019

  Dat wordt oefenen. Duidelijke post, bedankt

 2. Mahadewi
  2 januari 2018 / dinsdag, 2 januari 2018

  Oh wow, beetje laat dat ik jouw post kon pas lezen maar ik heb al lang die struggle naar hoe ik het beste mij eyeliner op kan brengen.
  Super bedankt voor de step by step techniek!! ?

 3. Nienke
  16 juni 2017 / vrijdag, 16 juni 2017

  Jaaa, Top! Dankje!!

 4. Sam
  12 juni 2017 / maandag, 12 juni 2017

  Wooooooo dit is perfect! Dankje! Ik heb precies hetzelfde altijd gehad. Straks gelijk uitproberen :D:D dankje~!!!!!!!!!!!!

 5. Denise
  9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

  Wat een handige manier!!!

  X

 6. steffie
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  ok,

  dit is de eerste keer dat ik het op deze manier zie. Zelfde oogleden en dus zelfde ‘kwaaltjes’, poging 5645 🙂

 7. Wendy (B)
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Ik kan helemaal geen eyeliner zetten :s !

 8. Roos
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Omg dit is zo handig voor mij

 9. 7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Ik zag net je post voorbijkomen op Instagram en werd meteen nieuwsgierig! Ik heb namelijk ook ietwat last van overhangende oogleden (met soms wat hoofdpijn als gevolg) en een winged eyeliner ziet er bij mij niet uit…Bedankt voor de tip en je duidelijke foto’s! Ik ga ermee aan de slag!

 10. Liz
  7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Welke lipstick draag je hier? Heel mooi!

 11. 7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

  Aaahh, ik zie wel degelijk het verschil! Ik moet helaas schuld bekennen dat ik een lange tijd mijn eyeliner heel verkeerd heb aangebracht. Toen ik net begon met makeup had ik die zielige winged eyeliner die mij beetje sip leek kijken. Maar een hele goeie techniek leg je hier uit voor hooded eyes!

 12. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Het ziet er inderdaad wel heel mooi uit 🙂

 13. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Ik zie duidelijk verschil op de laatste foto! Fijn dat het werkt.

 14. Loes
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  YESSS hier was ik naar op zoek haha!! En óf ik dit ga proberen 😀 Ik heb ongeveer dezelfde ogen als jij, iets overhangend, je ziet nog 2 mm bewegend ooglid. Dit is precies de reden waarom ik nooit winged eyeliner bij mijzelf aanbracht, hopelijk vanaf nu dus wel!

 15. Daphne
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  En nu met je stempel van vorige week! En dan is mijn eyeliner probleem wellicht wel opgelost ;P

 16. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Ik vind het altijd zo moeilijk om eyeliner te zetten. Ik heb ook hooded eyes maar ga jouw manier binnenkort eens proberen! Hopelijk ziet het er dan wel een stuk mooier uit!

 17. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Wow ja, ik zie ook wel een verschil hoor! Toch blijf ik echt een kluns op dit gebied. Het lijkt me maar niet te lukken…

 18. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Ik heb ook hooded eyes, ik ben heel benieuwd!! Ik ga deze techniek zeker uitproberen 🙂 Bedankt voor de leuke en duidelijke tutorial!

 19. Michelle
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Hey Serena! Ik heb een vraagje, ik heb ook een beetje van die hangende oogleden en gebruik altijd eyeliner, maar krijg hier ALTIJD een afdruk van op mijn oogleden. Ik heb al duizend verschillende eyeliners geprobeerd maar op de een of andere manier krijg ik altijd een afdruk van mijn eyeliner op mijn ooglid. Heb jij, óf iemand anders dé gouden tip voor me?

  • Serena
   Auteur
   6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

   hi Michelle,
   eyeshadow primer over je gehele ooglid, eventueel beetje afpoederen met translucent powder (als je verder geen oogschaduw gebruikt) en goede waterproof eyeliner dus!

  • Elise
   7 juni 2017 / woensdag, 7 juni 2017

   Wat bij mij meestal werkt is veel translucent poeder gebruiken. Ik dip m’n vinger in mn losse poeder (of wrijf even goed over mn vaste poeder) en breng het aan op m’n ooglid, ong. 3x voor het gehele ooglid. Je oogleden blijven hiermee vaak goed droog waardoor je geen stempel krijgt. Ook je eyeliner goed laten drogen ?

 20. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Ha! Wat een grappige manier, dit kende ik nog niet! Ziet er ook veel beter uit bij je! Mijn oogleden zijn ook zo hooded, ik heb sinds een tijdje ook door hoe ik zonder vouw een mooie wing kan maken. Ik trek ze gewoon wat verder door naar beneden en ga daarna weer omhoog, en ontwijk daarmee de knik in mn ooglid.

 21. Lousaa
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Kan nog simpeler: geen eyeliner dragen 😉

 22. Petra
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Ik ga dit ook proberen. ?

 23. Cindy
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Leuk! Hier heb ik jou vorig jaar een mailtje over gestuurd maar je heb hier helaas nooit antwoord op gegeven. Ik zei toen al dat hoe jij je lijntje zet je juist benadrukt dat je hooded eyes hebt en dat ik dat zo zonde vond. Fijn dat je het nu zelf ziet. Echt een verschil!

 24. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Mijn rechter ooglid kan soms wat meer gaan ”hangen” dan mijn linker ooglid dus dit heb ik ook al vaker gedaan. Het ziet er alleen bij mij een beetje gek uit als ik mijn ogen wel dicht heb, omdat mijn andere ooglid dan wel normaal is.

 25. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Persoonlijk zou ik het wel mooier vinden als je hem ietsje langer doortrekt, maar ieder z’n ding natuurlijk! Ik herken het probleem heel erg. Zelf kijk ik altijd recht vooruit als ik mijn eyeliner aanbreng (straktrekken van het ooglid enzo werkt bij mij totaal niet), zodat ik weet dat het er goed uit ziet met mijn ogen open.

 26. Marieke
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Dit ga ik proberen! Nu draag ik geen eyeliner, want dat ziet er gewoon niet uit. Bij jou ziet er ook veel mooier uit.

 27. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Heel handig! Ik heb weleens een YouTube filmpje hierover gezien, maar dit zijn wel hele fijne foto’s 🙂

 28. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Jaa dit is echt zo slim! Heb het ook wel eens op YouTube gezien. Het is even een werkje maar het is wel heel leuk om gewoon een toffe wing te kunnen dragen 😀

 29. 6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Jeetje zeg, wat handig! Dit ga ik eens proberen… The struggle is real bij mij met mijn oogleden haha, oogschaduw heeft ook nooit zin want dat zie je toch niet 😉

 30. Elise
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Dit ga ik eens proberen! Mijn oogleden zijn nog meer hooded dan die van jou, vooral bij de buitenste ooghoek, daar gaat het vel helemaal over elkaar heen en is het allemaal erg “los” (en ik ben nog maar 23 🙁 ) … Ben benieuwd of het bij mij ook werkt!

 31. LisaH
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Jaa dit ga ik zeker proberen! Ik weet nog dat we in Keulen het hier over hadden Haha. Thanks voor de uitgebreide tutorial. Liefs

 32. Rachida
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Mooi! Fijn ook zulke duidelijke foto’s. Het staat jou iig heel goed.

 33. simone
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  I <3! Ziet er echt top uit!

 34. Door
  6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

  Mooi!!!

 35. 5 juni 2017 / maandag, 5 juni 2017

  Oeh! Zelfde probleem hier en ik ga oefenen! Zal wel even lastig en onnatuurlijk lijken in het begin, maar je geeft me weer hoop 🙂 Thanks!

  P.s. Heb je nog een goede tip voor een goede oogschaduw primer die ook bestand is tegen zomerse temperaturen? Dan smelt namelijk ALLES van mijn gezicht 🙁

 36. Nicole
  5 juni 2017 / maandag, 5 juni 2017

  Wauw…duidelijke uitleg. Ik ga oefenen op mijn hooded eyes. Eindelijk een wing kunnen dragen. I love it

 37. Suzanne
  5 juni 2017 / maandag, 5 juni 2017

  OMG eindelijk de oplossing voor mijn probleem! Ik draag nooit eyeliner vanwege deze reden! Thanks voor het delen van deze tip, Serena 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *