Anastasia Lip Palette review, swatches en looks

Toegegeven, ik ben geen groot fan van Lip Palettes, maar toen het Anastasia Lip Palette op mijn deurmat viel werd ik helemaal excited! Kijk, lip palettes zijn gewoon onhandig. Je hebt er altijd een kwastje voor nodig, ze zijn vaak te groot voor op reis of onderweg en het is gewoonweg een kliederboel ten opzichte van een lipstick in een huls. MAAR, dit palette heeft werkelijk mijn hart gestolen! Lees snel verder voor mijn review, swatches en favoriete meng combo’s!

anastasia lip palette review swatches_ - 3 Allereerst de look & feel van het palette. Het palette is gemaakt van een stevige, zwarte kunststofsoort met een doorzichtig deksel. Superhandig, want dan zie je in één oogopslag om welk palette het gaat. Rechts onderin op het deksel staat in rosegold letters het Anastasia logo.

Vaak zijn de paletten van Anastasia van karton (zoals hun Glow Kits en eyeshadow palettes), dus dit is – in mijn ogen – absoluut een vooruitgang. Dit is steviger en slijtvaster.

anastasia lip palette review swatches_ - 4 Het palette is basic, strak en modern vormgegeven en ziet er daarom ook heel professioneel uit. Alsof het een palette van een MUA is! Het bevat verder een tooltje met aan de ene kant een lippenseeltje en aan de andere kant een spateltje en een ‘mengplaatje’. Dit is een plat, metalen plaatje waarop je je kleuren kunt mengen en customizen.

anastasia lip palette review swatches_ - 1 De bovenste rij is kleur 1 t/m 6, de rij eronder is kleur 7 t/m 12 en de onderste rij heet primary 1 t/m 5 en de laatste kleur is kleur nummer 13.

Het palette bestaat uit maar liefst 18 kleuren waarmee jij naar hartenlust je eigen custom shade lipstick kunt blenden. HOE LEUK IS DIT!? Vroeger had je van die OCC Lip Tars waarmee dat ook kon, van die tubes met hele gepigmenteerde lipstick, maar je moest dan toch wel een stuk of 6 tubes aanschaffen om een beetje leuke, gevarieerde kleuren mee te kunnen maken. Maar in dit palette heb je gewoon 18 kleuren op één plek, ideaal! Hiermee kun je helemaal los om je eigen unieke kleur te creëren. Dit is gewoon speelgoed voor volwassenen!

Swatches bovenste rij;
anastasia lip palette review swatches_ - 5 Swatches middelste rij;
anastasia lip palette review swatches_ - 6 WOW! De pigmentatie van deze lipsticks is super, maar dan ook super intens. De formule is lekker creamy, maar niet glossy. Anastasia zegt zelf dat de lipsticks een matte finish hebben en dat is ook wel zo, al bespeur ik toch stiekem een heel klein mini glansje. Maar dat is juist wel goed, want de formule is hierdoor zacht en hydraterend voor de lippen, droogt ze totaal niet uit en accentueert je velletjes niet. En van een afstandje moet ik zeggen dat het inderdaad oogt als een matte lipstick.

Swatches onderste rij;anastasia lip palette review swatches_ - 7 Nu denk je misschien, wat moet ik in hemelsnaam met die onderste rij met primaire kleuren? Nou, wit maakt je lipstick meer pastel/creamy, zwart maakt je lipstick donkerder, rood maakt hem warmer/roder, geel maakt de ondertoon wat warmer en blauw maakt de ondertoon wat koeler.

anastasia lip palette review swatches_ - 8 Natuurlijk kun je deze kleuren gewoon ongemengd dragen, want zo zijn ze ook schitterend, maar het is JUIST zo leuk om ze wél te mengen! Ik kon niet wachten, stond echt te popelen om mijn eigen unieke kleuren te blenden.

Blend 1 (1 + 2 + wit + geel)

anastasia lip palette review swatches_ - 11 anastasia lip palette review swatches_ - 12 Door deze kleuren te mengen ontstaat er een diepe mauvekleur die heel natuurlijk staat op mijn getinte huid. Hij lijkt als 2 druppels water op Lolita van Kat von D, dus niet zo uniek dus, haha! Maar wel héél mooi en ideaal voor de mensen die ook van dit soort kleurtjes houden.

Blend 2 (7 + wit + geel)

anastasia lip palette review swatches_ - 13 anastasia lip palette review swatches_ - 14 Door deze kleuren te mengen ontstaat er een prachtige, pastelkleurige koraaltint, of een wat fellere peachy (het is maar net hoe je het bekijkt). Een heerlijk zomers kleurtje die erg mooi staat bij een gebruinde huid. Je lijkt hierdoor nóg bruiner! Nice!

Blend 3 (8 + 12 + wit + geel)

anastasia lip palette review swatches_ - 15 anastasia lip palette review swatches_ - 16 Van dit kleurtje word ik ook heel blij! Het is een wat fellere paarsroze tint met een vleugje pastel, lekker knallend en leuk voor de zomer.

Toevallig kwamen mijn zusjes eventjes op bezoek, dus het leek me een leuk idee om ook voor hen meteen een mooi custom kleurtje te blenden!

Blend 4 (7 + wit + rood + geel)

anastasia lip palette review swatches_ - 10 Tara wilde een knallend rood kleurtje met oranje ondertoon, die ik iets zachter heb gemaakt door er wit doorheen te blenden. Het staat haar super, deze kleur laat haar helemaal stralen!

Blend 5 (8 + 11 + 12 + wit)

anastasia lip palette review swatches_ - 9 Larissa vroeg om een mooie, frisse nude. Ze heeft een lichtere huidskleur dan ik, dus heb ik er wat wit bij moeten mengen zodat de kleur niet te donker zou worden en wat roze zodat de kleur wat frisser zou worden (in plaats van alleen maar beige). Ik vind de kleur haar erg mooi staan en ze was dan ook heel tevreden met het resultaat.

anastasia lip palette ideas Welke van mijn blends vinden jullie mij het mooiste staan? En welke kleur zou jij willen toevoegen aan je eigen stash?

anastasia lip palette review swatches_ - 17Nou, ik kan niet anders zeggen dan dat ik enthousiast ben. Een Lip Palette is nog steeds niet heel erg handig, maar het is heus niet alleen bedoeld voor MUA’s. Ook jij kunt gewoon lekker thuis aan de slag! Wel een tip is om te noteren welke kleuren je hebt gebruikt, want als je dan een mooie kleur hebt gemengd wil je die natuurlijk kunnen namaken voor een volgende keer!

anastasia lip palette review swatches_ - 2Het Anastasia Lip Palette is allereerst SUPERLEUK, het is gewoon leuk om creatief bezig te zijn en je eigen unieke kleurtjes te mengen. Het is ook leuk om samen met vriendinnen te doen op een Girls Night, maar het is tevens ook een perfecte manier om nieuwe kleuren op jezelf uit te proberen. Nooit meer een miskoop, want je kunt thuis al kijken of een bepaalde kleur je wel of niet staat. Je kunt natuurlijk ook restjes lipstick van andere merken blenden met de kleuren uit dit palette, of een favoriete kleur die uit het assortiment is gehaald proberen na te maken. Je kunt er alle kanten mee op, het is een heel veelzijdig palette met een hele hoge FUN FACTOR!

Maar daarnaast is de lipstick ook heel intens gepigmenteerd, hebben ze een fijne, verzorgende long lasting formule (ze blijven echt heel goed en lang zitten) en een mooie, (bijna) matte finish. Het zijn gewoon erg mooie en kwalitatief goede lipsticks.

anastasia lip palette review swatches_ - 4Ik begrijp, een Lip Palette is niet voor iedereen, maar voor MUA’s, rasechte beautylovers en creatievelingen die ervan houden om een klein beetje te experimenteren is dit een absolute MUST BUY! Ik vind het palette in elk geval helemaal te gek en ben superblij dat ik hem in mijn stash heb zitten. Ik ben nog lang niet ‘uitgespeeld’ en kan niet wachten om nog meer leuke, unieke kleuren te blenden!

Als ik dan toch 1 puntje van kritiek mag uiten, primary 1 (wit) gebruik ik in bijna al mijn blends, dus daar had Anastasia wat mij betreft 2 pans van mogen vullen. Maar goed, mocht hij op raken dan kan ik altijd nog een witte lipstick kopen van MAC Cosmetics (die hebben ze namelijk, zag ik), die omsmelten en in de lege pan gieten. Probleem opgelost!

Het Anastasia Lip Palette is verkrijgbaar via GreatBeautyBar.nl met een adviesverkoopprijs van €54,95. Let op, dit is een LIMITED EDITION, dus wacht niet te lang met bestellen om teleurstelling te voorkomen!

Wat vinden jullie van dit palette? Is het iets voor jou, of toch liever gewoon lipsticks in huls?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

33 Reacties

 1. 25 mei 2017 / donderdag, 25 mei 2017

  Ik zag deze palette overal op Instagram voorbij komen: HET IS EEN BEAUTY. Ik vind het professional eruit zien, super handig om je eigen kleurtjes mee te maken en leuk voor je clienten. Je kan zelfs als je heel lang bezig bent, de meest famous kleurtjes na maken! Ik ben alleen het type die super lui is en mij zie je niet snel met een spateltje en kwastje dit aanbrengen, geef mij maar aan lipstick! En stel je voor dat je een mooie kleurtje hebt en je gaat eten en drinken, hoe ga je dat dan weer bijwerken? :P

 2. Louisa
  25 mei 2017 / donderdag, 25 mei 2017

  Staat er ook op het doosje hoeveel product er in een pan zit? Daar ben ik eigenlijk wel benieuwd naar.

 3. Janique
  24 mei 2017 / woensdag, 24 mei 2017

  Super leuk principe, in de praktijk lijkt het me heel lastig.. Ik hou het bij gewone lipsticks denk ik :)

 4. 24 mei 2017 / woensdag, 24 mei 2017

  Awesome!!!! Ook kun je er erg mooie donkere kleuren mee maken voor straks in de herfst, Nice Nice, echt een aanwinst =)

 5. Denise
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Waauw gaaf!
  Ik vind die Mauve kleur echt super mooi staan:)
  Super handig om eigen kleuren mee te maken 😱😍

 6. Christel
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Lijkt me heel fijn om mee te experimenteren.
  Dus ja mss bestel ik deze wel :-)

 7. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Denk dat ik dit palette ga bestellen. Zo’n mooi pigment :-) x

 8. Mollie
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Gaaf palette! Ik zou hem alleen denk ik een paar keer gebruiken en dan toch weer naar m’n lipsticks in huls grijpen.

  p.s. Maybelline heeft ook een witte lipstick!

 9. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Mooi hoor! Dat je de kleuren zo exact kan nuanceren is een mooi noviteitje, innovatief ook. Zeker even in de gaten houden!

 10. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Wat gaaf zeg zo een lip palette. Wat zitten er een hoop prachtige kleuren tussen!

 11. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Ik ben ook meer van de handzame lipsticks maar wow wat een gave kleuren zeg!

 12. Juultje
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Omdat mijn moeder is overleden en ik nog geen 21 ben krijg ik hiervan geld… Toen ik deze blogpost zag besloot ik het anders te doen. Dit jaar heb ik niet alles op m’n spaarrekening gezet, maar is dit het verjaardagscadeau van mijn moeder geworden ❤️
  Ik zal er plezier van hebben en ondertussen aan haar denken…
  Dankjewel Serena, zonder jou had ik nooit geweten dat deze in Nederland verkrijgbaar was en nooit zo’n mooi cadeau gehad van mijn sterke en lieve mama!

  • Michelle
   23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

   ❤️❤️❤️❤️

 13. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Dit is niet echt iets voor mij, maar ik vind het er wel supertof uitzien. Kleurtjes mengen, nieuwe combi’s bedenken, leuk!

 14. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Wat is dit super leuk zeg! Grappig dat je bij je blends geel toevoegt en dit helemaal niet zo lijkt op de foto’s. Bij mij zou het lelijk zijn, ik ben een koel type. Alle gemixte kleuren staan je echt goed! Bij Tara en Larissa ook trouwens. De eerste blend vind ik het mooiste staan bij je, heel natuurlijk!

 15. Britt
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Nu ik dit zo zie, het begint toch wel heel erg te kriebelen hoor! Wauw, wat ziet dit er prachtig uit!

 16. Rachel goes
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Supergaaf!!

 17. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Ik vind het er wel mooi uitzien eerlijk gezegd, niet alle kleuren, maar die op de foto’s van jou en je zusjes zeker :)

 18. Julie Tina
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Leuk concept dit! Ikzelf zou het niet snel aanschaffen, maar inderdaad voor makeup creatievelingen moet dit heel leuk speelgoed zijn :)

 19. Mylaine
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Mooi palette! Ik ben een (nog 1 jaar en dan afgestudeerde) grimeur dus paletten zijn voor mij altijd handig hihi. Ben het ermee eens dat de wit en ook de zwart wel groter hadden mogen zijn, die zullen hard gaan!
  Jammer dat het een limiet edition is, zoiets zou altijd beschikbaar moeten zijn.

 20. Josine
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Erg leuk! Begreep wel uit de video van Safiya Nygaard dat het lastig is om dezelfde kleur weer te mengen om hem tijdens de dag bij te kunnen werken.

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

   De oplossing is om gewoon iets meer te mengen, en dat kan je dan meenemen in een klein potje voor onderweg!

 21. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Omg dit is zo leuk. Juist omdat je met lip pallets kunt customen vind ik ze zo handig!

 22. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Ik weet niet of ik hem volledig zou gebruiken, maar jeetje wat zitten er mooie kleuren bij!!

 23. Jacqueline
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Sorry vind het helemaal niks, te veel kleuren. In de praktijk zul je misschien 1x een bepaalde kleur mengen en bovendien super onhandig dat er geen spiegel in zit. Nu moet je en een kwastje en een doos en een spiegel vasthouden..dus om bij te werken: nee…

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

   Ik denk niet dat dit een palette is die je onderweg mee neemt om bij te werken, haha! Eerder een palette dat je thuis gebruikt of die je gewoon gebruikt om lekker mee te experimenteren! Maar zoals ik al zei, dit palette is niet voor iedereen ;)

 24. Kayleigh
  23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Huh limited? Het is toch vast onderdeel, of bedoel je limited op de NL site of vanwege restock?

  Anyway prachtig palette, ik zat er laatst ook nog aan te denken om toch te kopen, ik had graag ook de kleuren zelf bij je willen zien vooral de eerste nude rij

  • Serena
   Auteur
   23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

   hi Kayleigh,

   het persbericht gaf aan dat het om een limited edition gaat, ik zal meteen even vragen of dat alleen voor Nederland geldig is!

 25. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Wow! Leuk inderdaad om je eigen perfecte kleur te mengen!! Ik vind die eerste kleur heel mooi. Hij lijkt inderdaad wel echt op lolita.

 26. 23 mei 2017 / dinsdag, 23 mei 2017

  Ik ben ook geen fan van lip palettes, maar ik moet zeggen dat je mij wel erg enthousiast hebt gemaakt. Ik vind alle kleuren super goed gepigmenteerd en alle blends vind ik heel mooi. Die van je zusjes vind ik allebei erg goed staan en van jou zou ik de tweede blend zo iedere dag dragen. Mooi palette!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *