Kleurrijke everyday looks, hoe doe je dat?

Misschien speel je, net zoals ik trouwens, het liefste op safe als het op make-up gebied aankomt. Naturel ooglooks en nude lips, héérlijk makkelijk, want het past overal bij en hiermee sla je de plank nooit mis. Maar, nu we vol in de lente zitten en de zomer een klein beetje om de hoek komt gluren, krijg ik langzaamaan steeds meer zin in kleur. Kleur in mijn kleding, maar ook kleur op mijn gezicht.

Ik begrijp dat het lastig is om ineens een volle bak kleur in je looks te verwerken, dus hoe pak je dit het beste aan? Laten we allereerst voorop stellen dat kleur IEDEREEN staat. Ongeacht je huidkleur of leeftijd. Als je niet gewend bent om kleur te dragen dan is dit natuurlijk heel erg wennen, bovendien kan het zijn dat sommige kleuren 100% niets voor je doen, terwijl anderen je gezicht juist laten stralen. Hoe je daarachter komt? Gewoon een kwestie van uitproberen.

l'oreal infallible review swatches_ - 5In de video hieronder swatch ik de nieuwe kleuren van de L’Oréal Infallible make-up, bestaande uit Lip Paints (matte en glanzend), oogpotloden en creamy eyeshadows. Ik kies de meest uitdagende kleuren uit en loop er een beetje mee te spelen en te experimenteren. Kijken jullie mee?

Er zijn geen regels op make-up gebied, alles mag en alles kan. Dus laat NIEMAND jou vertellen dat blauwe eyeliner niet staat bij blauwe ogen, of dat knalroze lippen too much zijn in combinatie met een felgekleurde ooglook. Doe vooral lekker waar je zelf zin in hebt en waar jij je goed bij voelt, want het gaat erom dat JIJ blij wordt van jezelf als je in de spiegel kijkt.

Toch heb ik hieronder wel een paar tips & richtlijnen voor jullie opgeschreven, die het wellicht makkelijker maken om langzaam wat kleur in je looks te integreren;

l'oreal infallible review swatches_ - 31. Take it slow. Ga niet meteen voor knalroze eyeliner of neongroene oogschaduw, maar gebruik in plaats daarvan subtielere kleuren zoals diep donkerblauw, mosgroen, donkerpaars, goud, zilver, koper of bronze.

l'oreal infallible review swatches_ - 42. Begin met een gekleurd lijntje onder je ogen, die je mooi vervaagd met de rest van je look. Of breng juist een gekleurd lijntje boven je ogen aan, waar je nog wel met een zwarte eyeliner overheen gaat.

l'oreal infallible review swatches_ - 23. Ga voor een lipkleur die niet superfel is, maar ook niet nude. Ga bijvoorbeeld voor baksteenrood, dat is minder knallend dat karmijnrood. Of voor een niet al te donker berrykleurtje. Je kunt ook je gebruikelijke nudekleurtjes mengen met een knallende kleur, om even aan de kleur te wennen.

4. Wil je eens donkere lippen proberen? Zelf vind ik dat donkere lipkleuren mijn huid wat bleker doen lijken, dus als ik ga voor een dark lip dan gebruik ik altijd iets meer bronzer dan normaal. Donkere lippen kunnen ook wat duister overkomen, maar door een lief blushkleurtje aan te brengen, zoals zachtroze of koraal, breng je het geheel iets meer in balans.

5. Ga voor een kleur die jouw oogkleur laat sprankelen! Dat doe je door te werken met contrasterende kleuren:

Blauwe ogen
Aardetinten laten je blauwe ogen stralen! Probeer ook eens oranjebruin (terracotta), roest/koper, bordeaux of roze. Kleuren als taupe, lila en paars staan ook in mooi in contrast met blauwe ogen.

Bruine ogen
Deze oogkleur kan veel kleuren hebben. Zelfs bruin- en aardetinten. Het enige waar je wel voor moet uitkijken is dat het een enigszins ‘frisse’ bruintint is, misschien met een gouden shimmer, anders kan het soms wat modderig en viezig uitpakken in combinatie met je bruine ogen. Kleuren die je bruine ogen extra laten opvallen zijn groen, paars, blauw en roze.

Groene ogen
Deze oogkleur laat je extra opvallen met paarse oogschaduwtinten. Als je wil dat ze opvallen op een subtielere manier kun je kiezen voor warme bruine aardetinten met een iets oranje ondertoon. Denk ook aan naturelkleuren met een gouden shimmer, chocoladebruin, mokkabruin, taupe en lila.

Grijze ogen
Dit is een lastige oogkleur, althans, ik kon er niet veel informatie over vinden. Mensen die zelf grijze ogen hebben raden de kleuren mosgroen, donkerblauw, zwart, antraciet en paars/violet aan. Ze gaan meer voor de donkere kleuren zodat de vaak doorgaans lichtgrijze ogen er echt uitknallen. Als je je grijze ogen meer blauw wil laten lijken kan je gaan voor aardetinten, burgundy, goud en andere warme kleuren. Wil je ze meer groen laten lijken ga dan voor (grijs)blauwe tinten.

l'oreal infallible review swatches_ - 1Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan deze tips en dat jullie het leuk vonden om mij lekker te zien spelen met kleur in de video!

Dragen jullie veel kleur in je dagelijkse make-up looks? En zo ja, wat zijn jouw favoriete kleuren?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. 12 januari 2018 / vrijdag, 12 januari 2018

  Voor mensen die het niet weten welke kleur bij hun past kan dit een handleiding advies zijn. Soms kreeg ik wel eens een uitnodiging van de parfumerie als de nieuwste kleurtjes waren gearriveerd van Christian Dior en dan belden ze mij meestal op voor een uitnodiging en dan maakten ze je op met de nieuwste kleuren uit de zomercollectie bijv. Ook gaven ze je advies en zeiden dat ik een olijfkleurige huid had en dat ik niet te donkere of te triste kleuren kon gebruiken. Als ik me door hun liet opmaken dan kreeg ik daarna meestal complimenten van anderen zo van wat zie je er goed uit. Het was een zelfstandige parfumerie die al die bekende merken verkocht zoals Y.S.L. Chanel en Yves Saint Laurent, Shiseido Lancaster Clinique Clarins en Lancome e n Christian Dior. Ider seizoen kwam er iemand die de nieuwste kleuren uit de collectie kwam presenteren en geinteresseerden er mee opmaakten. Ik kan wel zeggen dat het je een beter gevoel gaf als je zo mooi opgemaakt bent door iemand die daar in thuis is en dat vaak doet. Zelf maak ik me wat rommelig haastig en slordig op. Vaak vloeien de kleuren ook mooi in elkaar over als je dat laat doen door iemand die dat vaak doet en die daar thuis in is. .

 2. 12 juni 2017 / maandag, 12 juni 2017

  Haha, ik ken het! Ik draag soms zelfs geen lipstick omdat ik mijn ooglook te fel vind!

 3. romy
  11 juni 2017 / zondag, 11 juni 2017

  Waar en wanneer is het te koop?

 4. 10 juni 2017 / zaterdag, 10 juni 2017

  Dit zijn wel hele handige tips voor mensen die geen verstand hebben van oogschaduw, zoals ik, haha!

 5. Hopper
  9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

  Ik vind het altijd wel heel leuk bedacht met welke kleuren bij welke ogen het beste passen. Maar je moet kijken of je een koel of een warm type bent. Ik vind bij welke kleur ogen eigenlijk bijna alle kleuren wel mooi staan, maar het ligt er gewoon aan hoe je jezelf opmaakt. Als gaat goed gebeurd zijn alle kleuren even mooi bij alles.

 6. Ingrid
  9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

  Super fijne review . Alleen jammer dat je die felle roze verwerkt had in je ombre lippen. Ik had willen zien hoe de kleur alleen op je lippen zou staan 🙂

  Anyway, ik ren alsnog morgen even naar de winkel voor die roze kleur ?

  • Hopper
   9 juni 2017 / vrijdag, 9 juni 2017

   Ja dat vond ik ook. Had liever die ook even helemaal op de lippen gezien! En ben ik de enige die de blauw niet goed op de waterlijn kon zien? Ik geloof niet dat die kleur af gaf…

 7. Indy
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  En hazel ogen ?

 8. Britt
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Handig artikel, en ook interessant om zo eens te lezen!

 9. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Leuk artikel! Ik draag zelf vooral koper, oranje, terracotta, rood en roze op m’n (blauwe) ogen. Wat lippen betreft draag ik graag roze nudetinten, rood en zowel fel als donkerpaars. En vandaag kreeg ik m’n Lime Crime bestelling binnen met een Perlee lipstick in Asphalt (grijs met paarsige shimmers) en een Velvetines in Thistle (blauw) en ze zijn echt fantastisch, dus die ga ik zeker ook vaak dragen 🙂

 10. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Goede tips. Hazel ogen ontbreekt in het rijtje ;).

 11. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Goed advies! Zelf ben ik nog wel wat huiverig over het spelen met kleuren, zie het ook nog niet zo heel veel gebeuren in mijn omgeving namelijk.

 12. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Fijne tips, ik probeer ook meer kleuren te dragen, vooral nu de zomer eraan komt. Het is wel even wennen want ook ik ben meer een Nude girl.

 13. Meryem
  8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  De eyeliner in een huidkleurtje is mooi voor je waterlijn inplaats van wit. Het zorgt er voor dat je ogen wat grooter lijken. Ook is het minder knalend dan wit.

 14. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Goede tips, vooral de kleuren die bij mijn oogkleur lassen komen ook overeen met wat ik vaak draag.
  Nu het zomer is vind ik het wel leuk om felle kleuren oogschaduw te dragen zoals paars, roze en goud!

 15. 8 juni 2017 / donderdag, 8 juni 2017

  Ik draag vaak roze/burgundy oogschaduw, precies wat jij zegt dat bij bruine ogen past. Het laat mijn ogen echt uitspringen en de burgundy kleur laat mij vaak als snel sensueel overkomen wat ik wel leuk vind haha. Ik heb wel vaak een leuke eyeliner kleur gebruikt zoals goud, paars en blauw. Als ik daarop false lashes plakt is het direct minder té opvallend en maakt het juist super speels. Met lipsticks ben ik altijd al erg open voor allerlei kleuren, enige kleur die mij niet zo staat is fel roze. Ik heb vaak hele donkere lipsticks gebruikt die tegen de zwart aan zaten. Ik heb laatst voor een review voor Kiko Milano een fel lichtblauwe lipstick opgehad, die stond mij wat minder omdat ik gelijk zo bleek eruit zag ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *