DIY | van everyday make-up bakje naar desk organizer

Weet je nog dat er een paar jaar geleden ineens overal van die doorzichtige Makeup Organizers opdoken? Zo’n plastic bakje waar je nét genoeg make-up in kwijt kon voor elke dag. We noemden ze daarom ook wel ‘everyday make-up’ bakjes. Je koopt ze bij Action, Xenos, de Budget Store, Kruidvat, Big Bazar of bij de drogist of parfumerie.

van make-up bakje naar desk organizer - 1 Deze Everyday Make-up bakjes zijn er in verschillende vormen en maten, maar het bakje dat het meeste voorkomt is die je hier ziet. Ik heb deze al heel lang in mijn bezit, maar ik weet dat ze momenteel bij Xenos te koop zijn voor €4,99.

van make-up bakje naar desk organizer - 2 Achterin het bakje zijn twee hoge vakken (voor kwasten en ‘hoge’ make-up zoals oogpotloden en mascara’s), er is plek voor 4 lipsticks en dan zijn er nog wat plattere vakjes, waar je wat grotere verpakkingen en palettes in kwijt kunt.

van make-up bakje naar desk organizer - 3 Ik moet zeggen, de laatste tijd – eerlijk gezegd, het laatste jaar – gebruik ik het bakje helemaal niet meer. Het ligt maar te liggen in de badkamer, terwijl mijn everyday make-up gewoon in een toilettasje ligt, of verspreid over het wastafelplankje en de tafel ernaast (het is elke ochtend weer een zoektocht!). Dus, ik bedacht me dat dit bakje ook prima dienst kon doen als Desk Organizer mét plantje. Ik had er toevallig nog eentje over van deze Terrarium DIY. Ook had ik nog wat Cactus grond over, dus dat kwam mooi uit.

van make-up bakje naar desk organizer - 4 Met een lepel schepte ik eerst wat Cactus Grond in het grootste, hoge bakje achterin. Vervolgens zette ik de vetplant erin en schepte ik er nog wat extra aarde bij. In plaats van een vetplantje kun je natuurlijk ook een kleurrijke cactus nemen, of een ander leuk, klein plantje.

van make-up bakje naar desk organizer - 5 Et voila! Je Desk Organizer met plantje is eigenlijk al klaar! Zet er pennen, potloden, een schaar, punteslijper, een notitieblokje, paperclips, lijm, een rekenmachine, een mini plakbandautomaatje, USB stick en een mini nietmachine in, en je hebt alles compleet en bij elkaar! En het staat nog gezellig en sfeervol ook, zo met het plantje.

van make-up bakje naar desk organizer - 7 van make-up bakje naar desk organizer - 8 van make-up bakje naar desk organizer - 6 van make-up bakje naar desk organizer - 9Omdat je een cactus of vetplantje weinig water geeft, en wat je geeft is genoeg voor 2-4 weken (afhankelijk van de temperatuur) en wordt geheel opgenomen, geeft het niet dat het een ‘dicht’ bakje is zonder uitlek. Je hoeft dus niet bang te zijn dat dit geen goed bakje is voor je plantje. Als je deze Desk Organizer op kantoor hebt staan en er een paar dagen tussenuit gaat of ziek wordt, hoef je dus niet bang te zijn dat je plantje het niet overleeft. Ideaal! Geef alleen niet te veel water, want dan gaat ‘ie schimmelen en dan is de kans op overleving wel heel minimaal.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben gekregen van dit DIY idee!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

44 Reacties

 1. stephanie
  26 juli 2015 / zondag, 26 juli 2015

  Grappig, ik heb juist laats een oude bureau organizer uit mijn schooltijd omgedoopt tot make up organiser.
  Ik gebruik bijna nooit make up, maar door het in beeld te zetten hoop ik mijn mascara toch te gebruiken voor hij uitgedroogd is

 2. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  Leuk idee! Ik heb ook van die bakjes, maar ze liggen inmiddels maar een beetje in de kast omdat ik mijn dagelijkse make-up nu altijd in een make-uptasje heb zitten.

 3. 5 juli 2015 / zondag, 5 juli 2015

  Ik vind je DIY’s zo tof altijd! Vooral je idee om de cactus erin te verwerken vind ik echt super origineel weer! En je truc van keukenpapier heb ik al vaak gebruikt toen ik onalngs mijn cactussen ging “verpotten”.

 4. 4 juli 2015 / zaterdag, 4 juli 2015

  Ik vind het wel grappig bedacht eigenlijk en eerlijk gezegd was ik er zelf niet op gekomen dit te bedenken. Staat leuk. Oh ja, nog een vraagje: Waar komt dat te gekke notitieboek vandaan? Hij is zo mooi!!!

 5. Hanan
  4 juli 2015 / zaterdag, 4 juli 2015

  Tis handig bedacht maar of het nou een artikelwaardig was…ik vind van niet.

  Een hele post over hoe je een plastic bakje kan vullen met andere dingen dan make up….nee sorry die sla ik over.

  Maar voor meiden die het tof vinden,veel leesplezier!

 6. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Een hele leuke diy! Zo’n bakje had ik x aantal jaar geleden gekocht en op een gegeven moment weggegooid, aangezien ik het niet meer gebruikte. Achteraf gezien jammer dat ik het heb weggedaan 😉

 7. jaco
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een leuk idee. Die paperclips heb ik echt heel hard nodig 😉 Mag ik vragen waar je die koopt?

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

   hi Jaco,
   ik heb ze bij Sissy Boy gekocht!

   • Jaco
    5 juli 2015 / zondag, 5 juli 2015

    Leuk! Ik ga op zoek, ook leuk op een cadeautje vind ik:)

 8. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Ik vind het idee wel heel leuk enzo, ik vind het alleen iets te groot voor op een bureau. Ik heb zelf zo’n draaiding waar je alles verticaal in kan stoppen, ook met vakjes enzo. Niet zo mooi misschien maar ik vind het veel praktischer.

 9. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een super leuk idee weer. Vind het knap hoe je elke week weer zo’n creatieve diy hebt!

 10. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik heb zo’n bakje niet meer, maar het zou wel erg leuk staan op ieder bureau!

 11. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  JA! Dit had ik nou echt nodig. Ik speur al dagen allerlei winkels af op zoek naar een leuk pennenbakje. Inmiddels is het een soort obsessie voor me geworden en sta ik ook bij de mokken en de bekers te kijken (maar dan wil ik ze wel zonder oor, dat begrijp je wel). Maar dit vind ik veel leuker! Ik ga zeker gericht zoeken naar zo’n bakje!

 12. Liza
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Gaaf zeg! Ga ik zeker doen!

 13. Diana
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Ziet er erg leuk uit zo! Als school weer begint (goddd waarom heb ik voor een extra studie gekozen ?) ga ik dit misschien wel doen voor op mijn tafel.

 14. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Ik heb zo een bakje nooit gehad en mijn make-up zot nog altijd in een toilettasje 🙁

  Ik vind de cactus of een ander lief klein plantje erin wel een gaaf idee!

 15. Sanne
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een leuk idee!

 16. Loes
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Het ziet er leuk uit maar het is toch geen DIY? Je zet er alleen wat andere spullen in..

  • Serena
   Auteur
   3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

   Daarom noem ik het ook geen DIY project, maar een DIY ideetje! Enne, je moet er maar op komen, toch?

 17. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat weer een geweldig idee! Eigenlijk vindt ik zo’n make-up bakje veel leuker als desk organizer!

 18. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een grappig idee! Ik heb ook nog zo’n organizer liggen, waar ooit mijn make-up in heeft gezeten 🙂

 19. Jolijn
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Superleuk! Dit wil ik in de zomervakantie echt gaan maken! Ik heb een iets grotere acryl organizer voor (een deel van) mijn makeup, dus dan zou dit er heel leuk mee matchen!

 20. Naomi
  3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Leuk bedacht!

 21. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Hier was ik zelf niet zo snel op gekomen, maar het is inderdaad net zo makkelijk te gebruiken voor op je bureau. Super leuke diy!

 22. 3 juli 2015 / vrijdag, 3 juli 2015

  Wat een leuk idee! Toffe DIY 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *