DIY: Memory Jar

Volgende week is het alweer Valentijn en of je het nu superromantisch of belachelijk commercieel vindt, het is altijd lief om even stil te staan bij het feit dat er mensen zijn die jou liefhebben en die er altijd voor je zijn als je ze nodig hebt. Dat kan je beste vriend of vriendin zijn, je broer of zus, je tante, je ouders of je relatie.

Omdat je geen half maandsalaris wil neertellen voor een cadeautje om je waardering voor hun liefde en vriendschap te uiten, is het een leuk en slim idee om een DIY cadeautje te maken. Sowieso is een DIY heel attent, want het laat zien dat je er echt tijd en creativiteit in hebt gestoken en dat wordt altijd op prijs gesteld!

Ik bedacht van de week iets leuks, namelijk de Memory Jar. Een pot waarin je allemaal briefjes stopt waarop je iets liefs hebt geschreven. Dat kan een herinnering zijn, een complimentje of gewoon een leuke quote, tekening of mop. Superattent en persoonlijk! Daarbij kost het je niet veel geld en is het zo gepiept. Toen ik er later op googelde zag ik dat ik niet de uitvinder ben van de Memory Jar, het concept bestaat al, maar toch blijft het origineel!

Wat heb je nodig?

  • een pot of blik
  • briefjes papier en een pen
  • eventueel een lintje
  • eventueel ‘Lucky Stars’, origami hartjes, hartjesconfetti, snoephartjes, etc.


Wat je doet is eigenlijk heel simpel. Je pakt de papiertjes en je pen en je schrijft het eerste wat in je opkomt op als je aan de persoon denkt aan wie je de pot gaat geven. Misschien wil je het aan je ouders geven…

Of aan je vriend…


Vouw de briefjes op, stop ze in de pot en voeg er nog wat kleurrijks aan toe om het geheel wat op te vrolijken. Ik heb het opgevuld met origami sterretjes, genaamd Lucky Stars (op YouTube zijn er veel tutorials te vinden), maar je kunt ook mini origami hartjes erbij stoppen (klik hier voor mijn tutorial), hartjes confetti, snoephartjes, glitters, etc.


Versier de pot met een mooi rood of roze lintje om het af te maken:


Ik weet zeker dat de Memory Jar gewaardeerd wordt als cadeautje. Het is echt superlief om iemand zoiets te geven, en het is daarbij lekker budgetvriendelijk. De ontvanger mag alle briefjes tegelijkertijd open maken, maar misschien is het leuker om erbij te vermelden dat hij of zij elke dag een briefje mag openen. Spannend en leuk!


Happy Valentine’s! <3

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

126 Reacties

 1. Zoë
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  He Selena, mag ik misschien vragen waar je de ‘lucky stars’ hebt gekocht? Ik vind ze enorm leuk en wil ze graag hebben!

  • Serena
   Auteur
   23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

   Ik heb ze gekregen van een bezoeker die ze zelf heeft gevouwen, dus ik kan je helaas niet helpen!

 2. 28 augustus 2012 / dinsdag, 28 augustus 2012

  Aw this is so cute, its my boyfriends birthday soon. I will try this.

 3. xJulie
  6 juli 2012 / vrijdag, 6 juli 2012

  superleuk! mijn moeder is bijna jarig, en ik heb parfum voor haar gekocht. Maar ik was nog op zoek naar een orginieel cadeau voor erbij. Dit is perfect! TOP! xx

 4. Anne-Marieke
  2 mei 2012 / woensdag, 2 mei 2012

  Ugh, volgens mij zit er echt bont op het vestje wat je aan hebt op de foto’s =(

 5. Daphne
  5 april 2012 / donderdag, 5 april 2012

  Ik heb het ook gemaakt, maar dan voor mijzelf en heb ik dit op mijn buro gezet. Ik heb hier allemaal papiertjes ingestopt, waarop allemaal dingen staan die mijn vriendinnen over mij hebben opgeschreven, het ziet dr superleuk uit en is ook superleuk om terug te lezen! X

 6. Nina
  17 februari 2012 / vrijdag, 17 februari 2012

  Heb ik gemaakt voor het vriendje 🙂 Vriendje was blij 😀

 7. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Wat een leuk idee! En eigenlijk ook leuk voor gewoon zo, niet eens zo zeer speciaal voor Valentijnsdag!

 8. Miek
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Leuk Leuk Leuk!

  We geven er deze week een aan onze leerling die ons gaat verlaten.
  Iedere client en collega schrijft iets op voor haar.
  Daarbij lekkere snoepjes dat maakt het een leuk afscheidscadeautje waar ze wat aan heeft en wat dierbaar is.

  Bedankt voor de tip!

 9. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Heel leuk idee! Jammer dat ik nu te laat ben, maar misschien een andere keer nog 🙂

 10. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Dit vind ik echt een heel leuk idee! 🙂

 11. Shannon
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  superleuk!
  Die ga ik voor mijn moeder maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *