Last minute tips voor kerst!

Nog twee nachtjes slapen en dan is het alweer kerst, wat is 2012 toch ontzettend snel voorbij gevlogen! Vandaag en morgen worden drukke dagen voor mij, want behalve vooruit bloggen moet ik ook nog veel cadeautjes inslaan en de laatste zaken regelen rondom mijn kantoor. Dit moet allemaal nu, want na de kerstdagen stap ik op het vliegtuig en peer ik ’em voor een week naar een zonniger oord. Druk, druk, druk dus!

Vandaag heb ik voor jullie een aantal filmpjes uit de oude doos die erg goed van pas zullen komen zo vlak voor de kerstdagen.

Cadeautjes inpakken
Jarenlang heb ik als kassameisje bij parfumerie Douglas cadeautjes ingepakt. Vlak voor Kerst stonden mensen in dikke rijen te wachten tot hun dierbare cadeautje dan eindelijk onder handen zou worden genomen. Met zweet op mijn bovenlip werkte ik er zo’n 50 per uur weg (we hebben het ooit eens geturfd). Hoe lang de klanten ook in de rij hadden gestaan, wanneer ze het keurig verpakte cadeautje zagen waren ze dik tevreden en met een grote glimlach liepen ze de winkel uit. Dus, neem de moeite om jouw cadeautje mooi te verpakken, want dit maakt het niet alleen leuker om te geven, ook de ontvanger zal het waarderen. Bovendien is het helemaal niet moeilijk! Hieronder laat ik jullie zien hoe we dat bij Douglas deden:

[do action=”ytr”][/do]

Ik vond een tijdje geleden een leuke tutorial op livewithlipstick.nl, waar wordt uitgelegd hoe je cadeautjes op een hele fashionable manier kunt inpakken door tijdschriften en rozetten te gebruiken.

Geen tijd? Koop dan mooie cadeautasjes en vloeipapier. Wikkel je cadeautje in vloeipapier, stop het in het cadeautasje en gooi er nog wat vloeipapier bovenop. Dit doen ze veel in Amerikaanse warenhuizen, ook heel chic!

Op hoge hakken lopen
Met de kerstdagen is het leuk om jezelf te heisen in een feestelijk jurkje, een chic broekpak of een kekke rok, maar vaak combineert dit het mooist met hoge hakken. En het is dan wel zo charmant als je jezelf daar goed op kunt voortbewegen. In onderstaand filmpje laat ik zien, samen met vriendinnetje Sanaz, waar je op moet letten bij het aanschaffen van hoge hakken. Daarnaast geef ik enkele tips die je kunnen helpen om er beter op te gaan lopen. Good luck!

[do action=”ytr”][/do]

Dessert – witte chocoladetaart
Ben jij dit jaar de pineut en komt de hele familie (plus schoonfamilie) bij jou eten? Lucky you. Waarschijnlijk ben je al dagen bezig met boodschappen doen en loop je nu al te stressen hoe je dat moet zien klaar te spelen! Geen nood, ook al is de kalkoen te droog, de varkenshaas aangebrand of de soep te zout, met een lekker dessert vergeet men dat weer en kan iedereen verzadigd en voldaan tamme kerstfilms gaan kijken. Hieronder een dessert wat door veel Beautylabbers is klaargemaakt. Het filmpje is bijna 80,000 keer bekeken en is daarmee één van mijn populairste kookfilmpjes. Mijn tip: klop de slagroom iets langer door zodat het steviger wordt en serveer direct uit de koelkast. Laat niet langer dan 30 minuten buiten de koelkast staan. Deze taart is gegarandeerd een succes, eet smakelijk! Liever een sneller toetje? Probeer dan eens deze schattige Oreo potgrond.

[do action=”ytr”][/do]

Braided Headband
Op zoek naar een supersnel, feestelijk kapsel? Probeer de Braided Headband! Helemaal mooi en feestelijk wanneer je je haren krult (zie mijn filmpje: krullen maken met de stijltang). Wil je nog meer hairspiration voor de feestdagen? Check dan deze post.

[do action=”ytr”][/do]

DIY: Memory Jar
Elk jaar is het weer zo ver: wat kopen we voor papa en mama? Sokken en panty’s? Kaarsen? Een DVD die ze samen kunnen kijken? Een goede fles wijn? Wanneer je echt eens met iets origineels en persoonlijks wilt komen aanzetten maak je een Memory Jar. Een pot waarin je herinneringen stopt. Dat kan door er items in te stoppen waarmee jij en je ouders een leuke herinnering hebben, of door herinneringen op papiertjes te schrijven en deze in de pot te stoppen. Of een combinatie van beide.

Ik weet zeker dat de Memory Jar gewaardeerd wordt als cadeautje. Het is niet alleen superlief maar ook nog eens budgetvriendelijk. Je ouders kunnen alle briefjes tegelijkertijd open maken, maar misschien is het leuker om erbij te vermelden dat ze elke dag een briefje mogen openen. Spannend en leuk! Misschien een leuk project voor jou en je broers of zussen? Stop er genoeg briefjes in voor een jaar! Of stop er 52 briefjes in, dan kunnen ze er welke week eentje openen.

Klik hier voor mijn tutorial van de DIY Memory Jar.

Ik hoop dat deze last minute tips voor kerst jullie inspiratie heeft gegeven en dat je de kerststress geleidelijk uit je lichaam voelt vloeien. Succes iedereen met de ‘laatste loodjes’ en vergeet er vooral niet van te genieten.

Wat zijn jullie plannen eigenlijk voor kerstavond, eerste en tweede kerstdag? Ik geniet van quality time met mijn (schoon)familie, cadeautjes geven en ontvangen, lekker eten, films kijken en gewoon chillen. Heerlijk! En dan een weekje Orlando, waar we superveel zin in hebben :)

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

64 Reacties

 1. Imad
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  *o*
  Thnx xx Ik zal deze tips nog voor dit Kerst 2013 gebruiken ^-^ !!
  Ik heb nog een vraag : Zal jij ook een kerstartikel voor 2013 schrijven ?
  Mvg , xx

  • Serena
   Auteur
   22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

   Ook dit jaar zal ik dat weer doen, maar voorlopig nog even niet (moet er nog niet aan denken in september hihi!)

 2. Ester
  26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

  Helaas kon kerst bij ons niet doorgaan omdat we allemaal een virus te pakken hadden.. :(
  Anders hadden we met z’n allen vandaag gezellig ouderwets met de familie samen gecourmet!
  Helaas, hopelijk volgend jaar beter.

 3. lina
  25 december 2012 / dinsdag, 25 december 2012

  WAAROM, O WAAROM kan er niemand op hoge hakken lopen?? bij mij gaat het gewoon vanzelf, of ze nu 2 cm of 20 cm zijn, het lukt me altijn ook al ben ik bas 15

 4. Genevieve
  24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  Geweldige tips!

 5. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  leuk serena! om die oudere filmpjes weer es te zien! X

 6. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  superleuk! die taart met bastogne bodem ziet er zo awesome uit. :D

 7. Marleen
  24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  Heel handig die tips!

  Wat ik zelf nog regelmatig doe met nieuwe hakken zijn de hakken aantrekken met het huis schoonmaken. Klinkt misschien raar maar omdat je al aan het bukken bent, door je knieën en weer omhoog leer je goed je evenwicht te bewaren.

 8. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  super leuk ! ik vind het altijd super leuk om cadeautjes in te pakken en dat filmpje heeft me echt geholpen (:

 9. 24 december 2012 / maandag, 24 december 2012

  Wat een handige tips, die memory jar lijkt me wel iets.

 10. Merel
  23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Oh die witte chocolade taart heb k gemaakt toen ‘ie net online was… die is zo verschrikkelijk lekker!

 11. 23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Mweh, ik was een van je video´s aan het kijken en toen stopte ie er ineens mee, nu kan ik ze allemaal niet meer zien:( Maar ik denk dat dit aan mijn eigen computer ligt… Voor zo ver ik heb gezien: Die tips & trucs voor op hoge hakken lopen zijn echt handig en dat toefje voor op cadeautjes is echt super leuk! Ik wist niet dat het zo simpel was!

 12. 23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  Ooooooh, heb jij bij de Douglas gewerkt? Haha, dat lijkt me zo gaaf! Echt een perfecte meisjes zaak, en gewoon picture perfect! Zo’n memory jaren is heel erg leuk, ik heb pas allerlei lucky stars gevouwen dus die kan ik goed gebruiken. Ik wens jou ook succes met je laatste loodjes en geniet maar van al het moois dat 2012 je nog te wachten staat, wie weet win je wel een Lotto of zo lol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *