Review: LG Prada 3.0

Een tijdje terug vertelde ik jullie (klik hier) over de upcoming samenwerking tussen LG en Prada, namelijk de LG Prada 3.0 telefoon die helemaal stijlvol en designerig is. Ook ben ik één van de gelukkige die het ding mocht uittesten voor jullie, en dat heb ik de afgelopen week dan ook continue gedaan. Sterker nog, het ding is niet meer uit mijn handen te slaan.

Er komen tegenwoordig talloze nieuwe telefoons op de markt, dus wat maakt deze LG Prada 3.0 phone dan zo bijzonder, behalve het feit dat je heel decadent kunt vertellen dat zelfs je telefoon designer is? Is deze telefoon ook leuk en goed voor mensen die niet per se overal een designerstempeltje opgedrukt willen hebben?

Het antwoord luidt na een week testen: ja.


Ten eerste, het oog wil ook wat. Deze nieuwe smartphone onderscheidt zich door zijn strakke uiterlijk. De LG Prada is een mooie stijlvolle telefoon, uitgerust met de beste functies van dit moment. Hij loopt namelijk op Android en in mijn ogen is dat helemaal het einde en way better dan iPhone, en ik zal je straks vertellen waarom. Maar goed, de looks.

Zelfs de box waarin ik mijn Prada 3.0 heb mogen ontvangen is echte ‘eyecandy’! Als ik niet zou weten dat er een telefoon in zat dan zou ik zweren dat er minstens een pracht van een sjaaltje, portemonee, manchetknopen of een duur sieraad in zou liggen.

Wanneer je de box opent ligt de telefoon als een juweeltje in een fluwelen kussentje op me te wachten. Heerlijk! Als je aan het lusje trekt komt de telefoon rustig omhoog en kun je hem in je handen sluiten.

It’s beautiful! Een lekker groot scherm, valt me meteen op. Een mooi detail is de bovenkant, waar heel subtiel in pretty shiny lettertjes ‘PRADA’ gedrukt staat. Op de achterkant is gebruik gemaakt van het mooie herkenbare saffiano Prada printje en ook hier staat subtiel ‘PRADA’ gedrukt.

So far wat betreft de looks. Deze telefoon bevat een 8.0 megapixel camera waarmee je echt scherpe foto’s kunt maken. Met daglicht kan ik zelfs foto’s maken die mooi genoeg zijn voor mijn blog. Ja, jullie geloven het niet, maar ik heb jullie er anders niet over gehoord. So you know it’s good.

De smartphone ligt lekker in de hand. Ik moet bekennen dat ‘ie wel wat aan de grote kant is, een klein kind zou hem niet lekker vast kunnen houden, maar bij mij gaat het goed. Daarentegen is de telefoon superplat, namelijk slechts 8,5 mm dik. In mijn voorste broekzakken past hij niet zo goed, door de grootte, maar in mijn achterzak des te beter. Ook past het prima in elke (binnen)zak.

Het is even wennen, maar ik vind het eigenlijk wel prettig dat hij zo’n groot scherm heeft. Ik gebruik hem nu sneller om filmpjes of foto’s mee te maken dan mijn vorige telefoons. Hij laadt (HD) filmpjes super snel en het geluid is prima. Ik vind het zelfs niet storend om er een aflevering van mijn favoriete programma op terug te kijken m.b.v. uitzending gemist 🙂

Hieronder nog even wat foto’s van de voor- en achterkant (met Nena’s hand als modelhand, haha!).

Een groot pluspunt van de Prada 3.0 vind ik de oplader. Dit is namelijk een micro-USB kabeltje, waardoor hij universeel is. Als je een keer je oplader niet bij je hebt, dan is er een grote kans dat iemand een dergelijk kabeltje heeft liggen (voor bijvoorbeeld het opladen van gamecontrollers, camera’s etc.). Superhandy. Het kabeltje kan ook uit de stekker gehaald worden en dan via een computer opgeladen worden of aangesloten worden om data te im/exporteren.

Waar je de lader in de telefoon moet steken bevat een ‘schuifje’, waardoor je het buiten het opladen kunt afschermen van vuil en stof. De LG Prada 3.0 blijft zo’n 24 uur geladen bij intensief (tja, het blijft een prachtig speeltje) gebruik. Ik sluit regelmatig op de achtergrond draaiende programma’s af met de app: Android Task Manager, om mijn batterij duur te verlengen.

Bij een mooi design toestel horen natuurlijk ook echte Prada oordopjes! Deze zijn gelijk de antenne wanneer je de Radio functie wilt gebruiken.

Hieronder nog wat foto’s van het menu en diverse apps etc.:

Zoals je ziet hebben de apps ook allemaal een superstrak design in zwart/wit/grijs. Zo ziet je telefoon er helemaal cool uit! Soms wel wat lastig om apps terug te vinden, dat geef ik toe (alles lijkt een beetje op elkaar zo), maar op een gegeven moment ‘ken’ je de plaatsen waar ze staan en is dat ook geen groot probleem verder.

Nog even over Android. Wat ik er zo top aan vind is dat je het zo goed synchroniseert met Gmail. Dat wil zeggen dat mijn mail er prima op draait en ook mijn YouTube account, wat ik weer gekoppeld heb aan mijn Google Account. Als blogger zijn email en YouTube onderdeel van mijn werk, dus ik vind dit echt een plus.

Android heeft minder apps dan de iPhone, maar er komt steeds meer en meer bij en ik denk niet dat Android gebruikers wat te kort komen ten opzichte van iPhone gebruikers (op Instragram na, maar ook dat schijnt eraan te komen). Daarbij loopt alles lekker soepel en snel. Sites laden snel, whatsapp gaat als een trein en social media dingen als Twitter en Facebook zijn gemakkelijk te hanteren.

Ook al gebruik ik hem pas een week, ik heb er maar weinig negatiefs over te melden. Good job, LG en Prada!


Wat vooral positief is:
+ the looks
+ het lekkere grote scherm
+ Android
+ de lader
+ het schuifje wat de telefooningang voor de lader afsluit
+ de mooie oordoppies

Wat eventueel minpunten kunnen zijn:
+ de telefoon is TE groot (als je hele kleine handen hebt)
+ Android (als je iPhone gewend bent, maar t’is gewoon even wennen!)

Als je al op zoek was naar een goede, snelle en vooral stijlvolle telefoon op Android dan kan ik de LG Prada 3.0 van harte aanbevelen. Het ding is niet goedkoop – een los toestel kost €599,95 – maar je kunt het gelukkig gewoon in combinatie met abonnementen afsluiten zodat het je niet meteen een rib uit je lijf kost. Ik vind dit toestel qua looks geschikt voor zowel de heren als dames, maar ik denk persoonlijk dat er toch meer vrouwen voor te paaien zijn. Wat jullie?

Wat vinden jullie van de LG Prada 3.0 telefoon, zouden jullie hem zelf kunnen hebben? En wat vinden jullie van Android t.o.v. iPhone en waarom? Just curious. 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

75 Reacties

 1. linda
  15 februari 2012 / woensdag, 15 februari 2012

  Ik krijg hem over een paar dagen binnen. Ik hoop dat het wel een goede mobiel is.

 2. 14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  Ik ben niet zo’n fan van LG, en de prijs is ook echt veel te hoog, maar hij is wel echt prachtig :3

 3. Tamara
  14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

  wauw, mooie phone! alleen ik zelf zou er persoonlijk niet voor gaan, simpel weg omdat LG een troep merk is 😛 gaat snel kapot etc. ik ben blij met mijn SGS II 🙂

  trouwens, dat android geen instagram heeft is niet erg! Die app heeft super weinig functies qua fotos bewerken!
  MyTubo (zelfde idee als instagram en WEL op de android en ook een socialnetwork) on the other hand, heeft wel betere foto bewerk functies en is veel leuker om mee te spelen! 😀

 4. daphne
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ik vind het echt een hele mooie telefoon.
  Maar lg vind ik nou bepaald niet zo goed merk..
  Eerste half jaar prima, maar daarna… nee bedankt.
  De prijs van deze vind ik erg duur..
  Vooral voor LG…
  Ik ga voor een iphone 😉

 5. eef
  13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Ik heb de prada II gehad, met een qwerty uitschuif bord geval haha, maar werkte in het begin fijn. Toen liet ik hem vallen, megaaaaaaaaa grote scheur erin en toen begon hij ook nog vast te lopen 🙁 jammer… hopelijk is deze beter!

 6. 13 februari 2012 / maandag, 13 februari 2012

  Heb zelf nu ook een Android telefoon en ben er wel erg blij mee!

 7. lindy
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  mooi ding! heb alleen niet zulke goede ervaringen met LG. Ik wil graag een iphoneeee.

 8. 12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Wat ik me eigenlijk afvraag is wat je nu zo je Android zoveel beter vindt dan iPhone, want daar ging je meer over zeggen maar heb je volgens mij niet gedaan, of wel?
  Niet dat ik me aangevallen voel ofzo hoor (als kersverse iPhone-gebruiker bedoel ik dan), ik ben gewoon echt nieuwsgierig! Ik hoor wel vaker mensen die ofwel voor iPhone ofwel voor Android zijn, maar niemand kan me echt vertellen waarom. En gezien dit mijn eerste smartphone is, weet ik het natuurlijk zelf ook niet 🙂

  • Tamara
   14 februari 2012 / dinsdag, 14 februari 2012

   Het is niet zozeer een team iphone of team android ding, een android gebruiker kan makkelijk zeggen wat er goed aan is, zowel als een iphone gebruiker dat kan doen over de iOS

   ik ben zelf een android gebruiker, heb ook met iOS gespeelt (ipod touch) maar persoonlijk vind ik de android fijner.

   Ik denk dat het puur een voorkeur is aan de persoon zelf, één vind de android gewoon fijner dan de iOS en de iOS gebruiker vind de android fijner. Dat is alles 😀 Gewoon iedereens eigen keuze qua gebruiks wijze en makkelijkheid ^^ maar uiteindelijk kunnen ze beiden bijna alles het zelfde, zoals ik al zei het is gewoon een persoonlijke keuze wat diegene zelf fijner vind werken 🙂

 9. Pien
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Ik vind hem heel mooi, alleen de kleurloze apps wat minder.

 10. Vera
  12 februari 2012 / zondag, 12 februari 2012

  Fijne review!
  Is hij groter of kleiner dan je galaxy s2?

 11. Rosanne
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Heb hele slechte ervaring met lgtelefoons na een tijdje werkt je touchscreen heel sloom mijn iPod werkt perfect geef mij maar appeL dat werkt tenminste goed ik ben 14 dus een i phone abbo is nog een beetje te duur anders had ik hem zeker weten gekocht

  Liefs rosanne

 12. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Ik ben zelf echt geen fan van LG, maar deze ziet er toch wel aantrekkelijk uit.

  Kréeg je deze telefoon zomaar om voor je blog uit te testen? Of is het een ‘leen’? Anyway, lucky you!

  Liefs

 13. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Hoe lang kan ‘ie mee zonder op te laden? 😀

 14. hannah
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  iphone is beter. vind ik

 15. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Wauw deze is echt té mooi zeg! Ik zou hem wel willen, maar dan zou ik lang moeten sparen. En ik zou er ook heel zuinig mee zijn, niet dat dat slecht is, maar dan ‘geniet’ ik er meestal niet optimaal van zegmaar.

 16. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  ow my, wat een mooie!

 17. Annika
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  ziet er mooi uit! alleen denk ik niet echt iets voor mij… ik heb een samsung corby, die doet het goed (als ik hem gebruik… zo’n 1x per jaar… ik overdrijf echt niet :$)
  dus, ja, waarom dan nu al een nieuwe? 🙂

 18. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Al de derde review van deze telefoon… Ik ga nooit meer een LG kopen, heb er slechte ervaringen mee.

 19. Lisa
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Echt een lelijk design

 20. 11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  Voor mij nooit meer een LG sinds ik de LG Prada 2 heb gehad, ging telkens kapot, bleef vast hangen en de toetsen verkleurden…. Ik hou het bij een Iphone 😉

 21. Annemiek
  11 februari 2012 / zaterdag, 11 februari 2012

  O.MY.GOD
  die wil ik! , alleen moet ik dan nog heel lang sparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *