DIY Cat Food Tray

Nu mijn muren fris wit zijn geschilderd en ik hier en daar wat meubels heb verschoven ben ik eigenlijk best te spreken over mijn interieur. Alleen het verschrikkelijke katten-eethoekje was een grote doorn in mijn oog! Het is gewoon een placemat met een stel blikken en plastic kommetjes en bakjes in allerlei kleuren. Echt een bij elkaar geraapt zooitje.

diy cat food tray_1 diy cat food tray_2Noem me maar gestoord, maar dit wilde ik opknappen. Zoiets moet toch mooier kunnen? Mijn katten merken natuurlijk geen verschil, maar ik moet er wel elke keer langslopen en tegenaan kijken, dus wilde ik dit eethoekje graag wat strakker en cleaner maken.

diy cat food tray_01Bij Xenos kocht ik een wit, houten dienblad. Een dienblad is makkelijk voor in het eethoekje, omdat je dit gemakkelijk kunt optillen (als je gaat stofzuigen) en het is ook erg gemakkelijk schoon te maken. Ook kocht ik er glazen voorraadpotten. Ze staan niet alleen leuk, maar zijn ook functioneel omdat je in één oogopslag kunt zien wat erin zit!

diy cat food tray_02De grote voorraadpot heb ik gevuld met zakjes natvoer en het kleinere potje met brokjes. Je kunt natuurlijk ook brokjes in de grotere pot doen en kattensnoepjes in de kleinere, wat je wilt.

diy cat food tray_03diy cat food tray_04In plaats van bij elkaar geraapte plastic bakjes heb ik nu witte porseleinen kommetjes waar mijn katten uit kunnen eten. En die kleine vierkante bakjes zijn voor de snoepjes! De kommetjes kocht ik ook bij Xenos. Ik wilde eigenlijk nog een potje met kattengras naast de potten neerzetten, maar het kattengras was uitverkocht bij de dierenwinkel. Dat had het geheel net even wat opgefleurd. Misschien een tip!

diy cat food tray_05Ik had eerst een elektrische waterbak (zo eentje die continue water laat stromen), maar die is kapot gegaan helaas.  Als drinkbakje heb ik daarom een bijpassende witte porseleinen kom op een tray neergezet en dit komt dan naast het dienblad te staan. Eerst dacht ik ‘is dit niet te hoog?’ maar volgens mij vinden mijn katten het juist wel fijn om op deze hoogte te kunnen drinken! Coco begon er meteen uit te slurpen! En het ziet er wel chic uit, zo.

diy cat food tray_06 diy cat food tray_07 diy cat food tray_08 diy cat food tray_10 diy cat food tray_11 drinking tray catIk ben echt blij met mijn nieuwe Cat Food Tray! Het ziet er mooi, strak en clean uit, alles is netjes en overzichtelijk opgeborgen en ik kan dit een stuk makkelijker schoonhouden. Bij elkaar was ik zo’n €30 kwijt (voor het dienblad, de voorraadpotten en de kommetjes). Misschien een beetje overdreven om zo’n bedrag voor kattenvoerbakjes uit te geven, maar het is toch een onderdeel van mijn interieur (het staat in mijn gang, net voordat je de huiskamer binnenloopt) en dat wilde ik gewoon mooi hebben.

diy cat trayOh en die kleine bakjes met snoepjes werken niet echt. Coco vreet ze gewoon allemaal op, dus ook die voor Clarence. Tja, wie het eerst komt… Was wel te verwachten, haha! Maar het stond wel even leuk voor de foto. Ik ga ze nu gewoon voor natvoer gebruiken (ze krijgen af en toe een half zakje, dus dat past wel).

Hoe ziet jullie kattenvoer-hoekje eruit? Zou jij het ook wel wat mooier willen inrichten of maakt het je echt niet zo veel uit?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

118 Reacties

 1. Simone
  3 april 2020 / vrijdag, 3 april 2020

  Hellooo,
  would you let me know where u got those white bowls and stand from?

  I would love to do the same for my kitties.

  Thanks a lot that’s an awesome looking food place 🙂

  • Serena
   Auteur
   4 april 2020 / zaterdag, 4 april 2020

   Oh my goshhhhh I can’t remember! I’m sorry!

 2. marion
  8 maart 2016 / dinsdag, 8 maart 2016

  Leuk. Maar niet wat voor mijn katten daar eentje giga knoeit bij het eten… bedankg voor posten.

 3. Florence van den Bos
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  Ik vind het geweldig staan allemaal maar weet niet of het goed is de brokjes in een glazen pot kan denk ik daglicht en zon licht door komen en niet goed voor de brokjes

 4. Chantal
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Super leuk

  Kan jij mijn katten tips geven want krijg volgde week 2 kitthes

 5. Janneke
  31 mei 2014 / zaterdag, 31 mei 2014

  Hey Serena,

  Ik vind het een erg leuk idee! Ons kattenhoekje ziet er ook heel rommelig uit……daar stoor ik me dagelijks aan. Nu heb je me op een idee gebracht, dit gaan we ook maar eens proberen 🙂

 6. Chantal
  25 mei 2014 / zondag, 25 mei 2014

  Super leuk ,
  Misschien vaker krijg in de zomer een katje
  Een beetjes inspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *