Deze Sugar Strawberry Exfoliator MOET je hebben

Het is volgens mij alweer een tijdje geleden dat ik een cleanser heb gereviewed (de laatste was de Dior balm geloof ik), maar ik ben dan ook niet zo snel ondersteboven van cleansers. Ja, het schuimt, het maakt schoon, het doet zijn werk, maar meer is het vaak ook niet. Toch weten cleansers me zo nu en dan toch te verrassen, waaronder de Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash van fresh.


Ik heb nooit eerder iets van fresh gebruikt, maar sinds ik mijn tweede account @beautylabskin ben begonnen is er een hele Instagram Skincare Community wereld voor me open gegaan. Ik zag deze cleanser regelmatig voorbij komen in mijn feed, met zeer lovende kritieken. Dat wekte mijn interesse.

Prijs & verkrijgbaarheid


Via CultBeauty bestelde ik mijn eigen tube, die 2 dagen later al werd geleverd. Een tube kost omgerekend €29,- en dat vind ik niet goedkoop, maar ook weer niet exorbitant hoog. Als het product inderdaad zo goed is als iedereen claimt, vind ik het zeker de moeite waard. Wat ik in elk geval fijn vond om te lezen is dat deze cleanser vrij is van parabenen en sulfaten. Dat betekent dat het dus niet schuimt, maar hierdoor wel extra mild is voor de huid.

Ingrediëntenlijst


Glycerin, Sucrose, Butylene Glycol, Fragaria Vesca (Strawberry) Fruit Extract, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Ribes Nigrum (Black Currant) Fruit Extract, Zea Mays (Corn) Starch, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Fragaria Ananassa (Strawberry) Fruit Juice, Sapindus Mukorossi Peel Extract, Tocopherol, Parfum (Fragrance), Aqua (Water), Carbomer, Sodium Hydroxide, BHT, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Limonene, Citral, Benzyl Alcohol, Linalool

De Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash bestaat voor een groot gedeelte uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en ingrediënten die erg voedend en hydraterend zijn voor de huid, zoals glycerine, gefractioneerde kokosnootolie (PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides) en druivenpitolie.

Daarnaast bevat het fijne suikerdeeltjes die zorgen voor het scrubbende effect. Nu worden fysische scrubs met de grond gelijk gemaakt in de skincare community, maar suikerdeeltjes worden als enige nog wel geaccepteerd. Dit omdat suiker vrij snel smelt tijdens het inmasseren en het hierdoor geen scherpe hoekjes en randjes bevat, die schade kunnen toebrengen aan je huid. Suikerscrubs worden daarom als mild voor de huid beschouwd en helpen dode huidcellen te verwijderen.


Deze face wash bevat ook een aantal fruitige ingrediënten;
+ Aardbei extract en aardbei sap – aardbeien zijn rijk aan vitamine C, zink, en salicylzuur.
+ Zwarte bes extract – een zeer krachtige anti-oxidant, bevat daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen en heeft – net zoals de aardbei – een astringente werking. Dit houdt in dat het je poriën vernauwt, waardoor je huid gladder en egaler oogt.

Ook bevat het Sapindus Mukorossi Peel Extract, dit is een plantje dat van nature Saponine bevat, wat feitelijk een soort natuurlijke zeep (surfactant) is. Saponine is een hele milde reiniger en ook de enige reiniger in deze cleanser, met de unieke eigenschap vuil en olie te verwijderen terwijl het tegelijkertijd de huid hydrateert.

Gebruiksaanwijzing


Breng de cleanser aan op een vochtige huid en masseer het in met ronddraaiende bewegingen. Daarna afspoelen en de huid droogdeppen. Het leuke is dat je de ‘heftigheid’ van het scrubben kunt aanpassen: houd je van een stevige scrub gebruik dan minder water en houd je van een hele milde scrub, gebruik dan juist wat meer water. Deze cleanser is mild genoeg voor dagelijks gebruik.

Resultaat


OH.MY.GOD. Ik snap waarom de Sugar Strawberry Exfoliating Face Wash van fresh enorm wordt gehyped in de skincare community. Allereerst is de textuur heerlijk, het doet me denken aan een lekkere, smeuïge en goed smeerbare aardbeienjam. De geur is ook hemels. Lekker fruitig en fris, maar niet té zoet of iets. Gewoon verslavend lekker.

Waar ik wel een beetje aan moest wennen is dat deze cleanser niet schuimt, ondanks de aanwezige Saponine. Het is een vrij vettige cleanser met een milde scrub (die overigens binnen 1 minuut al weggesmolten is, dus je moet wel snel zijn met ronddraaien) en die na het afspoelen en droogdeppen een hydraterend laagje achterlaat op de huid. “Huh? Is mijn huid wel schoon?” dacht ik. Maar als ik een wattenschijfje met micellair water over mijn huid heen haal om het te dubbelchecken, komt er geen vuil meer vanaf. De huid is dus zo schoon als wat, maar tegelijkertijd voelt het supergoed gehydrateerd en bouncy aan.

Door de astringente werking van de fruitextracten ziet het er ook nog eens extra fris en gladjes uit na gebruik. Mijn huid ziet er helderder en stralender uit na slechts één week gebruik. Ik ben benieuwd hoe mijn huid eruit zal zien na 1 à 2 maanden gebruik. Ik hoop dat de vitamine C en salicylzuur (aanwezig in de aardbeien) ervoor zullen zorgen dat ik ook van de onzuiverheden op mijn wangen af kom.


Hoe dan ook, mijn eerste indruk van deze cleanser is ZEER GOED, en ik kan dit product dan ook zeker aanbevelen aan jullie. Het bevat overigens wel parfum, dus als je huid hier niet goed tegen kan kun je deze cleanser beter skippen. Hoewel deze cleanser geschikt is voor alle huidtypen, denk ik dat hij vooral erg lekker is voor mensen met een (zeer) droge huid, die na het reinigen wel eens last hebben van een trekkend gevoel. Ook is dit een heerlijke cleanser voor mensen die hun huid willen voorzien van een stralende, gezonde glow, dus als je last hebt van een doffe huid is this your guy!

Wat vind je van deze cleanser, is het iets voor jou denk je?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

17 Reacties

 1. Cindy
  31 juli 2019 / woensdag, 31 juli 2019

  Zo leuk dat je nu een skincare acount hebt! Ik ben ook een mega skincare fan en ga in september naar New York dan ga ik deze zeker inslaan! Trouwens deze youtube acounts zijn super fijn en geven echt duidelijkheid over ingredienten (zoals jij ook doet!) : Mixed Makeup (zeker die skincare reaction zijn heel leuk) en beauty within ?

 2. 31 juli 2019 / woensdag, 31 juli 2019

  het klinkt wel heel goed alleen durf ik het op mijn huid niet aan.

 3. Mieke
  29 juli 2019 / maandag, 29 juli 2019

  Serena, het gaat ons natuurlijk niets aan maar ben je uit el.kaar met je vriend?

 4. E
  28 juli 2019 / zondag, 28 juli 2019

  Ik heb een redelijk vette acne-huid en sinds een jaar was ik juist met cleansers voor de gevoelige huid. De 2–in-1 van Lavera laat de huid ook echt verzorgd achter. Ik zoek wel een fijne nieuwe ‘scrub’ dus misschien is dit wel iets inderdaad 🙂

 5. Joke
  28 juli 2019 / zondag, 28 juli 2019

  Helaas, mijn huid en parfum is geen goede combinatie. Scheelt wel weer in de portemonnee haha! Ik hou erg van de face washes van Paula’s Choice. Die zijn ook niet low budget, maar wel in XL-formaten verkrijgbaar, dus omgerekend ben je dan helemaal niet duur uit.

 6. M
  27 juli 2019 / zaterdag, 27 juli 2019

  Fijn dat je iig wel dicht bij je beautyroots blijft, Liefde voor skincare!

 7. 27 juli 2019 / zaterdag, 27 juli 2019

  Ik hou zoveel van dit soort fruitige scrubs en smeersels! Deze ziet er ook zo heerlijk uit! Ik haal meestal al mijn fruitige skincare van TBS. Deze zet ik ook maar even op mijn wishlist.

 8. 26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Ooh, deze scrub klinkt goed! En in deze hete temperaturen zou een frisse scrub wel fijn zijn 😉

 9. 26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Ik vind de producten van Fresh sowieso helemaal geweldig! De Rose Hydrating Eye Gel Cream is mijn favoriet van het merk en ik ga deze cleanser op mn wishlist zetten!

 10. Sandra G.
  26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Ik hou meer van cleansers of exfoliators waar ik geen water bij nodig heb. Watje er klaar 😉 Heb je daar nog tips in?

 11. Chantal
  26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Hij klinkt heel goed! Alleen kan ik helaas echt niet tegen de geur van aardbeien (of smaak) en wordt ik daar echt misselijk van. Ben bang dat het dus niets voor mij is helaas!

 12. 26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Wat een interessante review! Ik ben dol op cleansers en deze maakte mij bij de naam al een beetje enthousiast. Fijn om te horen dat hij inderdaad net zo fijn is: de geur lijkt mij inderdaad hemels.

  Ik denk wel dat het voor mij ook even wennen is dat hij niet schuimt en een beetje vettig voelt. Dat vind ik namelijk altijd heel onprettig. Maar als hij uiteindelijk zo’n fijn resultaat geeft, is het dat wel waard. 🙂

 13. 26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Ik ben hier héél benieuwd naar. Ik gebruik momenteel rozenproducten en ook dat vind ik heel erg fijn!

 14. Rowan Chanel
  26 juli 2019 / vrijdag, 26 juli 2019

  Zelf heb ik echt een vette huid. Zou ik deze cleanser kunnen gebruiken en dan zelfs zonder creme erna? Vanwege het hydraterende laagje..
  Dan is het het die 30 euro helemaal waard!

 15. lotte
  25 juli 2019 / donderdag, 25 juli 2019

  Gave foto’s, zeg! Het product spreekt me zeker aan, maar is voor mij als studente een beetje te prijzig.

 16. Rita
  25 juli 2019 / donderdag, 25 juli 2019

  Dit klinkt wel goed voor mijn droge huid, is het ook zuinig in gebruik?

  • Serena
   Auteur
   25 juli 2019 / donderdag, 25 juli 2019

   Ja, best wel. Je hebt per keer een €2 muntstuk nodig (de grootte) en als je minder water gebruikt, kun je ook iets minder product gebruiken vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *