Charlotte Tilbury Magic foundation review

Goedemorgen! Na mijn lovende review over de Legendary Lashes mascara van Charlotte Tilbury (die overigens inderdaad pas vanaf oktober 2016 bij de counter in de Bijenkorf ligt, maar wel al te bestellen is via charlottetilbury.com) waren er een aantal lezeressen die vroegen om mijn mening over de Charlotte Tilbury Magic foundation. En eerlijk, daar was ik zelf ook best benieuwd naar! Als men iets ‘magic’ noemt dan wekt dat al snel mijn nieuwsgierigheid moet ik zeggen. Zou het echt zo’n magisch effect geven?

charlotte tilbury magic foundation_ - 14Omdat ik een beetje twijfelde over mijn kleur kreeg ik 3 kleuren opgestuurd; 8 – 9 – 9,5. Op deze manier kon ik er nog een beetje mee spelen. De kleuren koos ik aan de hand van de website van Charlotte Tilbury, waar ik mezelf vergeleek met de foto’s van vrouwen die opgemaakt zijn in de betreffende kleur. Nu moet ik toegeven dat het altijd moeilijk blijft om online een foundation voor jezelf uit te kiezen en ik zat er dan ook helemaal naast. Kleur nummer 8 bleek zelfs nog een tikkeltje te donker te zijn! Echter voor in de zomer, als ik nog iets bruiner word dan nu, is hij wel perfect. Maar houd er dus rekening mee dat je wellicht een tintje lichter moet kiezen als je net als ik ook op de foto’s afgaat die op de website staan. Het allerbeste is natuurlijk om langs te gaan bij de counter in de Bijenkorf Amsterdam.

charlotte tilbury magic foundation_ - 17De verpakking vind ik er mooi uitzien. Het flesje is van mat glas en de dop is roségoud, wat in combinatie met de witte accentjes heel fris en chique staat. De vormgeving en de kleuren geven deze foundation een prachtige, high end uitstraling. In het flesje zit 30 ml foundation, niet meer of minder dan gemiddeld.

charlotte tilbury magic foundation_ - 18Over het pompje ben ik iets minder te spreken. Hij is gemaakt van een wat dunnere, gammele kwaliteit kunststof en hij voelt en ziet er dan ook een beetje cheap uit. Verder pompt hij gewoon naar behoren. Omdat het pompje wit is wordt hij ook wat sneller vies (of nou ja, hij ziet er sneller vies uit). Al met al een prima pompje maar ik had een iets luxere, stevigere variant verwacht op zo’n high end product om eerlijk te zijn.

charlotte tilbury magic foundation_ - 20De ingrediëntenlijst ziet er uit zoals elke andere foundation ingrediëntenlijst, maar toch valt me op dat er paddestoel extract tussen staat. Zou dat het magic ingredient zijn?! Haha! Magic Mushrooms. Ik moet meteen terugdenken aan Bali waar ze een soort thee trekken van paddestoelen die ze daar vinden – ze noemen ze magic mushrooms – en waar je super high van wordt. Hoe dan ook, er zit dusdanig weinig paddestoel extract in deze formule dat het echt effect zou kunnen hebben. Er zit verder geen olie in deze formule, wat ik persoonlijk fijn vind want ik ga al vrij snel glanzen van een te volle foundation. Ook zit er titanium dioxide en zink oxide in, wat zorgt voor de SPF.

charlotte tilbury magic foundation_ - 19Dit is wat de foundation belooft; goed dekkend, een semi-matte finish en long lasting. Het hydrateert de huid, geeft het een ‘dewy’ look en maakt de poriën minder zichtbaar. Ik ben benieuwd!

charlotte tilbury magic foundationAllereerst de swatches. Zoals je ziet is de formule inderdaad goed dekkend en a little goes a long way. Oftewel, je hebt slechts weinig nodig voor een mooi dekkend resultaat. De ondertoon van 8 is lekker geel, maar de kleuren 9 en 9.5 neigen al iets meer naar het oranje toe en zijn volgens mij echt bedoeld voor huidkleuren die een stuk donkerder zijn dan die van mij.

charlotte tilbury magic foundation_ - 13Zoals ik al eerder aangaf zijn 9 en 9.5 echt veel te donker voor mij, dus gebruik ik alleen kleur 8 op mijn huid.

charlotte tilbury magic foundation before after Als je mijn gezicht even goed bestudeert zal je zien dat mijn wangen lichter zijn dan de rest van mijn gezicht. En aangezien wangen een vrij groot oppervlak innemen in je gezicht, lijkt een foundation al snel veel te donker. Maar als je goed naar mijn hals kijkt, zie je dat de kleur eigenlijk helemaal zo gek niet is. Persoonlijk vind ik hem nog wel iets te donker, maar het kan nét. Het is ook gewoon persoonlijke voorkeur. Als ik er een beetje van kleur nummer 7 doorheen zou mengen zou het volgens mij een perfecte match zijn.

charlotte tilbury magic foundation_ - 3 De formule is lekker romig en smeuïg, en het verdeelt gemakkelijk met mijn beautyblender over mijn gezicht. Dit is het resultaat met 2 pompjes foundation. Ik vind de dekking erg goed, ik zou zeggen dat het vergelijkbaar is met mijn Too Faced Born This Way foundation. De finish is inderdaad semi-mat, zoals je ziet. Mijn gezicht en T-zone zijn niet glanzend, maar wel glowy op de juiste plekken. Ik vind dit persoonlijk erg fijn, want ik wil wel graag een matte finish (ik ga normaliter supersnel glanzen), maar ik wil geen té matte, poppige finish. Wat dit betreft ben ik hier dus erg over te spreken. Voor mijn huid is dit de perfecte finish.

charlotte tilbury magic foundation_ - 6 charlotte tilbury magic foundation_ - 7 Bekijk je de foundation van dichtbij dan zie ik hem niet echt zitten. Ik voel hem ook niet zitten. Misschien is hij een ietsiepietsie poederiger dan Born This Way en Armani Luminous Silk (dat zijn echt praktisch onzichtbare, lightweight foundations), maar aan de andere kant blijft deze foundation dan ook weer matter. En ik denk dat dit toch wel mijn voorkeur heeft (zeker in de zomermaanden).

Sommige foundations die de huid matteren worden in de loop van de dag een beetje uitdrogend, waardoor velletjes ineens opvallen, deze foundation doet dat niet. Hij blijft dewy en zal niet cakey worden.

charlotte tilbury magic foundation_ - 9 charlotte tilbury magic foundation_ - 5 Goede dekking. Check. Semi-matte finish. Check. Maar blijft hij ook lang en goed zitten? Check. Deze foundation blijft de hele dag goed op zijn plaats. ‘s Ochtends erop, ‘s avonds zit hij er nog prima op. EN, ook niet onbelangrijk, ook in de loop van de dag blijft de finish mooi dewy en semi-mat. En dat is voor mij, met mijn vette kop, toch wel de allergrootste plus.

Even tussendoor, ik test foundations altijd ‘naakt’. Dus ik breng er geen matterende poeders en finishing sprays over aan. Op deze manier weet ik hoe een foundation zich gedurende de dag ontwikkelt op mijn gezicht zonder andere invloeden. Ik vind dat persoonlijk de beste manier om een foundation te testen.

Dus.. zonder afpoederen de hele dag een semi-matte finish. Grote blij!

charlotte tilbury magic foundation_ - 15Al met al ben ik zeer te spreken over de Magic foundation van Charlotte Tilbury. De dekking is lekker goed, de finish is semi-mat en houdt mijn glanzende gezicht de gehele dag in toom, zonder afpoederen (amazing), en daarnaast blijft hij inderdaad lang en goed zitten. Het enige kleine minpuntje is het pompje die van mij wel iets luxer had gemogen voor dat geld, en dat het altijf lastig blijft om online een goede kleurmatch te vinden (en dat je waarschijnlijk een kleur lichter moet kiezen dan je in eerste instantie denkt).

charlotte tilbury magic foundation_ - 16Ben je net zoals ik op zoek naar een foundation die matteert, maar toch een dewy finish geeft, die je huid hydrateert zonder te vol te zijn, die velletjes en onzuiverheden perfect camoufleert en je huid een supermooie, egale finish geeft de gehele dag door? Dan is de Magic foundation van Charlotte Tilbury wellicht iets voor jou! Ik voeg deze foundation zeker toe aan mijn favorieten, ik vind hem namelijk echt top! Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten (vaak vallen gehypte producten toch een beetje tegen) maar ik ben aangenaam verrast.

Maarre, magisch? Dat gaat in mijn ogen net een stapje te ver (hoe vet zou het trouwens zijn als er WEL een foundation zou zijn die ook meteen je puisten, pigmentvlekjes en rimpels wegtovert!?) maar hij is zeker zeer, zeer goed en dan ook zeker de moeite waard om hem eens te proberen.

charlotte tilbury magic foundation_ - 21De Magic Foundation kost €40 (30ml) en is te koop bij de CT counter in de Bijenkorf Amsterdam. Ook kun je deze foundation online bestellen via charlottetilbury.com (betalen met Paypal of credit card). 

Wat vinden jullie van het resultaat van de Magic Foundation? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

63 Reacties

 1. Jil iliegems
  11 juli 2017 / dinsdag, 11 juli 2017

  Waar en hoe kan ik kleur 7 bestellen

 2. Priyanka
  9 juni 2016 / donderdag, 9 juni 2016

  Was al op zoek naar een nieuwe foundation ! En als ik het zo zie moet ik ook nummer 8 hebben, ziet er super mooi uit bij jou! Ik ga snel langs

 3. 29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

  Ik vind het resultaat heel gaaf. Fijne review weer, heerlijk uitgebreid en fair.
  Ik zou de foundation gaat willen proberen.

  Balen dat de mascara pas in oktober verkrijgbaar is via de Bijenkorf.

 4. 28 mei 2016 / zaterdag, 28 mei 2016

  Ziet er echt goed uit! Ik gebruik nu altijd Estée Lauder Double Wear foundation, hele fijne foundation, maar die is net wat droger en een beetje caky. Ik denk dat ik deze ook heel erg mooi ga vinden, misschien maar eens proberen als Double Wear op is! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *