Recept | Zelfgemaakte pizza met Griekse Yoghurt

Een tijdje geleden was ik op een BBQ bij vrienden en daar werd een zelfgemaakte pizza geserveerd. Ze vertelde super enthousiast over het recept, want de pizzabodem bestond uit slechts twee ingrediënten: zelfrijzend bakmeel en Griekse Yoghurt.

Ik was helemaal verbaasd, want als papa wel eens zelf pizza maakt is hij helemaal in de weer met gist en moet het deeg zo’n beetje de halve dag rijzen. Maar dit deeg hoef je niet eens te laten rijzen, gewoon hatseflats, mengen die handel en klaar. Nou, dat moest ik natuurlijk uitproberen! En omdat het allemaal zo goedkoop is, is dit meteen een perfecte €3 challenge!

Benodigdheden;
150 gram Griekse Yoghurt  – €0,85 (voor een pot van 500 ml)
250 gram zelfrijzend bakmeel – €0,49 (voor een pak van 1 kilo)
blikje tomatenpuree  – €0,12 per blikje
mozzarella – €0,45
Italiaanse kruiden (optioneel)

Totaal was ik dus €1,91 kwijt, maar aangezien je nog genoeg yoghurt en zelfrijzend bakmeel over hebt kun je er nog voor €1,09 aan pizzabeleg bij kopen en er gemakkelijk veel meer pizza’s mee maken. Ik denk dat je er uiteindelijk zo’n 3 pizza’s uithaalt voor onder de €3. Nou, super cheap toch? En ook nog eens lekker!

pizzadeeg griekse yoghurt_ - 1Werkwijze;
doe de Griekse Yoghurt in een grote kom en doe er steeds een beetje zelfrijzend bakmeel bij terwijl je alles mengt en kneed tot een compacte bol deeg. Persoonlijk zou ik het deeg nog een beetje op smaak brengen met een snufje zout. Rol het deeg uit op een bakplaat en beleg je pizza naar keuze. Ik maak een klassieke pizza met tomatenpuree en mozzarella, maar natuurlijk kun je er ook ander beleg op doen, zoals salami, olijfjes, ansjovis, ananas, tonijn, kappertjes, basilicum, champignons of paprika. De pizza moet 15-20 minuten in de oven bij 220 graden Celsius.

Een tip is om de tomatenpuree ook op smaak te brengen met uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout en het ook iets te verdunnen met water of olijfolie, zodat hij wat smeerbaarder wordt.

pizzadeeg griekse yoghurt_ - 2Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb gegeven met dit supersnelle en gemakkelijke pizza recept!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

70 Reacties

  1. Petra
    4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

    Hoeveel calorieën bevat deze pizzabodem?

  2. Petra
    4 mei 2018 / vrijdag, 4 mei 2018

    Hoeveel Calorieën bevat deze pizza bodem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *