Legendary Lashes – de beste mascara tot nu toe?

Een paar dagen geleden zag ik deze overenthousiaste video van Wayne Goss over de nieuwste mascara van Charlotte Tilbury, Legendary Lashes. Het was niet eens een gesponsorde video, hij was oprecht helemaal flabbergasted door het resultaat. Ik werd er zelf ook helemaal psyched door! Ik MOEST deze mascara dus ook hebben, dat begrijp je!

Mascara’s zijn zo persoonlijk, dus ik was onwijs benieuwd of Legendary Lashes ook bij mij goed zou uitpakken. Is dit de beste mascara tot nu toe? Vandaag test ik hem voor je uit!

Nou, mocht je de video hebben gezien dan moge het duidelijk zijn; ik ben fan! Hieronder nog wat aanvullende informatie over deze geweldige mascara.

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 1Allereerst de looks van de mascara, die is helemaal in Charlotte Tilbury-style zo met de goud-roségoudkleurige metallic huls en de handgeschreven tekst. Hierdoor vind ik hem er best chique en luxueus uit zien!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 2En waarom is deze mascara zo veel beter dan andere volume mascara’s? Volgens Charlotte Tilbury ligt dat zowel aan de formule als aan het borsteltje.

Zo bevat het Marine Glycogen, een nieuw ingrediënt dat de haargroei van je wimpers stimuleert omdat het de haarfollikels ‘energie’ geeft tijdens hun meest actieve groeiperiode. Of dit een ‘legit’ ingrediënt is dat hier werkelijk voor zorgt durf ik niet te zeggen, maar als jullie willen kan ik hier meer onderzoek naar doen. Het klinkt namelijk too good to be true, haha! Dit is een ingrediënt die op de langere termijn effect zou moeten geven, en niet zo zeer direct resultaat. Toch, als het werkt is het fijn dat het er in zit!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 5 Ook bevat deze mascara Tamanu Oil, een exotische olie die de delicate wimperhaartjes beschermt en voedt. Een speciale, unieke blend aan wassoorten geeft deze mascara een elastische textuur die moeiteloos over de wimpers glijdt en zorgt voor dat gewilde ‘false lash’ effect. Ook bevat het ‘carbon black‘ oftewel actieve kool, om de wimpers intens zwart te kleuren.

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 4En dan het borsteltje! Deze vorm wordt ‘multi-bristle flutter’ genoemd en zoals je kunt zien is hij niet te groot, niet te klein, maar gewoon van een prima, gangbaar formaat. De borstel bestaat uit fijne nylonvezeltjes van verschillende grootte die vrij dicht op elkaar zitten. Hierdoor komt er vrij veel mascara mee en is het mogelijk om zelfs de kleinste en fijnste wimperhaartjes te coaten.

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 6Mijn wimperhaartjes zijn van nature erg fijn en vooral ook heel recht. Met de juiste krultang-techniek weet ik ze prachtig omhoog te krullen, maar vaak is het zo dat mascara mijn wimpers verzwaard waardoor ze binnen no-time weer kaarsrecht zijn. Bovendien zijn mijn wimpers zo fijntjes dat het moeilijk is om van die dikke, volumineuze wimpers te creëren. Ik was daarom erg benieuwd of Legendary Lashes mijn wimpers inderdaad legendarisch lang, zwart en vol zou maken!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 7And yes, yes it did! WOW! Niet normaal wat voor een effect deze mascara geeft. Ik moet zeggen, zo van dichtbij lijken mijn wimpers wel erg klonterig, maar omdat ik van die fijne wimpers heb is dat de enige manier waarop ze een stuk voller lijken. Ze zijn echt een stuk dikker en het allerbelangrijkste; het houdt de krul er mooi in. Zelfs deze niet-waterproof formule verzwaart mijn wimpers niet, ook niet na een paar uur. Ze blijven de hele dag mooi omhoog gekruld overeind! Ik had nooit verwacht dat mijn fijne wimpertjes er zo uit konden zien met mascara!

Wayne Goss, I feel the love.

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 9 Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 10Ik heb nog nooit zo veel wimpers gehad! Ik lijk wel op een Kardashian zo met die enorme hoeveelheid wimpers rondom mijn ogen, haha! Wayne zegt in zijn video dat je wimpers er hiermee zo vol uitzien dat je niet eens eyeliner nodig hebt, en ik ben het denk ik wel met hem eens!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 3Dus, algehele conclusie; de Legendary Lashes mascara van Charlotte Tilbury is amazing! Het maakt de wimpers lekker vol, intens zwart en verzwaart ze niet en houdt de krul er de gehele dag dus goed in. En dat vind ik echt geweldig voor een formule die niet waterproof is! Dat betekent dat je alles ook wat makkelijker van je ogen afhaalt aan het einde van de dag, ideaal. Deze mascara geeft je wimpers echt dat gewilde false lash effect, I LOVE IT!

Een nadeel zou kunnen zijn dat deze mascara te heftig voor je is als je geen fijne wimpertjes hebt. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat deze mascara too much kan zijn is wanneer je van jezelf veel dikke en lange wimpers hebt. Mascara’s zijn gewoon zo persoonlijk, het is maar net hoe je wimpers zijn. Voor mij pakt ‘ie geweldig uit, maar of dat ook voor jou geldt durf ik net te zeggen, dat kun je het beste zelf inschatten. Ook de prijs is best pittig, namelijk €32. Alsnog goedkoper dan mijn vorige favoriete mascara van Guerlain, en gezien het effect heb ik het er absoluut voor over.

Charlotte Tilbury Legendary Lashes mascara review_ - 1 (1)Ik zou zeker eens langs de Charlotte Tilbury counter (de Bijenkorf Amsterdam) lopen als je in de buurt bent, om eens even naar deze mascara te spieken. Wie weet is het wel jouw nieuwe holy grail! Ik blijf voorlopig nog wel even bij mijn geliefde budgettopper Catrice Speedstar mascara waterproof, maar als ik zin heb in wat extra glam pak ik deze mascara er zeker even bij! Dan doe ik er wat zuiniger mee, haha!

De Legendary Lashes mascara kost €32 per stuk en is reeds verkrijgbaar via charlottetilbury.com of vanaf juni 2016 via de Bijenkorf Amsterdam (er staat sinds kort een supermooie, grote counter op de beautyafdeling, zeker de moeite waard om te bekijken!).

Wat vinden jullie van het effect van deze mascara, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

102 Reacties

 1. Daphne
  15 juni 2016 / woensdag, 15 juni 2016

  Ik heb hem ook gekocht, ik vind het effect van de mascara erg mooi maar de structuur is wel vrij nattig en hij droogt niet snel (en hij droogt heel erg langzaam tot bijna niet als het warm is) waardoor hij snel stempelt of panda-achtig wordt. Ik denk wel dat ik hem opnieuw zou kopen, of zou experimenteren met deze borstel en een andere mascara! M’n wimpers worden met één subtiel laagje oprecht langer en voller, zonder te korrelen.

  • Leonie
   10 juli 2016 / zondag, 10 juli 2016

   Hoe kun je hem kopen ??

   • Mariëlle
    21 juli 2016 / donderdag, 21 juli 2016

    Bijenkorf! Online of in de winkel!

 2. Denice
  6 juni 2016 / maandag, 6 juni 2016

  Tip voor het voller maken van je lashes: iedere avond castorolie aanbrengen op je lashes. Het is in ieder geval te koop bij de tuinen. Ik gebruik het nu een maand en merk heel veel verschil. Mijn lashes zijn veel langer en voller geworden. Misschien leuk om het als review te doen?

 3. 4 juni 2016 / zaterdag, 4 juni 2016

  Lees je tips normaal met veel plezier.

  Nav van dit artikel de mascara gekocht.
  Balen! Duur en helemaal.niet bijzonder. Vooral het panda effect na 3 uur is walgelijk!!! Een normaal mens werkt. En heeft geen tijd om ieder half uur te chekken of mascara niet onder de oksels hangt.
  Jammer Serena je zal een groot bedrag ontvangen hebben voor dit artikel maar je geloofwaardigheid is gezakt tot 0.0. Suzanne van Haaster miss.sundaymonday

  • Serena
   Auteur
   5 juni 2016 / zondag, 5 juni 2016

   Jammer dat de mascara jou niet bevalt. Ik heb 0,0 euro ontvangen voor dit artikel.

 4. 29 mei 2016 / zondag, 29 mei 2016

  Klinkt goed en inderdaad een wow glam effect! Ik ben benieuwd of ‘ie ook voor mij werkt en of ‘ie beter is dan Le Volume van Chanel (mijn favoriet!).

  • Iris
   10 juni 2016 / vrijdag, 10 juni 2016

   Mag ik vragen of jij de gewone versie van de volume de Chanel gebruikt of de waterproof versie? En blijft de krul in je wimpers ook heel de dag zitten, of krullen jouw wimpers al van nature?

 5. Siri
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Ik heb hem net besteld op haar website, ben erg benieuwd!

 6. Mar
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Deze mascara is erg goed, maar ik vind hem toch niet beter dan mijn Volume de Chanel. Eigenlijk is het effect hetzelfde, alleen vlekt die van Chanel niet na een dag dragen onder mijn ogen en die van CT wel. Had eigenlijk stiekem gehoopt dat deze mascara nóg beter was, maar Chanel blijft mijn favoriet.

  • Iris
   10 juni 2016 / vrijdag, 10 juni 2016

   Mag ik vragen of jij de gewone versie van de volume de Chanel gebruikt of de waterproof versie? En blijft de krul in je wimpers ook heel de dag zitten, of krullen jouw wimpers al van nature?

 7. Debbie Dijkstra
  25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

  Weet iemand waar ik deze kan bestellen via iDeal? Ik heb geen Paypal of creditcard. Bijenkorf Amsterdam contact mee gehad en hebben deze niet op voorraad en kunnen ook niet zeggen per wanneer wel helaas.

  • Serena
   Auteur
   27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

   hi Debbie, ik heb gehoord dat hij pas in oktober bij de counters ligt. Je kunt eenvoudig een Paypal account aanmaken zonder credit card. Misschien een ideetje? Of leen een cc van een vriendin om hem toch te kunnen bestellen.

 8. 21 mei 2016 / zaterdag, 21 mei 2016

  Woehoe, deze mascara geeft echt een perfect effect. Voor mij zou deze perfect zijn voor een feestje waarbij ik helemaal glam moeten zijn.

 9. Sanne
  21 mei 2016 / zaterdag, 21 mei 2016

  Hebbeeeeeeeeen!! Thanks voor de tip! Heb dezelfde soort aziatische, stugge wimpers dus deze onthou ik zeker.

 10. Varenka W
  21 mei 2016 / zaterdag, 21 mei 2016

  Wat een super fijne review 🙂 thnx

 11. 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Ik zou deze zeker weleens willen proberen! Ziet er mooi uit alleen al van verpakking! Ik ben gek op volle wimpers, ben wel benieuwd of hij idd niet te vol is voor mijn al volle wimpers. We zullen zien! Bedankt voor je duidelijke blogpost!!

 12. 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Ahhhh, deze ziet er zo goed uit! Ik ben altijd op zoek naar goede mascara’s die elkaar net wat meer overtreffen en deze ziet er zo goed uit 🙂

 13. Julie
  20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Serena, jij maakt toch heel vaak mijn dag hoor! Als ik een dipje heb is jouw blog echt een lichtpuntje! Echt geen shit en strait to het point! I love iT! Ik bewonder je echt! De ideale ontspanning voor tijdens mijn examens! Je bent een topwijf

 14. 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Het ziet er uit als een enorm fijne mascara maar aangezien ik al vrij volle en lange wimpers heb denk ik niet dat dit iets voor mij is. Wel fijn dat jij dr zo enthousiast over bent!!

 15. 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  wauw wat een mooi effect, ik ben verliefd! Supermooie verpakking ook!

 16. 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

  Oké, meestal vind ik mascaras een beetje ‘een pot nat’. Maar ik zag op je uitgelichte afbeelding meteen dat het inderdaad echt een heel goede mascara is.
  Zo vol en lang je wimpers! Hoewel t natuurlijk ook helpt als je die van jezelf al hebt, lijkt erop dat deze mascara dat goed naar voren brengt! Erg mooi

 17. Myriam
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Super mooie mascara maar uhm als ik op de link druk voor de website krijg ik een hele rare pagina. Moet het misschien een andere website zijn??

  • 20 mei 2016 / vrijdag, 20 mei 2016

   Ze heeft per ongeluk .nl gedaan maar het moet .com zijn, dan kom je wel op de juiste website terecht!

 18. 19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Wow, wat een mooi resultaat! Ik gebruik altijd Le Volume van Chanel, maar ik vrees dat ik deze toch ook eens moet proberen!

 19. 19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Mooi! Zowel het effect als de verpakking! De prijs doet me nog wat twijfelen omdat ik nu ook niet zo vaak mascara gebruik.

 20. Siri
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Weet iemand toevallig of deze ook online bij de Bijenkorf te koop gaat zijn?

  • Debbie Dijkstra
   25 mei 2016 / woensdag, 25 mei 2016

   Weet iemand waar ik deze kan bestellen via iDeal? Ik heb geen Paypal of creditcard. Bijenkorf Amsterdam contact mee gehad en hebben deze niet op voorraad en kunnen ook niet zeggen per wanneer wel helaas.

 21. 19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Holy moly, wauw! Wat een mega mooi effect. Echt prachtig. Je krijgt er een prachtige open uitstraling van. I like!

 22. Ilona
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Is de winnaar van de vorige post van Charlotte Tilbury al bekend? Groetjes

 23. Corinne
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Ik vind het juist mooi bij jou als je ook op je onderste wimpers mascara doet

 24. Vera
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Waauw staat je prachtig! Is zeker wel het geld waard..

 25. Ingrid
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  W to the f*cking auw… Wat zijn ze mooi! Ik ben nu zooooo benieuwd geworden, het enige waar ik aan twijfel is dat ik net als jou altijd waterproef gebruik omdat ik mijn wimpers ook moet krullen , maar ben bang ( ook al blijft t bij jou overeind staan) dat het bij mij gaat verzakken. Zelfs Chanel le volume waterproef zakt naar beneden door het product zelf omdat het wat meer olieiger is ofzo in vergelijking met een L’Oréal substantie. Ik denk nog even een keer goed na 🙂

  • Siri
   19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

   He dat had ik ook! Chanel le volume waterproof was bij mij een ramp, terwijl ik altijd waterproof mascara gebruik en de krul er niet uitzakt..

 26. Carina
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Wauwie! Lookin’ good! Wel wat prijzig, maar dat is CT sowieso.

 27. 19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Oh, wauw. Ik heb zo’n zwak voor zulke prachtige mascara’s. Komt meteen op mijn wishlist.

 28. Amber
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Net bij de Bijenkorf Amsterdam geweest en daar gaven de dames achter de counter aan dat de mascara pas in oktober verkocht gaat worden in NL… Weird!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *