Budgettip | Catrice Speedstar Mascara Waterproof

Mascara’s zijn onwijs persoonlijk, want wat de één echt een top mascara vindt, is voor de ander juist weer helemaal niets. Het heeft allemaal met je wimpers te maken, heb je er veel of weinig, zijn ze dik of dun, lang of kort en krullen ze van zichzelf of moet je ze een handje helpen? En dan komt daar ook je persoonlijke voorkeur nog bij kijken, houd je van natte mascara of heb je de formule liever iets droger? Ga je voor een natuurlijke look of wil je juist een fake lash effect? En houd je van siliconen borsteltjes of heb je ze liever gemaakt van nylon haartjes? Ja ja, het is wat! Er zijn talloze mascara’s op de markt, de keuze is reuze. Als meisje (of in sommige gevallen, als jongen) hebben we het er maar moeilijk mee!

In de loop der jaren heb ik ontdekt wat voor soort wimpers ik heb en waar mijn persoonlijke voorkeuren liggen. Zo heb ik van mezelf hele fijne wimperhaartjes. De lengte is prima, maar omdat ze zo fijn zijn heb ik dus vooral volume nodig. En ze zijn kaarsrecht, dus ik krul ze met een wimperkruller. Als ik vervolgens een normale mascara’s aanbreng dan zakt de krul vrijwel meteen uit en in de loop van de dag is er geen krul meer te bekennen. Maar als ik waterproof mascara gebruik blijft de krul er perfect in en zakken mijn wimpers niet uit. Waar ligt dat dan aan?

Catrice Speedstar mascara review_ - 2Waterproof mascara’s bevatten een hoger percentage wax in de formule in vergelijking met niet-waterproof mascara’s. Hierdoor coaten ze als het ware je wimpers. Wanneer je wimperhaartjes in aanraking komen met water (en ook in de lucht bevindt zich water, we hebben het dus niet per se over een regenbui) zullen ze dus minder snel uitzakken. Vergelijk het maar met stijl haar dat je krult met de krultang. Je sprayt er daarna een laagje haarlak overheen om te voorkomen dat de krullen te veel zullen uitzakken in de loop van de dag. Je coat je haren dus in feite met haarlak om ervoor te zorgen dat ze geen water opnemen uit de lucht en weer hun oorspronkelijke vorm zullen terug krijgen. Nou, om dezelfde reden houden waterproof mascara’s de krul in je wimpers veel beter vast dan een normale mascara, en daarom ZWEER ik bij waterproof.

Mocht jij ook rechte wimpers hebben die na het krullen en aanbrengen van mascara meteen weer inzakken? Misschien is het dan de overweging waard om eens een keertje over te stappen op een waterproof mascara. Ik beloof je dat de krul hiermee veel beter en langer in je wimpers blijft zitten!

Catrice Speedstar mascara review_ - 1Ik zie dat ik alweer veel te veel aan het afwijken ben van mijn oorspronkelijke doel: het reviewen van de nieuwe Catrice Speedstar Mascara. Echt, story of my life. Dat ik ergens aan begin, ondertussen allemaal feitjes en weetjes in mijn verhaal prop en dan vergeet wat ik eigenlijk aan het vertellen was. Goed, de Speedstar mascara dus. Deze mascara bestond al in het assortiment, maar sinds vorige maand is er een waterproof variant toegevoegd en ik ben hier zooooo blij mee!

Je kon mijn eerste indruk al eerder bekijken in de Catrice LIVE TEST video en sinds deze video ben ik helemaal verliefd geworden op deze mascara. Ik ben meteen naar de Kruidvat gerend en heb er 3 (!!) ingeslagen, just in case. Als ik een product goed vind dan heb ik het liever maar gewoon goed op voorraad, haha!

Catrice Speedstar mascara review_ - 7Ik ben zo enthousiast over deze mascara dat ik er naast de video nog een aparte blogpost aan wilde wijden. Ik denk namelijk dat er veel lezeressen zijn met soortgelijke wimpers als ik, en die na aanleiding van mijn positieve review ook de Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof hebben aangeschaft. Voor deze lezeressen heb ik goed nieuws: ik vind dat deze Catrice Speedstar mascara waterproof een perfecte dupe is! Het resultaat is namelijk net zo mooi! Alleen het grote voordeel aan de mascara van Catrice is natuurlijk dat hij slechts €4,59 kost (ten opzichte van €34,99 voor de Guerlain mascara). Dat is dan even meer dan 30 ekkies die je daar bespaart!

Think about it!

Catrice Speedstar mascara review_ - 3Allereerst de verpakking. De huls is gewoon simpel zwart met een blauwe metallic dop en blauwe metallic letters. De kleur blauw refereert bij mascara’s vaak naar hun waterproof eigenschap, dus dat is makkelijk want zo verwar je het niet met de non-waterproof variant. De huls bevat 11 ml product.

Catrice Speedstar mascara review_ - 5Het borsteltje is niet veel bijzonders, maar uit ervaring weet ik dat dit soort borsteltjes het juist heel goed doen voor mijn wimpers. Ik heb geen siliconenborstels nodig of een borsteltje met een supersonische, innovatieve vorm en een speciale kromming. Nee, een rechttoe rechtaan borsteltje is helemaal prima. Dit borsteltje is gemaakt van wat langere nylon haartjes en qua vorm loopt het spits toe. Het heeft in feite de vorm van een kerstboompje! Het borsteltje is lekker vol, maar niet té vol. De haartjes staan niet al te dicht op elkaar waardoor je de wimpers voldoende kunt bedekken, maar toch ook mooi kunt separeren. En omdat het borsteltje spit toeloopt kun je met het puntje zelfs die allerkleinste babyhaartjes bereiken zonder je eigen oog uit te steken.

Catrice Speedstar mascara review_ - 6Ingrediëntenlijst;
ISODODECANE, CERA ALBA (BEESWAX), AQUA (WATER), NYLON-12, EUPHORBIA CERIFERA (CANDELILLA) WAX, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, VP/HEXADECENE COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX, RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, BISABOLOL, TOCOPHEROL, TOCOPHERYL ACETATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, POTASSIUM HYDROXIDE, PHENOXYETHANOL, POTASSIUM SORBATE, FARNESOL, CI 77499 (IRON OXIDES).

De formule bevat bijenwas, dus deze mascara is niet vegan. Ook bevat het Nylon-12 wat in feite minuscule nylonvezeltjes zijn die de wimpers meer volume en lengte geven. Echter wordt het aangeraden voor lensdragers om dit ingrediënt te vermijden, dus houd hier rekening mee. De nylonvezels zijn echter zo klein dat ik ze niet eens zie zitten, dus ik denk dat ze vooral zijn toegevoegd om de wimpers meer dikte te geven en dat ze geen verlengende functie hebben.

Catrice Speedstar mascara review_ - 4Wanneer je het borsteltje uit de huls haalt zit er precies genoeg mascara op. Ugh, ik baal er altijd zo van als je een borstel uit de huls haalt en er een hele klodder mascara aan het puntje kleeft, die je dan vervolgens ergens moet afstrijken. Zonde van de mascara, want zo ga je er veel sneller doorheen, en vaak levert het ook klontjes op rondom de ingang van de huls. Maar, bij de Speedstar waterproof mascara is dat dus gelukkig niet het geval. Er komt voldoende product vanaf voor één set wimpers. Als ik mijn ene oog heb gedaan, dip ik hem dus opnieuw in de huls voor mijn andere oog. De mascara zelf is niet nattig, dus je hoeft niet bang te zijn voor vlekken of lang te wachten tot je wimpers zijn opgedroogd.

Hieronder een collage van mijn wimpers zonder mascara en mijn wimpers met slechts één laagje Catrice Speedstar waterproof;

catrice speedstar before afterEn nog even voor de vergelijking, hieronder draag ik links één laagje Catrice Speedstar mascara en rechts één laagje Guerlain Cils d’Enfer waterproof;

speedstar vs cils d'enferZoals je ziet is het effect min of meer vergelijkbaar, zelfs aan het einde van de dag.

Catrice speedstar mascara_ - 5Het effect vind ik echt fantastisch! Deze mascara houdt de krul goed in mijn wimpers, geeft ze flink wat volume, separeert ze prachtig en waaiert ze erg mooi uit. En met het spitse puntje van het borsteltje kan ik perfect bij de kleine babyhaartjes komen zodat ik echt elke wimper kan bedekken. Aan het einde van de dag staan mijn wimpers nog steeds recht overeind. Verder vlekt deze mascara niet en is de formule inderdaad waterproof, dus het overleeft met gemak een regenbuitje of een huilbui.

Catrice speedstar mascara_ - 10Yes, ik ben fan! Ik heb een nieuwe favoriete mascara gevonden en hij is nog budgetproof ook, dus ik moest dit gewoon even met jullie delen. Mocht je net als ik, rechte, fijne wimpers hebben en ben je op zoek naar een mascara die je wimpers een False Lash Effect geeft en de krul er perfect in houdt gedurende de dag? Dan is de Catrice Speedstar waterproof mascara wellicht iets voor jou! Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten, dus uitproberen kan nooit kwaad.

Catrice Speedstar mascara review_ - 3Catrice Speedstar Ultra Volume Mascara – waterproof kost €4,59 en is te koop via Kruidvat en Trekpleister, of via Kruidvat.nl.

Wat vinden jullie van het effect van deze mascara, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

108 Reacties

 1. Cher
  2 februari 2017 / donderdag, 2 februari 2017

  Verdorie, heb ik deze mascara vanmiddag even gauw gekocht vanuit mijn werk en nu zie ik dit (ik ben een lenzendrager). Nou ja, ik probeer hem wel gewoon uit.

 2. Mariola
  15 december 2016 / donderdag, 15 december 2016

  Fantastisch product!! Al tientallen jaren Helena Rubenstein. Nu deze mascara!

 3. Shanice
  16 augustus 2016 / dinsdag, 16 augustus 2016

  Ik heb deze gister gehaald in een groot kruidvat filiaal, helaas is hij bij mijn kleine kruidvat al niet mee te koop 🙁

 4. Kelsey
  12 juni 2016 / zondag, 12 juni 2016

  Ik ga hem zeker kopen! Hij lijkt me heel fijn❤maar ik moet nog wel even wachten voor ik mijn ander mascara heb opgemaakt want die is namelijk net nieuw….

 5. SuzyB
  27 mei 2016 / vrijdag, 27 mei 2016

  Hey Serena,

  Naar aanleiding van je video over de Charlotte Tilbury mascara en je advies over deze Catrice speedstar mascara (ik ook een Guerlain Cil’s D’enfer waterproof fanatic ben)
  Het is werkelijk een superfijne mascara en ook a lot cheaper!

 6. Nancy
  19 mei 2016 / donderdag, 19 mei 2016

  Ik heb er maar meteen 2 gekocht aangezien iedereen er zo enthousiast over is en deze bij ons id buurt nog niet te krijgen is. Bij 4 verschillende plaatsen geweest en bij de laatste hadden ze m.
  Laat zich fijn aanbrengen en ziet er mooi uit. Waterproof nog nooit eerder gehad. Al
  Een beleving op zicht, haha.
  Ik vind t alleen erg jammer dat deze “kruimelt” na opdrogen zeg maar.
  Maar goed, je kunt niet alles hebben?

 7. Margee
  23 april 2016 / zaterdag, 23 april 2016

  Ik heb hem via internet besteld (hier hebben ze nooit iets) en hij is super!!! Nu nog een paar reserves scoren!

 8. Ruby
  21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Was heel erg benieuwd geworden naar de mascara door je artikel! Heb hem gekocht en hij bevalt zeer goed!

 9. 21 april 2016 / donderdag, 21 april 2016

  Ik had een mascara die ik in een pakket gewonnen had maar eens in gebruik genomen omdat mijn andere inmiddels op was. Maar toen ik hem op deed zag ik letterlijk geen verschil! Alsof ik gewoon niks opgedaan had, zo raar! Ik blijf nu al een behoorlijke tijd zweren bij een paar mascara’s van Catrice & Essence; budget maar wel perfect voor mijn wimpers 🙂

 10. Isabelle
  17 april 2016 / zondag, 17 april 2016

  Ik heb hem net gekocht. Geweldig!

 11. 16 april 2016 / zaterdag, 16 april 2016

  Super goed artikel! Ik heb altijd dat mijn wimpers aan elkaar blijven plakken, en klonterig worden. Kan komen door mijn mascara, maar bij andere mensen is dit weer niet zo (die de zelfde mascara gebruiken). Ik ga deze maar eens proberen, als het dan toch niks is, ben ik niet eens zoveel geld kwijt. Ideaal! Thanks! 🙂

 12. Marjo
  12 april 2016 / dinsdag, 12 april 2016

  wauw, hoe kunnen jou wimper ZO lang zijn????
  jaloers!

 13. Rosann
  10 april 2016 / zondag, 10 april 2016

  Ik volg je site al jaren en moet je echt even een compliment geven over je altijd uitgebreide artikelen vol (nieuwe) informatie! You go Serena 😉

 14. 9 april 2016 / zaterdag, 9 april 2016

  Handig feitje dat van de gekrulde wimpers dat het beter blijft zitten met waterproof mascara. Wist ik echt niet! Deze ga ik zeker kopen! 🙂

 15. A
  8 april 2016 / vrijdag, 8 april 2016

  Serena, weet je ook waarom deze niet goed is voor lensdragers? Ik heb de guerlain een poos geleden aangeschaft maar nog niet gebruikt. Heb jaren de Maybelline Great lash waterproof gebruikt, vond die ook erg goed mijn kaarsrechte wimpers omhooghouden en heeft een fijn klein normaal borsteltje. Misschien een tip om die ook een keer te proberen 🙂 Had deze van catricr ook graag willen proberen maar omdat ik lenzen draag weet ik niet of ik hem wel moet kopen…

 16. Shanice
  7 april 2016 / donderdag, 7 april 2016

  Ik was echt van plan deze mascara te kopen, aangezien ik ook van die irritante naar beneden staande wimpers heb, helaas ben ik een lensdrager. Ik heb nog nooit van nylon 12 gehoord, is er misschien een lens dragende lezer die hier uit eigen ervaring over kan spreken, of je ergens last van krijgt of dat je het gewoon kan dragen?

 17. 7 april 2016 / donderdag, 7 april 2016

  Heel erg mooi effect, maar ik hou toch wel van iets meer volume!

 18. Kiki
  6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

  Hi Serena, goed artikel! Heel herkenbaar: lange wimpers, maar kaarsrecht. Van die olifanten- wimpers, haha! Ben zelf ook half indo, dus misschien vandaar… Heb je overigens al ooit een wimperlift overwogen? Ben hier nu zelf over aan het twijfelen omdat ik het elke ochtend zo’n gedoe vind met die wimperkrultang. En elke avond met remover-olie in de weer om de waterproof mascara weer te verwijderen. Dat moet toch makkelijker kunnen 😉 Groetjes!

  • A
   8 april 2016 / vrijdag, 8 april 2016

   Hier dezelfde fijne kaarsrechte wimpers. Heb een wimperpermanent laten doen, weet niet of dat hetzelfde is als wimperlift, ze deed iig een speciaal stofje op mijn wimpers en kamde en hield dan een bepaalde tijd mijn wimpers vast. Nou mijn wimpers werkten totaal niet mee. Ze heeft het nog langer vast gehouden en keeg er maar een ini minie lift mee, viel amper op. Zo fijn en sterk waren mijn wimpers. Voor mij was het jammer genoeg geldverspilling..

 19. Mirte
  6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

  Ah dit ziet er heel goed uit! Heb alleen helaas lenzen, dus ik laat deze aan me voorbij gaan… 🙁

 20. Rowan Chanel
  6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

  Ik heb van mezelf best fijne wimpertjes. Moet ze ook altijd krullen. Helaas werkt jouw methode qua krullen niet bij mij, althans niet met gewone mascara. Ben niet zo’n fan van waterproof mascara’s, maar om te proberen misschien toch deze aanschaffen!

 21. 6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

  Mooi! Zelf ben ik helemaal weg van de Glamour Doll mascara’s ♥

 22. 6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

  Ziet er geweldig uit! Ik heb nog 13920398 mascara’s liggen, maar deze ga ik ook ooit eens proberen 😉
  x

  • 6 april 2016 / woensdag, 6 april 2016

   herkenbaar haha!

 23. Naomi
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Wow, eerlijk gezegd vind ik het resultaat van de actrice mascara mooier dan die van guerlain!

 24. 5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Hij ziet er prachtig uit! Zelf nog nooit geprobeerd maar ik ben benieuwd geworden

  XO

 25. Kelly
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Wat goed dat je vermeld dat het geen goede mascara is voor lensdragers. Ik heb deze mascara 2 wekengedragen en heb nu al 2 weken last van mn lenzen!! Nu weet ik aan wat het ligt. Super goed artikel!

 26. Syl
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Het ziet er uit als een hele fijne mascara. Ik vind de liquid eyeliner van Catrice met kwastje ook zo fijn… lekker budget ook.
  Ik heb alleen net met 40% korting mascara’s bij Ici Paris ingeslagen. (Lancôme Grandiôse is echt mijn favoriet in het luxe segment, dit is de 5e keer dat ik hem koop.) En ik heb na de grote hype ook maar Le volume van Chanel besteld. Ik ben benieuwd.

 27. Sarah
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Jaaa door jou kwam ik erachter dat waterproof mascaras ook bij mij het beste werken. Precies t zelfde probleem had ik: genoeg lengte maar kaarsrechte wimpers (ik ben ook half indo vandaar dus denk ik). Toen je vertelde dat door waterproof mascara de krul er beter in blijft heb ik het gelijk geprobeerd en ja hoor! Beste lifehack ever, thanks!! Dus deze budget proof mascara ga ik dan ook zeker proberen!

 28. Nele Van den Bogaert
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Vanwege je enthousiasme denk ik dat ik deze eens ga proberen. Ik heb zelf vrij dikke wimpers en van lengte zijn ze ok dus ik gebruik gewoon mascara om de lichtere puntjes zwart te kleuren. Ik heb al een heleboel mascara’s versleten en heb eigenlijk ng nooit een mascara “slecht” gevonden dus deze zal het ook zeker goed doen. Dankje voor de tip?

 29. 5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Ah wat mooi! Ik heb ook hele fijne wimpertjes met een prima lengte, maar niet veel volume. Toch werken dit soort mascara’s, met ‘echte’ haartjes niet voor mij, gaat het teveel elkaar plakken naar m’n zin. Ik gebruik nu Lancôme Volume-a-Porter die ik heel goed vind, maar ook de YSL Babydoll is top. Mijn ultieme favoriet is de Maxfactor Masterpiece mascara in de gouden tube. Al jaren! O ja en al deze mascara’s hebben zo’n kunststoffen borsteltje.

 30. Mir
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Ik vind hem erg mooi, denk dat ik hem ook eens ga gebruiken.

 31. 5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Wat een mooi effect! Het borsteltje ziet er ook erg handig uit.

 32. Diana
  5 april 2016 / dinsdag, 5 april 2016

  Heel erg mooie wimpers! Ben nu ook heel benieuwd, eens halen als de mijne op is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *