Chanel Les Beiges 2019 – review & swatches

Elke zomer lanceert Chanel een nieuwe limited Les Beiges collection; een kleine capsule collectie bestaande uit make-up producten die onze eigen schoonheid ondersteunt en accentueert. Les Beiges 2019 zorgt vooral voor een tijdloze, natuurlijke healthy glow en een schitterend nude skin effect. Wat mij betreft zijn dit de perfecte basics voor de komende zomer en vooral de water fresh tint is GE-WEL-DIG! Heel innovatief en heerlijk verfrissend tijdens zonnige, warme dagen.


De verpakkingen zijn zoals altijd classic Chanel: strak, stijlvol, chique en zwart-wit. Ze hebben een luxueuze uitstraling en stralen echte klasse uit. Wat ik leuk vind is dat het doosje met transparante poeder bedrukt is met ‘handgeschreven’ letters die Chanel spellen.


De producten die ik vandaag voor jullie zal reviewen zijn;
1. Les Beiges Water-Fresh Tint €46,57 (bij Ici Paris XL)
2. Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder €44,25 (bij Ici Paris XL)
3. Les Beiges Natural Eyeshadow Palette ‘Les Indispensables’ €85 (via de officiële Chanel site)
4. Les Beiges Healthy Glow Lip Balm Intense €28,73 (bij Ici Paris XL)

Les Beiges Natural Eyeshadow Palette


De meeste oogschaduwpalettes van Chanel hebben 4 kleuren (Les 4 Ombres), maar de limited edition collecties bevatten vaak palettes die nét even iets specialer zijn en ook meer kleuren bevatten. Dit palette is in mijn ogen een absolute musthave voor de mensen die op zoek zijn naar een palette met natuurlijke kleuren die geschikt zijn voor ELKE huidkleur (van heel licht tot heel donker), ELKE oogkleur, en voor ELKE gelegenheid (maar voornamelijk voor everyday looks). Met dit palette zit je eigenlijk altijd goed.


Het palette bevat maar liefst 9 schitterende verhelderende aardetinten; airy beige, light-reflecting rosy beige, raw cocoa, bare skin, moonlight, matte khaki, hot chocolate, mineral bronze en sienna.

De oogschaduwkleuren hebben zowel een matte, satin als shimmery/metallic finish en variëren van licht naar donker. De 3 middelste kleuren hebben een wat koelere/taupe-y ondertoon terwijl de buitenste kleuren juist wat warmer zijn.


De oogschaduwkleuren zijn echt MEGA zacht en laten zich gemakkelijk blenden. Ze glijden zo zacht als boter over je huid, zonder te poederen of verpulveren. Ze versmelten als ware met de huid. Zo goed als geen fallout, dus. Ook de pigmentatie vind ik zeer goed.

Natuurlijk heb ik vaker palettes in handen gehad met soortgelijke natuurlijke oogschaduwkleuren en soortgelijke kwaliteit, maar ik moet toegeven dat dit één van de mooiste palettes tot nu toe is. Werkelijk elke kleur vind ik bruikbaar voor mezelf en ik vind dat er onderling een goede balans is in kleur en finish. Bovendien is dit palette lekker compact (in tegenstelling tot bijvoorbeeld de welbekende Naked palettes van Urban Decay). Qua grootte past het in de palm van mijn hand.


Eerlijk toegegeven, dit is geen hele spectaculaire look, maar zoals ik al eerder heb vermeld is dit vooral bedoeld voor natuurlijke, glowy, everyday looks. Wat me vooral opvalt is dat het aanbrengen zo effortless gaat. Je hebt maar een klein beetje oogschaduw nodig en het blenden gaat haast vanzelf, zo makkelijk en soepel.

Ook als je geen kei bent in het aanbrengen van oogschaduw weet ik bijna zeker dat het je zal lukken met dit palette. Ik ben echt positief verrast over de goede kwaliteit en de kleuren laten zich onderling perfect met elkaar combineren. Ook de koelere en de warmere tinten staan mooi bij elkaar. De oogschaduw blijft de gehele dag goed op mijn oogleden zitten, zonder te creasen.

Les Beiges Healthy Glow Lip Balm Intense

Ja, dit is een veredelde lippenbalsem. Van Chanel, dus voor lippenbalsem-maatstaven natuurlijk veel te duur. Maar, het is er wel eentje met heerlijke voedende ingrediënten zoals exotische moringaboter en vitamine E. Bovendien heeft ‘ie een fris en verhelderend baksteenrood tintje die werkelijk mooi staat bij iedere huidkleur.


De textuur is suuuuuper romig en buttery en deze lippenbalsem glijdt dan ook heerlijk zacht en soepeltjes over je lippen. Het versmelt zich met je huid. Als je je lippen op elkaar smakt en langs elkaar heen wrijft voelt het lekker glad, gevoed en haast een beetje olieachtig aan. Het is een hele lichte, comfortabele textuur die je amper voelt zitten.

Dit is de kleur; een frisse baksteenrode tint. Je kunt de kleur heel sheer aanbrengen (links) of juist meerdere laagjes aanbrengen (rechts) voor een intenser effect. Deze kleur laat je gezicht stralen en is het beste te omschrijven als een ‘eigen lipkleur maar dan iets roder’. Je kunt het niet goed zien op deze foto, maar de kleur heeft een hele subtiele bruinige ondertoon. Dit maakt dat de kleur (ondanks dat hij hier vrij rood oogt) toch nog best wel nude staat.

Les Beiges Water-Fresh Tint


Dit is hét paradepaardje van deze Les Beiges collectie, misschien zelfs wel het make-up hoogtepuntje van het gehele jaar! De nieuwe Water-Fresh Tint bevat namelijk een technologie die Chanel al wel eerder heeft toegepast in skincare en parfum, maar nu VOOR HET EERST met make-up.

Water-Fresh Tint is een foundation met een hele subtiele dekking, dus perfect voor de zomermaanden. Vaak is je huid dan wat gebruinder en egaler door de zon, of je hebt veel meer sproetjes, dus dan hoeft het allemaal niet meer zo’n dekkende laag te zijn. Toch? Bovendien is de textuur heerlijk licht, comfortabel (je voelt het niet zitten) en verfrissend. Heerlijk tijdens warme, zonnige dagen.


Water-Fresh Tint bestaat uit 2 fasen: een waterig deel (92%) en een olie deel (8%). Wellicht dat je wel vaker foundations hebt gezien die bolletjes pigment bevatten, maar deze innovatieve foundation van Chanel is tóch een beetje anders. De bolletjes gaan namelijk NIET kapot nadat je alles eruit hebt gepompt. Ze gaan pas kapot wanneer je eroverheen wrijft met je beautyblender, vingertoppen of met de bijgeleverde kwast. Deze formule bevat ook geen emulgator, terwijl andere ‘bolletjes foundation’ dat wel bevat.

Nu vroeg ik me af waarom deze foundation überhaupt zo in elkaar gezet is, met die bolletjes pigment, maar daar is voor gekozen omdat dit de enige manier was om de foundation zo verfrissend, hydraterend en lichtgewicht mogelijk te maken. Het waterige deel bevat glycerine (hydratatie) en tamarinde extract (verhelderend). De textuur voelt heerlijk fris en comfortabel aan en heeft bijna een gelachtig gevoel op de huid. Het smelt er als ware in weg!


Naked skin.


Eén pompje is voldoende voor je hele gezicht. Hier kun je de bolletjes goed zien zitten.


Het pigment komt vrij nadat ik er met de kwast overheen ga.


Et voila, het eindresultaat. Zoals je ziet een medium tot sheer dekking, dus je ziet mijn vlekjes en roodheid er nog wel wat doorheen. Maar zoals ik al zei vind ik dit perfect voor de zomermaanden, wanneer mijn huid wat egaler is en ik geen zin heb in dekkende foundation. En ook als je sproetjes hebt, is deze dekking juist ideaal. Want die mogen best gezien worden! Bovendien voelt dit zo heerlijk fris en comfortabel aan, dat ik die mindere dekking voor lief neem.


Kijk, ondanks de niet zo hele goede dekking maakt het mijn gezicht wel veel egaler; de roodheid is sterk vermindert en ook heeft het een verhelderend effect. Het voelt en ziet eruit alsof ik geen foundation draag, dus dit is perfect voor de mensen die houden van een ‘no makeup look’ of een ‘nude skin effect’.

Water-Fresh Tint is verkrijgbaar in 6 tinten; Light, Medium Light, Medium, Medium Plus, Light Deep en Deep. De kleur die ik hierboven draag is Medium en vind ik een goede match.

De finish is trouwens redelijk mat met een subtiele glow. Aan het einde van de dag glimmen mijn neusvleugels wel iets, maar ik heb dan ook niet afgepoederd. Valt me reuze mee. De meeste hydraterende foundation zijn voor mijn huid namelijk te vol (aka dan glans ik werkelijk de pan uit na een paar uur!).

Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder

Dit Healthy Glow Sheer Powder is echt een collector’s item. Het doosje ziet er schitterend uit en bevat een handgeschreven ‘Chanel’ op zowel het doosje als gedrukt in het poeder zelf. Leuk feitje: dit is een exacte kopie van Gabrielle Chanel’s authentieke handtekening.


Het poeder is verkrijgbaar in 7 kleuren; N°10, N°20, N°30, N°40, N°50, N°60, N°70. Het poeder dat je hier ziet is N°20, voor mij wellicht een tikkeltje aan de lichte kant. Ook krijg je er een mooi halfrond kwastje bij, die ik persoonlijk perfect vind om highlighter mee aan te brengen (voor transparant poeder gebruik ik liever een grotere kwast met langer handvat).

Hier draag ik een laagje van het poeder. Het maakt de huid nog wat egaler, matteert en set je make-up. Ik poeder vrijwel nooit af (heel af en toe mijn neus als hij te veel glimt), dus voor mij is dit poeder geen musthave, maar als je dol bent op Chanel en hun collector’s items, én je gebruikt graag transparant compact poeder dan is dit natuurlijk wel een hele mooie en luxueuze optie.

Eindoordeel


Hierboven de finished look (ik heb zelf nog wat bronzer, mascara en zwart oogpotlood uit eigen stash toegevoegd) en ik vind deze collectie zeer geslaagd. Het haalt inderdaad de natuurlijke schoonheid naar boven op een effortless chic wijze.

Ik ben vooral positief verrast door de foundation. Die zouden jullie echt eens op je huid moeten voelen in de winkel! Het is een foundationtextuur die ik nooit eerder heb gezien of gevoeld. Zo lekker fris en gel-achtig, echt perfect voor de zomer! Als de zon straks iets meer gaat schijnen en mijn huid weer iets bruiner en egaler zal worden, wordt dit mijn nieuwe go-to foundation.

Ook het oogschaduwpalette vind ik werkelijk SCHITTEREND, ook al kan ik me voorstellen dat je niet wéér het zoveelste nude palette aan je stash wilt toevoegen. Toch kan ik je deze van harte aanbevelen vanwege de ultrazachte, in de huid smeltende textuur en de kleuren die perfect met elkaar te combineren zijn en waarmee je in feite altijd goed zit. Misschien is het niets voor jou, maar als cadeautje sla je met dit palette nooit de plank mis.

De lippenbalsem en het transparante poeder vind ik ook erg mooi, maar in vergelijking met bovengenoemde producten iets minder speciaal. Ik zou daar persoonlijk dus minder snel mijn geld aan uitgeven. Het poeder is zeker een prachtige collector’s item (en doet zijn werk goed), en als je elke dag lippenbalsem draagt, waarom zou je daar dan niet wat extra’s aan uitgeven?


Wat vinden jullie van de Chanel Les Beiges 2019 collectie? Welke van deze 4 producten zou jij het liefste toevoegen aan je stash?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

18 Reacties

 1. 31 juli 2019 / woensdag, 31 juli 2019

  Chanel is sensationeel, het is jammer dat het vaak te duur is. Ze heeft hiervoor een van jullie gebruikt – bb cream droge huid?

 2. Natasja
  14 juli 2019 / zondag, 14 juli 2019

  Je foto’s zijn een genot om naar te kijken?
  Deze foundation wil ik wel proberen! Nu het bij ICI PARIS in de aanbieding is ga ik zeker ff langs! Thx voor de uitgebreide review!

 3. Nina
  8 juli 2019 / maandag, 8 juli 2019

  wow echt heel mooi egaal 😉

 4. Denise
  17 mei 2019 / vrijdag, 17 mei 2019

  Wauw <3
  Wat een mooie foundation!
  Je bent zo als altijd weer prachtig <3

  x

 5. Robin
  3 mei 2019 / vrijdag, 3 mei 2019

  Wat een aparte foundation, maar het resultaat is erg mooi!

 6. 2 mei 2019 / donderdag, 2 mei 2019

  Wat een mooie en subtiele dekking! Inderdaad ideaal voor de zomer. Mooie foto’s heb je gemaakt.

 7. christie
  2 mei 2019 / donderdag, 2 mei 2019

  Oehh pretty! Wil je een update maken over hoe tevreden je bent met je wenkbrauwen?
  Ik wil het ook graag doen maar zo bang dat het over een paar jaar blauw of rood achtig uitvalt die inkt in je huid!

 8. 2 mei 2019 / donderdag, 2 mei 2019

  Ik vind de compact powder met de handgeschreven Chanel logo zo mooi! Op Instagram zag ik iedereen al met deze collectie, en het staat zeker op mijn wishlist. De witte verpakking is ook altijd om te kwijlen haha, heb denk ik een Les Beiges powder compact van 2/3 terug gehaald. Word dus tijd om een nieuwe te halen 😉

 9. Laura
  1 mei 2019 / woensdag, 1 mei 2019

  Het oogschaduwpalette en de lippenbalsem zijn toch wel erg mooi. Je product foto’s zijn weer, zoals altijd, prachtig!

 10. Rita
  1 mei 2019 / woensdag, 1 mei 2019

  Oh die laatste foto’s zijn mooi, hele natuurlijke look en nu ben ik ook benieuwd naar de foundation. Chanel oogschaduw creased bij mij ook nooit!

 11. Meryem
  1 mei 2019 / woensdag, 1 mei 2019

  prachtige foto’s

 12. 30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Heel mooi!! En mooie foto’s ook!!

 13. E
  30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Het ziet er zeker mooi uit maar… €85 voor 9 bruintinten? Als ik bij Chanel werkte zou ik zeggen: “Nee mensen, dit kan niet. Sephora, ICI & Douglas liggen hier vol mee & bij de drogisterij hebben ze nu ook best goed spul”.
  Bij Urban Decay kreeg je voor minder de Iron Throne met oogschaduw en highlighter..

 14. Lisa
  30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Wauw! Ik vind dit echt een mega goeie look voor je! En het meest nieuwsgierig naar de lippenbalsem die ik ook bij jou het meest verrassend vind staan!

 15. Ilona
  30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Ik ben vooral onder de indruk van de laatste foto’s: je ziet er prachtig uit met die megawimpers! De look staat je fantastisch

 16. 30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Jij ziet er in ieder geval heel goed uit met bovenstaande look.
  Nu ik heb een droge huid, en je maakt me nieuwsgierig naar foundation. Dus nu vraag ik me af of hij ook goed is voor rijpere droge huid ?
  Want in de zomer heb ik ook liever niet te veel op.

  Liefs Christel

 17. 30 april 2019 / dinsdag, 30 april 2019

  Ik vind het inderdaad een hele mooie collectie! Wat betreft kleuren inderdaad niet heel vernieuwend, maar qua finishes weer wel. Vooral de water-fresh tint vind ik heel bijzonder! Oh en dan die poeder inderdaad; dat doosje alleen al. Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *