Altijd haast in de ochtend? Dit is dé oplossing!

Kennen jullie Queer Eye, een ‘more than a makeover show’ op Netflix? Ik ben echt fan van deze jongens en van het hele concept, want ze helpen de mensen écht goed op weg. In deze serie leggen ze ook het belang van selfcare uit en hoe dit ervoor kan zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt, maar ook hoe een relaxmomentje voor jezelf, hoe klein of kort ook, kan leiden tot minder stress en dus een onbezorgder en gelukkiger leven.

Selfcare is selflove


Nu kan ik me voorstellen dat je dit leest en denkt ‘allemaal leuk en aardig, maar waar haal ik die TIJD vandaan dan!?’. Vooral in de ochtend is het altijd haasten om op tijd op werk te verschijnen en als je ook nog een paar koters hebt rondrennen die naar de opvang of school moeten, kom je eigenlijk gewoon tijd tekort. Selfcare zit er dus eigenlijk niet in, en dat begrijp ik.

Als ik een deadline heb vergeet ik ook goed te eten en soms zelfs te douchen of mijn haren te borstelen. Op de een of andere manier staat mijn hoofd er dan gewoon niet naar. Als ik druk ben zorg ik altijd minder goed voor mezelf, terwijl het in drukke tijden JUIST heel belangrijk is om dit te doen. Maar goed, zo werken onze hersenen nu eenmaal.

“It’s not selfish to love yourself, take care of yourself, and to make your happiness a priority. It’s necessary.” – Mandy Hale

“How we care for ourselves gives our brain messages that shape our self-worth so we must care for ourselves in every way, every day.” – Sam Owen

Selfcare is heel breed. Of het nu het lezen is van een spannend boek, luisteren naar een grappige podcast (manmanman is een aanrader), een bad nemen als de kinderen op bed liggen of jezelf verwennen met een goed glas port met Franse kaasjes: het gaat erom dat je elke dag een relaxmomentje voor jezelf inlast.

Kneipp Body Lotion Spray


Selfcare hoeft echter geen overbodige en tijdrovende luxe te zijn. Neem nu de Kneipp Body Lotion spray waarmee je jezelf met 1 minuut van top tot teen hebt ingesmeerd. Slechts 1 minuutje, dat is best haalbaar toch? Nu ben ik van nature geen smeerder, maar in de lente- en zomermaanden is mijn huid een stuk droger en heb ik eigenlijk wel die extra verzorging nodig. Ze zeggen dat het gemiddeld 66 dagen (ruim 2 maanden) duurt om een bepaalde handeling tot een gewoonte te vormen, dus ik zou zeggen LET’S START TODAY!

De Body Lotion sprays van Kneipp zijn verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder Silky Secret, Cherry Blossom en Patchouli. Ik heb Patchouli nu een week in gebruik en ik vind ’em echt top! Allereerst houdt hij goed en stevig vast, ook al zijn je handen nat en glibberig omdat je net onder de douche vandaan stapt.


De spray vernevelt heel fijntjes (maar niet té) waardoor je de luchtige body lotion snel en gemakkelijk over je lichaam verdeelt. Wat ik een hele grote plus vind is dat je de spray ook op de kop kunt houden, zonder dat hij hapert. Ook een plus vind ik dat deze spray gedreven wordt met perslucht en dus niet op drijfgas. Dat is veel beter voor het milieu.


De body lotion zelf heeft een heerlijke, romige formule die razendsnel in de huid trekt. Hierdoor kun je na het insmeren eigenlijk meteen in je kleding springen. Na het insmeren voelt mijn huid superzacht, soepel en goed gehydrateerd aan.

De Body Lotion Sprays laten een zachte, subtiele geur achter op mijn huid. Mijn persoonlijke favoriet is Patchouli, die ruikt licht kruidig maar ook een beetje fris en ‘groen’. Maar vooral heel zacht en vertrouwd.

Ingrediëntenlijst

Als ik de ingrediëntenlijst zo bekijk valt het me op dat Kneipp geen gebruik maakt van conserveringsmiddelen, siliconen, kleurstoffen, paraffine en andere minerale oliën, dus dat is positief! De producten van Kneipp bevatten wel parfum, dus houd daar rekening mee als je huid daar gevoelig op reageert.

Verder zie ik dat deze Body Lotion Spray heel veel andere goede en natuurlijke ingrediënten bevat zoals zonnebloem olie, zoete amandel olie, shea butter maar ook bevat het wat minder bekende (etherische) oliën en extracten zoals hennep olie, hibiscus extract, sinaasappel olie, bergamot olie, citroenschil olie en natuurlijk… patchouli olie. Hele fijne en grotendeels natuurlijke ingrediënten dus, daar word ik blij van.

Kneipp Body Crème


Naast de supersnelle Body Lotion Sprays heeft Kneipp ook potten met intensief verzorgende body crème. Deze zijn verkrijgbaar in maar liefst 4 varianten, namelijk Amandelmelk-Amandelolie, Beauty Geheim (verrijkt met argan- en marula olie), Patchouli en Silky Secret.


Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Body Lotion Sprays omdat ik houd van het feit dat het razend snel aan te brengen is en ook nog eens razend snel intrekt, maar ik kan me ook goed voorstellen dat je voorkeur juist uitgaat naar een pot met body crème. Op de één of andere manier geeft dat toch een wat luxueuzer gevoel.


Ook vind ik de textuur wat voller en rijker in vergelijking met de Body Spray, wat extra fijn is voor (zeer) droge huidjes. De Body Crème is iets wat ik voornamelijk in de avonden zou gebruiken, na een lekker warm bad bijvoorbeeld. Dat zou het spa-momentje in eigen badkamer helemaal afmaken!


Alle varianten ruiken lekker zacht en subtiel. Het zijn van die heerlijke vertrouwde geuren waar volgens mij iedereen wel van houdt. Amandelmelk-Amandelolie is echter mijn favoriet! Deze ruikt lekker zacht en romig, maar ook een beetje bloemig en fris.


Ook de Body Crème is vrij van conserveringsmiddelen (zoals parabenen), siliconen, kleurstoffen, paraffine en andere minerale oliën. Amandelmelk-Amandelolie is – zoals de naam al aangeeft – verrijkt met zoete amandelolie en zoete amandel extract, maar ook met avocado olie, jojoba olie en gefractioneerde kokosnoot olie.

Prijs & verkrijgbaarheid


Heb je altijd haast in de ochtend, maar wil je toch een beetje aan selfcare doen? Dan kan ik de Kneipp Body Lotion Sprays echt van harte aanbevelen. Een fles bevat 200 ml en het is het vrij zuinig in gebruik, dus je doet er vrij lang mee. Voor een fles Body Lotion Spray betaal je €9,99 en dat vind ik een goede, zeer betaalbare prijs/kwaliteit verhouding. Ook de pot Body Crème bevat 200 ml, is zeer zuinig in gebruik en kost €9,99. Kneipp is verkrijgbaar bij de (online) drogist, Etos, Kruidvat en bol.com.

Het is natuurlijk maar net waar je voorkeur ligt (een snelle spray of een pot met wat rijkere crème) en welk moment van de dag je kiest om te smeren. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de Body Lotion Spray. Heel handig voor die drukke ochtenden waarin ik zo snel mogelijk probeer te douchen, aankleden, opmaken en te eten voordat Marshall weer wakker wordt! Maar neem ik ‘s avonds een bad, dan zou ik sneller de pot met Body Crème kiezen.

Wat past er het beste bij jou en jouw lifestyle? Een Body Lotion Spray of een Body Crème?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

22 Reacties

 1. T>W.
  28 oktober 2023 / zaterdag, 28 oktober 2023

  Wel efficient tijdbesparend en doordacht om bodyspray te gebruiken om tijd te besparen en om sneller klaar te zijn. Het verdeelt sneller met bodylotionspray want hoeft niet meer in te smeren en het over de huid te verdelen wat weer meer tijd kost dan de spray.

 2. 9 juli 2019 / dinsdag, 9 juli 2019

  Een zeer interessant product, en wat vind je van zo’n – Reinigingsmelk met olijfolie?

 3. Ilona
  29 april 2019 / maandag, 29 april 2019

  Ik ben volgens mij iets te nuchter voor de insteek van dit artikel. Dat een spray mij gelukkiger, onbezorgder en minder stressvol zou maken is voor mij net wat te zwaar ;-). Wel mooie producten overigens en prachtige foto’s! Zelf vind ik een spray onhandig: ik spray eerst in de hand om ervoor te zorgen dat de tegels er niet onder komen en ik de achterkant van mijn benen ook goed meepak. Kortom: voor mij misschien juist door de spray een bezorgder leven 😛

 4. Lisa
  27 april 2019 / zaterdag, 27 april 2019

  Mooie producten. Ik zou gaan voor ‘s avonds douchen en dan de crème. Ben toch bang dat ik met haast en een spray niet alleen mezelf raak. Ben benieuwd naar de patchouli geur.

 5. Denise
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Oeh super fijne producten!
  Ik vind het fijn om op te smeren na het douchen savonds.
  Als ik dat niet doe dan word mijn huid echt kurkdroog (vooral in de winter)

  X

 6. Robin
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Ah, ik lees dit nu pas! De bodylotion spray lijkt me wel fijn en dan vooral Patchouli.

 7. Nicky
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Die spray lijkt me wel fijn gezien ik gewone bodylotion altijd wel deels op de badmat krijg doordat het morst. Maar heb je geen last dat je onbedoeld je kasten/muren ook een laagje geeft als je aan het sprayen gaat?

 8. Rita
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Een pot bodycreme vind ikzelf wel lekker, maar als ik het snel wil doen, dan lijkt de spray me weer heerlijk snel werken.

 9. Margot
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Die bodylotion spray heb ik nog niet eerder gezien, maar lijkt mij supermakkelijk en snel in gebruik.

 10. 26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Ik heb vaak dat ik ‘s ochtends bodylotion opsmeer, maar dat het dan te dik is en/of niet lekker intrekt. Vaak veeg ik dan snel de helft er weer af, omdat ik bang ben voor witte strepen o.i.d. Voor mij zou de spray dus een goede oplossing zijn, want ik heb al-tijd haast in de ochtend (bedje ligt gewoon te lekker..). Thanks for the tip, darling!

 11. Tara
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Selfcare is zo belangrijk! Ik smeer mij eigenlijk te weinig in, maar probeer wel 1x in de week eraan te denken op de zondag (pamperdag) bijvoorbeeld. Als het zonnetje schijnt doe ik het wel vaker, overdag zonnebrand en in de avond creme. Ik vind de spray super handig in gebruik! x

 12. Michelle
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Ik ben een avonddoucher ben te lui in de ochtend, wil gewoon tandenpoetsen gezichtwassen en klaar haha.

  Dus doe mij maar die bodycreme

  Plus in de avond kan je je lekker dik insmeren met die bodycreme en dan volgende dag heb je zo lekker (niet plakkerig!) huid.

  Ik denk dat ik zelf voor de amandelmelk ga

 13. Cath
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Omg die silky secret lijkt me zo lekker!

  Als ik niet elke dag mijzelf insmeer dan heb ik echt kalkbenen haha.

  En wat fijn dat ze ook een spray bottle variant hebben, als het zomer is douche ik wel vaak twee keer per dag dus wel fijn dat er een goeie oplossing is voor de ochtenden!

 14. Maria
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Ik ben echt vreselijk lui met insmeren, neem er eigenlijk nooit de tijd voor, oeps! Vind wel vooral die sprays heel leuk, lijkt me inderdaad veel makkelijker en de geuren lijken me ook heerlijk!

 15. Hester
  26 april 2019 / vrijdag, 26 april 2019

  Oeh! Ik heb ook altijd keidroge benen, waar je hele plattegronden op kunt tekenen met je nagels. En ik vind van die vette crème altijd vervelend, omdat je broek daar dan aan plakt of het vlekken geeft. Dus de spray lijkt me zeker handig!!

 16. 25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Kneipp is zeker een leuk merk.

 17. Céline
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Nu heb ik nooit haast in de ochtend, maar dit lijkt me nu niet bepaald de oplossing.

 18. Linda
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Ooh dit zijn echt perfecte zomergeuren!

  Lekker die spray bottles, dan trekt het zeker super snel in. En wat fijn dat je het ondersteboven ook kan gebruiken haaha, soms is dat heeeel vervelend als het busje niet goed spuit.

  Daarnaast ben ik een ochtenddoucher en een snoozer dus zo een snelle oplossing is ideaal!

 19. Rowan Chanel
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Als er iets is waar ik blij van word is het wel wellness en dan natuurlijk zo uitgebreid mogelijk. Dus doe mij die lekkere body cream pot maar!
  Kan niet wachten tot onze badkamer klaar is om dan alles uit te stallen met lekkere producten.

 20. Carina
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Er zitten wel degelijk conserveringsmiddelen in (o.a. de zuren en tocopherol) dus dat vind ik een beetje misleidend.
  Kneipp is verder gewoon prima, niets bijzonders maar het doet het werk en is niet te duur.

 21. Noah
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Zo benieuwd naar de spray ^^ denk dat ik deze wel eens zou willen uitproberen. Lijken me super handig! Thanx voor deze post Serena <3

 22. Matanja
  25 april 2019 / donderdag, 25 april 2019

  Ik vind het belangenrijk om mijn lichaam lekker te verzorgen, desnoods sta ik 5 minuten eerder op maar mijn voorkeur is in de zomer de body lotion spray en in de winter heb ik echt een creme nodig voor mijn droge huidje…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *