Catrice Eyebrow Set

Bij de comments van de review van het Hema Eyebrow kitje werd er meerdere malen de Catrice Eyebrow set aangeraden. Ik was natuurlijk benieuwd en helemaal enthousiast gemaakt door jullie positieve berichten, dat ik besloot om het setje aan te schaffen. Vandaag review ik het setje en gebruik ik snuffelstagiaire Ella als model.

catrice eyebrow set_04De Eyebrow Set van Catrice is qua grootte hetzelfde als die van Hema. Het past in de palm van je hand, dus lekker compact.

catrice eyebrow set_05 Ook deze set bevat een handig uitschuifbaar laatje met daarin twee mini tools.

catrice eyebrow set_06 Een dubbelzijdig kwastje (met aan de ene kant een kwastje en aan de andere kant een spooly) en een pincetje.

catrice eyebrow set_07 Het kwastje is fijn en smal en vooral flexibel en zacht. De spooly is wat aan de kleine kant, maar beter klein dan niets! En er valt prima mee te borstelen. De pincet is ook mini, maar ook hiermee kun je prima epileren. Ik vind het wel schattig, deze kleine tools. Het maakt de set erg compleet.

catrice eyebrow set_08Verder bevat de set een langwerpige spiegel en twee kleuren wenkbrauwpoeder.

catrice eyebrow set_10Ik vind het handig dat er twee kleuren in deze set zitten, omdat je dan eventueel kunt mengen tot de perfecte kleur voor jouw wenkbrauwen. En omdat het setje een lichtbruine en donkerbruine kleur bevat, is het geschikt voor zowel (donker)blonde dames als  brunettes. Mocht je dus een keer je haar in een andere kleur verven dan hoef je daar dus niet meteen een nieuwe kleur wenkbrauwpoeder voor bij te kopen!

catrice eyebrow set_21 Het wenkbrauwpoeder lijkt niet zo sterk gepigmenteerd, maar er komt tijdens het aanbrengen op de wenkbrauwen echter genoeg kleur vanaf. De kleuren zijn ook mooi op te bouwen zodat je gemakkelijk van een natuurlijke naar een iets zwaarder aangezette wenkbrauw kunt gaan.

De smalle lijn links laat zien dat je met het kwastje dunne lijnen kunt trekken. De kleur in het midden is de donkerste kleur en de kleur rechts de lichtste. Ik had verwacht dat de kleuren iets lichter zouden zijn, maar eenmaal op de huid vallen ze iets donkerder uit. Beide bruine kleuren hebben geen rode ondertoon.

wenkbrauwen voor en na Ella heeft haar wenkbrauwen nog nooit geëpileerd en vroeg mij om haar daarbij te helpen. Nou echt, je kan me niet gelukkiger maken dan met zo’n vraag. Ik vind het heerlijk om te doen! Hierboven zien jullie hoe ik haar wenkbrauwen van puur natuur naar ‘getrimd’ heb gevormd. Ik heb de bovenkant geharst en onder de wenkbrauwen geëpileerd met een pincet.

wenkbrauwen voor en na 2 Hierna heb ik haar wenkbrauwen ingekleurd met het Catrice poeder. De lichte kleur heb ik bij de aanzet van haar wenkbrauw gebruikt (eerste centimeter) en vervolgens heb ik de donkerste kleur gebruikt. Op de foto rechtsonderin kun je zien dat ik er goede, scherpe lijnen mee kan trekken.

catrice eyebrow set_19catrice eyebrow set_18 Het poeder is zacht, goed gepigmenteerd en het kwastje werkt heel prettig en zacht. Het poeder ging er niet van kruimelen in elk geval.

wenkbrauwen before afterHierboven aan de linkerkant de puur natuur wenkbrauwen van Ella, en rechts Ella’s wenkbrauwen na het epileren, harsen en bijtekenen. Wat een verschil hè? Ik heb haar wenkbrauwen expres vol gelaten, maar de vorm is veel strakker en netter dan voorheen. Hierdoor lijken haar prachtige wenkbrauwen nog meer op te vallen, wat haar een mooie ‘bold brow’ statement look geeft en haar lichte ogen laat knallen. Love it! Ella was er gelukkig ook heel blij mee.

catrice eyebrow set_1Ella nadat ik haar een Makeup Monday look had aangemeten (de tutorial komt komende maandag online!).

catrice eyebrow set_09Hoe negatief ik over het kitje van de HEMA was, hoe tevreden en positief ik over die van Catrice ben!

Pluspunten;

 • Bevat een spiegel.
 • Bevat een pincetje.
 • Bevat een dubbelzijdige kwast waarmee je smalle, strakke lijnen kunt zetten.
 • De andere kant bevat een (ienieminie) spooly.
 • Bevat 2 kleuren wenkbrauwpoeder; lichtbruin en donkerbruin.
 • Het poeder is prima gepigmenteerd,  zacht van textuur en blijft goed zitten tussen de wenkbrauwhaartjes.
 • Het poeder bevat geen rode ondertonen.
 • Deze kleuren zijn geschikt voor een grote groep mensen, met haren varieren van (donker)blond naar brunette. Ook voor mij is deze kleurencombinatie goed. De
 • De prijs is ook erg fijn, namelijk €3,99

Minpunten;

 • Niet geschikt voor redheads en waarschijnlijk ook (net) niet voor mensen met heel witblond haar.

catrice eyebrow set_05Al met al ben ik dus helemaal enthousiast over dit kitje! Voor de prijs van nog geen €4 heb je een handig en compact kitje, van alle gemakken voorzien, compleet met spiegeltje, pincet, kwast en spooly. Het is ook fijn dat er keuze is uit twee kleuren, zodat het setje voor meerdere type mensen geschikt is, je kunt kiezen voor een ‘ombre brow’ en niet van wenkbrauwpoeder hoeft te switchen zodra je je haren in een andere kleur verft. Ideaal!

De Catrice Eyebrow Set kost €3,99 en is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

200 Reacties

 1. Chelsey
  14 mei 2015 / donderdag, 14 mei 2015

  Ik gebruik hem ook al een tijdje en hij is echt super fijn! Ik had alleen nog een vraagje waar iemand mij bij kon hebben.. Ik heb er nog nooit mee gezwommen, maar heb zelf niet veel wenkbrauwen van mijzelf. Weet iemand of dit poeder blijft zitten tijdens het zwemmen?

 2. 14 april 2015 / dinsdag, 14 april 2015

  Deze ga ik zeker onthouden voor mijn volgende bezoek aan de Kruidvat!

 3. Tess
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  Ook ik ben nu wel erg enthousiast over dit wenkbrauwsetje!! Alleen jammer dat er niet bij staat of deze wenkbrauwpoeder gedurende de dag goed blijft zitten..maar dat zal dan wel 🙂
  Verder wil ik even zeggen dat je snuffelstagiaire echt prachtige ogen heeft, wauw!

  • Sascha
   29 april 2014 / dinsdag, 29 april 2014

   Hij blijft de hele dag zitten bij mij 🙂 Je moet dan wel opletten dat je niet per ongeluk over je wenkbrauwen wrijf, want dan gaat er wel een beetje af.

 4. Sharon
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  wauw, prachtige wenkbrauwen! ik heb ook zulke :)ga ook zo’n doosje kopen.
  laat mijn wenkbrauwen alitjd epileren bij schoonheidssalon day and night in amsterdam

 5. dagmar
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  wat een mooi meisje!

 6. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Jeetje, dat meisje is op een hele mooie natuurlijke manier mooi. Ik vind de eerste foto’s van haar het knapste. Misschien eens een hele natuurlijke look mee doen?

 7. kitkatje
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  wat een prachtig meisje met geweldig mooie wenkbrauwen!

 8. Lotte
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Na deze positieve en duidelijke review spring ik nu op mijn fiets naar de stad om hem te halen! Ik ben heel ‘lui’ wat betreft mijn wenkbrauwen, gaat verandering in komen!

 9. kelly
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  wauwwww! echt heel erg mooooooi!!! ik laat mijn wenkbrauwen altijd epileren bij een beautysalon in amsterdam, day and night. dus ze zitten altijd al top maar dit is net zo’n extraatje! wauww

 10. Laura
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Lijkt me een prima setje 🙂
  En waw, de stagiaire doet me denken aan een jonge Brooke Shields!

 11. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Klinkt als een heel fijn en goed setje, deze ga ik zeker onthouden. Fijn dat er een pincetje en een kwastje bij zit.

 12. Anne
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Wat een mooie meid met wenkbrauwen om jaloers op te worden!

 13. 20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Handige review, kan me voorstellen dat veel mensen hier blij mee zijn. Ik heb het setje zelf ook al een hele tijd in mijn bezit en vind het nog altijd prettig werken. Zie trouwens dat ze het kwastje en pincetje iets veranderd hebben. Pincet lijkt minder schuin als de oude, dat lijkt me dan weer zonde. Schuin is volgensmij makkelijker om mee te epileren dan recht.

 14. Saar
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Good brows, missy!

 15. 20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Wat een prachtige stagiaire, zeg! En hoe je haar wenkbrauwen hebt geëpileerd: mooi!

 16. Petra
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Wat een mooie look!

 17. Joanne
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Wauw wat heb je haar wenkbrauwen mooi ‘opgeruimd’. Ik ben heel blij dat je de vorm hetzelfde hebt gelaten en ze lekker vol hebt gelaten. Prachtig!!!

 18. Yvette
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Ahaaa ik ga hem dan toch ook eens halen. Ben nu van het potloodje.
  De stagaire is mooi opgeknapt, maar ik mis een hoogtepuntje in de wenkbrauw. Beetje meer shape… kon het niet laten.

  • Serena
   Auteur
   20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

   We gingen voor de bold & straight brow, vandaar geen echt duidelijk hoogtepuntje (zit er echter wel, maar heel subtiel).

 19. Laura
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Ik heb wel rood haar (al heb ik geen knalrode of superlichte wenkbrauwen) en gebruik dit setje al jaren! Als je het donkere poeder alleen gebruikt om de lijn te definiëren en het lichte poeder om in te kleuren en het daarna goed blend en uitveegt, zoals ik doe, dan kun je je wenkbrauwen er best licht mee opmaken. Ik moet wel zeggen dat ik een rechte pony heb en het daarom niet zoveel uitmaakt als ik mijn wenkbrauwen wat donkerder of heftiger maak, want dat heb ik juist nodig om ze een beetje op te laten vallen. Één van mijn favoriete budget producten dit 🙂

 20. Lindsey
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Heel mooi! Je moet ook de wenkbrauwen doen van dat andere meisje!! Zal haar nog mooier maken 🙂

 21. 20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Ik ben witblond en ik gebruik hem ook haha,
  ik vind vooral de lichte kleur mooi om te fillen en dan de donkere om ‘haartjes’ mee te zetten.

  Gewoon een geweldig setje!

 22. 20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Ik kon alleen maar denken: wat een mooie meid is die Ella! Net een model joh.

  En wauw, deze set ga ik echt onthouden. Ik gebruik nu al een hele poos het wenkbrauwpoeder van GOSH, maar die is bijna op. Dit lijkt me perfect. Handig ook dat er van die tools bij zitten, handig voor op vakantie.

 23. 20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Yes, ik gebruik dit setje ook met veel liefde én hij gaat lang mee.

 24. Elianna
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Hahaha
  ”Ella heeft haar wenkbrauwen nog nooit geëpileerd en vroeg mij om haar daarbij te helpen. Nou echt, je kan me niet gelukkiger maken dan met zo’n vraag.”
  Zo herkenbaar!!

 25. doro
  20 februari 2014 / donderdag, 20 februari 2014

  Ik kocht deze ook, en vooral omdat ik nog geen wenkbrauw-kwastje had… Thuis gekomen, bleek er geen kwastje in te zitten! (het doosje zat wel nog dichtgeplakt) Alleen het pincetje zat erbij. Bummer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *