25 leuke dingen

Op dagen dat het even tegenzit, je minder lekker in je vel zit, je de nacht ervoor slecht hebt geslapen en dus helemaal verrot wakker wordt, je het niet zo naar je zin hebt op je werk, of op school, en dan ook nog eens naar buiten kijkt en je een grauwe, bewolkte lucht ziet. Wat dan?

Hieronder 25 leuke dingen die mij – en jou vast ook! – zullen opvrolijken:

1. Een bos bloemen in huis halen

chanel-perfume-bottle-flower-vase-6Een mooie bos bloemen vrolijkt me altijd op! Of het nu een dure bos is van de bloemist of een bosje goedkope roosjes van de Appie Heijn, dat maakt me niet zo veel uit. Je haalt een beetje buiten naar binnen en het is ontzettend sfeerverhogend voor je interieur. Het maakt de ruimte echt ‘af’ en gezellig.

2. Gezond en zomers fruitontbijtje

tea and fruitHet is gezond, ziet er leuk uit, smaakt lekker.. en vooral als mijn lieve mama me een ontbijtje komt brengen is het extra leuk!

3. Een warme douche of warm bad

badderenalseenbaas_2Als ik me wel eens een beetje down voel ga ik lekker uitgebreid douchen. Of naar mijn ouders en daar lekker badderen als een baas. Geeft me altijd een heerlijk gevoel.

4. Je favoriete parfum

narciso-rodriguez-for-her_5Van lekker ruiken word ik vrolijk! Vaak spray ik het ook op een sjaal zodat ik het ook goed ruik als ik de deur uitga. Mijn favoriet is momenteel ben ik fan van Musc for her van Narciso Rodriguez.

5. Een knuffel van je huisdier

382134_240439219346167_226848801_nAlleen als ik naar Clarence en Coco KIJK word ik gelukkig. Zo lief en zacht en fluffy! Aaien en knuffelen doet me altijd goed. Ik ben zo dol op ze!

6. Een goeie kop (sterke) koffie of een lekkere kop met thee

tea-barIk kan echt genieten van een lekker kopje thee. Geen Pickwick-thee, maar een speciale, losse thee bijvoorbeeld.

7. Jezelf verwennen met een Starbucks drankje

starbucks chai tea latteIk doe dit eigenlijk veel te vaak, haha! Mijn favoriete Starbucks drankje is een Chai Tea Latte zonder water (no water chai). Ik zie het als een soort ‘treat yo self’ momentje. Soms verwen ik mezelf ook met een blikje Dr. Pepper. En een Kindersurprise-ei.

8. Een avondje plannen met vriendinnen

zininNiet alleen de avond zelf, maar het plannen vooraf is ook al leuk! Komende zaterdag gaan mijn vriendinnen en ik stappen in Utrecht (dat houdt in: we beginnen bij Café De Flater, gaan wat andere kroegjes af en eindigen weer bij De Flater). Ik ga niet meer zo vaak stappen dus we hebben het er al dagen over. Wat we aan gaan trekken, hoe we onze haren gaan doen, welke drankjes we zullen meenemen, bij wie we van te voren gaan optutten en drinken, etc. Superleuk die voorpret! We lijken wel weer 16 🙂

9. Lekkere dingen kopen in de supermarkt

cocoonen-als-een-baas-3Ik vind het altijd leuk om boodschappen te doen en ik doe er ook best lang over omdat ik het leuk vind om langs alle schappen te struinen, op zoek naar nieuwe producten om uit te proberen. Ook vind ik het leuk om wat lekkere dingen te kopen, bijvoorbeeld toastjes, Franse kaasjes, kleine hapjes en snacks, een lekker wijntje, en dat gezellig op te eten tijdens het kijken van een film of serie. Alleen, of met vriendinnen. Kaarsje erbij. Supergezellig!

10. Een feel good movie kijken

About Time trailer - videoJaaaaa! Ik houd van feel good movies! Laatst hebben Angel en ik de film ‘About Time’ gekeken, echt een aanrader, maar ook films als ‘Amélie’, ‘Les Intouchables’, Little Miss Sunshine, Pitch Perfect, Romy and Michelle’s High School Reunion, Superbad, The Perks of Being a Wallflower, Silver Lining’s Playbook, Safety not Guaranteed, 300 Days of Summer en alles van Disney en Pixar.

11. Eventjes de deur uit

Sluit jezelf niet op, ga de straat op! Lekker over de markt, eventjes naar de winkels, maak een wandeling (met of zonder hond), ga een stukje hardlopen, ga naar de bioscoop, uit eten, hop! Eruit!

12. Een opgeruimd huis of kamer

badkamerstashopruimeneindresultaat_Ik ben zelf zo rommelig als maar zijn kan, maar houd aan de andere kant dan wel weer van een schoon, fris en opgeruimd huisje. Word ik echt gelukkig van! Dus ook al vind ik het niet leuk, ik probeer regelmatig op te ruimen en doe dit al helemaal als ik me wat beter wil voelen. Muziekje aan en stofzuigen en afwassen maar. Sowieso is opruimen hele prettige bezigheidstherapie!

13. Bellen met je bestie

Omdat je bestie altijd naar je luistert, advies geeft en je aan het lachen maakt.

14. (Online) shoppen

Kom op, je verdient het! Dat jurkje waar je al maanden van droomt? Dat droompaar high heels die gewoonweg perfectie zijn? Aanschaffen die handel. Ik ben wat dat betreft echt een emo-shopper. Klinkt misschien lekker oppervlakkig, maar ik word echt gelukkig van een aanschaf waardoor ik weer iets van mijn wishlist kan afvinken!

15. Een weekendje weg of vakantie plannen

ticketspyOok al heb je geen geld en kan je dus daadwerkelijk niets plannen, het is wel gewoon leuk om er over na te denken. Ik weet niet, ik vind het gewoon leuk om te zoeken en te speuren naar goeie deals (TicketSpy is een goeie!), bedenken welk land of welke stad ik nog wil zien, wanneer ik zou kunnen gaan, en met wie. Ik houd zo veel van reizen! Beetje plaatjes zoeken van toerist attractions en bekijken wat het klimaat zal zijn. I love it! Ik doe dit heel vaak, zonder daadwerkelijk te boeken. Net zoals mensen graag huizen kijken op Funda, zonder echt daadwerkelijk op zoek te zijn naar een nieuw huis.

16. In je onesie op de bank chillen

Samen of alleen: hoe lekker is het om in je ultieme chill outfit een avondje (of dag?) gewoon even helemaal lekker niets te doen. Ik kan er echt van genieten, van tijd tot tijd.

17. Een dutje doen

Ik houd veel van slapen, dus een middagdutje, uitslapen, of lekker vroeg mijn nest in (natuurlijk MET boek) vind ik echt genieten.

18. Beginnen aan een DIY project

kerstmis-in-een-potje5Waar ik het meest gelukkig van word is dingen maken. Gewoon lekker creatief bezig zijn met mijn handen. Sieraden, iets voor het interieur, beautyproducten… ik word gelukkig van dingen creëren.

19. Iets bakken

Ik doe het niet vaak, maar als ik het doe vind ik het wel superleuk om te doen! En nog leuker vind ik het dan om mijn baksels uit te delen (want ja, in mijn eentje krijg ik dat allemaal niet op).

20. Een uitgebreide lunch voor jezelf klaarmaken

myfood_01Normaal neem ik niet echt de tijd om te lunchen. Ja, een kop thee en een broodje achter de computer. Ik kan er echt van genieten om boodschapjes te doen en een uitgebreide lunch voor mezelf klaar te maken. Een salade, een lekkere wrap, superdeluxe broodjes, heerlijk! En dan lekker een half uur erover doen om alles op te eten.

21. Een mooie (Instagram) foto maken

escada-elixir_2Ik kan helemaal blij en trots worden van een mooie foto. Die stuur ik dan (serieus, dit doe ik echt) naar al mijn vriendinnen via Whatsapp, ook mijn ouders en zusjes natuurlijk, en natuurlijk komt de foto op de site, Facebook, Twitter en Instagram te staan. Ik ben dan gewoon zo trots op het mooie resultaat! Wil het dan met iedereen delen 🙂

22. Mijn mama die spontaan op bezoek komt

mama-serena-verbonIk heb echt de liefste ouders ter wereld! Mama komt nog wel eens langs om pakjes te brengen, of als ze in de buurt is omdat ze naar de winkels is geweest. Altijd gezellig die spontane bezoekjes. Ik zet dan een kopje thee en we kletsen wat, ze helpt me een beetje in het huishouden, en dan gaat ze weer.

23. Onverwacht langsgaan bij mijn ouders

Andersom vind ik het ook leuk om onverwacht bij mijn ouders langs te gaan. Ze zijn ook altijd zo enthousiast als ik er ben! ‘Hee, Sereen! Boefie!’ roept mijn vader. Dan loopt ie naar me toe en krijg ik een knuffel, een zoen op mijn voorhoofd en een ‘ik ben trots op jou’. Mama is altijd wel iets aan het maken, dus kan ik haar helpen in de keuken, of ik kom er gewoon gezellig bijzitten als ze SoyScents aan het gieten is. En soms zijn Larissa en Tara er ook. Ik hoop daar altijd op, ze zijn er niet altijd, maar als ze er zijn vind ik het leuk om ze te zien 🙂

24. Lachen om Vine video’s

Ik kan echt uren lachen om Vine video’s! Ik heb geen iPhone en dus ook geen Vine-app, dus ik kijk via Instagram via de accounts @bestvines en @ipostvidz. Geniaal hoe mensen in 6 seconden zulke hilarische filmpjes verzinnen!

25. Mijn haren laten doen

robpeetoom_06Niets lekkerder als iemand mijn haren borstelt en ze krult, vlecht of iets anders mee doet. Ik vind het heerlijk als iemand aan mijn haren zit en mijn kapsel een stukje mooier maakt. Ik houd er echt van als mensen aan me ‘friemelen’. Massages, manicure, pedicure, gezichtsbehandelingen… superlekker!

If everything fails: eat some chocolate!

Dit zijn mijn 25 leuke dingen! De dingen die me opvrolijken en waar ik blij en gelukkig van word. Ik hoop dat het jullie leuke inspiratie heeft gegeven.

Van welke leuke dingen word jij gelukkig en blij? Wat doe je om jezelf op te vrolijken?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

107 Reacties

  1. 8 maart 2014 / zaterdag, 8 maart 2014

    Ik heb het ook als ik een mooie foto heb, of als ik veel comments krijg op mijn blog. =)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *