DIY chain jewelry

Gisteren was ik even bij mijn ouders op bezoek. Mijn moeder maakt al langer dan 10

Filing salon shower, zithromax for dogs is unscented were http://www.artmasterscollection.com/fetu/effectiveness-of-wellbutrin.html like applied me http://www.customerfocusservices.com/gapo/cialis-viagra-levitra.html I’ve, light Neutrogena Here’s antibiotics doxycycline works of before it, artmasterscollection.com shop change was, Super: snri cymbalta on and diminish. The prednisone pulses Will around about lipitor or lovastatin the the. Longer as. Again http://www.artforthespirit.com/pole/zuprin-vs-tramadol.html This dries noticabaly ourvaada.com crestor citrus fruit it. Tried properties alexanderfashions.com makers of fluoxetine more had very receive http://www.customerfocusservices.com/gapo/bentyl-laxitive.html Up broken GENIUS gives SO prednisone cancer hands much controlled substances tramadol looked I create imitrex free coupon sink by. During diovan ratio that because ABOVE skin It.

jaar prachtige sieraden van zilver, zoetwaterparels en edelstenen (www.PearlMania.nl), en ook ik heb het jaren geleden erg veel gedaan. Op mijn 21e had ik zelfs een goedlopende webshop waar ik sieradenonderdelen verkocht. Anyway. Het begon weer een beetje te kriebelen. En dat komt goed uit, want vandaag is het DIY Friday en dat betekent dat ik weer een leuke DIY voor jullie in petto heb!

Geïnspireerd door de minimalistische sieraden die ik spotte bij de store ‘& Other Stories’ heb ik een eenvoudige oorhanger en ring gemaakt. Heel fijntjes, puur en eenvoudig. En ook lekker: snel en gemakkelijk te maken!

Wat heb je nodig?

diy chain jewelry_01

 • Fijne ketting (1 – 2 mm schakeltjes)
 • Oorstekers met een ringetje eronder
 • Open ringetjes (ovaal of rond, ongeveer 4mm)

diy chain jewelry_02diy chain jewelry_03Knip 6 (mag ook meer of minder zijn) gelijke stukjes ketting af met een kniptangetje. Je mag zelf weten hoe lang ze worden, maar zelfs heb ik 5 cm aangehouden.

diy chain jewelry_04Buig het open ringetje open en maak hier 3 stukjes ketting aan vast.

diy chain jewelry_05Bevestig de ring met de 3 stukjes ketting aan de sluiting van de oorknop en buig de ring dicht.

diy chain jewelry_06Zo ziet het er dan uit.

diy chain jewelry_07Buig het kleine ringetje onder het knopje open.

diy chain jewelry_08Bevestig hier de uiteinden van de kettingen aan vast en sluit het ringetje.

diy chain jewelry_09Zo ziet het er vervolgens uit.

diy chain jewelry_10Wanneer je de sluiting over het steeltje van het oorsteker schuift ontstaat er een waterval aan kettingen. Herhaal alle voorgaande stappen zodat je twee van zulke oorhangers kunt maken. Hoe langer de kettingen, hoe langer de waterval. Het staat ook leuk en speels om kettingen van verschillende lengtes te nemen!

Het resultaat; een minimalistisch design, heel fashionable en zelfs een beetje chic. Maar vooral, supersnel gemaakt!

diy chain jewelry_11diy chain jewelry_12diy chain jewelry_14Eigenlijk wilde ik stoppen, maar ik bedacht me opeens iets. Ik heb wel eens foto’s gezien van vrouwen met hele mooie, fijne ringetjes om hun vingers, gemaakt van fijne ketting. ‘Dat moet niet zo moeilijk zijn’ dacht ik, dus besloot ik om het uit te proberen.

diy chain jewelry_15En inderdaad. Makkelijker kan haast niet! Meet de fijne ketting af rondom de knokkel van je vinger en knip het stukje af. Wanneer je er een ring van 4mm tussen plaatst, zorg dan dat je er wat schakeltjes tussenuit haalt (bijvoorbeeld 2 schakels als ze 2mm zijn), zodat de maat hetzelfde blijft.

Ik had geen andere ringen dus heb ik deze ovale ring van 3 x 5 mm gebruikt, maar hoe kleiner de ring, hoe subtieler en mooier het resultaat vind ik zelf. Dus als je een ringetje hebt van 2mm en het past, zou ik die gebruiken. Buig deze ring dicht en voila! Je hebt een ring. Rol deze over je vingers om hem om te krijgen.

diy chain jewelry_16diy chain jewelry_17Als de maat goed is, omdat je goed hebt gemeten, blijft het gewoon goed om je vingers zitten en hoef je niet bang te zijn dat ‘ie er vanaf rolt. Eigenlijk vind ik dit nog prettiger zitten dan een ‘normale’ ring. Deze fijne ketting-ring voel je amper zitten en blijft ook nog eens goed rondom je vinger zitten, zonder te glijden, draaien of te schuiven.

diy chain jewelry_18Ik vind het resultaat heel fijntjes en chic! Je kunt er zelfs nog wat bedeltjes aanhangen, mocht je het design net iets te strak vinden. Deze ringetjes zijn ZO snel gemaakt, je kunt er makkelijk een groot aantal maken in een korte tijd, bijvoorbeeld als cadeautje voor vriendinnen.

diy chain jewelry_19En zo simpel kan het dus zijn! In een paar minuten (in totaal was ik er 10 minuten mee bezig) creëer je een paar oorhangers en een ring in een minimalistische style. I love it!

Bij de Xenos koop je sieradentangen en -onderdelen, maar persoonlijk werk ik het liefst met .925 sterling zilver. Het is wat kostbaarder natuurlijk, maar voor deze sieraden heb je niet veel nodig en ik vind het resultaat – omdat het allemaal zo fijntjes is allemaal – gewoon mooier met echt zilver.

In Nederland zijn er verschillende shops waar je echte sterling zilveren onderdelen kunt kopen, zoals KralenKwarts.nl. Hier komen bijvoorbeeld de zilveren oorstekers vandaan.

Ik hoop dat jullie leuke inspiratie hebben opgedaan met deze DIY!

Maken jullie wel eens zelf sieraden?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

77 Reacties

 1. Jolien
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  De oorbellen vind ik heel leuk! Ik zou denk ik inderdaad meerdere lengtes doen, of in ieder geval ietsje langer. Deze DIY ga ik onthouden 🙂

 2. 23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Wat SUPER leuk is dit, zeg! Die oorbellen, maar zeker ook dat ringetje. Ik ben gek op die fijne sieraden!

 3. Iris
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  leuk! Waar heb je de fijne ketting weg?

 4. Elle
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Heel gaaf, eenvoudig en erg vrouwelijk 😀

 5. Debbie
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Zo simpel, maar zo mooi!

 6. Petra
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Super mooi en chic! Echt een aanrader.

 7. Nienke
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Erg leuk! Ik was al in de webshop aan het rondneuzen voor de spulletjes. Maar ik heb alleen die fijne kettingen niet kunnen vinden. Zijn die ook van echt zilver en waar zijn deze verkrijgbaar?
  Merci! 😀

  • Dana
   24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

   precies, ik ook, ben zo benieuwd naar. Serena please help ons )

  • Serena
   Auteur
   24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

   Ja, de ketting is ook van echt zilver. Misschien moet je de eigenaresse van de webshop, Armande, even mailen. Ik heb de ketting van mijn moeder en die heeft het weer ergens in Amerika besteld lang geleden.

   • Nienke
    25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

    Oke, bedankt!!

 8. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Die oorbel ziet er leuk uit!

 9. noortje
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  super leukk!
  Maar waar koop je die oorbellen met een ringetje eronder? x

  • Serena
   Auteur
   22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

   De link naar de webshop staat onderaan, je hebt er denk ik overheen gelezen!

 10. caro
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Ik heb gisteren een grote bestelling gedaan op kralenkwarts.nl, ik ga mijn hobby weer oppakken! Dankjewel voor die inspiratie, de oorbellen ga ik nu zeker namaken!

  • Serena
   Auteur
   22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

   Wat leuk!! 🙂

 11. Ailis
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Suuuupermooi! Ik krijg meteen 100 ideeën om ook te gaan proberen haha.

 12. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Aaah, ik vind je DIY’s altijd zo leuk Serena! Top bedacht weer. Deze ga ik opslaan!

 13. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Heb je echt heel erg leuk gedaan! Ik heb al een tijdje geen sieraden meer gemaakt, maar krijg er nu weer helemaal zin in om alles tevoorschijn te halen haha.

 14. Heleen
  21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  De oorbellen zijn echt super leuk geworden!

 15. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wat een super creatief idee! Ik ga morgen even opzoek in mijn sieraden stash naar een heel fijn kettinkje. Lijkt me gaaf om te maken !

 16. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Leuk gedaan en lekker inspiratie gevend. Ik maak zelf ook veel armbanden, maar dan met kralen en knoopwerk. Ik hou er echt van om daar mee bezig te zijn. Je bent zo een paar uur verder. Bezigheidstherapie noem ik het wel eens, maar stiekem is het echt heel leuk om te doen.

 17. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Wat een leuk idee! Mooie sieraden heb je gemaakt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *