Cupido is een asshole

Door Angel – I am so fucked. Het is gedaan met me. Mijn leven zoals ik het kende, is voorbij. Mijn comfortabele, rustige, gecontroleerde leven waarin alles op zijn plek stond, waar geen onrust was en waar niemand aan mijn kop trok, is weg. Mijn perfecte, uitgebalanceerde leven is verleden tijd. Nee, ik ben niet ernstig ziek. Hoewel het er misselijkmakend veel op lijkt.

verliefdTot mijn grote verdriet wil ik je langs deze weg meedelen dat ik… -ik krijg het bijna mijn strot niet uit- … verliefd ben. Niet op iets gemakkelijks als een paar kakelverse schoenen, een splinternieuwe tas of op een puppy van acht weken. Ook niet op iets simpels als Pierce Brosnan, op een stapel goudstaven ingelegd met blauwe diamanten of op mijn nieuwe interieur. Ik ben verliefd geworden op datgene dat ik angstvallig al twee jaar op afstand houd; op een levende man. Het is een nachtmerrie, en niet zonder reden. De laatste keer dat ik verliefd was is me bijna fataal geworden.

Voor sommige mensen is verliefd zijn het mooiste dat er is. Dat zijn normale mensen. Mensen die iemand leuk vinden, ermee afspreken, een beetje verliefd worden, nog een keer afspreken, vrienden worden, nog een beetje verliefd worden, verkering krijgen, zich na een aantal jaren gaan vervelen, het uitmaken, rouwen en vervolgens verliefd worden op iemand anders.

Ik ben abnormaal. Wat ik mis, is algemene interesse in de medemens. Ik kies een paar mensen uit die in mijn leven laat en die geef ik alles wat ik heb. Deze desinteresse is er dan ook verantwoordelijk voor dat ik niet bijster geïnteresseerd ben in de gemiddelde man die mij aanspreekt. Gek genoeg maakt mij dit als jachtobject voor sommige mannen juist interessanter. Deze desinteresse baart mij lichte zorgen. Als ik niemand interessant genoeg vind om een luchtig gesprekje mee aan te gaan, wordt het verdomd lastig de spreekwoordelijke spelt in de hooiberg te vinden. Gelukkig heb ik ondanks mijn verveelde, ongeïnteresseerde houding in uitgaansgelegenheden, kennelijk toch een ingebouwde radar om een eventuele match te vinden. En daarmee wordt de luie, passieve houding van mijn antenne met zoekfunctie naar Prince Charming gecompenseerd. De kans dat cupido zich in mijn leven laat zien, is vrijwel nihil. Maar als het dan gebeurt, gaat het desastreus mis. Niks roze bril, terminaal overspannen.

We zaten in een restaurant. Voor me stonden twee halfvolle glazen wijn, wat leeg gegeten borden, en daarachter in het zachte licht een flikkerende kaars zat hij. Een halfgod met bloedmooi gezicht, een dik pak donker haar en een stel krankzinnige blauwe ogen waarmee hij me kalm en beheerst aan zat te kijken.

En dan heb je me.

Hongerige ogen en graaiende handen, graag. Maar wel op het juiste moment. Dit exemplaar leek geduldig en oprecht geïnteresseerd. Het type man dat allang heeft gezien dat er een stevige batterij in mijn broek zit maar over voldoende zelfbeheersing en fatsoen beschikt om zijn aandacht te concentreren op wat er uit mijn mond komt.

Ik deed iets wat ik nooit doe. Waar ik normaal gesproken geen enkele behoefte voel om ook maar iets aan informatie te delen, was ik nu anderhalf uur aan één stuk aan het woord. Alles kotste ik eruit. Wie ik ben, wat ik doe, wat ik wil, wat ik niet wil, wat ik vind en wat ik niet vind. Toen ik tussen twee zinnen door gehaast adem haalde om verder te praten, zag hij kans om de rekening te vragen en ik liep blind met hem mee terug naar zijn huis. Op straat tetterde ik eindeloos door over van alles en over helemaal niets. Mijn radar was verdacht stil. Nietsvermoedend blaatte ik druk verder over de grootste, meest oninteressante hoop bullcrap die je je kunt voorstellen.

“Wist je trouwens dat er in bepaalde vissen heel veel zware metalen zitten door de oceaanvervuiling? En dat wij die dus ook binnen krijgen? Maar dat het nog altijd beter is om wel vis te eten omdat de vitaminen A, D en B12…”

Hij pakte mijn hand, tilde hem op, gaf er een kus op en zei “Ik vind het leuk met je.”

Ademloos keek ik hem aan.

BAM.

Dat was het. De alles vernietigende explosie. De fatale kortsluiting. Ik was verslagen en reddeloos verloren. Mocht je de ijdele hoop hebben dat het leven makkelijker wordt naarmate je ouder wordt, vergeet het maar. Deze grove inschattingsfout kun je jezelf besparen door simpelweg aan te nemen wat deze oude rot in het vak je nu gaat vertellen. Er verandert geen ene reet. Je wordt ervaringen rijker. Maar illusies armer. Vloog je op je 16e tegen het plafond als je een sms’je binnen hoorde komen? Dat doe je op je 33e nog. Wat ik door de jaren heen wel heb weten te ontwikkelen is de kunst van het ‘cool’ zijn. Iets wat voor mij inmiddels net zo vanzelfsprekend is geworden als adem halen. Aan iemand trekken, om aandacht smeken of mezelf opdringen is een persoonlijke doodzonde. Ik trek nog liever mijn eigen voortanden dan dat ik iemand teveel wordt.

Al die jaren van coolness-training, fine-tunen en implementeren… It’s all gone. Op de tweede date heb ik alle regels van mijn zelfgeschreven etiquettebijbel gebroken door te zeggen dat ik verliefd op hem ben. Schandalig vind ik het. Ik heb er nog spijt van en schaam me intens. Ik moet met een hamer op mijn vingers slaan om hem niet van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat te spammen.

MuurAls ik zit te werken, moet ik om het kwartier opstaan en mijn kop door een betonnen muur heen beuken tot het bloed uit mijn ogen loopt om ‘hem’ van mijn netvlies te krijgen. Van de week vroeg ik me af of ik eigenlijk wel verliefd ben of dat ik niet gewoon een beroerte heb gehad. Woorden buitelen in de verkeerde volgorde uit mijn mond. Sommige woorden zijn compleet verdwenen uit mijn vocabulaire. In onze what’s app sessies maak ik kapitale spelfouten en dat terwijl ik de grootste letternazi ben. Ik heb mijn haar gewassen met bodylotion.

haarlakIk spuit er toilet verfrisser in, in plaats van haarlak… en toen ik van de week in de Albert Heijn stond zag ik dat ik twee verschillende schoenen aan had.

ToiletMaar deze slaat werkelijk alles en heb mezelf ook streng toe moeten spreken: “Angel. Na het schijten, moet je je kont afvegen. Niet je neus snuiten, doortrekken en doodleuk weglopen.”

Ik lijd aan serieuze concentratieproblemen. Als ik in een gepassioneerde kus verwikkeld ben, vraag ik me hysterisch af of ik geen joekel van een bul aan mijn neusvleugel heb hangen, of ik geen meter bruin plee papier uit mijn broek heb wapperen en of ik er überhaupt wel aan heb gedacht een broek aan te trekken voordat ik in de auto stapte. Mijn hormoonfabriek draait op volle toeren en ik maak zoveel adrenaline en dopamine aan dat ik mezelf vandaag van pure ellende bijna door een raam heb gegooid. Eten doe ik al twee weken niet meer. De hele dag ben ik bezig met complexe NASA berekeningen om de perfecte reactie op het perfecte moment te becijferen. Ik irriteer me aan mijn plotselinge, mateloze interesse op voetbalgebied. “Hoe heeft Ajax het gedaan?’’. Ik irriteer me aan mijn droge mond. Doodziek ben ik ervan.

Ze zouden een uitkering moeten hebben voor verliefde mensen. Als je verliefd bent, moet je niet hoeven werken. Je bent namelijk totaal niet productief. Sterker nog, ik ben op dit moment arbeidsongeschikt.

Ik voel me beroofd. Beroofd van mijn stabiele, beheerste karakter. Beroofd van mijn leven als zelfstandige, geëmancipeerde vrouw. Beroofd van mijn imago als onmogelijk jachtobject dat zich door niemand laat vangen. Ik hoop dat dit de laatste keer is want deze verliefdheid kost me tien jaar van mijn leven. Als dit nog een week duurt, laat ik me gedwongen opnemen.

I am so fucked. Damn you, Cupido.

Hoe gaan jullie om met verliefdheid?

Liefs,
Angel

Facebook: The Beauty Bakery
Twitter: @thebeautybakery
Instagram: @thebeautybakery
Website: TheBeautyBakery.nl

 

zp8497586rq

Volg:

161 Reacties

 1. charifa Roberts
  2 juni 2015 / dinsdag, 2 juni 2015

  Geweldig !! Ik voel me precies hetzelfde ! Ik ben 24 en kijk alles smerig aan wat ook maar in de buurt van een man komt !!☺

 2. Silke
  25 maart 2014 / dinsdag, 25 maart 2014

  Angel je bent een held(in)!

 3. Natalie
  26 februari 2014 / woensdag, 26 februari 2014

  Hahahah! That just made my day! Thank you!!! Xx

 4. Charissa
  25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

  Super geschreven!!

 5. Falke
  25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

  Oh Angel 🙂
  ik heb het ook zitten
  net hetzelfde
  🙂

 6. Puck
  25 februari 2014 / dinsdag, 25 februari 2014

  Ik ken het gevoel en ik ben 16. ik kan hele maal mee leven, word nog wat als ik ouder. gelukkig ben je hier niet de enigste in. Natuurlijk geniet ik van je stukjes als ik het lees en laat het ook altijd me vriendinnen lezen

 7. sofie
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  :s waarom dragen jullie die nepkonten steeds en dan zogenaamd foto van zijkant maken en showen

  • Serena
   Auteur
   24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

   Haha, Angel draagt geen nepkont. Ze is gewoon heel erg bootylicious.

 8. Zoë
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  Super leuk stuk! Naast het feit dat ik me er helemaal in kan vinden, heb ik tijdens het lezen aan een stuk duur in een scheur gelegen om de manier waarop je het hebt geschreven! GEWELDIG!!!

 9. farida
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  Heerlijk om te lezen. Je schrijft echt heel leuk. Kan me erg vinden in je verhaal.

 10. Nanc*yy
  24 februari 2014 / maandag, 24 februari 2014

  HAHA !!! geweldig en zo herkenbaar

 11. Laura
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Angel, je schrijft zo leuk! Je zou meer moeten schrijven op beautylab.

 12. Elle
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Echt jij MOET een boek schrijven, dan ben ik de eerste die hem koopt!

  En ik ben het helemaal met je eens, verliefd worden is verschrikkelijk (mooi) , ik ben normaal erg beheerst, maar dan verlies ik mezelf totaal, helemaal niet fijn. En het is nog veeel erger al het niet wederzijds is 🙁

 13. Saar
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Oh oh oh… Ik heb het ook te pakken. “Ik heb zin om je te zien” smst ie, veeg mij maar op, gedaan met mijn sanity….
  Heel veel sterkte in deze situatie. Het gaat vanzelf over. Er komt vast een afknapper en dan ben je weer genezen.

 14. Melissa
  23 februari 2014 / zondag, 23 februari 2014

  Angel je schrijft echt fantastisch, ga hier aub mee door!!! Het hele verhaal is me al te herkenbaar. En ook ik haat mezelf als ik verliefd ben, ik ken mezelf niet meer en ben een of ander afhankelijk mutsje geworden haha

 15. Won
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Heerlijk en tegelijk beangstigend is het om zo verliefd te zijn dat je niet meer goed kan functioneren. Je gedachten zijn niet meer van jou lijkt het. Ze gaan op de automatische piloot naar die persoon uit. Zodra je wakker wordt en voor je in slaap valt. Bij alles wat je doet lijkt het alsof die persoon bij je is. Je voelt je inderdaad fucked omdat je leven zoals je het kende niet meer hetzelfde is. Alles is anders.
  Geniet er lekker van, laat je meeslepen. Het is het beste gevoel dat er is. De dingen die het leven de moeite waard maken. De persoon vinden met wie je alles wilt delen. De gedachte dat dit hem is. Liefde is prijsloos. Go for it!

  Gr.
  Won

 16. Roos
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Geweldig geschreven Angel, het is heel leuk om te lezen. Je zou een boek moeten schrijven! 😉

 17. Hilde
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  hahaha je schrijft zo leuk! Moet je echt iets mee gaan doen

 18. KatyCat
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Je moet echt schrijfster worden!! Fantastisch!!

 19. Liba
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Whahahhaa

 20. Didi
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Wtf?

 21. Amanda
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Zo herkenbaar! Vooral het gevoel van totaal controle verlies!
  Toch is verliefdheid ook iets fijns, zeker als het nog zo pril is. Geniet er lekker
  van en laat het komen zoals het is. Veranderen doe je het toch niet meer…

  Have fun being so fucked!

 22. Nynes
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  En ik dacht dat ik de enigste was. haha. leuk angel!

 23. Josenne
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Angel, I feel you! Maar ik Ben nog in denial en het is niet eens mutual. So cupido, you’re dead!! And I truly love how you write! Geniet er elke keer weer van

 24. Alise
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Hahahaha zo leuk!

 25. Tam
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  hihihi leuk meis! I know the feeling en ouder worden maakt het er niet makkelijker op. Ik ben ondertussen een beetje bang geworden voor verliefd zijn. Het is mij nog maar een paar keer gebeurd en de laatste keer werd mij ook bijna fataal. Helaas was prince charming, prince harming, hihih ervaringen rijker, boel illusies armer whahhaha
  Geniet ervan meis, thats all you can do

 26. Jette
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Het kont afvegen in plaats van je neus snuiten was echt hilarisch!!! Ik zat hardop te lachen!! Hahahaha

 27. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Hahaha ik merk het, spelT? :)))
  Geniet ervan ladie!
  Love je blogjes.

 28. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Hahaha ik merk het, spelT? :)))
  Geniet ervan ladie!
  Love je blogjes.

 29. Marije
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Dit is echt heerlijk om te lezen! Niet alleen de herkenbaarheid, maar hoe geweldig je het kunt verwoorden, je zou er echt een prijs voor moeten krijgen! Rock on, girl!

 30. Carolijn
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  In een woord; geweldig. Heerlijk om zo’n verhaal te lezen!!!

 31. caro
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Chocola eten. Hopen dat het wederzijds is. Maar vooral veel chocola eten. Teveel wijn drinken. Dan domme dingen doen 🙂

 32. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Wat een heerlijk stuk dit!!

 33. Annoeska
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Hahah zo herkenbaar!

 34. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Haha heb weer dubbel gelegen van het lachen, wat schrijf je dit toch leuk

 35. Anke
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Prachtig! Beterschap Angel! Geniet er van 😉

 36. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Ik moet altijd zo lachen om de artikelen van Angel! Ik was het gisteravond in de trein en moest m’n best doen om niet hardop te lachen!

 37. chantal
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Met één woord HEERLIJK! De manier waarop jij schrijft is echt zo prachtig,
  dat ik er elke keer weer helemaal ”induik”.
  Keep on !

 38. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Dit is echt grappig geschreven!

 39. 22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Haha wat kan jij goed schrijven zeg!

 40. Nina
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Ook echt dat je daadwerkelijk je panty naar beneden hebt getrokken op die wc-foto. Haha. Hylarisch. Gaaf wijf. En echt goede liefde is heerlijk. Ik was ook doodsbang en een wandelende puinhoop, maar mijn heerlijke man en ik zijn inmiddels al 4,5 jaar samen en heel happy 🙂 Het kan!

 41. Aylin
  22 februari 2014 / zaterdag, 22 februari 2014

  Wauw! ik kan me er helemaal in vinden! ikzelf ben ook altijd zo geweest, maar uiteindelijk heb ik me toch maar overgegeven, je kunt het niet tegenhouden! maar.. er zal altijd een stukje in me zitten die zo is 😉

 42. 21 februari 2014 / vrijdag, 21 februari 2014

  Hahaha this is so fun! Verliefd oh boy.. weet het nog zo goed. Heerlijk gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *