Budgettip: Kruidvat cosmetic cotton wattenstaafjes

Bij Kruidvat kun je Cosmetic Cotton kopen, speciaal bedoeld voor cosmetische doeleinden. Dat klinkt heel interessant, maar in feite zijn het wattenstaafjes met een iets andere vorm waardoor je er gemakkelijk make-up mee kunt corrigeren alsook jezelf ermee opmaken. Jezelf opmaken met wattenstaafjes? Dit vraagt om een test!


De wattenstaafjes hebben verschillende uiteinden. De ene kant is puntig en de andere kant is plat en breed.


Geloof me, ik ben bijna verliefd op mijn geweldige MAC makeup brushes! Blenden gaat als een droom met deze kwasten, een kind kan de was doen. Het enige nadeel: deze lievelingetjes kosten gemiddeld zo’n €40 per stuk en dat is een behoorlijke investering. Ga ik naar een feestje, festivalletje of een weekendje weg dan ben ik altijd bang dat ik ze verlies. Het is me al eens overkomen (ik werd gevraagd voor een visagieklus en vergat mijn blush brush t.w.v. €50 mee te nemen…) dus sindsdien ben ik er heel voorzichtig mee.

Ik ben daarom erg benieuwd of deze dingetjes werken. Ik bedoel, ik prop er gewoon 10 in mijn toilettas, na gebruik gooi ik ze weg en geen haan die er naar kraait. Geloof het of niet, maar uiteindelijk wist ik met bovenstaande Cosmetic Cotton wattenstaafjes deze look te fabriceren:


Dus je zou kunnen zeggen dat ze, mits juist gebruikt, prima werk leveren! Natuurlijk zijn ze niet te vergelijken met mijn MAC kwasten, de lijnen hadden namelijk nog wel iets zachter gekund. Maar, ik vind dat je van een stel wattenstaafjes niet al te veel mag verwachten, dus wat dat betreft hebben ze me positief verrast!

Nu willen jullie natuurlijk weten hoe ik deze ooglook voor elkaar heb gekregen! Β πŸ™‚

Hieronder daarom een stap voor stap uitleg. Ik gebruik mijn Urban Decay 15th Anniversary palette (een prachtig palette!) en Β gebruik eigenlijk alleen vier kleuren: Chase, Deep End, Evidence en Vanilla.


Het kan zijn dat deze kleuren in andere Urban Decay palettes voorkomen, of misschien heb je soortgelijke kleuren van een heel ander merk. Chase is goudbrons, Deep End is groenblauw, Evidence is diepdonkerblauw en vanilla is een gouden highlighter.

Let’s start!

1. Prime je ooglid met eyeshadow base
2. Breng Chase met je vingertoppen aan in de binnenste ooghoek tot ongeveer de helft van je ooglid
3. Breng Deep End ook met je vingertoppen aan, vanaf het midden tot het einde van je ooglid.
4. Pak je Cosmetic Cotton en wrijf de puntige kant in Evidence

5. De puntige kant is perfect om oogschaduw in je crease aan te brengen!
6. Draai je Cosmetic Cotton om en gebruik de brede, platte kant om Evidence te blenden.
7. Wrijf de puntige kant nogmaals in de oogschaduw en breng de kleur aan onder je ogen.
8. Pak een nieuw wattenstaafje en wrijf de brede kant in Vanilla

9. Blend Vanilla onder je wenkbrauwen en werk dan langzaam naar beneden, tot het Evidence raakt. Blend de kleuren samen en verzacht de harde lijnen.
10. Blend net zo lang tot de harde lijnen zijn vervaagd en finish de look met eyeliner en mascara. Haal eventuele fallout weg met een schoon wattenstaafje en maak de lijn onder je ogen ‘strakker’ door er met het puntige gedeelte langs te gaan. Klaar!
11. Finished look – vooraanzicht
12. Finished look – zijaanzicht

Hieronder nog wat grotere close-ups van de look:Ik ben tevreden! Zoals ik hierboven al aangaf kunnen de Cosmetic Cotton wattenstaafjes natuurlijk echt niet op tegen mijn MAC kwasten, maar je kunt er prima looks mee maken die er nog vrij goed geblend uitzien. Ik kan een potje Kruidvat eigenmerk Cosmetic Cotton dan ook echt aanraden aan elke beautylover, al is het maar om je oogmake-up te corrigeren in plaats van ermee blenden. Je weet maar nooit wanneer het van pas komt!


Ik heb het potje van mijn ouders gekregen dus de precieze prijs durf ik jullie niet te zeggen, maar volgens mijn moeder was het zo rond de €1,50. Er zitten 80 wattenstaafjes in een potje. Ik vond het echt een leuke ontdekking die ik jullie niet kon onthouden, ook al is het maar een simpel iets.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

132 Reacties

 1. Sabine
  1 juni 2012 / vrijdag, 1 juni 2012

  Het ziet er een beetje uit alsof je heel verdrietig bent omdat je pupil helemaal links zit op de meeste foto’s hahaha, leuk idee trouwens!

 2. 27 mei 2012 / zondag, 27 mei 2012

  ik had je review gelezen en heb ze meteen gekocht! ze werken inderdaad fijn maar ik pak toch automatisch mijn kwasten, net even iets sneller. de prijs is trouwens 1,10! super bduget dus. liefs.

 3. 26 mei 2012 / zaterdag, 26 mei 2012

  The look is amazing!
  Cotton swabs are very friendly, I keep a couple with me when I go outside…
  I like that one biodegradable with paper(?) handle because I use it to remove any excess of mascara from my eyelashes!
  xoxo

 4. kapot
  25 mei 2012 / vrijdag, 25 mei 2012

  OMG ik kom al eeuwen applicators tekort en ondertussen staat er zo’n pot in mijn kast! Wat ben ik toch stom

 5. 24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  Wow mooie look, Knap dat je dat met wattenstaafjes voor elkaar hebt gekregen. Erg creatief (:

 6. 24 mei 2012 / donderdag, 24 mei 2012

  welk palet gebruik je??

 7. 23 mei 2012 / woensdag, 23 mei 2012

  Handig wist niet dat die bestonden!

  Vind kwasten een te grote investering. Die keer dat ik oogschaduw opdoe gebruik ik mijn vinger of dat kwastje wat bij de oogschaduw zit πŸ˜‰

  Dit is dan een goed alternatief voor mij !

 8. 21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Wow, origineel artikel zeg!

 9. Ayeshaaah
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  ze kosten 1.09 heb ze vandaag gekocht πŸ˜‰

 10. Lara
  21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Ik heb ze gelijk gehaald want ik moest die avond weg en had dus geen tijd om me op te maken. Dus ben naar de Kruidvat gerend om de staafjes te halen zodat ik ” s avonds ( op het toilet) mn make-up kon bijwerken. Dus bedankt at je er over schreef ^^

 11. 21 mei 2012 / maandag, 21 mei 2012

  Ik vind het best wel grappig πŸ˜€ ik zou het zelf niet proberen, maar het is wel een goede tip. Merci!

 12. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  You are very clever because it’s a great idea! The make-up is superb and only those with Q-tips, awesome!

 13. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Wat een goede tip! nooit zelf aan gedacht πŸ˜‰

 14. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Erg goede tip! En idd het is zonde om een dure MAC kwast te gebruiken dus dan kan je voor bepaalde dingen gewoon die staafjes gebruiken.

 15. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Ik heb deze ook, ze zijn inderdaad echt ideaal, ook om als je bijvoorbeeld uitgeschoten bent met eyeliner het even weer bij te werken.

 16. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Wat een leuke tip inderdaad handig vooral als je weggaat.

 17. Genevieve
  20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Goeie tip!

 18. 20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Wat een fijne tip! Zoek al een tijd iets om mee te blenden. Dit is ideaal!
  x

 19. nikki
  20 mei 2012 / zondag, 20 mei 2012

  Wat slim bedacht! ik was toevallig gister in de stad en heb ze meteen meegenomen πŸ™‚ nu ook maar eens uitproberen!

 20. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Ik gebruik deze ook al geruime tijd voor het corrigeren van een foutje of bij het nagellaken, echt heerlijke dingen! Ik heb ookgschaduw aanbrengen nog nooit geprobeerd, maar ga ik zeker een keer proberen, handig voor een nachtje logeren hoef je niet je kwasten mee te slepen.

 21. Eva
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Leuke ooglook! De puntige kant lijkt me fijn bij het corrigeren van eyeliner

 22. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  hoe je hier ook op komt, geweldig πŸ˜€ Gave ooglook is het ook geworden πŸ™‚

 23. Rose
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Oeh, supermooie look! Ik had niet verwacht dat het daar mee kon, snel maar even gaan kijken!

 24. Annika
  19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  ziet er mooi uit, hoor! alleen als je al kwasten hebt is het juist weer duurder om er ook nog wattenstaafjes bij te kopen, he πŸ˜›

  maar wel handig als je bang bent om ze te vergeten idd!

 25. 19 mei 2012 / zaterdag, 19 mei 2012

  Wat een handige dingetjes! Die ga ik ook halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *