Budgetpareltje | Catrice Neon Earth palette

Het is pas begin februari en voor mijn gevoel hebben we de Feestdagen nét achter de rug, maar toch stromen de lente- en zomercollecties langzaam de (web)winkels in. En waarom ook niet. In een wereld waar we de paaseitjes al in januari en de pepernoten al in augustus spotten moet dat gewoon kunnen, nietwaar? Eerlijk gezegd verheug ik me ook wel weer een beetje op de lente. En na het lezen van deze review hoop ik dat jullie je ook verheugen op dit prachtige Neon Earth palette van Catrice.


Dit palette is onderdeel van de nieuwe, halfjaarlijkse CATRICE assortimentsupdate voor de komende lente en zomer van 2020. Dat betekent dat je nog wel eventjes geduld moet hebben, want meestal vindt deze update plaats rond eind februari/begin maart (het verschilt een beetje per filiaal). Mocht je het Neon Earth palette tegen die tijd in het schap zien liggen dan zou ik ’em zeker meenemen, want JONGONS dit is me toch een aanrader! Een absolute budgettopper, als je het mij vraagt.

De verpakking

Het Pro Neon Earth Slim Eyeshadow Palette is verpakt in een stevig kartonnen doosje. Niet de meest hoogwaardige verpakking (want karton slijt natuurlijk aan alle kanten), maar laten we niet vergeten dat ook high end merken zoals Anastasia Beverly Hills kartonnen verpakkingen hebben en hee, it’s the inside that counts. Bovendien heeft het Neon Earth palette een superzacht prijsje, dus die verpakking zie ik even door de vingers.

Het doosje ziet er verder wel erg mooi uit; het heeft een warme nudekleur, laat de 14 oogschaduwkleuren zien die je binnenin aantreft en heeft goud metallic accentjes, wat het geheel enigszins een luxueuze uitstraling geeft. Het slanke palette bevat een langwerpige spiegel, maar geen kwastje.


Allereerst: Marshall had dit palette eerder te pakken dan ik, en voordat ik het doorhad zat hij al met die kleine grijpgrage vingertjes van hem in de oogschaduwen te prikken. Omdat dit palette nog niet in de winkel te koop is kon ik geen nieuwe halen, dus heb ik hem toch maar gehavend en al op de foto gezet. Ik moet toegeven dat ik NOOIT eerder (in al die 11 jaar dat ik blog) een make-up product beschadigd op de foto heb gezet. Ik maak altijd EERST foto’s en daarna ga ik pas swatchen en testen, ik ben daar heel stellig in. Die pans moeten gewoon maagdelijk en onaangetast zijn voor de foto, vind ik. Maar weet je, ik ben een moeder van een nieuwsgierige peuter en dit hoort er nu eenmaal bij. Volgende keer let ik beter op, beloofd!

De kleuren

Wat een prachtige kleuren, wow! Het Neon Earth palette bevat 14 schitterende kleuren in warme, zachte nudetinten afgewisseld met sprekende rode-, terracotta- en koperkleuren. Het palette bevat zowel lichte als donkere kleuren in verschillende finishes; mat, metallic en foil. Hiermee kun je zowel neutrale everyday looks als iets zwaardere en feestelijke avondlooks creëren.


De kleuren zijn erg mooi op elkaar afgestemd dus kunnen onderling goed met elkaar gecombineerd worden, zodat je elke dag weer een andere look kunt uitproberen.

Waarom er overigens ‘Neon’ in de naam van dit palette zit weet ik niet, aangezien er helemaal geen neonkleuren in zitten. De kleuren ‘Big Bang’ en ‘Heatwave’ zijn wel lekker knallend, maar geen neon te noemen.

Swatches


Bovenste rij van links naar rechts; Desert, Gravity, Spark, Gold, Big Bang, Heatwave en Solar Flare.


En nog een extra foto van een iets andere hoek, zodat de metallics wat beter tot hun recht komen.


Zo mooi en sprankelend!


Onderste rij van links naar rechts; Wind, Lightning, Elements, Cosmo, Supernova, Earth en Eclipse.


Close-up van Supernova.

Eindoordeel


Zo ziet het palette eruit na het swatchen. Dat wilde ik jullie graag laten zien, omdat dit veel zegt over de kwaliteit van de oogschaduw. Zoals je kunt zien is de oogschaduw niet heel erg verkruimeld of verpulverd en is het absoluut niet gaan korrelen. Als je er met een kwast in gaat zal je alleen wat los poeder opmerken bij de matte tinten. Die zijn qua textuur ietwat aan de drogere kant.

De metallics zijn daarentegen erg romig en zacht en de foils zijn HEEL erg zacht (je kunt de pan induwen). De pigmentatie van ALLE kleuren is echter super intens en sterk. Je hebt maar een piepklein beetje nodig op je kwast. Hierdoor kun je je ooglook heel mooi opbouwen, laagje voor laagje.

Wat me ook opviel is dat de oogschaduw geen fallout oplevert, niet tijdens het aanbrengen en niet aan het einde van de dag. Alleen de foils kun je beter met je vingers aanbrengen (en een beetje aandrukken), want als je die met een kwast aanbrengt zal je ongetwijfeld wat glitters onder je ogen vinden.

Al met al vind ik de kwaliteit van deze oogschaduwen ECHT heel erg goed: sterk gepigmenteerd, met een fijne en zachte textuur, en nagenoeg geen fall-out. Dit palette doet zeker niet onder voor soortgelijke palettes van veel duurdere, high end merken.

Eyelook


Voor deze look heb ik heel lichtjes Big Bang (Indian red) en Heatwave (terracotta) gemengd en aangebracht in mijn arcadeboog. Earth (chocoladebruin) op mijn bewegend ooglid en Eclipse (diep, donkerbruin) aan het uiteinde van mijn ogen, om wat meer diepte te creëren. De schitterende foil Gold heb ik aangebracht op de binnenste helft van mijn bewegend ooglid, en een klein beetje van de kleur Lightning gouden shimmer) op mijn wenkbrauwbot.

Lightning heb ik overigens ook gebruikt als highlighter voor op mijn jukbeenderen, daar is hij echt heel geschikt voor! Op de foto’s hieronder kun je dat goed zien.


De kleuren zijn in het echt nóg mooier, en met name de foil komt in het echt nog veel beter uit omdat je hem ziet schitteren en glinsteren als je beweegt.


Ik ben echt fan van dit palette, ik kan niet anders zeggen. Ik vind deze warme aardetinten ontzettend mooi staan bij me. Ik denk trouwens dat iedereen deze kleuren goed kan hebben, met name lichte ogen zullen extra opvallen met dit palette. Ik vind het fijn dat er een goede afwisseling is tussen lichte en donkere tinten en dat er verschillende finishes in het palette zitten. Hierdoor kun je er veel kanten mee op. Daarnaast is de kwaliteit gewoon erg goed, en zeker voor die prijs!


Het Catrice Pro Slim Eyeshadow palette in de kleur Neon Earth kost €9,89 en zal eind februari/begin maart verkrijgbaar zijn bij Kruidvat en Trekpleister, zowel in de winkels als online. Ik vind het een heel fijn en zacht prijsje voor zo’n mooi en kwalitatief goed palette (met maar liefst 14 kleuren!).


Kijken jullie ook altijd zo naar uit naar de assortimentswisseling van Catrice? Ik wel! Ik woon nu iets verder van de Kruidvat vandaan, maar vroeger woonde ik er tegenover en liep ik eind februari elke dag even binnen om te kijken of het schap al was omgebouwd, haha!

Wat vinden jullie van het Neon Earth palette, zijn deze kleuren iets voor jou? 

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

23 Reacties

 1. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Wauw ik vind de kleuren heatwave en big bang echt super mooi! Ik heb eindelijk een goede make-up brush set (gekregen voor kerst), dus ik kan eindelijk eens echt gaan oefenen met mooie oogschaduw looks. Ik denk dat dat echt veel verschil gaat maken namelijk! Wat zijn jouw lievelings kwasten om te gebruiken voor je ogen?

 2. Marieke
  1 maart 2020 / zondag, 1 maart 2020

  Ik koop hem niet.
  Ik koop hem niet.
  Ik heb al genoeg paletten.
  Ik koop hem niet.
  Toch gekocht… en in Love!!

 3. W. Bartels
  14 februari 2020 / vrijdag, 14 februari 2020

  Heb hem zojuist gescoord, bij ons hebben ze hem al!

 4. 10 februari 2020 / maandag, 10 februari 2020

  oelalaaa, hier word ik wel zeker wild van. Wat een prachtig palette én ook review. Heel fijn om te zien, de foto’s zijn weer stunningggg!!

 5. Vienna
  9 februari 2020 / zondag, 9 februari 2020

  Wat een lekker ouderwetse review weer, met eyelook en al! Stiekem vind ik dit soort artikelen leuker dan video’s.

 6. M
  8 februari 2020 / zaterdag, 8 februari 2020

  Ja, ik wil deze!

 7. Marianne
  8 februari 2020 / zaterdag, 8 februari 2020

  Mooi!

  Maar… wat zit er in je oren?

  • Debby
   8 februari 2020 / zaterdag, 8 februari 2020

   Oorbellen!

  • Serena
   Auteur
   9 februari 2020 / zondag, 9 februari 2020

   Dat heet een ‘daith’ piercing! 🙂

 8. 7 februari 2020 / vrijdag, 7 februari 2020

  Heel erg mooi! Ik heb zelf het palette, maar dan in andere tinten en ben er zo blij mee!

 9. Sandra G.
  6 februari 2020 / donderdag, 6 februari 2020

  Echt eentje voor mij! Mooie kleuren en ik vind jouw look zeer geslaagd. Op jacht dus!

 10. Tara
  6 februari 2020 / donderdag, 6 februari 2020

  Ziet er mooi uit!!!

 11. 5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Wauw wat een volle en mooie kleuren heeft dit palette, en dat voor zo’n prijsje!

 12. Robin
  5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Prachtig zeg! Wat een mooi palette voor zo’n klein prijsje.

 13. Mieke
  5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Hihi, peuters kunnen toch snel zijn wanneer je even niet kijkt ? Amaryllis zou net hetzelfde doen!
  Ziet er trouwens een heel mooi palette uit, alleen wat te warme kleuren voor mij. Ik ben snel even op de site van Catrice gaan kijken en er komt ook een koelere variant ? Die ga ik dus zeker bekijken!

 14. joy
  5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Zie ik het verkeerd, of is “gold” een overspray?

  • Serena
   Auteur
   6 februari 2020 / donderdag, 6 februari 2020

   hi Joy,
   nee dit is geen overspray, de witte ‘stukjes’ zijn echt tot de bodem verwerkt in de pan, het zijn twee kleuren in één. Het witte gedeelte zorgt voor een iriserende shimmer tussen de gouden shimmers door.

   • Sandra G.
    6 februari 2020 / donderdag, 6 februari 2020

    Love!

 15. 5 februari 2020 / woensdag, 5 februari 2020

  Dat ziet er wel heel erg mooi uit, prachtig palette vind ik ook. En fijn dat ze zo romig zijn!

 16. Maria
  4 februari 2020 / dinsdag, 4 februari 2020

  Prachtig palette!

 17. 4 februari 2020 / dinsdag, 4 februari 2020

  Wow wat een prachtig palette!

 18. 4 februari 2020 / dinsdag, 4 februari 2020

  Hihi zo schattig dat Marshall je palette al in zijn handjes had. Helemaal niet erg toch! Ik vind het palette echt prachtig en zal hem zeker in de gaten houden eind deze maand! Hij zal vast hard gaan. Bedankt voor de fijne review! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *