Bizarre Beauty – Heel No Pain

Als hoge hakken even comfortabel liepen als sneakers, als ik er feilloos mee over kleine rotsteentjes in de binnenstad kon paraderen én als ze geen aanslag waren op je lichaam en gewrichten, dan liep ik serieus elke dag op hoge hakken. Maar ja, helaas is dat nu eenmaal wel het geval en draag ik alleen hoge hakken op feestjes waar ik vooral erg veel zit. Binnenkort wordt er een voetspray op de markt gebracht die ervoor zorgt dat we pijnloos hakken kunnen dragen. Het belooft je voeten tot 3 hele uren te verdoven zodat je nergens last van hebt.

High-Heel-Pain1De voetspray heet ‘Heel No Pain’ en is ontwikkeld door plastisch chirurg Dr. Randal Haworth. ‘De pijn verdwijnt simpelweg zo’n 2 tot 3 uur. Het is in elk geval genoeg om je door een Rode Loper event te slepen’ aldus Dr. Haworth. Het idee om de spray te ontwikkelen kwam voort uit vraag van zijn patienten, die om verdovende injecties vroegen zodat het dragen van hakken comfortabeler zou worden. De injecties gaven wisselend resultaat en verdoofden de voeten compleet, zodat er ook geen pijnreflex meer kon ontstaan.

louboutin silver pumpsHeel No Pain bevat Lidocaïne HCL, een stofje wat ik maar al te goed ken van mijn tijd op het lab. Ik heb 5 jaar gewerkt als farmaceutisch analist op een ziekenhuislaboratorium van de apotheek, en Lidocaine HCL werd vaak opgelost in een gelei waarmee men de huid of de slokdarm verdoofde. De verdoving is slechts oppervlakkig en dus niet te vergelijken met anesthetica of andere medicijnen die zorgen dat je compleet niets meer voelt.

Als je een beetje op je hand smeert en een kwartiertje wacht, merk je de werking al. Als je over je hand wrijft dan voel je het nog wel, maar het voelt alsof je hand slaapt. Het verdooft dus wel een beetje, maar niet volledig. Een collega uit Amerika nam wel eens wat gelei mee naar huis en smeerde dat onder haar oksels voordat ze haar okselhaar liet laseren. Het maakte de behandeling iets verdraagzamer. Salons die wenkbrauwen en eyeliner tatoeëren gebruiken het ook wel eens bij hun patienten. Het is een vrij veilig ‘FDA approved’ geneesmiddel.

heel no painHet is en blijft een geneesmiddel, dus er zijn wel belangrijke voorschriften waaraan je je moet houden. Zo mag je slechts 4 applicaties per 24 uur. Nadat je Heel No Pain op je voeten hebt gesprayed duurt het een kwartiertje voordat het begint te werken. Het werkt overigens niet bij iedereen. Zo’n 70% van de mensen die Heel No Pain probeert merkt het effect, de overige 30% dus niet.

Heel No Pain verdooft de voeten oppervlakkig waardoor het niet ineens is alsof je op Uggs loopt, je hebt namelijk nog gewoon gevoel in je voeten. Het verdooft slechts die zeurende pijn die je krijgt wanneer je een langere tijd op hoge hakken loopt, en zorgt ervoor dat je het net iets langer en gemakkelijker volhoud dan normaal.

sam edelman lorissa nude pumpsMijn mening over Heel No Pain: als je je aan de richtlijnen houdt en dus niet te veel en te vaak sprayt, lijkt het mij een vrij veilig product. Toch moet je wel uitkijken, want de kans bestaat dat mensen zich niet aan de richtlijnen houden of gewoon hun voeten in goedkope, verkeerde schoenen stoppen en dan denken ‘ah ja, ik heb toch Heel No Pain’. Als een schoen knelt en niet lekker zit, dan moet je die schoenen gewoon niet kopen.

Het product lijkt mij zelf ideaal voor die enkele keer dat je lang op hoge hakken moet staan of lopen, zoals tijdens je bruiloft, eindpresentatie, promotie of een belangrijk feest. Het lijkt me niet de bedoeling dat je het elke dag op je voeten sprayt zodat je elke dag in 10 cm hoge hakken op je werk of school verschijnt. Als je je aan de maximale dosis houdt is het vast niet ongezond, maar zelf zou ik het gewoon niet doen. Het is niet goed om elke dag op hoge hakken te lopen, ook al voel je geen pijn, het is niet goed voor je gewrichten.

Je kunt de spray natuurlijk ook voor andere doeleinden gebruiken. Je kunt je huid insmeren voordat je er een tattoo gaat laten zetten, of haartjes laat weglaseren of -harsen. Mensen die aan vechtsport of hardlopen doen schijnen het ook graag te gebruiken.

biochemistry heel no painHeel No Pain spray zal vanaf 2 januari verkrijgbaar zijn via de website Biochemistry.la en ook zal het in Amerika verkocht worden bij Footlocker en Walgreens. Een flesje van 30ml zal $15 gaan kosten.

Wat vinden jullie van Heel No Pain? Een absolute uitkomst of een overbodig onzinproduct?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

101 Reacties

 1. me
  31 december 2013 / dinsdag, 31 december 2013

  Ja fijn, lekker dwars door de pijn heengaan met dit product. Pijn heeft een functie en het op deze manier “wegwerken” is nou niet het beste wat je kan doen en natuurljk gaan mensen het vaker gebruiken dan nodig is want die schoenen moeten ze nou eenmaal dragen.

 2. 29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

  Ik vind dit eigenlijk best een uitkomst. Als ik op hakken loop krijg ik zo snel een branderig gevoel onder mijn voeten. Voor die enkele keer dat ik op hakken loop zou het best handig zijn. Hopelijk komt het ook naar Nederland.

 3. 29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

  Ik vind het echt een uitkomst!

 4. Tanja
  29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

  Hmm.. weet niet of ik dit zal gebruiken! Klinkt verleidelijk, maar als je pijn aan je voeten hebt, heb je waarschijnlijk niet de goede schoenen aan 🙂 (denk ik dan)

  Leuk dat je werkte in het lab van een ziekenhuisapotheek!
  Ik ben zelf apothekersassistente in het ziekenhuis… mijn collega’s (als zijnde voor dezelfde organisatie) zijn ook farmaceutisch analist! Had jij bv ook diensten? En patienten met intoxicaties waarvan het bloed onderzocht moest worden op geneesmiddelen? En spiegelbepalen voor antibiotica? 🙂
  Lijkt me leuk om te weten!

  Groetjes Tanja

  • Serena
   Auteur
   29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

   Nee dat had ik niet omdat ik de kwaliteitscontrole deed van de grondstoffen en dus niet met patientenbloed bezig was. Waar werk je? Ik heb in UMC Utrecht gewerkt.

   • Tanja
    29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

    Ahh oke! 🙂 Ik werk in Den Bosch, JBZ!

 5. Annika
  29 december 2013 / zondag, 29 december 2013

  Volgens mij is dit product toch niet echt helemaal gezond. Je voelt die pijn niet voor niks. Hakken zijn gewoon niet goed voor je gewrichten, verdoofd of niet. Ik hoop maar dat mensen dit niet verkeerd gaan gebruiken.

 6. Celien
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Ik zeg neen! Mensen gaan hier sowieso ‘misbruik’ van maken, en vaker gebruiken dan goed is. Dus ook vaker hoge hakken dragen, en je rug/lichaam meer belasten…

 7. Vera
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Ik vraag me vooral af hoe verstandig het is om pijn te verdoven.. Het lijkt mij dat daar op lange termijn alleen maar meer problemen van komen, ten minste, in het geval van hakken dragen. Deze spray gebruiken voor een tattoo zetten of oksels laseren lijkt me onschuldig.

 8. 28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  hmm, wel interessant! maar ik kan me zo moeilijk voorstellen dat het helpt, al zou dat wel geweldig zijn!
  xo, cheyenne

 9. Halima
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Vond dit echt een fijn leerzaam artikel om te lezen. Vooral omdat je wat van je kennis van je vorige werk erin verwerkt hebt!

  Ik denk niet dat ik het product zal kopen. Met name omdat ik niet vaak op gelegenheden ben waarbij ik hoge hakken hoef te dragen. En mocht het eens voorkomen dan gebruik ik de gelkussentjes of verwissel ik de hakken voor flatjes. Voor celebrities en anderen die vaak op hakken lopen zou dit denk ik wel een uitkomst zijn.

 10. Anne
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Nooit zonder overleg met je tattoo artist verdovende crèmes op je huid smeren! Veel artists zijn van mening dat het de kwaliteit van de tattoo negatief beïnvloedt, de inkt pakt slechter en je hebt grotere kans op blow outs (dat de inkt gaat uitlopen onder de huid).
  Je kan beter gewoon 2 ibuprofen slikken van te voren (geen bloedverdunnende pijnstillers zoals paracetemol).

  • me
   31 december 2013 / dinsdag, 31 december 2013

   Ibuprofen is juist bloedverdunnend (net als aspirine) en paracetamol niet, dat werkt meer op de lever

 11. Imke
  28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

  Ik zou dat zeker willen proberen! Heb wel een paar killer heels die na een paar uur toch wel een beetje zeer gaan doen waardoor ik ze nu weinig draag. Dan zou z’n spray, als het werkt, een uitkomst zijn!

 12. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Mij lijkt het een geweldig product!

 13. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Mij lijkt het een geweldig product!

 14. Iris
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vind dit een beetje een gek idee om op mijn voeten te sprayen als dierenartsassistente, omdat lidocaïne op het werk vooral wordt gebruikt om penissen te verdoven om een katheter te plaatsen, en de teelballen van een kater te verdoven voor castratie…

 15. Marlies
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Ik vraag me af of het geïmporteerd mag worden aangezien lidocaine een geneesmiddel is en in Nederland alleen met een verwijzing van een arts gebruikt mag worden. Schoonheidsspecialisten die het tijdens hun permanente make up behandelingen gebruiken krijgen ook vaak van hun eigen huisarts een recept en die mogen het dus eigenlijk niet zomaar bij klanten aanbrengen denk ik, behalve bij toezicht van een arts. Ik vind dat zelf ook wat overdreven, maar ik zou de wet en regelgeving hier eens op naslaan voordat de douane het tegenhoudt.

 16. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hoeveel ik ook van hoge hakken houd, dit vind ik echt niet kunnen. Pijnsignalen van je lichaam negeren en zelfs verdoezelen lijkt mij echt niet zo gezond :s

 17. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Hmm..Best handig maar ik weet het toch zo niet 🙂 x

 18. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Zeker een absolute uitkomst! Ik draag ook het liefst heels maar dat is vaak te pijnlijk.

 19. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het klinkt wel interresant voor heel noobs zoals ik.

 20. Marieke
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Is dat hetzelfde spul dat ze op je hand smeren voor je een infuus krijgt? Want dat werkte niet echt bij mij.. anders lijkt dit spul me best ideaal!

 21. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Goede review! Ik heb heel wat bijgeleerd!
  Ik zou het idd ook wel willen gebruiken voor de uitzonderlijke gelegenheden waar de pijn ietsje té wordt, maar idd matigheid is belangrijk. Zoals bij alles eigenlijk 🙂

  Liefs,
  Karlien

 22. Carina
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Kun je ook zo’n spiergel met pijnstiller smeren denk ik.. mja gezond is anders dan op giga hakken te lopen.

 23. laura
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  geen slechte uitvinding, maar ik draag al jaren elke dag hakken van gemiddeld 10 cm, en ik heb eigenlijk enkel pijn in ‘slechte’ schoenen. Hoogte maakt voor niet uit, wel de schoen zelf.

  Maar het kan een oplossing zijn.

  Maar voor die tattoo-tip, NIET DOEN!!!
  Wanneer je een verdovend middel op je huid doet wanneer je een tattoo neemt, zal de pijn inderdaad draaglijker zijn. Maar eens het middel uitwerkt, krijgt je lichaam een schokreactie op de pijn die het ineens voelt. Geen aanrader!

 24. Desirée
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Wat een interessant artikel!
  Mijn vader heeft 2,5 jaar geleden een niertransplantatie gehad en sinds die tijd, hoogstwaarschijnlijk door de medicijnen, aangetaste zenuwen in zijn voeten. Al na 200 meter lopen heeft hij verschrikkelijk last van brandende pijnlijke voeten.
  Hopelijk slaat dit product aan en komt het, of een soortgelijk product, ook naar Nederland! Misschien dat dit voor hem ook iets is..

  • Desirée
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Overigens zou het dan natuurlijk niet voor dagelijks gebruik zijn, maar meer voor de dagen waarop hij echt veel zou moeten lopen..
   Laatst gingen we naar de Efteling en dat is dan een hele dag lopen, dus zwaar voor zijn voeten. Voor zo’n dag zou het ideaal zijn bijvoorbeeld 🙂

 25. Merel
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  HCl is toch zoutzuur? 😮

  • Carina
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Ja, theoretisch wel. Maar het is ook een oplosmiddel en veel geneesmiddelen worden in een zoutvorm opgelost omdat ze anders niet oplosbaar zijn. Plus de concentratie hcl is erg laag en niet schadelijk.

 26. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het klinkt eigenlijk wel als een reddende engel! Ik loop nooit op hakken omdat het altijd pijn doet, slee hakken lukt nog wel maar het zou ook leuk zijn om af en toe gewone hakken te dragen! Het idee is wel een beetje eng maar ik zou het wel uit willen proberen!

 27. Diana
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Het lijkt me handig voor avondjes stappen, heb dan echt pijnlijke voetjes. En met mijn 1.56 heb ik toch wel hakjes nodig..

 28. 27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  uhhh, er is een reden dat je pijn krijgt van hoge hakken, omdat het gewoon ontzettend slecht is voor je voeten/gewrichten. Je zenuwen kunnen erdoor afknellen, achillespezen verkorten en dan maar gewoon even een verdovend middeltje erop smeren zodat je op hoge hakken kunt lopen? Er zijn altijd mensen die het altijd erop gaan smeren en dan zitten ze over een tijdje zonder voeten, nee dat is fijn…

 29. steffie
  27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

  Dit zou ik dus niet gebruiken. Ik heb inderdaad enige pijn na lange tijd op >10cm hoge hakken te lopen, maar dan nog denk ik er niet aan mijn voeten half te verdoven. Pijn heeft nu eenmaal nut…

  Ps: hoe is je yogasessie vanmorgen verlopen 😉

  • Serena
   Auteur
   27 december 2013 / vrijdag, 27 december 2013

   Ja, daar wilde ik maandag over uitweiden! Sta ik daar met mijn goede gedrag.. zijn ze pas vanaf 3 januari weer open 🙁 HAHAHA!

   • steffie
    28 december 2013 / zaterdag, 28 december 2013

    dat is dan ook weer typisch: wil je eens niet wachten tot het nieuwe jaar om met je goeie voornemens te starten 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *