Bizarre Beauty: Dip Dye Dogs

Dip Dye is een trend die ik met open armen heb ontvangen en ik ben dan ook fan vanaf het eerste uur. Vorig jaar had ik mijn eigen lokken in de paarse verfpot gedoopt en ik kan echt genieten van foto's van dip dye hair. I just love it so much! Maar je hond voorzien van een dip dye, gaat dat niet een stapje te ver? De laatste trends onder de celebs schijnt het verven van je hondje te zijn in alle kleuren van de regenboog, maar vooral lila en roze zijn populair.

Hieronder zien we Victoria Secret's Angel Alessandra Ambrosio met haar paars/roze hondje:

Ik vind het wel echt een scheetje zeg!

Ook Jersey Shore sterren Snooki en JWoww konden niet achterblijven en voorzagen hun viervoeters eveneens van deze zoetsappige kleuren:

Zoals je ziet is de hond van JWoww echt gedipt terwijl het hondje van Snooki vrijwel geheel lila is (alleen zijn koppie stak waarschijnlijk nog boven de verfpot uit!).

En we gaan door! De hond van een vriend van de Britse actrice Emma Watson moest er ook aan geloven:

Alhoewel het diertje wel voor een nobel doel was geverfd, namelijk om meer awareness rondom borstkanker te creëren. Still counts.

De huisdiertjes van Aubrey O'Day lijken eerder een soort pastelkleurige ombre dip te hebben gekregen:

En zo te zien is Aubrey herself ook niet vies van kleurrijk haar! 😉

Trouwens, als jullie dit al bizar vonden dan heb je de color blocking trend nog niet gezien…

Of zou dit gephotoshopt zijn? Het lijkt wel een beetje zo als je goed kijkt… Laten we het hopen!

Als je erop googled vliegen de celebs met bontgekleurde hondjes je om de oren, dus wie weet hoeveel celebs er nog zullen volgen. Bijna elke Hollywood-ster heeft één of meerdere kleine hondjes en jullie weten hoe snel die trends kunnen gaan! Zou het ook naar Nederland overwaaien? Heeft één van jullie hier al gekleurde hondjes gespot of zijn wij Hollanders daar veel te down to earth voor?

En dan de hamvraag: is dit ok?

Ik denk dat het verven an sich niet eens zo erg is voor de honden, want dat spul is in feite net shampoo die een kleur achterlaat na uitspoelen. Ik heb het zelf ook gebruikt en er zit geen ammoniak in en er komen geen schadelijke dampen vrij. Het is gewoon een kwestie van insmeren, in laten trekken en uitwassen. Ik maak me eerder zorgen om de gezondheid van de hondjes aangezien ze zichzelf wassen door hun vacht te likken. De verf is dan misschien uitwasbaar, maar ook na goed uitspoelen laat het nog steeds wat kleur achter en ik weet niet of dat nou zo goed is voor de hondjes wanneer ze daar wat van binnenkrijgen!

Aan de andere kant, de celebs behandelen hun hondjes echt als prinsen en prinsesjes en ik kan me moeilijk voorstellen dat ze hun 'kindjes' laten verven zonder er van verzekerd te zijn dat het geen kwaad kan. De PETA zit in elk geval al achter Alessandra Ambrosio aan. Ze claimen dat het verven van de honden stress en huidirritatie kan veroorzaken.

En daarbij zegt PETA:

“Our dogs and cats love us regardless of how we look; why not extend the same kindness to them?”

Tja, daar zit wel wat in natuurlijk. Honden wordt aangekleed, de nagels worden gelakt, ze worden meegesleept in (te) kleine tasjes… zijn het fashion accessoires of huisdieren die gewoon horen rond te rennen en te spelen?

Nog een laatste dingetje! Is het niet zo dat poedels al jaaaaaarenlang geverfd worden? Niet alle poedel-eigenaren doen dit, hoor! Sommige poedels worden op een speciale manier gekapt en vaak krijgen ze een roze of lila spoeling, dat schijnt er een beetje bij te horen. Er zijn ook speciale 'Poodle Art' wedstrijden waarbij de poedel op een hele extreme en originele manier gekapt is. Bijvoorbeeld in de vorm van een Teenage Mutant Hero Turtle, pauw, kameel, draak, elfje, haan, you name it! De poedels worden gebruikt als object en ook al is het een vorm van kunst, is dit ok?

Jep, dit zijn poedels.

Wat vinden jullie van deze Dip Dye trend voor honden? Kan het geen kwaad of is het een vorm van dierenmishandeling?

Until next time,
Serena Verbon

Bron: www.nydailynews.comybs-fashion.comstandard.co.uk

jfdghjhthit45

Volg:

188 Reacties

 1. 23 december 2012 / zondag, 23 december 2012

  echt niet goed!!
  of ja , als ze er niets van voelen.
  maar laat honden gewoon natuurlijk en doe mensen dan maar gekleurd haar!!

 2. 17 december 2012 / maandag, 17 december 2012

  ik vind dat een kleurtje geen kwaad kan, maar om die arme hond helemaal als een ninja turtle te scheren en te kleuren, dat vind ik toch iets te ver gaan x

 3. 24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

  ik vind het helemaal te gek ik vind het geweldig k ga dat ook met m’n kat.
  WOW!!!!!

 4. Tiffany
  6 oktober 2012 / zaterdag, 6 oktober 2012

  Ik vind dit zooo schattig! Maar in sommige gevallen gaat het er wel een beetje over! Mijn hondje heeft witte haren onder zijn nek, en die heb ik roze ‘geverfd’. Het is NIET schadelijk, want ik heb het met voeding kleurstof gedaan, dit gaat er volgens sommigen uit na een paar wasbeurten, mijn hond wordt iedere week gewassen, en nu (zo’n 2 maanden later) is ie nog steeds roze. Ik kan heel goed snappen dat sommige mensen hier commentaar op hebben en dat ze het zielig vinden, maar als het veilig is voor het dier dan kan het toch geen kwaad? Er zijn veel ergere dingen die er gebeuren met dieren, ik vind dat dierenrechtenorganisaties hun energie daar beter kunnen insteken dan hier over te klagen, maar dat is gewoon mijn mening… 🙂

 5. ellen
  18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

  Het rode kan gemaakt worden door rode bietensap. Als je dat laat opdrogen word het roze

 6. Merlinth
  8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  zo’n klein roze hondje is natuurlijk wel heeeel schattig. maar no-way dat ik dat mijn hondje zou aan doen zodat ik mezelf kan vermaken..

 7. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Ik vind het echt zielig. Maar ik moet toegeven dat het er leuk uitziet. die van Aubrey vind ik echt leuk gedaan.

 8. 8 augustus 2012 / woensdag, 8 augustus 2012

  Ach, arme hondjes..

 9. 5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Ik zou het zelf niet doen bij mijn hond want ik heb daar echt geen behoefte (en mijn hond is zwart-wit dus ook niet echt ideaal om te verven), maar ik weet wel dat er ook natuurlijke verfjes/spoelingen voor honden zijn die totaal niet schadelijk zijn, en dan vind ik het niet zo erg.
  De honden krijgen vaak veel aadacht en worden vertroeteld wanneer ze geverfd worden dus zullen er waarschijnlijk weinig last van ondervinden.

  Zolang er dus helemaal niks schadelijks in de verf zit vind ik het dus wel ok, maar dan wel voor anderen, niet voor mijzelf.

  Schadelijk verf moet gewoon niet gebruikt worden, vind ik.
  Dat is zo’n kleurtje echt niet waard!!!

 10. Lena
  4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  Laat ze zichzelf anrs maar verven mar dt willen ze niet… Duss doe dat dan ook niet een dier aan.. Een duidelijk geval van aandacht tekort als je het mij vraagt..

 11. Chinouk
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Denk je nou werkelijk dat ze het erg vinden om er roze of paars uit te zien? Zolang het voor de gezondheid/geluk van het dier geen kwaad kan, vind ik het alleen maar leuk. Is toch super schattig? Plus… honden zien toch geen kleuren? hihi..

  • Lena
   4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

   Zou je er zelf zo uit willen zien?

 12. Nikki
  31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  ik vind het echt vreselijk zielig voor die dieren!

 13. 31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

  Ik vind het soms een beetje overdreven, maar op zich is die verf niet schadelijk.
  Zelf vind ik verf rondom de oogjes te ver gaan, en ik zou contact met de huid vermijden omdat honden best een gevoelige huid hebben. Op de puntjes van het haar lijkt mij geen probleem. De meeste honden likken niet veel aan hun vacht trouwens.

  Rozetinten worden daarbij vaak verkregen door rodebietensap in plaats van verf, dus oordeel niet te snel dat ze hun dieren zitten mishandelen…

 14. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  VRESELIJK, MOET VERBODEN WORDEN.

 15. Laura
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik vind het niet kunnen, maar moest stiekem wel lachen bij de poedels.

 16. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Ik vind het er belachelijk uitzien hahaha!

 17. Celien
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Sorry, maar ik vind dit echt te ver gaan… Oké, een roze hondje. Best schattig maar, hallo? Dit is toch niet normaal… Nee, dit kan echt niet.
  Een beestje is namelijk geen hip accesoire, wedden dat sommige hondjes binnen enkele weken niet meer te zien zijn… Wegens niet meer hip genoeg ofzo?
  Pff… Jammer.

 18. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Die poedel als pauw is wel gaaf hoor, haha! Wel een beetje zielig voor die dieren…

 19. sarina
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Ik ben er van mening hoe hard er ook word geschreeuwd dat er speciale hondenverf is het nog altijd gewoon schadelijk kan zijn. Teveel honden in nederland en ik neem aan dat het niet anders is in de rest van de wereld is kampen al vele honden met huidproblemen/irritatie/ jeuk. Er gaan geen spreekuur op de kliniek bij ons voorbij dat er geen hond met jeuk o.i.d. binnenkomt en het worden er steeds meer.

  Daarnaast is haarverf voor mensen ook schadelijk voor het haar zelf. Dit zal bij honden ook zo zijn daarbij dat er bij honden een speciaal vetlaagje over de huid zit wat zal wouden aangetast door het verf en tijdens het wassen.

 20. Elsemieke
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Vreselijk, ik vind het niet mooi en ontzettend sneu voor die beestjes, of het nou kwaad kan of niet, ze zijn geen accessoire!

 21. Diana
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Ik vind het niet zo leuk voor de honden.. gaat beetje te ver.

 22. Melisa
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  ik vind het echt zielig !!

 23. Leanne
  29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Inprincipe zitten er geen giftige stoffen oid in de verf mix.
  Ik vind dit geen dierenmishandeling. Ik vind het veel erger om diertjes te zien lopen met kleding aan (ze hebben al zo’n dikke vacht, en zweten al moeilijk genoeg) en dat de honden maar in een tasje moetten zitten ‘Ja vindie echt leuk hoor?’ Say what? Wanneer heeft de hond dat aan jouw verteld dan?