Recept: Colorburst Salad

Vandaag schijnt het laatste dagje warm zomerweer te zijn (althans, voorlopig, ik houd goede hoop) dus hopelijk staat er vanavond een lekker en luchtig gerecht op tafel. Of misschien ga je wel BBQ'en! Ik heb vandaag een salade voor jullie gebouwd die uitstekend geserveerd kan worden als voorgerecht, lunch (heerlijk met een stuk ambachtelijk brood) of als hoofdgerecht in combinatie met potato wedges en een gegrild kippetje bijvoorbeeld.

Ik heb de salade zelf bedacht (al zal ik waarschijnlijk niet de eerste zijn met deze ingrediënten) en ben uit gegaan van de kleuren. Ik wilde namelijk een prachtige en kleurrijke salade maken. Ik wilde ook dat het vooral een eenvoudige, pure salade zou worden met niet meer dan 5 ingrediënten. Omdat ik zelf zo dol ben op granaatappel wilde ik dit er per se in hebben.

Wat heb je nodig voor deze salade?

 • Rucola (andere slasoort is ook lekker)
 • Sinaasappel (mandarijntjes of mineola kunnen ook)
 • Geitenkaas (feta of mozzarella kan ook)
 • Granaatappelzaadjes (bij de AH verkopen ze deze kant-en-klaar in een doosje)
 • Pecannoten (elke andere noot of zaad kan ook)

Zoals je ziet kun je volop variëren naar eigen smaak (of met wat je nog toevallig in huis hebt), het luistert allemaal niet zo nauw.

Ik begin maar meteen met het rotklusje: schillen en snijden van de sinaasappel.

Ik snijd de sinaasappel eerst in plakjes en vervolgens maak ik de partjes los zodat er stukken van 3 partjes aan elkaar blijven zitten. Op deze manier krijg je een waaier-vorm (kwam ik toevallig achter, maar het staat heel cool en culinair zo!).

De salade bouwen is simpel! Je kunt er voor kiezen om één grote salade te maken of om ze – zoals ik doe – apart op kleinere bordjes te serveren. Begin met de rucola, vervolgens de granaatappelzaadjes, dan de sinaasappelwaaiers en verkruimel de geitenkaas.

Als finishing touch én voor het knapperige effect verkruimel ik pecannoten en deze strooi ik er overheen.

Wat een plaatje! Het groen steekt prachtig af bij de dieprode kleur van de granaatappelzaadjes en het oranje van de sinaasappelwaaiers. Het witte van de geitenkaas maakt het geheel wat frisser en de pecannoten staan er ook erg mooi bij.

Deze salade heeft wat mij betreft geen dressing nodig, maar je zou eventueel nog wat sinaasappelsap boven de salade kunnen uitknijpen voor wat extra flavour.

Het is niet alleen mooi om te zien, de smaken van de ingredienten passen ook goed bij elkaar. Het pittige van de rucola, het friszure van de sinaasappel en de granaatappel, het smeuige van de geitenkaas en het zoete en knapperige van de pecannoten. Met deze salade maak je er echt een feestje van! Het ziet er echt uit alsof het zo uit een culinair kookboek komt gewandeld, maar nee: het was gewoon Beautylab 🙂

Enjoy your meal!

Until next time,

Serena Verbon

jfdghjhthit45

Volg:

62 Reacties

 1. 29 september 2012 / zaterdag, 29 september 2012

  Zolang het niet regent eet ik nog salades, bedankt voor de tip! Vlug naar de fruitwinkel en ik maak het klaar!

 2. Marikee
  4 augustus 2012 / zaterdag, 4 augustus 2012

  Hij ziet er prachtig uit! 🙂

 3. Zwaan
  30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Lijkt me lekker! Ik ben alleen niet zo van geitenkaas en/of feta, dus misschien mozerella?

  • Serena
   Auteur
   31 juli 2012 / dinsdag, 31 juli 2012

   Bijvoorbeeld, of gewoon parmazaan? Of geen kaas 🙂

   • Zwaan
    18 augustus 2012 / zaterdag, 18 augustus 2012

    Haha, ja dat kan natuurlijk ook (:

 4. 30 juli 2012 / maandag, 30 juli 2012

  Oh dit ziet er echt heerlijk uit, de foto’s maken het nog aantrekkelijker om het op te eten en zelf na te maken!

 5. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Leuk bedacht!

 6. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  mooi gefotografeerd!

 7. 29 juli 2012 / zondag, 29 juli 2012

  Ziet er erg lekker uit!