Ask Serena – bloggen en vloggen

Hoe kwam ik op de naam Beautylab? Hoe ga ik om met kritiek? Hoe krijg je meer bezoekers en hoe begin je überhaupt met bloggen? Dat en meer beantwoord ik in de video hieronder.

Hieronder nog even alle belangrijke punten op een rijtje;

Waar begin ik?

Een blog starten kan iedereen en is zo gefixt via gratis blog platforms zoals wordpress.com, blogspot.com, tumblr.com of medium.com. Die laatste is vrij nieuw en heeft een gebruiksvriendelijke en artistieke vormgeving, erg gaaf! Mijn voorkeur gaat uit naar WordPress omdat hier een makkelijk commentsysteem bij zit en er veel widgets en themes voor beschikbaar zijn. Nu we het over themes hebben, je kunt erg veel mooie themes kopen via themeforrest.com en deze kun je naar hartelust aanpassen. Mijn tip: neem een responsive thema, een thema dat zich automatisch aanpast aan het apparaat waarmee je de betreffende blog bezoekt. Of je het nu met een telefoon of een PC bezoekt, het thema past de schermgrootte en resolutie automatisch aan. Hoef je dus geen speciaal tablet & mobile theme te installeren.

Moet ik een domeinnaam?

Tegenwoordig ligt de lat vrij hoog als je een blog start en men begint dan ook meteen met een .nl domeinnaam. Domeinnamen registreer je gemakkelijk via bijvoorbeeld hostnet.com en kun je vervolgens doorlinken naar jouw blog. Is het nodig? Niet per se. Maar het maakt het voor jezelf wel wat échter en dat is gewoon een leuk idee. De keuze is aan jou! Het oogt professioneler en mensen zullen je blognaam wel makkelijker onthouden, dus ik zou het persoonlijk wel doen. Zelfs als het puur voor de hobby is.

Hoe verzin ik een leuke en goede blognaam?

Bedenk goed waarover je wilt schrijven en probeer op basis hiervan een geschikte blognaam te vinden. Heb je een prachtige naam en wil je het persoonlijk houden, neem dan gewoon je voor- en achternaam, je voornaam, je bijnaam of je eerste namen, zoals VeraCamilla.nl en Teskuh.nl. Is altijd makkelijk omdat het dan over van alles en nog wat kan gaan! Een ander idee is om een aantal items te pakken die je helemaal geweldig vindt en die te combineren. Zo kom je op bijvoorbeeld Cupcakes & Cashmere (een blog over food & fashion) of Rainbows & Glitters (verzin ik ter plekke, maar zou een leuke naam zijn voor een feel good self help site bijvoorbeeld). Wil je echt specifiek over beauty, fashion of style bloggen dan kun je deze woorden gebruiken in je blognaam. Alliteraties doen het altijd goed! Een alliteratie is wanneer er bijvoorbeeld twee woorden achter elkaar met dezelfde letter beginnen, zoals Maikel’s Mind of Style Scrapbook. Maak je naam niet te lang en ook zeker niet te kort (geen afkortingen, daar gaan mensen vaak de fout mee in) en kies iets waar je praktisch geen spellingsfouten mee kunt maken, zodat mensen je blognaam nooit verkeerd kunnen intikken in de adresbalk.

Goed, mijn blog is af, maar hoe kom ik nu aan bezoekers?

Het allerbelangrijkste is dat je niet gaan spammen. Ik weet hoe frustrerend het is om een superleuke blogpost geschreven te hebben en niemand die komt kijken, maar misbruik maken van andermans netwerk is not done en wordt je dan ook nooit in dank afgenomen. Probeer dus echt niet te spammen. Ik zie het veel gebeuren, maar het heeft alleen maar een averechts effect. Een manier is om comments te plaatsen op zo veel mogelijk (grotere) blogs. Plaats je blog in het daarvoor bestemde balkje en raffel je comment niet af, maar probeer de blogpost juist aandachtig te lezen en geef een leuke, spontane en originele comment. Dit valt andere lezers meer op dan een simpel ‘leuke post’ of ‘mooi’, waardoor de kans groter is dat ze een kijkje nemen op jouw blog. Ja, het kost wat tijd om dat elke dag te doen, maar het vergt dan ook veel werk en tijd om publiek op te bouwen. Zie het als een investering, voor niets gaat de zon op en hee, je moet ergens beginnen! Een andere manier is om veel gebruik te maken van SEO. Bij WordPress kun je bijvoorbeeld de plug-in ‘Yoast’ installeren die je daarmee verder helpt. Geef ook je foto’s alt tags mee om door Google Afbeeldingen beter gevonden te worden.

Hoe ga je om met negatieve comments?

Ik merk dat meiden, vaak jonge meiden, bang zijn voor negatieve comments. Ik kan wel zeggen dat je die niet zal krijgen, maar ik wil eerlijk zijn: negatieve comments horen er nu eenmaal bij, helaas. Er zijn altijd jaloerse, negatieve mensen op internet aan het rondsurfen die lekker willen trollen en haten op jouw blog. Gewoon omdat ze in een pestbui zijn en niets beters hebben te doen. Het is niet leuk, maar je raakt er wel aan gewend. De eerste keer dat het mij overkwam kon ik er niet van slapen, nu schud ik het van me af en denk ik er niet eens meer aan. Als er gescholden wordt, gewoon de comment deleten en blocken die handel. Grof taalgebruik is niet OK. De meeste negatieve comments zijn niet bedoeld als opbouwende kritiek, die laat ik gewoon links liggen (al is het soms HEEL moeilijk om er niet op te reageren). Dat is echt het beste wat je kunt doen, gewoon niet op in gaan. Is het wel opbouwende, goedbedoelde kritiek, dan vind ik het juist wel belangrijk om er op in te gaan.

Welke apparatuur gebruik je en hoe bewerk je je foto’s?

Ik ben lekker old school. Ik film met een niet al te supersonische Canon Legria handycam, ik edit met iMovie, ik maak foto’s met een Canon 1200D en een prachtige 50mm/1.4 lens en ik bewerkt mijn foto’s via Picmonkey. That’s it!

Hoe kom je aan inspiratie voor blogposts?

Inspiratie haal ik overal en nergens vandaan, maar eigenlijk nooit van andere blogs. Ik heb gewoonweg geen tijd om andere blogs te lezen. Ik kijk naar de seizoenen, feestdagen die er aan zitten te komen, maar vooral krijg ik inspiratie van mijn lezers. Ik lees altijd alle comments en als daar vragen in worden gesteld of ideetjes worden voorgelegd, dan ga ik daarmee aan de slag. Natuurlijk zit ik zo ook af en toe met mijn handen in het haar, maar na één vraag op Instagram of Twitter komen jullie dan aanzetten met een gigantische waslijst vol ideeën waar ik weer maanden mee vooruit kan. Geweldig! Mijn grootste inspiratiebron, dat zijn jullie.

Ik hoop dat jullie deze Ask Serena interessant vonden en dat ik jullie inspiratie en goede tips heb kunnen geven betreft het bloggen en vloggen. Zijn er nog meer vragen stel ze dan gerust, dan zal ik mijn best doen om er antwoord op te geven.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

130 Reacties

 1. Kristina
  18 januari 2016 / maandag, 18 januari 2016

  Echt super goede tips, en trouwens jou filmpjes zijn echt ook inspirerend en de tips ook!

  Ik wil ook gaan beginnen alleen heb geen idee over de naam en hoe ik moet beginnen. Moet ik eerst filmpjes maken of eerst een website hebben

 2. 9 juli 2015 / donderdag, 9 juli 2015

  echt een super leuk artikel ! ik ben ook net pas begonnen van gisteren en vind het nu al super leuk ! dankuwel voor de tips !
  Karo x

 3. sanne
  27 april 2015 / maandag, 27 april 2015

  super leuk artikel, zelf denk ik er al heel lang over om een blog te beginnen alleen wist ik niet zo goed hoe ik moest beginnen.
  Dit artikel heeft me echt heel erg geholpen en ik ga zeker een blog beginnen.
  Dankjewell !
  love

 4. 4 december 2014 / donderdag, 4 december 2014

  Zo fijn om dit te lezen. Goeie tips waar ik weer mee aan de slag kan gaan. Thanks! 🙂

 5. 1 december 2014 / maandag, 1 december 2014

  Supermooie site heb je! Nu al heel benieuwd naar de site met je zussen samen! Bedankt voor de handige tips in dit bericht. Deze kan ik zeker gebruiken voor mijn eigen blogje!

 6. liana
  30 november 2014 / zondag, 30 november 2014

  een hele leuke video!!
  ga zo door en ik begrijp echt wel als je gewoon af en toe wil veranderen het leven zou saai zijn als je altijd het zelfde blijf doen!!
  go beautylab! haha
  xx liana

 7. 29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

  Handig! Ik ben beginnende blogger dus ik heb zeker wel wat aan deze tips 🙂 Goed dat je je tips naast het filmpje ook nog hebt opgeschreven.

 8. 29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

  Ik moest zo lachen bij “ik weet dat ik superoldschool ben, maar ik ben dan ook oud” 🙂 Heerlijk gezicht dat je daar bij trok!!!!

 9. 29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

  Ik heb het filmpje niet bekeken, maar wel je tekst gelezen. Het zijn nuttige tips, aangezien ik denk dat elke blogger hier wel mee te kampen krijgt. Het is wel grappig om te zien dat je niet perse met “supersonische wear” hoeft te werken, om een goede blog te bouwen. Ik heb zelf wel goede apparatuur, maar nog geen grote blog haha! Dus dat zegt ook niet alles. 🙂

 10. 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Dit zijn tips waar je als startblogger verder mee kunt. Ik ben intussen een aantal maanden bezig met mijn blog over geuren en parfums en het is inderdaad veel investeren. Maar ik vind het echt de moeite waard. Het belangrijkste is dat je er zelf met veel plezier aan werkt, de rest volgt vanzelf..

  • Serena
   Auteur
   29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

   Oh zo gaaf een parfumblog! *voegt toe aan bladwijzer*

 11. Roos
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Leuk filmpje Serena!
  Ik denk ook zeker informatief voor degene die willen starten met bloggen =)

 12. 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Heel goed van je, hoe ouder ik word hoe meer ik merk dat het me eigenlijk niks interesseert of het wel of niet interessant is, als ik het maar leuk vind

 13. Simone
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Hi Serena,
  ik heb een vraagje. Je zegt dat je niet naar andere blogs kijkt, maar ben je dan niet bang dat je over precies hetzelfde blogt als een andere bekende blogger? Zodat het lijkt alsof je diegene ‘na-aapt’?

  • Serena
   Auteur
   29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

   hi Simone, daar hoef ik dus niet bang voor te zijn, stel dat het gebeurt, dan weet ik van mezelf dat ik het niet heb nageaapt. Wat anderen dan ook mogen beweren!

 14. Amber
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Wat ben jij toch een verstandige, lieve meid die écht over dingen nadenkt.

 15. Nadia
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Hoi Serena,
  Ik volg sinds kort je blog en ik vind dit een goed informatief stuk 🙂 Dankjewel!
  Ikzelf zit nog heel erg in de research fase naar een goede blognaam (moeilijke keuze!), want ik wil over mijn passie schrijven en die passie binnen enkelen jaren vorm gaan geven door het ondernemerschap in te stappen. Dus kies ik dan mijn toekomstige labelnaam als blognaam of zal ik dat nog maar even niet doen aangezien er nog geen onderneming/label is. Ik ben benieuwd naar wat jij zou doen?
  Lieve groet, Nadia

  • Serena
   Auteur
   29 november 2014 / zaterdag, 29 november 2014

   als je dezelfde naam gebruikt voor je blog is de kans groot dat iemand denkt ‘hee wat een goeie naam’ en daarmee naar de KvK stapt of het als merknaam laat registreren. Ik zou dat dus zelf eerst doen voordat je de naam de wereld in brengt dmv een blog. liefs, Serena.

 16. Kimmetje
  28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Stop waiting for things to happen, go out and make them happen. Go for it!

 17. 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Wat een ontzettend leuke video Serena. Vooral het laatste stuk is echt zo inspirerend en precies hoe jij aangeeft: mensen veranderen van baan of willen toch hogerop in het bedrijf, bloggen werkt volgens mij net zo (het is namelijk gewoon ook een baan voor jou, wel een hele mooi, maar tog). Daaruit komt zo goed naar voren dat je erg ambitieus bent en dat je zo open staat voor ontwikkeling (van jezelf) en dat vind ik echt prachtig om te zien in een mens en daar word ik ook altijd heel blij van hihi. En uiteraard gun ik je dat je alles gaat bereiken in je leven wat je wilt, maar dat moet helemaal goed komen met dat doorzettingsvermogen van jou 😉

 18. 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

  Serena . je hebt echt helemaal gelijk !! ik denk ( en daar val ik ook onder) als je een beginnend blogger bent tuurlijk wil je zoveel mogelijk mensen op je site hebben en dat vooral in het begin je bezoekers aantallen je nog meer motiveren om door te gaan met bloggen, en het is zo jammer dat veel mensen met bloggen stoppen omdat ze voor hun gevoel niet genoeg positiviteit krijgen of te weinig bezoekers, want ja ook ik denk he bah als ik me best heb gedaan en maar 40 mensen kijken op de blog…. Maar lieve iedereen die blogt , bedenk waarom je bent begonnen en Serena is ook op een moment begonnen en is nu waar ze is door hard werken en niet opgeven ( wauw kijk waar ze is !!) met doorzettingsvermogen en genoeg zelfvertrouwen in jezelf kom je vanzelf op het punt waar je wilt zijn , met 40 bezoekers per dag , 1000 of 20.000… zoals mijn vader altijd zegt ( quote Disney) if you can dream it you can do it !!

 19. Anna
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Ik heb geen blog en zou dat ook nooit willen, maar verder wel goede tips voor meiden/jongens die dat wel zouden willen. Ik merk wel dat er steeds meer meiden bloggers willen worden, zelf irriteer ik me er vaak aan omdat ik er nu op begin te letten dat het altijd dezelfden zijn die overal berichten achterlaten… op echt heel veel site’s en dan vaak ook nog best kortaf… Ene kant snap ik het wel dat ze graag bezoekers willen trekken maar aan de andere kant erger ik me er heel erg aan, zal vast wel komen dat ik er nu juist op let. 😉

 20. madelief
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Dankjeee!! Ik wil zelf ook graag een blog beginnen en dit zijn DE tips waar ik naar op zoek was 😉
  ~X~

 21. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een handige tips. En super tof om te zien hoe je nu om kan gaan met haters, je hebt helemaal gelijk! Ik ben sinds een paar maanden een lifestyle blog gestart waar ik schrijf over al mijn interesses en ik moet zeggen dat ik erg veel aan de tips heb die jij geeft. Dankjewel dat je bereid bent om al die tips te delen!

 22. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Dit item komt echt als geroepen! Ik ben nu een maandje of 3 aan het bloggen, gewoon omdat ik het leuk vind, maar merk nu dat ik – als ik moeite doe om iets moois op papier/het internet te zetten – het niet fijn vind als maar 3 mensen het lezen. Ik schrijf nu nog op een hele simpele blogspot. Gelukkig wel al een tijdje een domeinnaam in het bezit en in de kerstvakantie gaan manlief en ik daar eens mee aan de slag. Maar echt een grote dankjewel voor de tips!

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Juffroukje, ik snap je helemaal! Of je het nu doet als hobby of als werk, je wilt gewoon dat jouw posts gelezen worden want je steekt er veel tijd en moeite in! Soms ben ik ook helemaal trots op een post en dan komen er minder reacties dan normaal (omdat het een wat meer wetenschappelijk artikel is bijvoorbeeld) en dan ben ik die dag echt een beetje down, hahaha!

 23. Assie
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Hoi Serena,
  Je geeft aan dat je fulltime aan het bloggen bent. Dus ik vroeg me af hoe je dan rondkomt aangezien je niet meer in een lab werkt?
  Het was weer een leuke video!!

  Groetjes…

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Assie,
   ik verdien geld met de banners en advertorials op de site.
   liefs, Serena.

   • Assie
    28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

    Hi,
    Dus wordt je dan ingehuurd door merken zoals Essence om hun producten op de site te zetten?
    Want je krijgt ook producten thuis opgestuurd?

    Groetjes…

    • Serena
     Auteur
     28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

     hi Assie,
     dat is nog nooit gebeurt, maar andere merken vragen wel eens een productreview aan.
     Dit vermeld ik altijd bij het artikel zelf. Zie je niets staan, dan heeft het merk mij er niet voor betaald.
     Is het nu wat duidelijker?
     liefs, Serena.

     • Assie
      28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

      Hi,,

      Oo nu snap ik het!! Dankjewel voor de opheldering!

      Groetjes

 24. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een fijn, leuk, eerlijke video :-D. Echt knap dat je schijt hebt gekregen aan haters. Ik heb er op youtube wel last van gehad. Khad maar een paar filmpjes gemaakt, om uit te proberen en omdat het leuk was om te doen, maar daar kreeg ik zoveel negatief commentaar op. T heeft me wel een beetje afgeschrikt…
  Maja, miss ga ik het ooit weer een keer doen!

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Jeetje Vera wat naar om te lezen.. maar op YouTube zitten over het algemeen jongere mensen en jonge mensen hebben vaak gewoon geen filter: ze vinden je de ene keer helemaal de bombdiggity en de andere keer kotsen ze je uit. Ik snap dat het je laat afschrikken, maar hoop wel dat je het ooit weer gaat oppakken. liefs, Serena.

 25. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een leuk onderwerp! Toch echt goede tips, ik sta altijd open voor advies van een grote blogger zoals jij 🙂 Jij doet het al die jaren zo goed!!

 26. Nienke
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Goede video, Serena! Handige tips!

 27. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een handig artikel! Super fijne tips voor beginnende bloggers :).

 28. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een goede tips.
  Juist met zoveel blogs ga je ook makkelijk vergelijken terwijl dat niet altijd haalbaar is met pakketjes krijgen en bezoekersaantallen. Ik blog omdat ik het leuk vind en ja ben trots en vind het prachtig hoe groot Beautylab is. Je bent uniek.

 29. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Eigenlijk heel grappig om te lezen dat je het met apparatuur zo simpel houdt. Op die manier is het ook toegankelijker denk ik voor iemand om een blog te beginnen omdat jij een succesvolle blog hebt met ‘goedkopere’ materialen 🙂

 30. Denise
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Ik wil graag een ‘hulpverlenings’ blog beginnen. Ik doe nml een opleiding in die richting en ik zou heel graag jongeren info willen geven over o.a pesten,seksualiteit, studiekeuze,ruzie,ouders etc. Alleen durf ik nog niet zo goed.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Denise, als je het heel eng vindt kun je er altijd voor kiezen om een schuilnaam te nemen, bijvoorbeeld Dr. Selfhelp of iets dergelijks. Je initiatief klinkt in elk geval erg interessant en denk dat veel mensen er baat bij kunnen hebben. Ik hoop dat je deze blog gaat starten in de toekomst. liefs, Serena.

  • 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

   Wat een supergoed idee! Ik heb zelf heel lang rondgelopen met het idee om een persoonlijke blog te beginnen en durfde het elke keer niet. Ongeveer een jaar geleden dacht ik letterlijk: “Fuck it” en ben ik gewoon begonnen. En ik merk dat juist mijn persoonlijke blog het best gelezen worden en hier krijg ik ook de meeste reactie`s op. Ik zit nu een beetje in een moeilijke periode en heb er zelfs voor gekozen om dit openbaar te maken op mijn blog en hier is heel veel hulp uit vandaan gekomen. Ik snap dat je het moeilijk vind om een blog te beginnen, zeker door de onderwerpen waar je over wilt schrijven, maar doe het gewoon! Je hoeft het niet meteen persoonlijk te maken hoor. Begin anders eens met blogposts schrijven zonder ze meteen online te zetten. Ik vind het dat je echt een goed idee hebt!

 31. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een superhandige tips! Ik denk dat zowel beginnende als ervaren bloggers erg veel aan deze tips zullen hebben!
  Ik vind het altijd erg belangrijk dat je je artikelen schrijft met een persoonlijk tintje, tenzij je echt een ‘online magazine’ wilt zijn 😉

 32. Suzanne
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Goed filmpje Serena. Ook ik als 33-jarige kom graag op je blog. Een video als deze is dan juist fijn en werkt echt inspirerend. Veel succes met wat je ook doet!

  Suzanne

 33. Mieke
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Super fijne en handige tips! Thanks 🙂

 34. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Spammen?! Maar ik wil zo graag een iPhone winnen;-) lachkick. Goed dat je dit zo duidelijk aangeeft.

  Heel leuk gedaan en woman I need some Bumble & Bumble droogshampoo want jouw kapsel zit stunning.

  Je zit lekker voor de camera, je spreekt heel zelfbewust en zeker. Heel mooi om te zien en wij 30 something vrouwen zijn niet oud 😉 hip, kickin & alive

 35. Veerle
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Hoi Serena,

  Bedankt voor de tips! Heel handig voor degene die van plan zijn om een blog te starten of net zijn begonnen, maar zelf als je dat niet bent blijven deze tips erg nuttig.

  Liefs, Veerle

 36. t.
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Haha ik weet nog jaren geleden had je een x fotos geplaatst en 1 deed het bij mij niet. En toen had ik dat gereageerd. Toen reageerde jij met dat ik dan blind was. Toen dacht ik echt wooow wat is dit. Mja loved your blog too much dus bleef maar terug komen :p still love you though

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Neeeeeee, wat gemeen van mij! Ik geef toe, soms kom ik heel fel over in comments en ik heb niet altijd door hoe een comment wordt bedoeld. Ik bied je in elk geval mijn excuses aan, dat was niet lief van mij. Ik zal wel een slechte dag hebben gehad en dat je dan de zoveelste was die in mijn ogen iets te klagen had, hahaha! Ik waardeer het enorm dat je na zo’n opmerking van mij nog steeds op Beautylab.nl komt kijken. Dankjewel!! liefs, Serena.

   • t.
    27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

    Aaah super lief! Daar krijg ik dan traantjes van haha. Ik vind jou blog echt de leukste die er is en volg je zusjes nu ook een tijdje. Heb je wel vergeven hoor :p is ookal lang geleden. I realy like you. En je zusjes ook. Jullie zijn tenminste nog lekker jezelf en dat merk je!

 37. evelien
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Ik heb buiten de zondag om nooit echt tijd om youtube filmpjes te kijken en wat ik nou echt heel chill vind aan beautylab, is dat jij het verhaal of de instructie van het filmpje ook altijd in tekst en/of foto’s erbij plaatst. Beste kwaliteitsblog van Nederland, op zo veel vlakken.
  Hoe gaat het trouwens met Angel, naar omstandigheden?
  En het moederschap van Nena? Misschien, als ze een beetje gewend is en terug in haar ritme, zou het echt leuk zijn om een artikel van haar te lezen hoe het gaat en hoe het bijvoorbeeld haar dagelijkse beauty-routine beïnvloed heeft.

  • Serena
   Auteur
   27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   hi Evelien,
   Angel’s vader is vorige week donderdag gecremeerd, maar ze houdt zich sterk en richt zich nu vooral op The Beauty Bakery. Met Nena gaat alles helemaal goed, ze is verliefd op Sarah (ik ook) en geniet met volle teugen. Toevallig appte ze me vandaag dat ze klaar is om weer wat te gaan bloggen, dus Nena zien jullie dit jaar zeker nog voorbij komen, maar gewoon op een wat lager pitje. Ik zal je idee doorgeven, maar om eerlijk te zijn merk ik weinig verschil, ze is nog altijd even mooi opgemaakt. Alleen haar nagels houdt ze kort! liefs, Serena.

   • t.
    27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

    Ow wat erg wist niet dat hij was overleden 🙁 mijn vader heeft ook kanker gehad, maar gelukkig is hij er nog. Veel sterkte angel! Hij is nog steeds bij je, alleen zie je hem niet

   • 28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

    Ach dat vroeg ik me ook net af, hoe het met Angel’s vader was. Dat is dan inderdaad heel snel gegaan, heel verdrietig.

    • Lisa
     28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

     Ahw ik lees het ook nu pas 🙁 Sterkte en gecondoleerd, ook voor Angel!

 38. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Ohh wat een leuke post!

  Ik ben zelf ook pas onlangs begonnen met (food)bloggen en heb voor ik begon ook geprobeerd zoveel mogelijk tips te vinden over hoe je dit het best aan kan pakken. Nou denk je de basis te kennen, leer je toch nieuwe dingen bij!

  Dankje 🙂

 39. Janine
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat ben je toch een lief en oprecht mens!

 40. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Ok deze bewaar ik voor vanavond <3. Ik blog zelf inmiddels al meer dan 2 jaar dus de basic blogtips die gaan het ene oor in en het ander uit 😉 maar jij hebt gelukkig altijd net wat meer te vertellen. Da's gaaf, dus ben heel nieuwsgierig naar deze video.

 41. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Bloggen is inderdaad investeren! Dat vergeten mensen soms. Ik had vroeger veel lezers op mijn blog, maar raakte mijn inspiratie kwijt plaatste nog maar één keer in de maand iets. Nu wil ik heel graag weer fulltime bloggen en filmpjes maken, maar het kost wel weer tijd om die mensen terug te krijgen. Die zitten allang bij de volgende blog 🙂 Maar je hebt echt gelijk, ik investeren is key.

 42. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Wat een handig en uitgebreid filmpje en artikel. Heeft vast een hoop tijd ingezeten. De meeste tips kende ik al, maar met name de tip over dat je niet altijd dezelfde baan hoeft te houden is erg nuttig voor mijn privéleven. Ik dacht trouwens dat jij superfancy editing programma’s had, maar je gebruikt picmonkey. Dus eigenlijk maak je gewoon hele mooie foto’s.

 43. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Goed dat je jou ervaringen deelt! 🙂

 44. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat een ontzettend handig artikel Serena! Wij zijn namelijk ook bezig met het opzetten van een blog en alle tips zijn welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *