Ziaja event Den Haag

Toen ik afgelopen oktober 2013 in Lodz was voor Fashionweek Poland ben ik uiteraard de drogist ingedoken op zoek naar beautymerken die ik nog niet kende. Ik kwam al snel uit bij het Poolse skincarebrand Ziaja (spreek uit als: Zjaja). Strakke, witte verpakkingen, heel rechttoe rechtaan. Het merk viel me vooral op omdat verschillende producten in het schap een label hadden met een award of prijs die ze hadden gewonnen.

ziaja-enzyme-peeling1Ik kocht de Enzyme Peeling voor slechts €5,29 en testte hem uit. En het bleek geweldig spul! Dit was mijn eerste kennismaking met het Poolse skincare merk.

10731703_739225549459805_1945476330_nToen ik een tijdje geleden door Ziaja werd benaderd om iets over geitenmelk te vertellen voor het programma Wist je Dat? (bekijk de betreffende aflevering hier) vond ik dat hartstikke leuk! Ze wilden mij graag als beauty expert aan het woord hebben in hun prachtige pand in Den Haag.

Tijdens en na de opnames heb ik kennis gemaakt met de Poolse heren Martin en Lucas, die Ziaja naar Nederland hebben gehaald. Ze zijn ontzettend trots op hun afkomst en op alles wat er in hun land wordt geproduceerd. Ze vroegen zich hardop af of ik het niet vreemd vond dat twee mannen in de beautyproducten zitten en begonnen toen keihard te lachen. Ze zijn nu eenmaal opgegroeid met Ziaja, want het merk bestaat dit jaar precies 25 jaar, en bijna elk Pools huishouden heeft wel iets van dit merk in huis. Omdat het niet alleen effectief is, maar ook nog eens budget, leek het hen zeer geschikt voor de Nederlandse markt. En daar geef ik ze groot gelijk in!

Tijdens de opnamedag raakten we aan de praat en ik stelde voor dat ze een Ziaja event moesten organiseren om het merk niet alleen via mij, maar via nog veel meer bloggers bekendheid te geven in Nederland. Een weekje later namen ze contact met me op om te vertellen dat ze inderdaad een event gingen organiseren en dat ze graag wilden dat ik daar de host van zou zijn. Nou, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik draag Ziaja een warm hart toe en ik gun het merk veel meer bekendheid en aandacht dan dat het nu krijgt. Ziaja heeft echt potentie om de Nederlandse markt te veroveren en om net zo bekend te worden als in Polen. Ik vind daarom dat veel meer mensen Ziaja moeten leren kennen! Ik zei dus meteen ja en afgelopen zaterdag was het zo ver: ik hoste mijn allereerste event ooit. Spannend!

Schermafbeelding 2014-11-26 om 05.52.03 ziaja event Schermafbeelding 2014-11-26 om 05.52.18Ook voor Ziaja was het hun allereerste event, en spannend dat ze het vonden! Martin en Lucas liepen de hele tijd zenuwachtig heen en weer te schuifelen, zo schattig! Maar ze hebben het echt super georganiseerd. Samen met Marguerite, de PR lady, en medewerkers Melissa en Dagmar hebben ze hun nieuwe pand aan de Prinsestraat top aangekleed. Buiten hingen er ballonnen in fris groen en wit en er werd gezorgd voor bubbels en heerlijke zoete cakejes met het Ziaja logo. De cakejes zijn gebakken door een Antilliaanse vrouw verderop in de straat, die gespecialiseerd is in taarten en zoete lekkernijen. En man, ze waren ook ontzettend lekker (ik heb er geloof ik 3 of 4 op!). Met de buren van BOON hadden ze afgesproken dat iedereen daar hun koffie of thee kon gaan halen. Ik ben natuurlijk geen koffie expert, maar volgens Martin en Lucas branden ze daar zelf hun bonen en is de koffie echt van top kwaliteit.

Ik vind het zo leuk dat ze al contacten hebben gelegd met andere verkopers in de straat! De Prinsestraat is dan ook een superleuk winkelstraatje. Het is een zijstraatje van de grotere winkelstraten, maar daardoor heeft het juist zo zijn charme. In deze straat vind je allerlei leuke boetieks en schattige speciaalzaakjes. Ben je in Den Haag dan moeten jullie echt even deze straat in, uiteraard om de Ziaja winkel te bezoeken, maar ook voor de andere winkels in de straat.

ziaja event den haag_04 ziaja event den haag_14ziaja event den haag_07ziaja event den haag_03 ziaja event den haag_15ziaja event den haag_06 ziaja event den haag_05Ik was stiekem ook een beetje zenuwachtig. Ik was bang dat er geen enkele blogger zou komen opdagen! Net alsof ik weer een klein meisje was die haar verjaardag vierde en bang was dat er niemand op haar feestje zou komen, zo voelde ik me. Gelukkig druppelde iedereen langzaam binnen. Ik zei al tegen het Ziaja team dat er een grote kans zou zijn dat er een aantal mensen op het laatste moment niet kwamen opdagen, want dat heb je altijd bij events (er is altijd wel een emergency en vaak lukt afbellen niet omdat iedereen druk is op het event), maar uiteindelijk was er slechts één blogger ziek en de rest was gewoon allemaal komen opdagen, wow! Echt een geweldige opkomst en al helemaal toen ik hoorde dat er meiden uit Leeuwarden, Breda, Nijmegen en andere hoeken van het land kwamen. Niet normaal! Ik vond het echt zo gaaf (en bijna bizar) om te horen dat mensen uren in de trein hebben gezeten voor het event. Dan ben je echt gemotiveerd en kan ik alleen maar zeggen: props voor jou en ga zo door!

Marguerite en ik hebben van te voren een lijst samengesteld met de bloggers die we wilden uitnodigen, maar we hebben niet alleen naar bezoekersaantallen gekeken. We vonden het vooral belangrijk om gemotiveerde bloggers uit te nodigen die enthousiast zijn over skincare, het leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen en benieuwd waren naar Ziaja. Ik heb mijn best gedaan om een leuke groep meiden bij elkaar te zoeken, sommigen schreven puur over beauty en anderen meer over lifestyle, en het was leuk om te zien dat iedereen een beetje met elkaar ging mingelen. Er was ook een blogger bij, Klaartje, die helemaal Ziaja fan was. Dit was haar eerste event en dan meteen van een merk die ze helemaal te gek vond, dus dat vond ik superleuk voor haar.

ziaja event den haag_09 ziaja event den haag_08 ziaja event den haag_12 ziaja event den haag_11 ziaja event den haag_10Na mijn praatje werd de groep in tweeën gesplitst: een deel ging mee met Dagmar voor een huidanalyse en een deel ging mee met Melissa die een rondje door de winkel deed en bij elke lijn wat uitleg gaf. Hierna was er een wissel van de groepen en hierna… ging het los! Elke blogger mocht namelijk 10 producten mee naar huis nemen. Het oorspronkelijke plan was om de bloggers een goodie bag mee te geven, maar mij leek het leuker om de meiden zelf hun eigen producten uit te laten zoeken. Er is namelijk zo veel keuze! Ziaja heeft een heel uitgebreid assortiment, er is voor elk huidtype een speciale lijn en ook hebben ze baby- en kinderproducten, showergels, bodylotions- en butters, shampoo’s, haarmaskers, zelfbruiners en er zijn zelfs slimming en intiem producten.

Door de bloggers zelfs hun producten te laten uitzoeken hebben ze in elk geval iets dat past bij hun huidtype en iets wat ze zelf ook gewoon graag willen uittesten. Iedereen zat dus lekker te kletsen en te neuzen in de schappen en ik liep er een beetje tussendoor om te socializen. Het was echt gezellig! Ik heb geprobeerd om met iedereen een babbeltje te maken, maar ik weet niet zeker of dat is gelukt. Ik hoop van wel!

ziaja event den haag_13Hierna was het tijd om naar huis te gaan en volgens mij vond iedereen het een geslaagd event. Althans, de meiden die ik heb gesproken waren heel enthousiast en konden niet wachten om hun zelf gekozen Ziaja producten uit te proberen. Iedereen vertrok met 2 of 3 tassen vol Ziaja producten naar huis.

Ik vond het echt ontzettend leuk om een event te hosten! Ik heb veel oude bekenden en ook nieuwe gezichten gezien en gesproken. Het was geweldig om te zien hoe gemotiveerd en enthousiast iedereen was en iedereen was ook zo lief! Ik moet zelf ook echt vaker weer events gaan bezoeken, ik krijg er helemaal een inspiratie boost van, hahaha!

ziaja teamHet was een lange maar geslaagde dag voor ons. Het Ziaja team was al vanaf de ochtend bezig, ik kwam rond half 3 ‘s middags binnenlopen, rond half 4 druppelden de eerste bloggers binnen en rond half 8 vertrok de laatste naar huis. Ik vond het echt een leuk en intiem event en ik ben ontzettend trots op het Ziaja team dat keihard heeft gewerkt om er iets moois van te maken. Bedankt dat ik hier deel van mocht uitmaken en dank voor jullie vertrouwen in mij als host!

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar Ziaja? Mocht je in Den Haag zijn, de Ziaja winkels vind je aan Prinsestraat 112 en aan de Regentesseplein 223, maar je kunt natuurlijk ook even een kijkje nemen in de Ziaja webshop.

Ben jij al bekend met Ziaja?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

71 Reacties

 1. 30 november 2014 / zondag, 30 november 2014

  Leuk artikel! Zulke merken verdienen het om een goed plekje te krijgen op de Nederlandse markt

 2. Kim
  30 november 2014 / zondag, 30 november 2014

  Ik ken het merk sinds ik laatst een Prettybox kreeg! Daar zat een oogcreme in wauw die is super fijn! Ik gebruik hem bijna elke dag! Ik ga zeker een keer een kijkje nemen in de winkel/webshop!

 3. azazella
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  jammer dat de producten hier in NL veel duurder zijn dan in polen 🙁
  hier betaal je gewoon meer dan het dubbele! soms wel 3 a 4x de prijs 🙁

 4. Joyce
  27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Misschien een gekke vraag maar heeft dat meisje met kort haar op foto acht een blog? Ik vind haar kapsel zo leuk! Heb zelf ook kort haar, maar moet weer eens naar de kapper. Misschien dat ik het dan meer zo als haar laat knippen. Vind het er leuk 😛 En benieuwd wat ze er verder mee doet qua styling.

  • 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

   Ze vertelde mij dat ze voor een tijdschrift werkte, dus ik denk het niet!

   • Joyce
    28 november 2014 / vrijdag, 28 november 2014

    Bedankt Melissa! Jammer.

   • Joyce
    5 december 2014 / vrijdag, 5 december 2014

    Zo grappig. Ik zat net op de facebookpagina van iemand die ik van vroeger ken en ik kwam dat meisje tegen met dat korte haar op één van haar foto’s. Zo grappig. Blijkbaar werkt ze voor Fashionista. Oh wat ben ik toch een creep haha. Oh en ik luister nu Creep van TLC wat een toevallen allemaal xD haha

 5. 27 november 2014 / donderdag, 27 november 2014

  Was inderdaad een super leuk en knus evenement. & je deed het super goed 😀 lekker ongedwongen en relaxed. Precies goed. Zaterdag komt mijn post online!

 6. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Super leuk is dit gedaan!

 7. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Heel leuk! Ik zag het al voorbij komen op Instagram.

  x

 8. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wauw, wat stoer dat je dit event host! Weer een ‘Vink-m-af’ momentje. De producten lijken me erg fijn enne… wat zien die gebakjes er lekker uit! Damn!

 9. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ziet er allemaal leuk en gezellig uit 🙂

 10. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat leuk dat je dit hebt mogen organiseren! Ik zou het merk best eens willen proberen aangezien je zo enthousiast bent en het fijne prijsjes heeft! Hoop dat het wat beter verkrijgbaar gaat zijn. 🙂

 11. nikki
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Wat super leuk dat je t onwijs naar je zin hebt gehad en alS host gevraagd bent
  Ik ben al wat langer bekend met het merk ziaja en vindnt een topmerk onlangs heb ik van de vipbox het introductie pakket gekregen van ze met de beroemde geitenmelk producten lijn en ij ben er letterlijk dol op

  Ga zo door !!!
  X

 12. Ger
  26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Ik was nog niet bekend met het merk. Lijkt me een heel fijn merk. Zou mooi zijn als het bv bij Etos of Kruidvat verkocht zou worden in de toekomst.

 13. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  super leuk, ziet er gezellig uit! echt tof dat jij de host mocht doen!

 14. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Het was een hele leuke event! Je hebt het perfect gedaan, leuk je ontmoet te hebben. Was erg gezellig

  Xxx

 15. 26 november 2014 / woensdag, 26 november 2014

  Heee, ik spot mezelf zomaar op een paar foto’s haha! Leuk zeg.

  Ik vond het echt een heel leuk event, top georganiseerd ook! Grappig om te lezen dat Martin en Lucas stiekem een beetje nerveus waren. 😉 Het was niet aan ze te merken hoor! En ah ik baal nu dat ik geen cakeje geproefd heb!

  Wat slim trouwens van jou Serena om ze te adviseren om een bloggers event te organiseren. Als er een manier is om een merk goed onder de aandacht te brengen dan is het tegenwoordig wel via bloggers. Ik heb wat dingen uitgekozen waar ik zeker een deel van ga reviewen! En voor vrijdag staat er een blogpost ingepland waarin ik verslag doe van het event en wat meer over Ziaja vertel. 🙂 Mijn eerste indruk is in elk geval heel goed en dat is mede door de goede organisatie! Stuk voor stuk aardige mensen ook, dus kan iedereen zeker aanraden om even langs te gaan in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *