Ik heb een iPhone 6 (wait, whut?!)

Why, Serena, why?! Ik denk dat zo ongeveer mijn hele vriendinnengroep, elk familielid en een handjevol bezoekers zich allemaal hetzelfde afvroegen: waarom heeft Serena in hemelsnaam een iPhone 6 aangeschaft. Mijn vorige telefoon, een Samsung Galaxy Note 3, werd een tijdje geleden gestolen in London. Ik wilde niet nog een maand met een gaar leentoestel wachten op de nieuwe Samsung Galaxy Note 4, dus kocht ik een iPhone 6 om het maandje mee te kunnen overbruggen. In combinatie met een KPN zakelijk abonnement kostte mij dit €150,-.

Vervolgens zou ik mijn iPhone 6 na een maand weer verkopen (iPhones verkopen nu eenmaal gemakkelijker dan een Samsung en zeker als het de nieuwste editie is) en kon ik van de opbrengst mijn geliefde Samsung Note 4 aanschaffen. Althans, dit was het oorspronkelijke plan. Inmiddels heb ik nog steeds mijn iPhone 6 in gebruik en wil ik hem eigenlijk niet meer inwisselen voor een Note 4.

chromecast review nederlands_2Wait, whut!?

Is Serena Verbon volledig overgestapt? Overgelopen van Android naar Apple? Van Samsung naar iPhone? Gooi haar uit de club. LANDVERRAAD!

Nou, nou, mensen. Ik zou mezelf geen overloper willen noemen. Ik ben al 5 jaar in het bezit van een Macbook Pro en een iMac, dus ik ben nooit anti-Apple geweest. Qua telefoontjes heb ik wel altijd al Samsungs gehad. Sterker nog, de afgelopen 12 jaar heb ik niets anders dan Samsung telefoons gebruikt. Ik wilde alleen nooit een iPhone omdat ik ze zo fragiel en breekbaar vond en omdat de camerakwaliteit beduidend slechter is in vergelijking met Samsung. Maar, nu ik er eenmaal eentje heb moet ik zeggen dat ik ook veel voordelen zie in het gebruik van een iPhone.

pink coat_9Hieronder daarom een hele eerlijke review van een trouwe Android-gebruiker die sinds twee maanden voor het allereerst in haar leven een iPhone in gebruik heeft. Waar loop je tegenaan? Is de switch groot van Android naar iOS? Wat is er beter en wat is er slechter? Wanneer kies je voor een iPhone en wanneer voor Android?

iphone 6 review_02Allereerst het design van de nieuwe iPhone 6. Zoals jullie weten is de iPhone 6 zo’n 2 maanden geleden op de markt gekomen, samen met haar grotere broer iPhone 6 plus. Zelf heb ik de iPhone 6, een telefoon van 13,8 cm hoog en 6,7 cm breed en 0,7 cm dik. Hiermee is hij groter maar wel minder dik dan zijn voorganger iPhone 5. Ik vind het persoonlijk wel een prettig formaatje. Door de afgeronde hoeken ligt deze telefoon ook nog eens lekker in de hand. Om eerlijk te zijn vind ik het design een klein beetje een ‘Samsung feel’ geven.

iphone 6 review_03De achterkantjes konden 3 kleuren zijn; zwart, goud of zilver. Ik vond goud verreweg de mooiste optie. Het is niet blinkend metallic goud, maar matte goud met een niet al te gele ondertoon. Erg mooi! Ik heb daarom ook gekozen voor een doorzichtig siliconen hoesje, zodat je die kleur nog goed kunt zien aan de achterkant.

iphone 6 review_05 Wat is er anders? Nou, allereerst kon ik niet vinden waar ik de simkaart moest plaatsen. Bij Samsungs kun je gewoon het klepje aan de achterkant loshalen, de batterij eruit halen en dan moet je daar ergens achter de simkaart induwen. Hier niet. De iPhone kan niet open aan de achterkant en de batterij kun je dus ook niet verwijderen. Ik heb er serieus een YouTube tutorial voor moeten opzoeken om erachter te komen dat je met een pinnetje een klepje aan de rechterkant moet lospeuteren en daar je simkaart in moet schuiven.

Ik vind het een gek idee dat je niet bij de batterij kunt komen, stel dat ik hem wil laten vervangen omdat ‘ie na verloop van tijd snel blijkt leeg te lopen? Dan kan dat niet zelf maar moet je helemaal je telefoon gaan opsturen. Aan de andere kant heb ik bij mijn Note 3 de batterij zo vaak erin en eruit gehaald omdat ie steeds crashte en niet goed wilde opladen, dat kan ook nooit goed zijn voor een toestel en de levensduur van een batterij.

Goed, dat was dus het eerste grote verschil dat me opviel.

iphone 6 review_06 Wat ik bij de Samsung fijn vond is dat als ik de grote knop lang ingedrukt hield er allemaal schermen tevoorschijn kwamen die open stonden en die ik dan weg kon klikken. Bij de iPhone kan dat ook, je moet dan alleen 2 keer snel achter elkaar op de grote knop klikken. Je krijgt dan het bovenstaande scherm waarbij je de kleinere schermpjes weg kunt swipen. Heb je haast? Dan kun je ook met 2 of 3 vingers meerdere schermen tegelijk wegswipen.

iphone 6 review_10Hier moest ik het meeste aan wennen: bij Samsungs en andere Android telefoons heb je een touchscreen knop links en rechts van de grote knop. Heel handig als je even snel terug wilt gaan. De iPhone 6 heeft dat dus niet! Het is gewoon een grote knop en links en rechts daarvan zitten geen touchscreen knoppen.

Als je ergens bent en terug wilt gaan dan moet je de pagina scrollen op het scherm en pas dan verschijnt het onderste balkje met het pijltje naar links (dus terug). Heel irritant! Gelukkig heb ik geleerd dat als je snel terug wilt gaan (naar de vorige pagina) je ook gewoon van links naar rechts kunt swipen. Dat is even wennen, maar werkt uiteindelijk net zo makkelijk en snel als de ‘terug touchscreen knop’ op de Android.

iphone 6 review_09 Dit vind ik handig! Zoals jullie misschien weten heb ik een Macbook Pro en een iMac, dus de iPhone 6 sluit hier perfect op aan met de kalender. Het synchroniseert alles, of ik er nu iets in plaats vanaf mijn laptop of vanaf mijn telefoon. Ook kan ik er alarmpjes inbouwen zodat ik op tijd meldingen krijg en als het goed is nooit meer te laat zal komen op een afspraak! Voor mij is het echt een uitkomst. Er zullen op Android ongetwijfeld vergelijkbare apps bestaan, maar ik had daar nooit eerder gebruik van gemaakt. Omdat het er hier al standaard op staat gebruik ik het wel en het werkt fantastisch!

iphone 6 review_07 Wat betreft de camerakwaliteit, de camera heeft achter 8 megapixels en voor 1,2 megapixels. Dat is helemaal prima, maar naar mijn idee zijn de Samsung camera’s altijd net iets scherper, beter en fijner en lopen ze voor op de camera’s van de iPhone. Al zijn de meningen daar over verdeeld. Het is in elk geval zeker iets om rekening mee te houden en wat beter uit te zoeken, vooral als je de camerakwaliteit erg belangrijk vindt.

iphone 6 review_08 Dit vind ik dan wel weer een pluspunt aan de camera: er zit een ingebouwde timer in! Je hoeft er geen aparte app voor te downloaden. Stel hem in op 3 of 10 seconden, perfect voor een selfiestick of voor groepsfoto’s!

iphone 6 review_11Een ander voordeel van deze telefoon is dat je een ‘touch ID’ kunt instellen, oftewel de telefoon kan alleen worden unlocked door jouw vingerafdruk (of meerdere vingerafdrukken, zo heb ik zowel mijn wijsvinger als duim ingesteld en ik zou zelfs ook de vingerafdruk van mijn moeder kunnen instellen voor noodgevallen) . Heel veilig, maar ook nog eens een stuk sneller dan het intoetsen van een code. Ik was heel sceptisch, maar het werkt echt. Alleen ik kan mijn telefoon openen en mijn zusjes en vrienden en vriendinnen lukte het allemaal niet (ik heb het ze laten testen). Heb ik een keer mijn handen vol en wil ik dat iemand anders even mijn telefoon opent om iets op te zoeken, dan kan dat alsnog gewoon met de code. Je hebt dus de keuze tussen de code of touch ID. Ik vind het zelf erg prettig en veilig werken dus dat vind ik zeker een pluspunt aan deze telefoon!

De nieuwste Samsung tablet heeft dit beveiligingssysteem overigens ook, en ik lees net in de comments dat de Galaxy S5 telefoon het ook heeft. Ik denk dat de telefoons die vanaf nu uitkomen deze optie zullen hebben.

iphone 6 review_04Als laatste vind ik dat de batterij van de iPhone 6 erg lang meegaat (ik laad hem 1 keer per anderhalve tot 2 dagen op en ik zit echt VEEL op mijn telefoon) en het opladen zelf gaat ook snel. Maar goed mijn telefoon en batterij is nu nog nieuw, wie weet hoe het er over een jaar aan toe gaat? Ik hoop dat de batterij zo blijft want ik ben er momenteel heel tevreden mee.

chromecast review nederlandsEen ander voordeel is dat als ik mijn telefoon in mijn laptop plug ik meteen alle foto’s kan inladen in iPhoto en eventuele filmpjes kan inladen in iMovie. Voorheen op de Android deed ik dit met Dropbox, maar nu is het gewoon sneller en minder omslachtig.

Voorheen wilde ik nooit een iPhone omdat ik ze bij bosjes stuk zag gaan (echt in duizend stukjes, dat was de voornaamste reden waarom ik er nooit aan ben begonnen), maar deze nieuwe iPhone 6 is in mijn ogen steviger gebouwd, ondanks al die filmpjes van gebogen iPhones die rond circuleren op internet. Ik draag mijn telefoon niet in mijn broekzak, maar hij ligt lekker in de hand en voelt gewoon goed en stevig aan.

pink coat_7Een groot voordeel vind ik dat mijn telefoon nu compatible is met mijn laptop, een groot nadeel is dat de camera niet zo goed is als de telefoons van Samsung. De camera is goed genoeg, maar er bestaan telefoons met een nóg veel betere camera. Verder wende ik binnen no-time aan de iPhone, er zit eerlijk gezegd niet zo veel verschil in het gebruik van een Android als een iOS telefoon. Er zijn een aantal kleine dingetjes, maar die leer je jezelf binnen een dag aan.

De iPhone 6 bleek meer voordelen te hebben dan nadelen, waardoor ik toch heb besloten deze telefoon te houden. Mocht er weer een prachtige Samsung uitkomen dan zou het zomaar kunnen dat ik volgend jaar weer voor Android kies. Ik heb niet echt een hele sterke voorkeur voor het een of het ander, het hangt er maar net vanaf wat er voor gaafs op de markt komt denk ik. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn review en de vergelijking van een iPhone 6 met Android toestellen.

Heb jij een iPhone of denk je er aan om er eentje aan te schaffen? Wat heeft jouw voorkeur, Android of iOS?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

190 Reacties

 1. Britt
  12 maart 2015 / donderdag, 12 maart 2015

  Hey Serena, ik herinner me dat je aan de achterkant van je gsm een soort houdertje voor je vinger had. Ik vind het artikel niet terug 🙁 ik zou graag weten waar je dat gekocht hebt.

  Ik ben trotse gebruiker van iphone! Mijn ouders hebben samsung galaxy, en eerlijk, ik snap niks van die android! Once an iphone, always an iphone. Ik kan niet meer zonder!

 2. Scha
  5 februari 2015 / donderdag, 5 februari 2015

  Ik had eerst Samsung telefoons voordat ik 2 jaar geleden mijn iPhone 5 kocht. Ik wilde eerst upgraden naar de Note 4, maar ik vond de camera daarvan niet zo heel mooi.
  Ben heel blij dat ik uiteindelijk voor de 6+ ben gegaan 🙂

 3. Linda
  7 januari 2015 / woensdag, 7 januari 2015

  Hi!
  Wat voor hoesje heb jij voor je iphone 6 en waar heb je die gekocht?
  Het is zo moeilijk om een leuke te vinden! Er zijn er nog maar weinig.

 4. kim
  31 december 2014 / woensdag, 31 december 2014

  Mijn Voorkeur gaat zeker naar Android, maar absoluut niet naar Samsung. Ik heb nu mijn 3e HTC, veel functies die jij beschrijft op je iPhone, die Samsung niet had, heeft mijn HTC ook gewoon. Ik heb ook lang niet de nieuwste , maar de oude one m7. Super fijne telefoon. En de iPhone 6 heeft hetzelfde formaat als mijn HTC. Ik heb hem nu langer dan een jaar en hoef de batterij ook maar 1 keer per dag op te laden. Deze batterij kan er ook niet uit en de simkaart moet er op dezelfde manier in. Ook dat er geen timer bij Samsung op zit vind ik erg vreemd. Ik ben niet anders gewend. Ik blijf bij HTC, minder groot merk dan Samsung maar naar mijn idee kwalitatief veel beter.

 5. Linda
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Ik heb sinds iphone 2G alleen maar iphones gehad en elke keer ben ik er weer blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *