Ziaja enzyme peeling

Toen ik afgelopen oktober 2013 in Lodz was voor Fashionweek Poland ben ik uiteraard de drogist ingedoken op zoek naar beautymerken die ik nog niet kende. Ik kwam al snel uit bij het Poolse skincarebrand Ziaja. Strakke, witte verpakkingen, heel rechttoe rechtaan. Het merk viel me vooral op omdat verschillende producten in het schap een label hadden met een award of prijs dat ze hadden gewonnen.

ziaja enzyme peeling_1‘Peeling enzymatyczny’ stond er op de voorkant van een product met een ‘InStyle Best Beauty Buy’ award. Ik ging er vanuit dat het om een enzyme peeling ging.

ziaja enzyme peeling_2 ziaja enzyme peeling_3Ik begreep natuurlijk compleet niets van de tekst op de verpakking, maar gelukkig kon ik aan de hand van de ingrediëntenlijst beoordelen dat het om een goed product ging. Deze enzyme peeling bevat een aantal werkzame, huidverzachtende en huidverhelderende werkstoffen en bevat juist geen kleur- en geurstoffen.

Net zoals de verpakking is dus ook de inhoud heel rechttoe, rechtaan. No nonsense, geen luxe verpakkingen, geen zacht geurtje, geen mooi kleurtje, geen marketing bullshit, maar gewoon een product dat doet wat ‘ie moet doen. Althans, daar hoopte ik natuurlijk op.

ziaja enzyme peeling mask_1Hieronder een ‘break down’ van de ingrediëntenlijst;

 • Aqua – water
 • Glycerin – hydraterend voor de huid.
 • Polysorbate 20 – heeft een verzachtend effect op de huid, werkt als emulgator en versoepelt het smeren.
 • Carbomer/Papain Crosspolymer – papaïne is een enzym uit de papayavrucht.*
 • 1,2-Hexanediol – zowel een bindings- als vochtvasthoudende stof.
 • Caprylyl Glycol – hydraterend voor de huid en anti-bacteriële werking.
 • Algin – bruine alg; verdikkingsmiddel, emulgator, hydraterend voor de huid.
 • Ricinis Communis (Castor) Seed Oil – ook wel wonderolie, een 
 • Allantoin – hydraterend en verzachtend voor de huid, stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.
 • Panthenol – skin conditioning agent; hydraterend voor de huid, verminderd jeuk en ontstekingen.
 • Laminaria Ochroleuca Extract – bruin zeewier (kelp); vermindert ontstekingen, hydraterend voor de huid.
 • Caprylic/Capric Triglyceride – hydraterend voor de huid en versoepelt het smeren.
 • Propylene Glycol – skin conditiong agent; hydraterend voor de huid, maar ook een oplosmiddel en verdikkingsmiddel.
 • Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract – zoethout extract; remt de melanineproductie af, waardoor pigmentvlekken vervagen. Egaliserend en verhelderend voor de huid.
 • Carbomer – verdikkingsmiddel en emulgator.
 • Glyceryl Caprylate – skin conditioning agent en emulgator.
 • Methylparaben – conserveringsmiddel.
 • Diazolidinyl Urea – conserveringsmiddel.
 • Ethylparaben – conserveringsmiddel.
 • Sodium Hydroxide – pH-verhogende stof, waarschijnlijk toegevoegd om de pH naar huidneutraal te krijgen (pH 5,5).

 * Papaya bevat papaïne, een proteolytische (eiwit oplossend) plantenenzym. Hoewel dit dezelfde functie heeft als AHA’s (alpha-hydroxy-acids), namelijk het exfoliëren van de huid door het verwijderen van dode huidcellen, zijn enzymen vele malen effectiever. AHA’s maken de keratinelaag los en week, maar enzymen zorgen er voor dat deze laag simpelweg oplost en verdwijnt. Papayaextract, of papaïne, wordt dan ook vaak gebruikt in skincare die de huid weer laat stralen. Het maakt je huid zacht, glad en glowy!

ziaja enzyme peeling mask_2Ik besloot dit product mee te nemen en met behulp van een aantal Poolse lezeressen die mijn ‘Polen Shoplog‘ hadden bekeken wist ik hoe ik dit product moest gebruiken; 1 – 2 keer per week gelijkmatig aanbrengen op het gezicht, de ogen vermijden, en na 5 – 10 minuten afspoelen met warm water. Easy, peasy!

ziaja enzyme peeling mask_4ziaja enzyme peeling mask_3 De Ziaja Enzyme Peeling is een beetje melkig wit en bij het aanbrengen op de huid verandert het in een opaque, geurloos goedje met een wat dikkere, gellerige textuur. Het voelt lekker koel aan op mijn huid, niet heel plakkerig, maar gewoon lekker glad. Een beetje zoals een gezichtsserum of -primer.

voor en na enzyme peeling2De Enzyme Peeling wordt niet hard, maar heeft wel zo’n 5 tot 10 minuten nodig om de keratinelaag op te lossen. Wanneer je hierna je gezicht afspoelt met warm water spoel je dus meteen de dode huidcellen weg en blijft er een babyzachte, heldere en frisse huid achter. Het voelt niet trekkerig of droog aan, eerder juist gehydrateerd en soepel.

Hieronder mijn gezicht vlak voor de peeling en erna. Je ziet na één keer gebruik slechts een subtiel verschil, namelijk dat het er na de peeling iets frisser en egaler uit ziet. Gebruik je deze peeling echter vaker dan zal je na elke keer weer merken dat je gezicht er steeds stralender uit zal zien. Ik gebruik deze peeling sinds oktober, maar niet op regelmatige basis. Nu ik de foto’s zo naast elkaar zie moet ik dat toch maar weer even oppakken!

enzyme peeling ziajaVerder ben ik erg blij met de toevoeging van zoethout extract en allantoïne, omdat dit twee bekende effectieve werkstoffen zijn die de huid aanzienlijk verbeteren en egaliseren.

Deze peeling helpt me mijn huid te egaliseren door pigmentvlekjes te vervagen, maar de peeling is ook geschikt voor mensen met een doffe huid en juist een stralende, glowy huid willen hebben. Of voor de mensen die geen scrub (met scrubbende deeltjes) kunnen hebben, omdat hun huid te gevoelig is of omdat ze acné hebben en dan alles zouden openhalen. Enzyme peelings zijn in principe geschikt voor ieder huidtype, zelfs de gevoelige huid.

De meeste enzyme peelings zijn vrij kostbaar, maar deze peeling is zeer budgetproof en ook nog eens effectief. Ik vind het daarom echt een aanrader!

ziaja enzyme peeling1Ik heb dit product dus al een tijdje in mijn bezit en ik ben er erg tevreden over, maar ik heb er nooit eerder over willen bloggen omdat je, voor zo ver ik wist, dit product alleen in Polen kunt kopen. Dan ga ik jullie helemaal lekker lopen maken met een superfijne, budgetproof enzyme peeling en dan kan je het niet eens in Nederland kopen, dat zou ik jullie nooit aandoen.

Maar, ik heb nieuws! Het product links is mijn enzyme peeling uit Polen en het product rechts is exact dezelfde enzyme peeling die ik laatst kreeg opgestuurd, maar dan met een verpakking vertaald vanuit het Pools én gewoon te koop in Nederland! Ziaja is namelijk sinds kort ook hier verkrijgbaar, hoera!

ziaja enzyme peeling2Voor deze Enzyme Peeling betaal je slechts €4,99 (60 ml) en je kunt het kopen in de Ziaja winkel in Den Haag (Regentesseplein 223a) of online bestellen via Ziajafocusonskin.nl. Ik vind het echt een zacht prijsje voor zo’n kwalitatief goed product.

N.B. Het kan zijn dat de webshop nog niet helemaal up to date is, maar in dat geval kun je de winkel bellen en vragen of ze het product naar je willen toesturen, mocht je niet in de buurt van Den Haag wonen.

Waren jullie al bekend met het merk Ziaja? En is een enzyme peeling iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

75 Reacties

 1. Tessa
  8 januari 2016 / vrijdag, 8 januari 2016

  Die nagellak is echt wauw! Welke is het? ??

 2. Delena
  18 april 2014 / vrijdag, 18 april 2014

  Hey ik ben een tijdje langs de shop geweest en heb meerder producten gekocht en geprobeerd. Proberen jullie ook eens de Marine Algea lijn die is ook heerlijk. Ze hebben er ook een enzyme peeling van!!

 3. 14 april 2014 / maandag, 14 april 2014

  Hi Serena,
  Ik wilde graag meer weten over de producten en heb de ingrediëntenlijst opgevraagd en laten doornemen door (een medewerkster van) Jetske Ultee. Ik kreeg (op basis van de Ingredientenlijst van de dag- en nachtcreme’s en peeling) het volgende te horen:

  “Ethylhexyl methoxycinnamate (octinoxate), octocrylene en avobenzone (butyl methoxydibenzo zijn zonfilters die we niet adviseren bij een gevoelige huid. Het geeft wat meer kans op irritatie. Goede filters bij een gevoelige huid zijn bijvoorbeeld titaniumdioxide of Tinosorb S en M.
  Verder zie ik vrij weinig werkzame ingrediënten zoals vitamine C of niacinamide. In een (dag/nacht)crème zijn deze ingrediënten wel een must.
  De peeling bevat o.a. allantoïne. Het werkt licht exfoliërend maar het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld glycolzuur of salicylzuur. Ik zou dit product niet direct een peeling noemen.”

  Ben je het hier mee eens? (Ik begon zelf te twijfelen aan de prijs / kwaliteit (werking) van de producten namelijk )

  • Serena
   Auteur
   15 april 2014 / dinsdag, 15 april 2014

   Ik snap niet waarom ze niets heeft gezegd over het ingrediënt Carbomer/Papain Crosspolymer? Dat is een enzym en staat vrij bovenaan de lijst.

 4. Lisa
  12 april 2014 / zaterdag, 12 april 2014

  Hallo,

  Wij verkopen dit merk sinds afgelopen week in de drogisterij waar ik werk.
  Alle producten zien er goed uit, en ruiken heerlijk! En heel belangrijk; Betaalbaar!
  Ga dit zeker zelf ook een keer proberen!
  Groetjes

  • Annemiek
   23 mei 2014 / vrijdag, 23 mei 2014

   Bij welke drogisterij is dit??

 5. Ria
  12 april 2014 / zaterdag, 12 april 2014

  Hallo!

  Ik vroeg me af wat je voorkeur is die van marbert van douglass of deze??

 6. Ingrid
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Hi Serena ik heb besteld en betaald maar geen bevestigingsmail gehad of zo. Heb jij ervaring met de website van ze? Liefs Infrid

  • Ingrid
   12 april 2014 / zaterdag, 12 april 2014

   Spullen zijn binnen! Met fijn veel samples om uit te proberen. Ik ga vaker bestellen!

   • Annemiek
    1 juni 2014 / zondag, 1 juni 2014

    Ik ben benieuwd naar je ervaringen?!

 7. 10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Hmm, dit vind ik een heel interessant product! Dat ga ik eens uitproberen 🙂

 8. faat
  10 april 2014 / donderdag, 10 april 2014

  Oh deze wil ik gaan proberen, zeker voor die prijs !

 9. 9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Deze ga ik zeker proberen. Een zacht huidje voor een zacht prijsje..wie wil dat niet?

 10. Joyce
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Ziet er heel goed uit, ik ga hem zeker bestellen.
  Ze hebben in de webshop nog meer peelings…
  Ik zou het leuk vinden om mee reviews te zien van dit merk!

 11. 9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Ooh, klinkt super! Het lijkt me echt een fijn product. Fijn dat we het nu in Nederland ook kunnen kopen!

 12. Ingrid
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Fijn een budgetversie!! Gelijk besteld, bedankt voor de tip Serena!

 13. 9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Dat klinkt echt als een lekkere product. Tijdens het lezen van je review zat ik al te denken: “wat jammer dat hij niet hier te krijgen is”.
  Maar gelukkig dus wel. En nog eens een winkel bij mij in de buurt.
  Joepie!
  Ik liep er laatst langs, maar geen tijd om naar binnen te gaan.
  Ik ga gelijk morgen, haahaha.

 14. Annika
  9 april 2014 / woensdag, 9 april 2014

  Oh ik had zo gehoopt dat ik even lang het Kruidvat kon hiervoor. Als ik nog eens in Den Haag kom, ga ik zeker even kijken! Het klinkt erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *