#YSLBeauty lente collectie 2018 review & swatches

Het is pas eind januari, we zitten nog volop in de winter, maar JA HOOR! Daar verschijnen alweer de eerste lente make-up collecties in de schappen van de parfumerie. Ik trap af met de nieuwe lente collectie van Yves Saint Laurent oftewel YSLBeauty. Deze felgekleurde collectie heet Pop Illusion en is geïnspireerd op een utopisch droomlandschap. Volgens YSL is dit misschien wel hun meest gedurfde kleurencollectie ooit!


Wat jullie niet weten is dat de meeste persberichten van high end merken vol staan met een soort poëzie om een collectie te omschrijven. Ik probeer het altijd zo goed en duidelijk mogelijk te vertalen in ‘normale’ mensentaal, maar vandaag leek het me leuk om dit eens niet te doen. Dan kunnen jullie zien wat ik bedoel. Hieronder dus een greep uit het originele persbericht. Let op, het is een beetje zweef! En ik krijg er ook een beetje LSD vibes bij, haha!

Psychedelische helderheid. Caleidoscopische kleuren. Ze is er even, en dan weer verdwenen. Net als een illusie, ineens weg! Wat is echt, wat is een hallucinatie? Fluorescerende tinten, magische lichtjes. De tijd gaat voorbij maar de kleuren blijven. Er is een licht – een licht zo helder dat het tot aan de horizon van de stad te zien is in een droomlandschap. Is het een zonsopgang of zonsondergang? Gaat de dag beginnen of is hij al ten einde? Bovenzinnelijk zorgt het licht dat zij buiten zichzelf treedt voor een speels en gewaagd avontuur. Zij wordt uitgedaagd naar een nieuwe plek te gaan, daar waar zij nog niet eerder is geweest. Bereid je voor om je ogen te openen voor de oneindige mogelijkheden….

Ok, see what I’m dealing with, here?


De nieuwe lentelook van YSLBeauty is hoe dan ook een pareltje om te zien! De collectie bevat de dromerige kleuren van zowel de zonsopkomst en -ondergang, maar dan feller en knallender. Denk aan helder hemelsblauw en fluorescerend roze gecombineerd met zonnige, geelgouden glinsteringen. Om het geheel iets meer in balans te brengen bevat de collectie ook wat zachtere, pastelroze & peachy-koraaltinten.

Vooral de vormgeving van de paletten vind ik schitterend! Het doet me denken aan de adering van edelstenen zoals agaat, maar ook doet het me tegelijkertijd denken aan de ton-sûr-ton tinten van de zee of de lucht. Het is een mooie, natuurlijke tekening in hele sprekende kleuren. Ik houd hier van, de look & feel past helemaal in mijn straatje!


YSLBeauty heeft mij een aantal producten van hun nieuwe lentelook opgestuurd, die ik hieronder in detail met jullie zal bespreken en swatchen.

Couture Palette Collector ‘Pop Illusion’ – €70


We beginnen met het paradepaardje, het 5-color ready to wear palette in Pop Illusion uitvoering. Dé musthave collector’s item van deze collectie.


Het palette bevat een mooie, grote spiegel en twee applicators; een dubbele sponsapplicator voor de oogschaduw en een penseeltje om een eyeliner mee te zetten.


Het palette bestaat verder uit 5 prachtige oogschaduwen in verschillende blauwtinten gecombineerd met zonnig goudgeel en zacht peachypink. Het doet me denken aan de kleuren van de lucht, nét voordat de zonsondergang wordt ingezet. Je ziet dan een lucht met verschillende blauwtinten een een piepklein vleugje roze.

Swatches;

De oogschaduw is lekker zacht en romig van textuur. De zachtroze kleur en de twee lichtste blauwtinten hebben een satin finish. De pigmentatie is OK, maar had wat mij betreft iets intenser gemogen. De gouden highlighter heeft wat sprankeltjes en shimmertjes en een sheer finish (waardoor hij ook erg mooi is op de jukbenen) en de diep inktblauwe kleur heeft een metallic finish en een zeer intense pigmentatie. Al met al een prima oogschaduwpalette, maar persoonlijk is dit niet mijn favoriete kleurenpalet.

Couture Eyeliner 9 ‘or radical’ – €40


De nieuwe Couture Eyeliner van YSLBeauty heeft een verbeterde formule, waardoor het ultra long lasting en smudgeproof belooft te zijn. De slanke huls is zwart met een gouden metallic dop en logo, heel minimalistisch en chique.


De applicator is een smalle, slanke vilten tip waarmee je heel precies en fijntjes lijnen kunt trekken.

Swatch;

De kleur ‘or radical’ is schitterend metallic goud en de pigmentatie is SUPER intens. Het dekt METEEN na één veeg. De meeste gouden eyeliners die ik ken bestaan uit gouden glitters, maar dit is eerder vergelijkbaar met vloeibaar goud. Prachtig!

Look;

Met deze eyeliner geef je je  eyelook meteen meer glam, bijvoorbeeld door een smal lijntje boven je gebruikelijke zwarte eyeliner te trekken.


Ook is het mooi om een accentje bij de traanbuis aan te brengen, of om een gouden lijntje in je arcadeboog te trekken voor een iets artistieker effect.

Wat betreft de ultra long lasting en smudgeproof formule, deze belofte maakt YSL helemaal waar. Eenmaal opgedroogd zit de eyeliner als een HUIS. Ook de pigmentatie is absoluut om over naar huis te schrijven, dus ondanks de prijs (ik bedoel, €40,- voor een eyeliner is best pittig), ben ik toch aangenaam verrast en zeer tevreden met het resultaat.

Deze eyeliner is overigens ook gewoon verkrijgbaar in het zwart en kost €33,- bij Douglas, dus dat is wellicht het onthouden waard mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe eyeliner. Ik vind ’em namelijk echt TOP!

La Laque Couture 97 ‘Op Art Coral’ – €28,50


De lakjes van YSLBeauty stellen mij nooit teleur. Allereerst zien de flesjes er super chique uit, en daarnaast lakken ze ook nog eens als een droom.De formule is niet te dik en stroperig, maar ook niet te dun en vloeibaar. Juist precies goed ertussenin. De eerste laag dekt vrijwel meteen, maar het mooiste resultaat krijg je met twee dun aangebrachte laagjes. De lak droogt snel en heeft een prachtige glans die lang aanhoudt.


Het kwastje is breed en afgeplat, waardoor je met slechts twee stroken je nagel kunt voorzien van een laagje nagellak. Het lakt op deze manier lekker snel en goed.


De kleur Op Art Coral is een zachte koraaltint, maar dan wat feller, met een oranje ondertoon (meer oranje dan roze). De finish is creamy, dus het is meteen de perfecte basis voor allerlei (glittery) top coats. Op Art Coral is echt zo’n mooi kleurtje die elke huidkleur flatteert en die je huid wat bruiner doet lijken dan ‘ie is. Erg mooi dus voor tijdens zonnige dagen!

Eindoordeel


De nieuwe YSLBeauty collectie is zoals altijd weer een plaatje om te zien, vooral het Couture Palette is een regelrechte beauty! Maar niet alleen de look & feel, ook over de kwaliteit ben ik te spreken. Toch vind ik €70 voor een oogschaduwpalette bést heftig, dus ik zou dit zelf alleen aanschaffen als ik een groot YSL fan zou zijn of gewoon erg dol op blauwe tinten. De eyeliner vind ik zeer zeker de moeite waard (je maakt je neutrale everyday eyelook er meteen wat bijzonderder mee en hij is écht heel erg goed) en de nagellak is natuurlijk ook een prachtkleurtje voor komend voorjaar en zomer.

De YSLBeauty Pop Illusion lente collectie 2018 is sinds deze maand exclusief verkrijgbaar bij Bijenkorf.

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie mening is over deze nieuwe collectie van YSLBeauty, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

34 Reacties

  1. Laura
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Wat een mooie foto’s heb je gemaakt! Vooral de laatste 2 van jezelf, erg mooi! Het licht, de look, alles, maar volgens mij straal je zelf ook! De eyeliner is wel echt top! 😄 Had toevallig laatst 1 gekocht bij kiko voor de feestdagen, maar deze is wel echt een stuk beter zo te zien! Alleen een beetje prijzig, want ga hem wss toch te weinig gebruiken.

  2. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    YSl heeft altijdprachtige verpakkingen, maar de inhoud van deze collectie is niet aan mij besteed. De kleuren zou ik niet gebruiken, en dat is zonde natuurlijk. Kwaliteit zijn ze wel erg goed met de oogschaduws heb zelf al meerdere palette’s versleten. Liefs Soraya

  3. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wat een mooie verpakking heeft die eyeshadow palette! Ik heb echt altijd een zwakte voor YSl omdat de producten er altijd zo hebberig uit zijn. Ik zou zelf misschien wel de eyeshadowpalette halen omdat de blauwe shades je wel heel mooi staan. Zelf neig ik toch meer naar neutrale kleuren maar nu ik jou zie met deze look wil ik misschien het wel gaan proberen. De nagellak kleur spreekt me niet erg aan, wel goed te gebruiken voor Koningsdag. De eyeliner ziet er wel fabulous uit! En hallooo, jouw look foto’s zijn zo mooi.

  4. Hanea
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Hoi,

    Ik twijfel al maanden of ik een ipl apparaat ga aanschaffen of dat ik zelf naar een schoonheidssalon ga. Men zegt dat het vergoed wordt.

    Ik weet het echt gewoon niet.

    Groetjes Hanea

    • Serena
      Auteur
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      hi Hanea,

      in de salon zou ik sowieso gaan voor een laserontharing en let dan goed op of de salon echt goede apparatuur gebruikt. Geen goedkope GROUPON deals doen! Het liefste bij een huidtherapeut laten laseren/ontharen is mijn tip.

      IPL apparaten heb je in verschillende gradaties, de ene is sterker dan de andere, maar wie weet is een thuisapparaat wel voldoende voor jouw huid- en haartype (hoe lichter je huid en hoe te donkerder je haartjes, des te beter!). IPL werkt niet op rood en blond haar, heb je dit wel dan zou ik advies vragen bij een salon/huidtherapeut omdat zij betere/sterkere apparatuur hebben en het zeker niet onmogelijk is om te ontharen met deze haarkleur.

      Maar ik hoor van iedereen dat laseren een betere keuze is dan IPL, dus als je dan toch geld gaat uitgeven zou ik voor laseren gaan. Tenzij IPL voor thuis dus goed kan bij jou, dan is die optie net zo goed en vele malen goedkoper.

      • Hanea
        26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

        Hoi Serena,

        Bedankt voor je hulp.

  5. 24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    de vormgeving is echt weer prachtig, alleen de verpakking is al amazing, maar de producten zelf zijn qua kleuren niet helemaal wat voor mij

  6. Denise
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Dat gedicht 🤦🏽‍♀️🤣 heftig.
    Ik vind de oog look wel echt heel Pretty!

  7. 24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Ik ben niet zo van blauw, maar het staat je wel echt heel erg mooi :)

  8. 24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    De producten zien er geweldig uit! Toch zou ik het zelf niet dragen omdat ik meer een warm type ben. Koele kleuren misstaan mij echt, haha. De foto’s zijn ook weer prachtig Serena!

    • Serena
      Auteur
      24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

      Ik ben ook warm, maar toch staat blauw me heel goed! Maar ik ben dan weer iets getinter dan jij, waardoor het weer heel anders staat op mij dan op jou, denk ik. Misschien eens een blauw lijntje aanbrengen, in combinatie met warme kleuren oogschaduw? Kan net even die ‘pop of color’ zijn die je soms nodig hebt, haha!

  9. Laura
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Oohh die ooglook! You go girl! Origineel en toch draagbaar, fijn om zo’n variant op je blog te zien!

  10. Mila
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Prachtige look heb je er van gemaakt!

  11. Lotte
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Hahaaaa, die tekst! Leuk om te lezen en inderdaad wel heel zweverig 😂 Gelukkig vertaal jij dit in down-to-earth-taal voor ons!

    Mooie foto’s, goede review, prachtige look! Alleen de eyeliner spreekt me aan eigenlijk. Meer van dit soort reviews graag!

  12. Carina
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Wauw dat persbericht.. verschrikkelijk! Ik vind de collectie hemaal niet zo spannend. Elk seizoen komen dezelfde kleuren terug in de make-up wereld naar mijn idee.
    Van YSL ben ik dol op de lipsticks en dat was het dan wel weer hahaha, dus ik sla deze collectie over. Al zijn de verpakkingen inderdaad erg mooi!

  13. 24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Mooie ooglook heb je gemaakt met dat YSL oogschaduwpalette en die gouden eyeliner.
    Voor mezelf vind ik het nagellakje wel een heel mooi kleurtje, lekker zomers kleurtje……

  14. Ness
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Welke lippenstift/gloss heb je op uw lippen aub? Mooie nude kleur :-)

    • Serena
      Auteur
      24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

      hi Ness,
      het is inderdaad een mooie NUDE kleur, haha! Dit is de kleur van mijn lippen. Ik had een lipstick aangebracht (Celebrity Skin van Jeffree Star + MAC Soar lipliner), maar die is er op de foto zo goed als af, als ik zo kijk. Misschien dat je alleen nog een vleugje lipliner ziet, dat is denk ik de kleur die je zo mooi vindt!

  15. 24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Wauw, just wauw. De foto’s van YSL, jouw foto’s, jouw look!!! Perfect gewoon!

  16. petra
    24 januari 2018 / woensdag, 24 januari 2018

    Wat een mooie look heb je gemaakt, staat prachtig!

  17. Rita
    23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Mooie producten en wat een mooie look heb je ermee gemaakt.

  18. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Mooie swatches en prachtige producten.

  19. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Mooi dat blauwe met de gouden eyeliner. En volgens mij had degene die dat zweverige tekstje had geschreven een paar paddo’s op en beschrijft zijn of haar beleving, hahaha.

  20. Christel
    23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Ik vind de blauwe kleuren echt prachtig, en gebruik die kleuren ook wel. Maar 70 euro is wel pittig weet ik nog niet. Gouden eyeliner ook zeer mooi, maar met wat overhangende oogleden, ga jee die niet zien vrees ik.
    Maar het is wel een mooie collectie om naar te kijken het doosje heel mooi.
    Je productfoto’s zijn ook heel goed 📷👍😉

  21. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Het zijn niet mijn kleuren en zo in een close up word ik er ook niet heel warm van. Wel vind ik je fullface foto echt stunning! Prachtige look heb je ermee gemaakt.

  22. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Wat een prachtig oogschaduwpalette! Ben benieuwd hoe het bij mijn blauwe ogen staat! Het staat jou iig erg mooi!

  23. Jamie
    23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Wowwww lekkere uitgebreide review en mooie foto’s, swatches en look heb je gemaakt! Heb je toevallig ook de MAC Patrick Starrr collectie gekregen? Ben daar wel benieuwd naar en dan vooral naar jouw mening!

  24. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Toffe look heb je gemaakt! €70 vind ik wel écht te prijzig voor dit palette, ik zou dat alleen uitgeven als er een stuk meer oogschaduws in het palette zaten. De eyeliner vind ik heel mooi ook!

  25. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    de verpakking van dat palette alleen al <3 zo mooi!

  26. 23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Die liner staat je echt tof! En die nagellak is ook prettaaaay

  27. Joyce
    23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

    Mmm toen ik het pallet zag dacht ik gelijk nee. Maar op je ogen is ie een stuk rustiger, minder fel. Toch zou ik alleen de nagellak kopen. Echt zo’n zomers kleurtje. Vind jou de ooglook super mooi staan, maar ik pak toch snel mijn urban decay naked basics pallet. Je ziet er mooi uit, je straalt rust uit 😊

    • Serena
      Auteur
      23 januari 2018 / dinsdag, 23 januari 2018

      Haha, dan past mijn naam dus perfect bij me! ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *