MAC x Patrick Starrr collectie review & swatches

Yesssss, it’s finally here! In New York spotte ik al de complete MAC x Patrick Starrr collectie bij de counters, maar in Nederland moesten we ietsje meer geduld hebben. Vanaf VANDAAG wordt Patrick’s collectie dan eindelijk in ons kikkerlandje verkocht en het bijzondere is dat het EXCLUSIEF ONLINE te bestellen is. Deze collectie wil je eigenlijk niet missen!


Allereerst, wie is Patrick Starrr? Patrick is een hele bekende Amerikaanse YouTube-ster die ik al jaren volg. Hij is van Filippijnse afkomst en heeft min of meer dezelfde huidskleur als ik, dus ik vind het fijn om te zien wat voor producten hij gebruikt (als het goed staat op hem, staat het vaak ook goed op mij, haha!). Patrick is géén transgender, maar laat zijn publiek graag zien dat ook mannen dol zijn op make-up en dat het OK is om als man make-up te dragen, en dat het dus OK is om een beetje anders te zijn. Hij komt heel lief en inspirerend op me over, en van alle bekende beauty YouTubers zijn Patrick (en natuurlijk onze Nikki) mijn favorieten.


Hij is wat mij betreft de KING van de FULL COVERAGE foundation (ik sta altijd met open mond te kijken hoeveel foundation hij erop gooit), en het is geweldig om te zien hoe hij zichzelf transformeert van een vrij normaal uitziende jongen naar een absolute diva met zijn signature tulband. Ik vind hem grappig en leuk om naar te kijken en vooral als hij zijn lieve Filippijnse moedertje opmaakt smelt mijn hart. Patrick is heel erg OVER THE TOP, dus daar moet je (als down-to-earth Nederlandse) wel van houden, maar hij heeft in elk geval mijn hart gestolen. Hij is heel lief en inspirerend en van alle bekende beauty YouTubers, zijn Patrick (en natuurlijk onze Nikki) mijn favorieten.


Ik was dan ook super excited toen ik van MAC een aantal producten uit zijn eigen collectie kreeg thuis gestuurd, die ik hieronder in detail voor jullie zal reviewen en swatchen. In Amerika gaat de collectie als een trein, dus het is dan ook niet verwonderlijk dat er in mei 2018 (NEWSFLASH!) alweer een tweede Patrick Starrr collectie op de planning staat.

Zo, genoeg gekletst over Patrick, laten we dan nu doorgaan naar de producten!

Set Powder ‘Patrick’s Powder’

Zoals ik jullie al vertelde staat Patrick bekend om zijn Full Coverage Foundation Routine, en een groot onderdeel van deze routine is het ‘bakken’ van zijn foundation met setting powder. Make-up baking is een techniek die vooral bekend was onder de travestieten, maar tegenwoordig is het een techniek die door veel Amerikaanse beauty guru’s wordt toegepast en op deze manier is het bekender geworden onder het grotere publiek.

Patrick’s Powder zit in een schitterende pot met een matte finish en een zilveren metallic dop. Op de voorkant staat, net zoals op alle producten, Patrick’s naam in holografische letters. Love it! De look & feel van de gehele collectie is hierdoor lekker glitterig en heeft een hoog diva gehalte, maar tegelijkertijd vind ik het ook mooi strak en clean.


Open je de pot dan zie je een aantal gaatjes, waarmee je het poeder uit de pot kunt schudden. Meestal doe je dit in het bijbehorende dekseltje.


Het poeder heeft een hele bleke, peachy kleur en een supermatte finish. Geen miniscule shimmertjes, dus! Het poeder is ONTZETTEND fijngemalen en blend transparant in de huid. Na het blenden voelt mijn huid SUPER zacht en glad aan en heeft het een mooie, verhelderende en matte finish, maar zonder dat het een witte/grijzige/grauwe waas achterlaat op mijn getinte huid.

Wat Patrick doet is zijn foundation aanbrengen. En dan nog een foundation. En dan concealer. Vervolgens pakt hij zijn setting powder, dipt er een beautyblender in en brengt het poeder rijkelijk aan onder zijn ogen en op zijn kin. Vervolgens pakt hij een powder puff en poedert zijn HELE gezicht vol.


Patrick LOVES his setting powder! Wel legt hij uit dat hij meer gebruikt dan de meeste mensen, vanwege het feit dat hij een man is en dus graag die FULL COVERAGE wil bereiken. Het poeder laat hij zitten tot nadat hij zijn ogen heeft gedaan, en dan gaat er vervolgens NOG een laag foundation over heen.

Persoonlijk zou ik NOOIT dagelijks zo veel foundation en poeder gebruiken, maar ik moet zeggen dat het eindresultaat er zeker mag zijn.


Ik heb het dan ook voor deze ene keer wél gebruikt. Eerst foundation, dan concealer, en dan rijkelijk Patrick’s Powder aangebracht.

Voordat ik mijn bronzer, blush en highlighter aanbreng kwast ik het overtollige poeder weg en wat er overblijft is een SUPER zachte en MEGA gladde huid, vooral onder mijn ogen geeft het een prachtig effect. Het is helemaal niet cakey en wat ook een groot voordeel is, is dat het poeder meteen een matterende werking heeft. Ideaal dus voor mijn super shiny neus! Hmmm, misschien moet ik dit poeder dan toch maar in mijn dagelijkse routine integreren.

Patrick Starrr Goalgetter palette

Patrick’s collectie bevat twee ‘Eyeshadow x 4 palettes’ met elk 4 van zijn favoriete MAC kleuren. Dit zijn dus bestaande kleuren die Patrick heeft samengesteld in een palette.


Ik heb het palette Goalgetter opgestuurd gekregen, gevuld met de kleuren Soft Brown, Amber Lights, Swiss Chocolate en I’m Into It.

Swatches;

van links naar rechts; Soft Brown, Swiss Chocolate, I’m Into It en Amber Lights.

Wowwww, kijk eens naar dat pigment! Super intens. En de oogschaduw zelf is lekker zacht en laat zich naadloos blenden in de huid. Deze combinatie van neutrale, warme kleuren is écht mijn ding! De kleuren passen perfect bij elkaar (goede balans tussen lichte en donkere kleuren) en je kunt hiermee perfecte everyday looks creëren met een touch of glam. I LOVE IT!


En dit is meteen mijn nieuwe hobby, de perfecte swatches maken! Vind het zo mooi om het op deze manier te doen.

Look;

Met deze kleuren creëer je in een handomdraai een prachtige look met kleuren waar ik echt dol op ben! Dit is echt zo’n palette die ik vaak zal gebruiken en juist omdat er maar 4 kleuren in zitten, is het lekker rechttoe-rechtaan. Ik denk dat deze kleurencombinatie prachtig staat bij elke huidskleur en elke oogkleur extra laat stralen!

Well done, Patrick.

Lip Pencil in Mahogany


Volgens Patrick is dit dé kleur die prachtig staat bij iedereen en het is donker en mat genoeg om je lippen perfect mee te kunnen overlijnen, iets dat hij altijd doet.


Het potloodje is lekker zacht en romig, maar toch stevig genoeg om scherpe, strakke lijnen mee te trekken.

Swatch;

Mahogany is het beste te omschrijven als een donkere, roodbruine nudekleur met een vleugje roest. Bij hele lichte huidkleuren zal de kleur diep donkerrood staan, maar bij mij (en bij Patrick) is het meer een roodbruin/nudeachtig kleurtje. Ik vind dit in elk geval een schitterende kleur!


Mahogany blijft goed zitten zonder uit te lopen en vormt de perfecte basis voor een donkere nude liplook, wanneer je het met een (iets) lichtere nude lipstick combineert. Hierboven heb ik het gecombineerd met een lipstick van Rimmel in de kleur 760 – Ain’t No Other.

Tip: Mahogany combineert ook PERFECT met mijn favoriete lipkleurtje Lolita van Kat von D. Het is bijna 1:1 dezelfde kleur!

De kleur is natuurlijk ook op zichzelf erg mooi en chique, maar persoonlijk worden mijn lippen een beetje droog als ik alleen maar lipliner aanbreng, dus ik zou er dan zelf nog een dun laagje lippenbalsem over (of onder) aanbrengen.

Lipstick in Patrick Woo


De welbekende kleur Ruby Woo is een echte MAC cult klassieker. Al eerder gaf Rihanna er haar eigen draai aan en creëerde RiRi Woo, en nu heeft Patrick er ook zijn eigen variant op gemaakt: Patrick Woo. Hoe gaaf moet het zijn om een eigen spin te geven aan zo’n klassieke kleur?

Swatch;

Patrick Woo is fris karmijnrood met een koele ondertoon. Hierdoor is de kleur heel sexy en verleidelijk en absoluut opvallend. De finish is supermat, wat de kleur nóg meer laat knallen op je lippen. De lipstick zelf is super intens gepigmenteerd en ondanks de matte finish, toch lekker romig voor de lippen.


Vanwege de koele ondertoon krijgen je tanden een wittere uitstraling (altijd mooi meegenomen!).  Ik zou zeggen dat de kleur zo’n 4-6 uur goed blijft zitten (afhankelijk van hoeveel en wat je allemaal eet en drinkt gedurende de dag). Tijdens een normale werkdag zou één keer bijwerken voldoende moeten zijn.

Prijs & Verkrijgbaarheid


MAC x Patrick Starrr Set Powder €31,50
MAC x Patrick Starrr Goalgetter Palette €39,50
MAC x Patrick Starrr Lip Pencil Mahogany €17,00
MAC x Patrick Starrr Lipstick Patrick Woo €19,50

De MAC x Patrick Starrr collectie is vanaf VANDAAG exclusief online verkrijgbaar via de maccosmetics.nl webshop. 

Wat vinden jullie van deze collab, is het iets voor jou? Ik heb mijn zinnen gezet op de MamaStarrr lipstick en op het andere oogschaduwpalette!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

  1. 29 januari 2018 / maandag, 29 januari 2018

    Wat een fijne review weer Serena en de make-up staat je werkelijk prachtig!

    Liefs,
    Sherana

  2. 28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

    Wat een uberprachtige collectie! En wat een pigment te gek gewoon.

    En WAUW Serena wat zie je er prachtig uit op de foto’s! Je make-up zit perfect, maar je straalt ook echt geluk uit! Heel mooi.

    Liefs Sophia

  3. Nausheen Rodrigues
    27 januari 2018 / zaterdag, 27 januari 2018

    Hoi dames. Ik werk voor Mac Cosmetics en de oogschaduws behalve soft brown zijn los te koop. Dat geldt ook voor de lippencil mahogany.
    Mocht het uitverkocht zijn op de site dan weten jullie dat het vaste producten in de collectie zijn 😊

    • Mvr
      28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

      Hi, ik heb een vraagje. Ik wil ook zo graag die Patrick Starrr setting powder, maar helaas is ie uitverkocht. Ook kan ik me niet inschrijven dat ik op de hoogte wordt gebracht voor wanneer het weer binnen is. Hoelang duurt dat meestal? :(

  4. Femke
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Niemand schrijft zulke fijne en uitgebreide reviews. Ik waardeer dit echt omdat de beautyblogs aan het uitsterven zijn naar mijn ixee. Maar jij nog steeds zo goed blijft schrijven en echt moeite doet.

    • Serena
      Auteur
      28 januari 2018 / zondag, 28 januari 2018

      Wat een mooi compliment, dankjewel Femke! :)

  5. Denise
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Super goede review!
    De producten zien er prachtig uit en staan je mooi :)

    x

  6. e
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Heerlijk om lekker een uitgebreide review te kunnen lezen ipv een eeuwig durend filmpje te moeten kijken. Die foto met mahogany is echt zó mooi.

  7. Daniela
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Prachtig weer! Niemand kan tippen aan jou uitgebreide reviews, fotografie is like always top. Helaas was ook ik te laat, ‘s avonds waren de leukste producten al uitverkocht :(
    Serena, kun jij als influencer jouw influence gebruiken om onze boodschap door te geven dat deze collectie asap aangevuld moet worden. Dan kunnen nog meer beautylovers smelten bij deze producten….

    • Serena
      Auteur
      26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

      hi Daniela,

      wow, dan is het echt hard gegaan! Zo jammer dat je hebt misgegrepen! Van MAC begreep ik dat Patrick Starrr in mei 2018 met een nieuwe collectie komt, waar (denk ik) de bestsellers uit deze collectie ook weer in zullen worden opgenomen. Dus nog even geduld! :)

      • Daniela
        26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

        Hi Serena,
        dank voor je reactie. Hopelijk pakt MAC het deze keer beter aan, als in meer voorraad voor de kikkerlandjes…. ben benieuwd en fingers crossed.

  8. Meryem
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    WoW Serena prachtig de foto’s met een complete make-up look. de oogshaduw ook mooi

  9. Julie Tina
    26 januari 2018 / vrijdag, 26 januari 2018

    Heel mooie collectie dit! De poeder en het oogschaduwpalette zien er supergoed uit, helaas heb ik er weer naast gegrepen.. (in de Belgische webshop althans)
    Dat blijf ik dus een issue vinden bij hun LE’s, wat duidelijker communiceren over de verkoopdata en hun oplage wat vergroten zou veel beautylovers teleurstellingen besparen naar mijn mening.

    Anyhow, mooie review Serena :) Je ziet er super classy uit op die full face foto van het magony lip pencil, dat soort kleuren staat je heel goed!

  10. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    de oogschaduws zien er wel echt geweldig mooi uit :D

  11. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wat een prachtige collectie, had ook niet anders verwacht eigenlijk. Ik vind het een prachtig voorbeeld voor makeup, als je inderdaad van veel en overdreven houd. Ik kijk ook graag naar zijn filmpjes. De powder is iets waar mijn hart van gaat gloeien als ik iedereen mag geloven, ik ga hier achteraan ook. Mooi review weer Serena. Liefs Soraya

  12. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    IK WIL DIT! Behalve de lipstick maar wow wat ziet dat er goed uit, hebben hebben hebben! mooie look heb je gemaakt, duidelijke foto’s ook

  13. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wauw, wat een prachtige collectie! De kleuren staan je echt geweldig! Het oogschaduw palette en de lipstick staan op mijn lijstje. De poeder ben ik ook erg benieuwd naar, maar weet niet of dit op een droge huid mooi zal staan…

  14. Mies
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    OMG dit is echt weer een Hebbennn! collectie!! 🙈 wat een mooie foto’s en look heb je gemaakt. Heb de set powder en mamastarrr lipstick besteld yeeeey :)

  15. Rowan Chanel
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Gelukkig heb ik net mijn salaris binnen hahaha OMG! Wat een ellende altijd die nieuwe collecties, prachtige producten zijn het. En wat sta je weer mooi op alle foto’s, heddegaij goe gedaan weer!

  16. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wauw….
    Prachtige foto’s!
    Dit ga ik snel shoppen want he zijn beautiful musthaves 😍

  17. Rita
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wat staan beide kleuren lipstick toch prachtig bij deze look!

  18. Mar
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Ik wil alles hebben! Wat een prachtige collectie!

  19. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Geen idee wie Patrick Star is (Ik kan alleen maar denken aan Patrick uit SpongeBob haha), maar ik vind het palette met oogschaduw echt prachtig. Wat een pigment!

    • Liesbeth
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      Hahaha das ook de Patrick waar ik aan dacht, kende deze ook niet :)

  20. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wat is dat oogschaduwpalette mooi! Ik vind Patrick zo’n tof figuur en zou het palette graag aan m’n collectie toevoegen, maar helaas gebruik ik principieel geen MAC-producten. Jammer!

  21. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Omg Patrick Woo is DE perfecte kleur. Ik zoek deze kleur al zo lang! I’m in heaven. Ga deze direct bestellen, yeeeyy :D

  22. Sharon
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Het is nu al te bestellen! Heb net de lipsticks mamaStarrr en Patrick Woo besteld, kan niet wachten tot ze binnen zijn! Oja met de code WELCOME10 krijg je 10% op je eerste bestelling. Duidelijke review Serena! :)

    • Nikki
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      Waar??

      • Andrea
        25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

        Bij Mac cosmetics online!

    • Serena
      Auteur
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      Wow, wat een toeval! Gisteren belde ik nog met MAC en die gaven me deze indicatie door, dus zij hadden er toen ook nog geen weet van dat de collectie uitgerekend vandaag online zou gaan! Maar goed dat je het hebt gecheckt Sharon, heb ook meteen de Mamastarrr lipstick besteld! :)

      Nikki, deze collectie is exclusief online verkrijgbaar via maccosmetics.nl

      Happy shopping, iedereen! <3

  23. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Ah wat mooi en de foto’s die je ervan gemaakt heb zijn ook echt prachtig! Ik vind de lipkleuren heel mooi, vooral de ietwat donkere kleur :)

  24. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Ik zag de collectie al bij Amerikaanse artiesten en het eerste wat er in mij opkwam: IK HEB DIE POWDER NODIG! Ik heb zoveel lovende worden over deze setting powder gehoord en zeg nou eerlijk: iedereen gebruikt toch powder? Ik denk dus dat deze als aller eerst uitverkocht zou worden, goeie reden om echt de collectie goed in de gaten te houden. Wauw, dat zijn inderdaad de perfecte swatches, heb je ze gemaakt dmv plakband? Ik ben vaak altijd haastig bezig als het gaat om swatches, misschien moet ik er ook maar wat meer tijd in besteden. De eyeshadow palette vind ik wel mooi maar de kleuren heb ik eigenlijk al in mijn Kylie Cosmetics palette zitten (en tig andere palettes). De lipstick is wel super mooi maar ik draag eigenlijk nooit deze ondertoon rood. De lipliner ziet er mooi uit, de kleur is wel iets wat ik zou dragen (heb vandaag dezelfde soort kleur op alleen dan van NYX). En super mooie je makeup foto’s! Ik zie in je ogen dat je een hele setting hebt gedaan.

    • Serena
      Auteur
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      Ik gebruik dus nooit setting powder, haha! Maar…. het effect met dit poeder is ZO mooi, dat ik dat vanaf nu wel ga doen. Hmmm, misschien toch ook maar een back-up pot bestellen dan. In de US is hij al compleet uitverkocht dus hier zal het poeder ook wel snel gaan!

      Welke kleur is dat van NYX?

      • 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

        Nou, ik heb net de setting powder besteld! Ik ben super benieuwd EN BLIJ dat ik het heb kunnen bestellen haha. De lipstick is van NYX Suede liquid lipstick in de kleur Soft Spoken.

        • Serena
          Auteur
          25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

          Oh die, die heb ik ook! Is bijna een dupe van de Kat von D Lolita, dus inderdaad heel erg in diezelfde kleurenrange. LAF IT!

  25. Liesbeth
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Met mijn Filipijnse, vette huid komt deze poeder heel goed uit. Ik denk dat Patrick rekening heeft gehouden met onze enorm glanzende huidjes. Ik wil dan ook zeker dat poeder proberen. Jammer dat alles alleen online te koop is vanaf een onbekende datum. Dat word refreshen voor het leven

    • Serena
      Auteur
      25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

      Het is vanaf VANDAAG te koop, Liesbeth! Sla je slag!

  26. Jamie
    25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Wat een mega uitgebreide review en schitterende foto’s weer! Je kunt zien dat hier veel werk in zit en dat je het met plezier hebt geschreven. Dit is niet zo “droog” als andere reviews die ik van deze producten voorbij zag komen en was het meest benieuwd naar jouw mening over deze collectie! Dankjewel dus!

    Ik houd mijn refresh button in de aanslag voor de Patrick Woo lipstick (en misschien ook het poeder)! 😍

  27. 25 januari 2018 / donderdag, 25 januari 2018

    Soms heb ik het echt het idee dat ik onder een steen woon. Patrick Starrr? Noooooooit van gehoord! De collectie is echter schitterend, vooral de rode lipstick Patrick Woo. Ik heb een soortgelijke kleur van Maybelline en inderdaad; daar krijg je gewoon hele witte tanden van (of dat líjkt dan in ieder geval zo;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *