Vision Zonnebrandcrème

Het is nog steeds hartje zomer en als ik de weersvoorspellingen mag geloven kunnen we deze én volgende week nog volop genieten van prachtige zonnige dagen. Het ideale moment om jullie wat meer te vertellen over Vision zonnebrandcrème. Zelf was ik nog niet bekend met dit merk, maar een aantal weken geleden was ik aanwezig op hun pers event en kreeg ik wat producten mee om te testen.

Om mensen zich bewuster te laten worden van hoe vaak en hoe lang we in de zon zijn op een dag, startte Vision de #OnderDeZon campagne. Tijdens het event kregen we ‘slow films‘ te zien van onder andere Olympisch zeilster Lobke Berkhout, presentatrice Vivian Reijs en zangeres Krystl. Met behulp van een Go-Pro camera legden zij hun dag, die ze buiten onder de zon doorbrachten, vast op film. Daaruit kwam duidelijk naar voren dat we zijn langer in de zon zijn dan we denken. En juist daarom moeten we onszelf goed beschermen, ook op de momenten dat we maar héél even in de zon zijn! Bekijk de slow films hier. De films gaven mij in elk geval een goede wake-up call!

vision zonnebrand - 1De afgelopen weken heb ik het regelmatig gebruikt en ik moet zeggen, ik ben er erg over te spreken. Nu heb ik een huid die sowieso niet snel verbrand, dus het was fijn om van mensen om mij heen te horen dat ze Vision voor hun kinderen gebruiken en er ook goed over te spreken zijn. Vision is namelijk waterproof, belooft tot zo’n 10 uur (!) te blijven zitten (afhankelijk van het huidtype, de zonkracht en de SPF) en bevat geen parfum. Het bijzondere aan Vision is hun gepatenteerde LyphaZome technologie, waar ik in dit artikel wat dieper op in zal gaan.

Ingrediëntenlijst;vision zonnebrand - 7Grof gezegd bestaan er twee manieren om onze huid met zonnebrandcrème te beschermen; via chemische ingrediënten of via fysische ingrediënten.

Chemisch: de chemische soort maakt een verbinding in je huid waardoor het je effectief beschermt tegen de zon. Deze soort zonneproducten werken namelijk het beste als ze direct op de ‘blote’ huid worden aangebracht. Omdat chemische zonneproducten tijd nodig hebben om de verbinding in je huid aan te gaan is het verstandig om 15 tot 20 minuten na aanbrengen te wachten voordat je de deur uit gaat. Een veelgebruikt chemisch SPF-ingrediënt is octocrylene.

Fysisch: deze zonneproducten zijn te herkennen aan de ingrediënten Titanium Dioxide en Zinc Oxide. Beide ingrediënten liggen als een ‘laagje’ op de huid en blokken daar zowel UVB- als UVA-straling. Bij fysische zonneproducten maakt het daarom ook niet uit of ze je direct op je ‘blote’ huid of over een dagcrème heen aanbrengt. Zink Oxide blokkeert overigens meer UV-straling dan Titanium Dioxide en wordt daarom iets vaker gebruikt in zonnebrandcrèmes.

vision zonnebrand - 6Vision beschermt de huid via chemische ingrediënten die een verbinding maken in je huid. Maar, wat zo bijzonder is aan Vision is de speciaal ontwikkelde LyphaZome technologie, waardoor de actieve ingrediënten diep in je huid dringen en de huid langdurig van binnenuit beschermen en verzorgen. Omdat Vision van binnenuit werkt is het ook nog eens zeer waterbestendig. Ideaal voor mensen die veel watersporten, of kinderen die veel in het water spelen, maar ook voor mensen die niet na elke duik weer willen smeren.

De LyphaZome technologie zorgt voor gereguleerde afgifte van actieve ingrediënten tussen de huidcellen en daarom kan het de huid ook langdurig beschermen. Maar, hoe werkt dat dan precies?

vision werking

De liposomen, oftewel de microdeeltjes, dringen tot diep in de epidermale laag. Eenmaal in de hoornlaag en diepere huidlagen geven deze microdeeltjes een gereguleerde afgifte van de actieve bestanddelen die uiteindelijk zorgen voor een bescherming tegen UVA- en UVB-straling.

gereguleerde afgave 2gereguleerde afgifteDe actieve bestanddelen bevinden in het midden van de microdeeltjes, maar door de natuurlijke processen in de huid wordt het microdeeltje afgebroken en worden de bestanddelen geleidelijk afgegeven aan de huid. Er bestaan bijvoorbeeld ook veel medicijnen met een gereguleerde afgifte, te herkennen aan het achtervoegsel ‘retard’, die werken met een soortgelijk principe.

vision zonnebrand - 3 vision zonnebrand - 4 vision zonnebrand - 5Naast het feit dat Vision écht gewoon heel goed werkt tegen verbranding, vind ik het fijn dat het zo snel intrekt. Tijdens het smeren al merk je dat het intrekt zonder een vettig, olieachtig laagje achter te laten. Het smeert makkelijk uit (je hebt ook niet veel nodig), plakt niet en laat ook geen witte waas achter.

vision zonnebrand - 6Maar het allerfijnste is nog wel dat het zo langdurig tegen de zon beschermt. Kijk, ik ben gewoon een beetje laks met smeren (en vooral in het bijhouden er van, oeps), maar ik denk dat ik hier niet alleen in sta. Ik smeer me altijd goed in voordat ik de zon in ga, maar na een duik in het water denk ik toch wel vaak ‘ach, het zal er nog wel op zitten, toch?’. En na een tweede duik (en ondertussen zweet je je natuurlijk de pan uit!) heb ik eigenlijk geen zin om mezelf weer van top tot teen in te smeren. Ik doe het wel, maar met tegenzin. En wellicht ook een beetje minder goed dan de eerste keer.

Met Vision hoef je in elk geval niet bang te zijn om snel te verbranden, ook al houd je het smeren gedurende de dag niet zo goed bij. Omdat het je huid een langdurige zonnebescherming geeft scheelt het je tijd en moeite en dat is voor mij zeker een plus. Voor ouders ook fijn, want die hoeven hun kinderen niet elk uur terug te fluiten voor een nieuwe smeersessie.

vision zonnebrand - 1Als laatste wil ik vermelden dat Vision geen parfum bevat. Persoonlijk vind ik dat jammer omdat mijn huid goed tegen parfum kan en omdat ik de geur van zonnebrand gewoon ontzettend lekker vind ruiken. Maar, voor mensen met een gevoelige huid of mensen die niet tegen parfum kunnen is dit natuurlijk ideaal. Verder bevat Vision wél aloe vera extract (verzachtend en verkoelend voor de huid) en vitamine E (een sterke anti-oxidant).

Vision zonnebrandcrème is in mijn ogen vooral een hele functionele zonnebrand. Het trekt snel in, voelt niet vet of plakkerig aan en laat geen wit waasje achter, beschermt de huid langdurig tegen UVA- en UVB, is waterbestendig en is vrij van parfum. Het bevat geen hele fancy verpakkingen, ingewikkelde geuren of andere ingrediënten die het ‘bruin worden’ bevorderen. Vision is daarom perfect voor de mensen die op zoek zijn naar een parfumvrije zonnebrandcrème, mensen met een gevoelige ‘probleem’ huid, mensen die watersport beoefenen, mensen met kinderen, mensen die geen zin hebben om elke 2 uur opnieuw te smeren en voor mensen die snel verbranden.

Schermafbeelding 2015-08-05 om 23.33.29Vision is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten (tubes en sprays voor zowel het lichaam, gezicht en speciaal voor kids) van SPF 10 tot SPF 50 en als After Sun. De prijzen liggen zo rond de €15 – €20 per product. Maar, het is zuinig in gebruik aangezien je er minder van hoeft aan te brengen dan een reguliere zonnebrand. Vision is verkrijgbaar bij de drogist en in de meeste apotheken.

Wat vinden jullie van Vision zonnebrandcrème? Is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

72 Reacties

 1. M. Baars
  18 september 2017 / maandag, 18 september 2017

  Ik ben deze zomer in Indonesië op vakantie geweest, gezien de zon hier vrij sterk is gebruik ik factor 50. Echter ben ik totaal niet te spreken over Vision, het blijft op je huid liggen en trekt niet in. Het korrelt zelfs van mijn lichaam af en ben echt verschrikkelijk verbrand op mijn benen ongeacht ik de hele tijd in de schaduw zit.

  Volgend jaar geen Vision meer.

 2. Elisa wijte
  23 augustus 2016 / dinsdag, 23 augustus 2016

  Wat een afschuwelijke zonnecreme. Witte bikinis worden geel…alle witte kleding krijgen gele vlekken. Ook het beddegoed. Zelfs de randen van de zwembaden verkleuren.

 3. Evi
  17 augustus 2015 / maandag, 17 augustus 2015

  Hi Serena, je huid kan misschien goed tegen parfum, maar om hiermee in de zon te gaan zal je huid geen goed doen. Ook al kun je er goed tegen, het zal je huid droger maken en het zal sneller verouderen.

 4. 9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

  Ik was ook altijd erg te spreken over dit merk totdat ik een documentaire van Zembla heb gezien over hormoonverstorende stoffen die in veel van onze cosmeticaproducten zitten en ook in veel soorten zonnebrandcremes, zoals in die van Vision. Ook Dr Jetske Ultee schrijft erover en deze stoffen zijn zelfs in Denemarken verboden en worden vooral voor aanstaande moeders uit een aantal producten geweerd. Ik vind die Zembla documentaire echt een aanrader, want het zijn niet alleen maar spookverhalen die de ronde doen. De zonnebrandcreme van Biodermal vind ik wel weer erg fijn en bevat minder schadelijke stoffen.

  Voor als je het interessant vindt de linkjes:

  http://zembla.vara.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-12-2013/hormoonverstorende-stoffen-zijn-gezondheidsrisico-voor-baby
  http://www.dr-jetskeultee.nl/oxybenzone-benzophenone-3/obj7777432

 5. Nicole
  8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

  Heb de spray van vision meegenomen op vakantie naar kreta, spf 50 omdat ik erg snel verbrand…. Geen idee wat het is, maar deze zonnebrand werkte voor geen meter bij mij… Beschermt sowieso niet de hele dag en ook niet waterproof… Ben namelijk alsnog verbrand, zowel als ik niet het zwembad was in geweest maar ook als ik wel even een duik had genomen.. Opnieuw insmeren was dus weldegelijk nodig…

  Ik ben dan ook benieuwd Serena of jij m ook met/tegen water hebt getest?

  Ik weet dus niet wat het is geweest, maar ik ben er dus niet zo te spreken over… Mijn ervaring is dat het absoluut niet de hele dag beschermt en het ook niet zo super waterbestendig is, opnieuw insmeren na t zwemmen was wel nodig… Echt balen…

  • Veronica
   19 april 2016 / dinsdag, 19 april 2016

   Beste Nicole,

   Ik heb een spierwitte zoon met rood haar en die is in Indonesië geweest met Vision 50 en nooit verbrand. Het is maar hoe je er mee omgaat. Als je niet goed tegen de zon kan en je verbrand snel dan kun je met Vision langer in de zon, maar geen uren achter elkaar. Ik verbrand zelf ook snel en ik zweer bij Vision, maar ga nooit lang achter elkaar in de zon of uren zwemmen want daar is geen zonnebrand voor. Ik kan nu wel in de zon en krijg toch een kleurtje en bij een andere zonnebrand is factor 30 meteen een sunblock en krijg je totaal geen kleur.

  • Mariëlle van Rooij
   6 juni 2017 / dinsdag, 6 juni 2017

   Factor 50 betekent niet dat je er de hele dag mee in de zon kunt, maar dat je 50 keer zo lang in de zon kunt als normaal zonder te verbranden. Dus als je normaal maar 1 minuut in de zon kunt zonder te verbranden, kan het met factor 50 grofweg 50 minuten. Het is geen sunblock.

 6. 8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

  Ik heb een hele gevoelige gehuid en ben allergisch voor parfum. Daarnaast kreeg ik in de zomer vaak heel erg last van jeugdpuistjes, door de vette zonnebrandcreme.

  Een paar jaar geleden (uhh, ik denk inmiddels aardige wat jaartjes geleden) ben ik op aanraden van mijn schoonheidsspecialiste begonnen met Vision. Ik ben er zo tevreden over! Mijn huid reageert er totaal niet op (lees: geen jeuk en rode uitslag) en ik heb vrijwel geen last van puistjes in de zomer.

  Ik verbrand vrijwel nooit (heb zuid/oost Europese huid), dus gebruik meestal factor 20. Toen ik in Zuidoost Azie was ben ik voor de zekerheid factor 30 gaan gebruiken (tropische zon is toch wat anders dan Europese zon), en dat was meer dan genoeg. Ben geen één keer verbrand.

  Toevallig staat er een tube Vision naast me (héérlijk die zomerse dagen), en ik zie oxybenzone er niet tussen staan op de ingredientenlijst…

 7. Elise
  7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

  Ik heb lang Vision gebruikt maar ben ermee gestopt na het lezen van de Oxybenzone verhalen.

 8. Ashley
  7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

  Ik weet in hoeverre het waar is of niet maar heb laatst gehoord dat de zonnebrandcremes die snel intrekken (en de meeste mensen dus gebruiken) vaak zijn gemaakt met ingrediënten die kanker zouden kunnen verwekken.
  De zonnebrandcrèmes die een witte waas achter laten en juist op de huid blijven liggen die zouden juist goed zijn.

  • Lena
   7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

   Ja dit heb ik ook vaak gelezen, iets met nano-technologie..

   • Margot
    10 augustus 2015 / maandag, 10 augustus 2015

    Chemische filters, die dus intrekken, hoeven niet persee schadelijk te zijn, er zijn ook een boel veilige chemische filters. Wel geven zonnebrandcremes met een witte waas minder irritaties aan de huid, omdat ze eigenlijk bovenop de huid de zonnestralen weg reflecteren. Wel is het zo dat zonnebrandcremes in spray-vorm gemaakt worden met nano-technologie waardoor de kleine deeltjes in je bloedbaan kunnen komen. Creme is dus altijd een betere optie, en daarmee verspil je ook minder 😉

 9. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Die blijft lang zitten zeg! Wat Margot zegt vind ik dan echter wel een beetje verontrustend.

 10. Margot
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik werk als huidtherapeut en wij hebben dit product al een tijdje uit ons assortiment geschrapt. Het bevat namelijk oxybenzone, wat in je bloedbaan doordringt(waar het niks te zoeken heeft). Dit stofje beinvloedt daar je hormoonhuishouding en geeft een verhoogde kans op kanker en vruchtbaarheidsproblemen. Je kunt zelfs na 6 maanden dit stofje nog terugvinden in je bloedbaan! Op het doosje staat dat het geadviseerd wordt door huidtherapeuten, wij als beroepsvereniging hebben er ook werk van gemaakt dat dit eraf word gehaald omdat wij dus echt niet achter dit product staan. Ik vind het wel een super interessant artikel en leuk om te lezen, maar zou dit product nooit adviseren, zeker niet voor kinderen!

 11. Mirjam
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik vind het zo mooi om een beetje bruin te zijn maar als ik zonnebrand opsmeer gebeurt er helemaal niks. Dan kom ik na een heel weekeinde strand net zo wit thuis als toen ik vertrok. Maar ja, niet smeren is ook geen optie tenslotte.
  Iemand tips ?

 12. Diana
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ja fijn spulletje! Ik heb er een kleine reisversie van en baalde dat het opging want het werkt erg goed! En stinkt niet.

 13. Fieke
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Fijn spul, laat alleen wel enorme gele vlekken achter op witte (bad)kleding dus pas daar mee op!

 14. Steph
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik heb toevallig laatst een tube gekocht om te proberen. Ik heb een huid die gigantisch snel verbrand dus ik moet een goede zonnebrandcréme hebben. Ik heb Vision geprobeerd en die beviel eigenlijk heel goed: ben de hele dag buiten geweest, heb gezwommen en ben uiteindelijk totaal niet verbrand. De dag erna probeerde ik weer een andere zonnebrandcréme en werd ik op een gegeven moment toch langzaam rood… Voor mij het bewijs dat Vision toch echt wel anders is dan andere crémes en goed zijn werk doet. Ik ben tevreden!

 15. Lili
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Fijn artikel weer!

  Ik gebruik op dit moment nu de Sun Fluid Factor 50+ van Eucerin. Ik merk toch dat ik niet goed reageer op andere soorten cremes omdat ik er snel puistjes van krijg. Maar tot nu toe ben ik erg tevreden over die van Eucerin, het is misschien een klein beetje plakkerig naar mijn idee maar dat neem ik voor lief omdat ik tot nu toe geen break outs heb gehad! Het is wel een beetje prijzig. 18 euro voor een klein flesje, maar dan heb je ook wat. Is Vision ook geschikt voor mensen met acne?

  • heleen
   8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

   ik vind een crempje wat de zon blokkeert gewoon griezelig, serieus, dus…ik gebruik geen bescherming en ben een zonaanbidder, echter met mate. Ik woon aan het strand en verbaas mij altijd over het zongedrag van mensen: ze komen aan, smeren zich in en….gaan de zee in bijvoorbeeld, ook kinderen. Vaak komen strandgasten op het heetst van de dag aan etc etc. Ik zelf lig even heerlijk in de zon en duik onder mn parasol zonder die kleeftroep op mn lichaam. Ik wil absoluut niet verbranden want dat is gevaarlijk en ik vind het lelijk zo’n roodgloeiende huid. Als aftersun gebruik ik ongeparfumeerde bodylotion of een olie. Ik word prachtig bruin zonder te verbranden zonder irritatie. De verschillen tussen factor 15, 20, 30 en 50 zijn nihil dus pure geldklopperij. Om me heen liggen mensen glimmend op het strand uren te braden en ik ben van mening dat dat niet goed kan zijn, even lekker in de zon liggen en afwisselen onder mn parasolletje, tussen 12.00 en 14.00 zowiezo niet in de volle zon; ik kleur prachtig, geen verbranding of irritatie en…….goedkoop…….
   Vergeet ook niet: groot deel van de bevolking heeft gebrek aan vitamine D, zonnebrandcreme houdt de opname van vitamine D tegen, dus minimaal een half uur per dag in de volle zon onbeschermd is goed voor de gezondheid.

   • Nicole
    8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

    Wat een onzin dat je zegt dat er tussen de factoren bijna geen verschil zitten…. Als ik me in een zo’n overgoten land insmeer met 20 verbrand ik levendig… Met 50 niet…. Misschien is jouw ervaring anders, maar dan kun je alsnog niet zo’n uitspraak doen…

   • 10 augustus 2015 / maandag, 10 augustus 2015

    Als je de hele dag gewoon buiten bezig bent met bijvoorbeeld een stad bezoeken, werken in de tuin of iets dergelijks dan ben je ook de hele tijd in de zon. Hierbij moet je je ook gewoon beschermen tegen de zon en vision werkt perfect bij mij. Het trekt snel in en ik merk ook wel dat je na het zwemmen wat bent kwijtgeraakt en je toch opnieuw moet insmeren. Het gaat dus niet alleen om bakken en bruin worden, maar vooral bescherming. Een product mag pas op de markt gebracht worden als het is getest op veiligheid, dus daar zou ik me ook niet druk over maken. Gewoon smeren dus 🙂

 16. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik verbrand zo snel dat ik mezelf altijd loop in te smeren omdat ik het eraf zweet of zo en dan is het meteen een rode huid voor me. Het spreekt me dus enorm aan dat ik dit er niet zomaar zou kunnen afzweten. Voorlopig heb ik nog genoeg zonnecrème, maar als ik toch op reis zou gaan, dan zou ik me wel een tube Vision aanschaffen.
  xx

 17. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Tijdens mijn vakantie in Griekenland (met heel veel zon) heb ik ook Vision gebruikt als bescherming. Ontzettend fijn! ‘s Morgens bij het opstaan smeren en na het eventuele zwemmen. Ik ben zo’n muts die niet gelooft in ‘waterproof’ als het om zonnebescherming gaat, haha. Zelf heb ik mij gedurende de dag één keer opnieuw ingesmeerd, sommige dagen heb ik het zelfs niet een extra keer gedaan. Het werkt als een tierelier en ik ben er dan ook erg tevreden over! 🙂

 18. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Goed artikel! Ik weet dat zonnebrandcrème goed is, maar ik laat het toch vaak achterwege vanwege de vette en witte waas.

 19. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik gebruik al een paar jaar deze zonnebrand voor mijn blote bolletje en voor mijn tattoos. Perfect spul! Leuk dat ik de werking nu begrijp x

 20. Ghyslaine
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Heel goed artikel en zoals altijd weer hele mooie foto’s! Ikzelf kies deze zonnebrand niet vanwege het ingrediënt oxybenzone, hierover lees ik dubbele verhalen. Daarom neem ik maar het zekere voor het onzekere en kies een zonnebrand zonder dit ingrediënt. Jetske Ultee heeft er een artikel over geschreven, misschien vind je het interessant. http://www.dr-jetskeultee.nl/oxybenzone-benzophenone-3/obj7777432

  • M
   6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

   Welke zonnebrandcremé die geen oxybenzone bevat gebruik jij? Want ik heb net mijn flessen nagekeken (oa. Nivea, Garnier, Kruidvat en NO-AD) en deze bevatten allemaal deze stof (soms gebruiken ze de synoniemen)..

   • Ghyslaine
    7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

    Ik gebruik nu zelf de kruidvat notenolie, heb net even snel nog de synoniemen gecheckt en volgens mij zit het daar niet in! Wel ben ik altijd nog op zoek naar een betere, zonder parfum.

 21. Natasja
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Sinds ik een milde vorm van huidkanker heb gehad gebruik ik alleen nog maar Vision. Nooit meer allergie, maar 1x smeren per dag (kies wel de juiste factor voor jouw huid) en zwemmen kan gewoon. Geeft niet af op kleding zeker niet na wassen. Dus ik ben groot fan!

 22. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Je hebt echt super mooie foto’s gemaakt! Vision is een heel fijn merk, ik gebruik de aftersun altijd!

 23. iris
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Absoluut de beste zonnebrand die ik ooit heb gehad. Koop het al jaren .met deze zonnebrand weet ik dat ik niet zomaar kan verbranden en loop ik niet de hele dag te plakken. Groetjes een roodharige die binnen een kwartier normaal gesproken verbrand:p

 24. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik heb Vision regelmatig gebruikt en vind hem erg fijn.. Op dit moment gebruik ik Eucerin, die vind ik ook erg fijn!

 25. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik gebruik Vision altijd als ik moet tennissen. Doordat het maar een keer hoeft te worden aangebracht heb ik gedurende de dag geen last van vette handen waardoor mijn tennisracket niet uit mijn handen glibbert.

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

   Oh, niet alleen handig voor watersporters dus, maar voor alle sporters! 🙂

 26. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik heb het gebruikt voor mijn gezicht, omdat ik dacht dat ik daar wel tegen zou kunnen doordat er geen parfum in zit. Maar helaas, mijn huid is zo gevoelig. Ik gebruik nu wat van Eucerin en daar reageer ik beter op!

 27. Syl
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Klinkt als een fijne zonnebrand

 28. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Klinkt als een fijn product, handig dat je niet zo vaak hoeft te smeren!

 29. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik heb vorig jaar een tubetje voor het gezicht gekocht omdat ik dagelijks mijn gezicht wilde beschermen tegen de zon, in de zomer. Ik heb het alleen weggegeven; het smaakt namelijk heel vies! “Ja je moet het ook niet opeten!” Nee dat weet ik, maar er komt toch wat op je lippen (ook bij het zweten, bijvoorbeeld) en dan smaakt het vreselijk bitter. Ik voelde me enorm zelfbewust wanneer mijn vriend me een kus gaf! Dus nee, ik vond het daarom geen succes. Wat jammer is, omdat het een prima product blijkt te zijn! Ik heb nu een tubetje van de Action tot ik wat beters heb gevonden (ja, die “smaakt” beter 😉 Tot zo ver dit gekke verhaal!

  • lindsey
   7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

   Biodermal heeft speciale zonnebrand voor je gezicht. Deze is echt heel fijn. Zeker een aanrader.

  • Serena
   Auteur
   7 augustus 2015 / vrijdag, 7 augustus 2015

   Haha, leuk verhaal! Het is trouwens met opzet bitter gemaakt!

   De flacons van Vision zonnebrandcrème uit 2014 bevatten een zeer kleine hoeveelheid van de stof denatonium benzoaat om de ethanol (alcohol) in de formulering ondrinkbaar te maken.
 Dit stofje is bekend om zijn bittere smaak en wordt daarom aan sommige producten toegevoegd om te voorkomen dat kleine kinderen per ongeluk het product inslikken.

   De nieuwe formule van de Vision zonnebrandcrème uit 2015 bevat dit stofje niet! In deze formulering is de ethanol (alcohol) nog steeds ondrinkbaar, maar het bevat niet meer de bittere smaak. Je kunt dus nog steeds Vision gebruiken, maar let erop dat winkels je wel flacons uit 2015 verkopen!

   • 9 augustus 2015 / zondag, 9 augustus 2015

    Kijk dat is handig om te weten! Met die wetenschap wil ik echt nog wel een keer Vision proberen (uit 2015 dus, “een goed jaar” ; )

    PS: You know your stuff girl!

 30. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Dit lijkt me een hele fijne zonnebrand! En wat tof dat je dieper op de stof in gaat en het wetenschappelijke stukje behandeld!

 31. Naomi
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Handig! Ik smeer me namelijk bijna altijd maar een keer in.. Alleen als ik de zon voel branden doe ik het nog een keer.

 32. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Dit lijkt mij een fijn product, ook omdat ik zelf dus niet altijd even goed smeer haha 😉 Ik heb een beetje hetzelfde als dat jij hebt. Ik vind het ook wel fijn dat hij geen parfumgeur heeft, omdat mijn huid daar nog weleens raar op kan reageren.

 33. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Klinkt goed! Handig ook dat het zolang blijft werken, al smeer ik mij altijd keurig anderhalf uur in, misschien beetje vaak. Maar verbrand helemaal nooit meer zo.

 34. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Super dat Vision langdurig werkt en je minder vaak hoeft te smeren, heel handig! Ik smeer vooral mijn gezicht goed in, maar ik vergeet wel wat vaker mijn armen benen. Het geluk is dat ik niet zo gauw verbrand, maar smeren moet natuurlijk wel tegen UVA- en UVB-straling.

 35. Linda
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik gebruik de variant die speciaal voor het gezicht is nu een poosje en vind hem erg prettig. Krijg geen pukkeltjes ervan en voor mijn gecombineerde huid is ie echt heel fijn. Ik gebruik hem in plaats van mijn dagcrème en wacht dan 10min voor ik een klein beetje make up op doe. Met de hete zon is veel make up natuurlijk nogal overbodig, aangezien ik het er in een half uur weer af zweet, maar helemaal niks vind ik ook niet prettig. Maar het lijkt alsof hij als een super primer werkt. Hij blijft licht plakkerig, waardoor mn make up er heel mooi op gaat en veel langer blijft zitten. Ik gebruik nu in de zomer factor 30 geloof ik, maar misschien dat ik voor de winter wel een factor lager haal en dit gewoon blijf gebruiken, zo goed bevalt dit.

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

   Oh dat klinkt echt goed Linda! Ik heb ook een gecombineerde huid en als iets toch nog lichtelijk plakt dan ga ik wel glanzen in de loop van de dag. Of heb jij een matterende foundation?

   • Marieke
    6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

    Ik gebruik die voor gezicht ook graag! Ik heb een vette huid en ja, dat glimt. Maar het valt me nog mee in vergelijking met andere zonnebrand. Het geeft wel een goede basis voor poederfoundation. Ik poeder gedurende de dag bij met Art Deco poeder die ook spf 30 bevat.

   • Linda
    6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

    Nee, ik gebruik bourjois healthy mix eroverheen. Ga ook wel glimmen op mn neus vooral dus, maar ik vind dat zelf nooit storend eigenlijk. Ik houd sowieso wel van glowy, als het er maar niet vettig glanzend uit ziet en dat vind ik niet eigenlijk.

   • heleen
    8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

    nivea men aftershave balsem sensitive; the best primer ever….en …geen siliconen, vaak 1+1 gratis bij de drogisterij ketens, echt super.

 36. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Fijn dat het zo lang blijft werken, ik vergeet soms toch om opnieuw te smeren.

 37. Anne
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik weet het niet meer helemaal zeker maar was het probleem met Vision niet dat je inderdaad niet verbrand maar dat de andere schadelijke stralen die huidkanker veroorzaken er na enige tijd wel doorkomen. En dat dat juist het verradelijke aan Vision is, want daardoor heb je niet door dat je je toch wel moet insmeren.

  • Serena
   Auteur
   6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

   hi Anne,
   lijkt me eerlijk gezegd van niet, aangezien Vision de huid tegen zowel UVA als UVB beschermd.

   • Ier
    6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

    “Het allerbelangrijkste wat je moet weten is dat een langdurige werking van de UVB filter (dat is de factor op de verpakking) niets zegt over de werking van de UVA filter. Sterker nog, in een aantal van die zogenaamde “all-day” producten is de UVA bescherming zeer matig. Een Europees product moet in ieder geval met 1/3 van de UVB bescherming tegen UVA beschermen, maar mijn ervaring is dat veel producten dat maar net halen.”

    Dit stuk, bedoel je? Ik vind dit sowieso link, zo’n product. Volgens mij moet je gewoon überhaupt tussen 12 en 4 uit de directe zon blijven en verder altijd blijven smeren.

     • Jessica
      6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

      Je kan het product natuurlijk ook wel gebruiken en gewoon elke 2 uur insmeren!

    • heleen
     8 augustus 2015 / zaterdag, 8 augustus 2015

     UVA: de A staat voor ‘aging’dus veroudering

     UVB: de B staat voor ‘bruinen’

     Verstandig en met mate lekker van de zon genieten zonder chemische smeersels, ik blijf het doodeng vinden dat een creme de straling kan blokkeren. In mediterrane gebieden zie je alleen de toeristen bakken, smeren, bakken, de bevolking kijkt wel linker uit, die houden niet voor niets siesta, in de late middag zie je ze op de stranden verschijnen.

 38. Alice
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Werkt ook super als je een gevoelige huid hebt op je gezicht! Zelfs de meeste zonnebrandcreme’s voor gezicht hebben stoffen die een gevoelige huid irriteren. Daarom koop ik altijd vision.

 39. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  ik gebruik deze anti zonnebrandcreme inmiddels zo’n 10 jaar. Ik kreeg deze ook aangeraden door mijn huidarts. Overigens verbrand ik ook niet zo snel en zwlfs in de caribbean smeer ik slechts 1x per dag. Maar ik lig dan wel in de schaduw. Mijn vriend moet wel 2x per dag smeren. Maar dat valt nog heel erg mee. Topspul!

 40. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Dit lijkt mij een top product, ik ben er soms ook een beetje laks in maar verbrand helaas wel snel! Mijn dochtertje smeer ik wel netjes in maar het zou fijn zijn als de crème langer blijft zitten!, ideaal.

 41. 6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Mijn moeder heeft huidproblemen en kreeg deze van de dokter geadviseerd. Heb hem laatst ook geprobeerd toen ik bij mijn ouders in de tuin zit en hij beviel erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *