Video: lunchtip multiculturele broodjes

Ben jij die saaie bruine boterham met kaas ook zo zat? Let dan goed op, want hieronder heb ik een aantal spannende broodjes voor jullie bedacht die je leven net iets meer kleur kunnen geven. Of nou ja, het is in elk geval leuke afwisseling. En je maakt er je klasgenootjes en collegae vast en zeker jaloers mee. Hieronder een filmpje waarin ik drie heerlijke multiculturele broodjes voor jullie bereid:

[do action=”ytr”][/do]

Hieronder nog even alle benodigdheden op een rijtje:

De Thaise Boterham
Deze boterham is geïnspireerd op een broodje wat ik at bij Pret-a-Manger, een broodjesketen die wij helaas niet in Nederland kennen. Tijdens het eten bleef ik maar zeggen “wat een lekker broodje! Zo! Dit is echt een lekker broodje!”.

Wat heb je nodig?

 • broodje (boterham, pistoletje, bolletje, Turks brood, etc.)
 • kerrysaus
 • kokosmelk
 • verse spinaziebladeren
 • Garnalen of rivierkreeftjes (gekookt)
 • Taugé
 • Koreander

Meng twee eetlepels kerrysaus met 1 eetlepel kokosmelk en besmeer hier je broodje mee. Leg er wat bladeren spinazie op. Daarop leg je wat garnaaltjes en deze besprenkel je met het restant van de saus. Verdeel wat koreanderblaadjes over de garnaaltjes en voila, klaar is je Thaise Boterham! ทานให้อร่อยนะ (Kin hai aroi!).

De Indische Boterham
Voor deze vegetarische boterham heb je wat minder ingrediënten nodig dan de Thaise Boterham, misschien heb je zelfs alle ingrediënten al in huis! Het is een friszuur, pittig broodje.

Wat heb je nodig?

 • broodje (boterham, pistoletje, bolletje, Turks brood, etc.)
 • Pindakaas
 • Komkommer
 • Sambal
 • Gefruite uitjes

Besmeer je broodje met pindakaas en smeer daar een dun (of dik, als je tof bent) laagje sambal overheen. Sambal Oelek is lekker, maar Brandal is ook lekker (iets zoeter) en als je niet zo goed tegen pittig kan kun je eens Sambal Tomaat proberen. Ben je vegetariër let er dan op dat er geen trassi (garnalenpasta) in de sambal zit. Leg er nu wat dunne plakjes komkommer op. Voor de crunchy bite kun je er wat gefruite uitjes overheen strooien. Doe dit vlak voordat je je broodje gaat eten, anders wordt het zompig. Neem ze daarom mee in een apart zakje of bakje wanneer je naar school/werk gaat. Selamat makan!

De Arabische Boterham
Deze boterham is geïnspireerd op Lombok, de wijk waar mijn kantoortje zich bevindt. Hier vind je veel Arabische supermarkten met voordelig geprijsde verse groenten en fruit. Deze boterham is tevens vegetarisch.

Wat heb je nodig?

 • broodje (boterham, pistoletje, bolletje, Turks brood, etc.)
 • Hummus
 • Peen julienne
 • Pijnboompitten, geschaafde amandelen (of beide)
 • Rozijnen (optioneel)

Besmeer je boterham met hummus en strooi er wat geraspte wortelen overheen. Strooi er ook wat rozijntjes overheen, om het iets zoeter te maken (hier moet je wel van houden) en voor de crunchy bite kun je er nog wat pijnboompitten en/of geschaafde amandelen overheen gooien. bil-hanā’ wa ash-shifā’

Ik hoop dat deze multiculturele broodjes je leuke inspiratie hebben gegeven wanneer je eens wat anders wilt eten dan een boterham met kaas. Afwisseling is belangrijk. Het geeft je creativiteit een boost! Het kost wel iets meer voorbereidingstijd in de ochtend, maar hee, dan heb je ook wat!

Als jullie zelf nog leuke tips hebben om je broodje iets spannender te maken, laat je horen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

133 Reacties

 1. Emma
  14 maart 2013 / donderdag, 14 maart 2013

  super leuk dit, ik hoop echt op meeer (lunch) recepten!!! 🙂 zulke leuke artikelen, om van te smullen 😉 hihi

 2. Tamara
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Oeh, die Indische boterham ziet er lekker uit! Ik gebruik de combinatie pindakaas met plakjes komkommer al heel vaak als beleg en meestal word ik er heel raar op aangekeken haha! Maar sambal en uitjes erbij klinkt ook goed!
  Wat mij betreft mogen zulke lunchtips wel vaker, jammie!

 3. Nienke
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Leuk die luchtips! Die kan ik maar niet genoeg hebben. 🙂 Ook makkelijk in een filmpje.
  Ik ga binnenkort de Indische eens uitproberen, die anderen lijken me iets minder lekker.

 4. Malou
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Hmm, ziet er heerlijk uit! Bedankt voor de tips =)

 5. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  Wat een leuk idee, deze lunchtips! Gek ook dat ik zo’n dergelijke video of artikel nooit eerder bij een andere blogger/vlogger/Youtuber voorbij heb zien komen, juist omdat het zo slim is: Lunchen leuk maken! Ik ben zelf totaal geen broodeter, maar als het heel lekker belegd is, geef ik graag toe. Zo lijkt het eerste broodje me heerlijk met kip!

 6. 29 januari 2013 / dinsdag, 29 januari 2013

  De Indonesische boterham lijkt me heerlijk!
  Die ga ik snel eens maken.
  Leuk artikel.

 7. Muriël
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  mmmm… heerlijk!!! Ik ben vegetariër dus dit zijn hele goeie combinaties voor mij. Bedankt!!! ;D

 8. Wieteke
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  Wooowww die thaise lijkt me heeeerlijk, fucking-a

 9. Bobbie
  28 januari 2013 / maandag, 28 januari 2013

  haha het is zo leuk dat wij zo erg de zelfde smaak hebben. het water loopt me echt in de mond door het thaise broodje (thais sowieso… mmm kom maar door met dat kokossoepje !). ik ben verder ook zo’n sucker voor sushi en indisch, dus ik hoop dat je snel met meer recepten in deze categorie komt !

 10. Bloempje
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Super leuk! Vooral die arabische boterham met humus, hmmm! Ik zou het erg leuk vinden als je met meerdere recepten komt 🙂

 11. 27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Haha, mega toevallig, ik vertel mijn moeder dat ik een verrukkelijk nieuw en makkelijk broodje heb gevonden (die met pindakaas), en blijkt nu dat zij, toen ze nog in Mauritius woonde, vaak hetzelfde at! 😀

 12. 27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Ze lijken me erg lekker vooral de Thaise!

 13. Joanne
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Dit is echt een super leuk idee! Zou je ook een keer een aantal snelle arabische gerechten kunnen laten zien ( maar die wel veel indruk maken). Ik ben namelijk gek op Arabisch eten. Of Marokkaans, Turks.. hoe je het ook maar wil noemen ;).
  Oeh.. en een keertje zelfs Marokkaans en Turks brood maken. Dat zou echt geweldig zijn!
  X

  • Serena
   Auteur
   27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

   Ik ben niet zo bekend in de Arabische keuken helaas! Ik ben meer van het Aziatische 😉

 14. anita
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  hey ik heb net een variatie gemaakt op je indische brootje pindakaas,sambal en seroendeng dat is gerosterde kokos met pinda’s ook verassend lekker, maar ik mis nu wel de komkommer jammer dat ik die niet in huis had haha. maar echt super leuk want ik weet nooit wat ik op brood moet doen naar school dus ik weet wel wat er maandag op mn brood zit haha xxxjes

 15. Cagla
  27 januari 2013 / zondag, 27 januari 2013

  Wat een leuk idee was dit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *