Video: DIY verkoelend masker met komkommer en munt

[do action=”ytr”][/do]
Oef! Wat is het toch warm hier in Nederland. Heerlijk hoor, mij hoor je niet klagen, maar een verkoelend masker is nu wel heel erg lekker. In bovenstaande video laat ik zien hoe ik een homemade masker maak met komkommer, muntblad, yoghurt, honing en rolled oats. Dit masker reinigt de huid en ontdoet het van onzuiverheden en roodheid, daarnaast maakt het mijn huid supersoft en voelt het heerlijk koel en fris aan. Het perfecte masker voor warme dagen! Dit masker is overigens ook zeer geschikt voor een pijnlijke, verbrande huid. Mocht je dus te lang in de zon hebben gelegen, gebruik dan dit masker.

Het recept heb ik zelf bedacht, dus mocht je het op je eigen blog willen vermelden dan zou ik het op prijs stellen als je mijn site linkt. Onderstaand recept wijkt af van wat ik in de video doe, omdat ik een hele berg masker had gemaakt. Ik heb de hoeveelheden aangepast zodat je genoeg masker maakt voor je gezicht, je voeten en dat voor 2 personen:
 • een kwart komkommer zonder schil
 • 2 kopjes rolled oats
 • 1 eetlepel honing
 • 2 eetlepels yoghurt
 • zoveel muntbladeren als je wil
Snijd de komkommer in stukken en doe ze in de magic bullet (of grotere keukenmachine). Maal alles fijn tot een vloeibaar papje. Voeg de rolled oats, honing, yoghurt en muntbladeren toe en meng alles tot een egaal geheel. Hoe meer muntbladeren, hoe frisser en koeler het masker zal worden.
Is het mengsel te dun, voeg dan meer rolled oats toe. Is het mengsel te dik, voeg dan wat honing of yoghurt toe. Uiteindelijk moet je masker een vrij stevige structuur krijgen, zoals ik in de video laat zien. Het moet smeerbaar zijn, dus niet te dik, maar als het te vloeibaar is druipt het van je gezicht af.
Komkommer is verfrissend en verkoelend en helpt bij het reinigen van je huid. Het verwijderd onzuiverheden, helpt bij huidirritaties en roodheid.
De rolled oats zijn in eerste instantie bedoeld om het masker dikte te geven, maar daarnaast zijn ze ook moisturizing en zeer geschikt voor een gevoelige, jeukende huid. Rolled oats absorberen overtollige huidvetten en maken je gezicht mat, hierdoor hebben ze ook een reinigend effect.
Honing is all kinds of good, lees hier een apart artikel wat ik schreef over honing. Honing is o.a. moisturizing en bacteriedodend.
Yoghurt bevat alpha-hydroxy-acids die de laag tussen je dode huidcellen als ware oplossen en zodoende je huid exfolieren. Hierdoor wordt je huid superbabysoft!
Als laatste de pepermuntbladeren. Pepermunt zorgt voor het verfrissende en verkoelende effect op je huid en verzacht ontstekingen en roodheid.
Succes met het maken van je eigen DIY masker met verfrissende komkommer en verkoelende muntbladeren! Enjoy!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

1 Reactie

 1. lieke winkelmolen
  27 maart 2013 / woensdag, 27 maart 2013

  Heey Serena!
  Je filmpjes zijn echt heel handig!
  Ik wil het verkoelend masker met komkommer en munt maken.
  Hk heb net gekeken naar je filmpje waar jij je tanden zelf bleekt.
  het ziet er erg indrukwekkend uit. Ik ga het niet zelf uitproberen, maar ik heb wel het idee dat het werkt. Hopelijk komen er nog meer filmpjes die je ook zelf kunt doen.
  Doeii
  Groetjes Lieke Winkelmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *