Review: Clinique Even Better Dark Spot Corrector

Het heeft even geduurd, maar mijn skincrisis is inmiddels geen crisis meer. Mijn huid heeft er wel eens beter uitgezien dan nu, maar ik merk wel dat de producten die ik gebruik mijn huid langzaam omtoveren tot de gezonde, egale en stralende huid die ik ooit eens heb gehad. Al eerder vertelde ik over de Effaclar lijn van La Roche-Posay die mijn puistjes behoorlijk hebben ingedamd. De Dark Spot Corrector van Clinique heeft daarnaast gezorgd voor het egaliseren van mijn teint.

Clinique Dark Spot Corrector is speciaal ontwikkeld om hyperpigmentatie tegen te gaan. Hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overschot aan melanine, de stof die verantwoordelijk is voor onze huidskleur. Als je gaat zonnen wordt er meer melanine aangemaakt in je huid waardoor je dat lekkere bruine kleurtje krijgt. Helaas kan melanine zich ook centreren tot ongewenste pigmentvlekken, donkere (acne) littekens of een chronisch kleurverschil. Of sproetjes! Hoewel ik dat niet ongewenst vind, die wilde ik altijd graag hebben juist.
Mijn badkamerplankje met skincare producten
Nu je dit leest denk je misschien ‘dit product is niets voor mij’, toch worden skincare producten met een oplichtende (brightening) werking wereldwijd het meest verkocht. Hyperpigmentatie is namelijk het grootste probleem op skincare gebied momenteel. In Frankrijk gebruiken 82% van de vrouwen producten die een heldere, lichtere complexie beloven. In Italie is dat 95% en in Rusland zelfs 97%. In Amerika is brightning skincare leading, het wordt meer verkocht dan anti-age producten. Weet je waarom? Hyperpigmentatie is niet gebonden aan een leeftijd en anti-age producten wel.
Want niet alleen de rijpere huid heeft last van pigmentvlekken. Jonge mensen zoals ik hebben er ook last van (door de pil kreeg ik kleurverschil in mijn gezicht, rondom mijn mond is het iets donkerder) en acne littekens worden bij mij diep donkerbruin. In het begin vond ik het gek om de Dark Spot Corrector te gebruiken, ik link het toch snel aan een super anti-age product (voor als je 60 bent ofzo), maar nu lijk ik wel gek dat ik het niet eerder heb gebruikt! Ik gebruik het ruim een maand, maar ik merk nu al verschil. Mijn donkere acne littekens zijn vervaagd en de pigmentatie rondom mijn mond lijkt ook verminderd. Het geeft mijn huid een heldere en stralende look.

Wat tot nu toe het beste schijnt te werken tegen pigmentvlekken zijn middelen die 4% hydroquinone bevatten. Deze producten worden speciaal voorgeschreven door een dokter en er zitten helaas nare bijwerkingen aan verbonden zoals huid irritatie, droogheid en roodheid. De Dark Spot Corrector is klinisch getest waarbij het werd vergeleken met 4% hydroquinone-producten. De resultaten laten zien dat beide producten hetzelfde effect hebben na 4, 8 en 12 weken gebruik. Het grote voordeel van Clinique is dat dit product niet die nare bijwerkingen heeft op de huid.
Waarom is de Dark Spot Corrector dan zo effectief? Het geheime wapen is een door Clinique ontwikkeld plantaardig complex, CL-302 genaamd. Dit complex is ontwikkeld in samenwerking met het Kobe Skin Research Institute uit Japan en bevat maar liefst 5 werkzame ingredienten met een oplichtende werking, waaronder een ingredient afkomstig van de Dianella Ensifolia plant, die van origine in zuidoost Azie groeit.
Dianella Ensifolia: links de bloem en recht de besjes
Het CL-302 complex is een buitengewoon sterke antioxidant en hierdoor de meest krachtige remmer van pigment aanmaak die er momenteel op de markt is. Het is voor het eerst dat de plant Dianella Ensifolia wordt gebruikt in skincare, maar deze plant doet het niet alleen. In het complex bevindt zich ook vitamine C (belangrijk bij het vervagen van donkere vlekken), blackout yeast (enzymen uit deze gistsoort breken een overschot aan melanine af), salicylzuur en glucosamine (exfolierend effect).
Uit testen is gebleken dat er, bij tweemaal daags gebruik, na 12 weken zichtbare resultaten waar te nemen zijn (een teint die tot 53% egaler is). Dat is dus pas na 3 maanden, maar het wachten loont. Ik zie nu al verbetering, dus het kan alleen nog maar beter worden, halleluja!
Brightening skincare wordt vaak gezien als skincare waardoor je huid lichter en witter wordt, maar dat is echt een misverstand. Het heeft niets te maken met de huid bleken. Door dit product te gebruiken wordt je huid juist naar haar eigen, natuurlijke staat gebracht. Dus zonder vlekken en kleurverschil, want dat is immers veroorzaakt door invloeden van buitenaf (zon, vervuiling) of binnenuit (acne, ouderdom, genen, hormonen).

Zonnebaden zorgt dat bestaande pigmentvlekken donkerder worden, dus de meeste mensen die hier last van hebben en het niet erger willen maken dan het al is smeren trouw met een hoge SPF. Ik in ieder geval wel. Helaas bevat de Dark Spot Corrector geen SPF, maar ik las dat ze verder gaan met ontwikkelen en dat ze hier in de toekomst wel aan zullen denken. Ook fijn, de Dark Spot Corrector is niet alleen voor het gezicht, je kunt het ook gebruiken voor je hals en handen.
De Dark Spot Corrector is een serum, dus hierover breng je nog een dag- of nachtverzorging aan, het liefst uit dezelfde lijn voor de beste resultaten. Zelf gebruik ik mijn producten van La Roche-Posay, maar de bijpassende Clinique Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer SPF20 is misschien wel een betere keuze, mocht je geen acne hebben.
Het serum is 100% parfumvrij, vetvrij, allergie getest, dermatologisch getest en door oogartsen getest (jaja). Het is geschikt bevonden voor alle huidtypen, dus ook de gevoelige huid. Ik vind het serum erg fijn. De structuur is vrij vloeibaar en gel-achtig, het smeert silkysmooth uit over mijn gezicht en trekt snel in. Het serum is moisturizing, want mijn huid is de hele dag door soepel en gevoed (absoluut niet droog en trekkerig) en het maakt mijn huid heerlijk zacht.  Als mijn serum op is koop ik zeker een nieuwe flacon!

Brightening skincare is dus niet alleen voor old ladies of voor donkere mensen die hun huid lichter willen maken, maar voor iedereen (elk huidtype, elke huidskleur en elke leeftijd) die streeft naar een heldere, egale en stralende huid. En wie wil dat nu niet?

Je koopt dit product bij de luxere drogisterijen en parfumerieen, maar ook online via bijvoorbeeld ParfumWebshop.nl. Adviesprijs:  €58,70 (30 ml) en €85,00 (50 ml). Geen budgetprijsje, ik ben me hier van bewust, maar het is echt de moeite waard om te proberen want heel simpel – it works!

Wederom een hele lap (scheikundige) tekst, maar als je last hebt van hyperpigmentatie en je bent echt op zoek naar een oplossing dan is dit vast en zeker reuze interessant om te lezen. Voor die mensen hoop ik dat jullie voldoende zijn geinformeerd over dit product en ik hoop ook dat de Dark Spot Corrector voor jullie net zulke goede resultaten geeft als het mij tot nu toe heeft gegeven. Good luck!
Until next time,
Serena Verbon

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *