Tutorial Tuesday | Estee Lauder Bronze Goddess 2015

Estee Lauder brengt elke zomer een prachtige Bronze Goddess collectie uit en ook dit jaar is de collectie samengesteld uit mooie producten die zorgen voor een sunkissed glow, waarmee jij jezelf deze zomer omtovert als een onweerstaanbare Zonnegodin!

Bronze-Goddess_Model_-1100x637Zie je jezelf ook al languit liggen aan de rand van het zwembad als een zwoele diva met gouden shimmers en een bronzy glow? Ik niet! Maar, dat mag de pret niet drukken. Met de warme bronzetinten uit deze collectie voel ik me namelijk minstens net zo zwoel.

estee lauder bronze goddess 2015 - 21In de Bronze Goddess collectie is eigenlijk altijd een bronzer te vinden, maar dit keer is er ook een Shimmering Nudes palette aanwezig en een All Over Illuminator. De collectie ligt al sinds half mei in de winkels, maar ik kreeg vorige week pas zin om de collectie tevoorschijn te halen, vanwege het heerlijke zonnetje.

estee lauder bronze goddess 2015 - 28Vandaag laat ik stap-voor-stap zien hoe ik een verleidelijke Bronze Goddess eyelook maak met het Shimmering Nudes palette en de look afmaak met de All Over Illuminator en de Pure Color Nail Lacquer in de kleur Nude Pearl.

Bronze Goddess Shimmering Nudes palette – €56

estee lauder bronze goddess 2015 - 22Het Shimmering Nudes palette is gemaakt van stevig karton. Het palette heeft een glanzend tortoise printje in warme bronzetinten en de tekst ‘Bronze Goddess’ in metallic gouden letters aan de bovenkant. Het palette bevat aan de binnenkant een grote, rechthoekige spiegel en een dubbelzijdige kwast met aan de ene kant een blending brush (van echte haartjes) en aan de andere kant een sponsapplicator. Très chic!

estee lauder bronze goddess 2015 - 23 De linkerkant van het palette bevat 5 neutrale kleurtjes in warme tinten, oplopend van heel licht naar koper en chocoladebruin. De rechterkant bevat 3 kleuren die perfect te combineren zijn met de neutrale kleurtjes. Deze kleuren zijn wat intenser gepigmenteerd en bevatten sterke metallic finishes.

estee lauder bronze goddess 2015 - 27 estee lauder bronze goddess 2015 - 1 De satin oogschaduw is lekker zacht van textuur en laat een goed pigment achter op de huid. Het is niet MEGA intens, maar voor een bronzy, glowy look is dat juist wel mooi. De eerste twee kleuren lijken overigens eerder matte dan satin. Ik vind vooral de middelste terracottakleur mooi. Zo’n warme kleur laat lichte ogen stralen en staat ook erg warm bij bruine ogen.

estee lauder bronze goddess 2015 - 26 estee lauder bronze goddess 2015 - 2Deze kleurtjes zijn echt heel intens gepigmenteerd. De gouden en de mosgroene kleur bevatten een intense metallic shimmer. Het glinstert prachtig in het zonlicht. De laatste kleur is diep donkerbruin tot zwart en glinstert iets minder dan de andere twee kleuren, maar is daardoor ook perfect inzetbaar als eyeliner. Zo’n donkere kleur in een palette is altijd fijn om de eyelook wat meer definitie te geven, maar ook omdat je het Shimmering Nudes palette nu niet alleen kunt gebruiken voor subtiele everyday looks, maar ook voor zwoele, smokey avondlooks.

Hieronder laat ik jullie stap-voor-stap zien hoe ik een warme, natuurlijke én verleidelijke eyelook maak met het Shimmering Nudes palette;

estee lauder bronze goddess 2015 - 3 Ik begin met een gereinigd ooglid, een dun laagje eyeshadow primer, bijgetekende wenkbrauwen en perfect gekrulde wimpers.

estee lauder bronze goddess 2015 - 4 Allereerst breng ik de lichtste kleur (geheel links) aan onder mijn wenkbrauwen.

estee lauder bronze goddess 2015 - 5 Vervolgens breng ik de lichtbruine kleur (vierde van de linkerkant) aan op mijn bewegende ooglid.

estee lauder bronze goddess 2015 - 6 De metallic en shimmery gouden kleur breng ik aan rondom mijn traanbuis.

estee lauder bronze goddess 2015 - 7 De warme terracottakleur (middelste kleur van de linkerkant) breng ik lichtjes aan in de arcadeboog.

estee lauder bronze goddess 2015 - 8 Als laatste breng ik de donkerbruin tot zwarte kleur (geheel rechts) aan onder mijn ogen en langs het buitenste gedeelte van de wimperrand. De look maak ik verder af met Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara en een waterproof oogpotloodje van Bourjois.

estee lauder bronze goddess 2015 - 11estee lauder bronze goddess 2015 - 31estee lauder bronze goddess 2015 - 10Nu is dit misschien niet zo’n hele spannende look, maar de meeste nudekleurtjes of bruintinten die ik thuis heb zijn toch niet zo warm als deze. Wanneer je net als ik een beetje getint bent, of bruin door de zon (of uit een potje) of een warme (gele) ondertoon in je huid hebt, zijn deze kleuren echt prachtig! Ik kom zelden palettes tegen met terracottakleuren of bruintinten met zulke warme, gouden ondertonen. Ze complementeren je huid waardoor het automatisch zorgt voor een mooie, warme glow. En met een flinke lik mascara en een verleidelijke winged eyeliner tover je jezelf om tot een échte zwoele Bronze Goddess! Ik ben verliefd! Of zoals Samantha uit Utreg zou zeggen, ‘het stoat me eg!’

Pure Color All-over illuminator – €37,00

estee lauder bronze goddess 2015 - 25Deze All-over illuminator komt in stickvorm. Ben eigenlijk geen groot fan van sticks, maar de Chanel Les Beiges blush die ik reviewde in juni heeft me overtuigd. Nu is dit niet per definitie een blush, het is een highlighter voor zowel gezicht als lichaam. Je kunt dit dus ook aanbrengen op je decolleté en benen.

estee lauder bronze goddess 2015 - 12 De illuminator doet zijn naam eer aan: het glanst absoluut de pan uit! Een beetje te veel, als je het mij vraagt. En dit komt van iemand waarbij glow niet sterk genoeg kan zijn! Glow is goed, maar wat ik niet fijn vind aan deze illuminator is dat hij een beetje lijkt te glanzen zoals een lipstick dat doet. Een beetje een nattige glans dus (ik weet niet of jullie snappen wat ik bedoel, maar ik kan het niet anders uitleggen).

Waar de Chanel Les Beiges stick een mooie, zachte glow gaf op de huid, laat deze stick van Estee Lauder een glans achter die een beetje plakkerig en lipstickachtig oogt. Vind ik persoonlijk minder mooi. Daarbij is de kleur perzikroze, wat ik mooi vind voor op de wangen en lippen, maar niet zo geschikt vind voor op de rest van het lichaam. Maar dat is wederom een persoonlijke kwestie.

estee lauder bronze goddess 2015 - 17 Op de lippen vind ik de stick erg mooi! Het geeft een frisse kleur en een mooie glans aan mijn lippen, en de textuur is niet uitdrogend.

estee lauder bronze goddess 2015 - 13 Op de wangen gaat het als volgt, dep de stick op de appeltjes van je wangen.

estee lauder bronze goddess 2015 - 14 En blend het vervolgens naar de slapen toe door kloppende bewegingen te maken met je vingertoppen.

estee lauder bronze goddess 2015 - 16Het verdelen ging wat lastig omdat ik het gevoel had dat ik mijn foundation mee aan het blenden was, vanwege de lichte plakkerigheid van de stick. Het resultaat vind ik daarom niet zo egaal als ik had gewild.

estee lauder bronze goddess 2015 - 15Zo op de foto vind ik het resultaat erg mooi, maar in het echt vind ik de glans veel te nattig en te vettig. Ik houd van een flinke glow, maar dit vond ik toch lichtelijk neigen naar glanzen in de slechte zin van het woord. Sorry Estee Lauder, ik wilde dit product erg graag mooi vinden, maar ik ben niet overtuigd. Als je op zoek bent naar een mooie blush/bronzerstick en bereid bent om er wat meer geld voor uit te geven, kan ik de Chanel Les Beiges blush no. 20 stick van harte aanbevelen. Deze stick van Estee zou ik aan me voorbij laten gaan.

Pure Color Nail Lacquer Nude Pearl – €21,00

estee lauder bronze goddess 2015 - 24 estee lauder bronze goddess 2015 - 29 estee lauder bronze goddess 2015 - 30Deze nagellak zit verpakt in een mooi ‘ijsblokje’ en is daarom alleen al een hebbedingetje! Maar, de kleur vind ik ook erg bijzonder. Nude Pearl is een nudekleurige bronzetint met een sterke metallic glans. Dekt met twee laagjes en lakt heel fijn. Je hebt slechts een dun laagje nodig, dus goed afstrijken! Het enige nadeel is dat deze finish de lijntjes in je nagels accentueert en dat je moet uitkijken voor strepen.

Groot voordeel is dat deze lak supersnel droogt en met een topcoat bij mij zo’n 5 dagen mooi blijft zitten op de nagels (en ik heb vrij slappe, buigzame nagels). In bepaald licht is deze lak heel nude, maar als het (zon)licht vangt dan zie je meteen die sterke glinsterende metallic shine en hebben je nagels ineens een hoog glam-gehalte. Love it! Zulke kleurtjes zijn erg mooi bij (zon)gebruinde handen en voeten.

estee lauder bronze goddess 2015 - 18 estee lauder bronze goddess 2015 - 19 estee lauder bronze goddess 2015 - 20Op de ogen het Shimmering Nudes palette, Guerlain Cils d’Enfer waterproof mascara, Bourjois waterproof potloodje. Op de lippen en wangen de All-over illuminator. Overige gebruike make-up: Armani Luminous Silk foundation en oogschaduw uit het The Nudes palette van Maybelline als wenkbrauwpoeder.

estee lauder bronze goddess 2015 - 28Al met al ben ik voornamelijk te spreken over het Shimmering Nudes palette uit deze Bronze Goddess 2015 collectie van Estee Lauder. De warme nudekleuren in combinatie met de super shimmery gouden, mosgroene en intens gepigmenteerde diepbruine kleur zijn fantastisch mooi en staan prachtig bij elke huids- en oogkleur. Je kan er alle kanten mee op, zowel subtiele everyday looks als feestelijke avondlooks. Het bijgeleverde kwastje is ook nog eens goed om mee te blenden, ik heb er bovenstaande eyelook mee geblend. Wat mij betreft een aanrader!

Over de All-over illuminator stick ben ik minder te spreken, omdat hij naar mijn mening te ‘sticky’ is als blush en omdat ik de kleur te roze vind voor op het lichaam. De nagellak vind ik erg mooi, vooral bij zongebruinde handen, het enige is dat je een beetje moet uitkijken voor strepen. Niet per se een musthave, tenzij je heel erg op zoek bent naar een nude kleurtje met een touch of glam!

Wat vinden jullie van de bovenstaande Estee Lauder Bronze Goddess 2015 producten, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

42 Reacties

 1. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat een mooie producten, vooral de palette spreekt mij aan!

 2. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Wat schrijf je toch heerlijk! Zou t zo gaan kopen 🙂

 3. 16 juli 2015 / donderdag, 16 juli 2015

  Wat, dit zijn echt mooie producten 🙂 Echt heel glinsterend, vooral het palette is echt prachtig!
  xx

 4. Sem
  15 juli 2015 / woensdag, 15 juli 2015

  Gaaf palette! De warme tinten staan je ook erg goed, vind vooral de gouden kleur in je binnenste ooghoek heel mooi

 5. 15 juli 2015 / woensdag, 15 juli 2015

  Wat maak je de laatste tijd mooie looks! Mooi palette, de nagellak vind ik minder.

 6. 15 juli 2015 / woensdag, 15 juli 2015

  Wat zie je er weer mooi uit! Het palette vind ik echt mooi alleen een beetje prijzig. Na mijn UD naked palette 2 aankoop pas ik dan toch voor deze.

 7. 15 juli 2015 / woensdag, 15 juli 2015

  Wat een prachtige look. Mooie producten zeg!

 8. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wauw ik vind dit er echt heel erg gaaf uitzien. Die Bronzy/Glowy look staat jou prachtig!

 9. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  I love it! Vooral het palette en de nagellak…… hebben!

 10. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Je hebt weer een hele mooie look gemaakt!

 11. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Mooie look! En wat een mooi palette!

 12. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Ik vind dit vaak een van de mooiere limited collecties in de zomer. Ook de geuren van de Bronze Goddes lijn zijn lekker zomers. Persoonlijk vind ik de nagellak ook minder maar bij een getinte huid staat het wel!

 13. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wauw, de kleurtjes zijn inderdaad prachtig warm! De ooglook die je hebt gemaakt is heel mooi!
  x

 14. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Naar de Shimmering Nudes palette was ik al benieuwd! En nu weet ik het zeker, Ik wil het!

 15. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Mooie look heb je gemaakt! Het palette vind ik wel mooi, al zouden de kleuren voor mij denk ik toch wat te warm zijn. Jammer dat de blush-stick toch wat te vettig is – het kleurtje vind ik wel mooi!

 16. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Het palette vind ik er wel heel mooi uitzien! De stick spreekt mij dan weer wat minder aan, maar ik ben sowieso meer van de poederproducten, dat vind ik gewoon fijner werken.

 17. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wat een prachtige look. Dat palette is echt ontzettend mooi.

 18. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Hmmm ik hou wel van warme oogschaduw kleuren! Je hebt me zeker geïnspireerd om weer eens een warme kleur te dragen op mijn ogen 🙂 Die blush-stick klinkt niet zo fijn, doordat hij zo vettig is

 19. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Oh ik vind het lakje ontzettend leuk, love it! <3

 20. Janneke
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Ziet er echt heel mooi uit. Vind alleen wel dat als je er 56 euro voor moet betalen, beetje vreemd dat het in een kartonnen doosje zit.

 21. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Alleen de nagellak is niet zo mijn ding.. De rest vind ik echt ontzettend mooi..en die swatched, woww.. super super mooi!

 22. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Dat lakje is leuk! Het doet me wat denken aan eentje van Essie (Penny talk)

 23. Carina
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  De producten zien er mooi uit maar zijn voor mijn huid veel te warm. Alleen de nagellak lijkt me mooi maar ik heb al zoveel.. ik vind dit jaar eigenlijk alle zomercollecties best wel tegenvallen.

  • Serena
   Auteur
   14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

   Ik vind deze collectie erg mooi, maar de andere zomercollecties vallen ook wat tegen. Het is steeds 1 product uit de hele collectie dat me aanspreekt. Maar, ik heb goed nieuws, The Telluride Collection van Bobbi Brown is erg mooi, al zeg ik het zelf. Deze week review ik een aantal producten. Ben benieuwd of deze producten jou zullen bekoren!

 24. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wauw, een erg mooie look heb je gemaakt! Ik vind vooral het palette erg mooi, de blush ziet er op de foto’s ook erg mooi uit.. Jammer dat hij er in het echt een beetje plakkerig uitziet.

 25. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wat een prachtige look weer. Mooie producten vooral het palette!

 26. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  De titel spreekt Bronze Goddes spreekt mij aan maar helaas ben ik de type die zich niet opmaakt/geen make-up meeneemt als ik op vakantie ga.

  Ik vind de shimmering nudes prachtig net als het lakje.

 27. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Prachtige producten, ziet er allemaal erg goed uit.

 28. Syl
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Ah wat een mooi zomers palette. Hij past echt mooi bij jouw teint.

 29. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wat een prachtige collectie is dit! Al vind ik het wel jammer dat die bronze kleurtjes niet zo heel gepigmenteerd zijn en de kleuren niet zo heel veel van elkaar verschillen. Die metallic kleuren vind ik dan wel weer heel erg mooi!

 30. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Dat palette vind ik wel erg mooi!

 31. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wauw, wat een mooie producten! Wel jammer van de illuminator stick niet was wat je ervan verwacht had. Op de foto’s ziet het er inderdaad wel erg mooi uit! 🙂

 32. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wat een leuke producten allemaal
  liefs. Jonne

 33. Hella
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Wat een mooie colectie zeg. Nog even over de oefeningen die je de laatste tijd doet: mijn tip is om eens even een kijkje te nemen op het youtubekanaal van blogilates. Misschien ken je het al, maar het is echt onwijs leuk. Ze hebben ook beginners oefeningen die iets makkelijker zijn dan de rest. Echt een aanrader!

 34. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Ik dacht dat de vijf linker kleuren in het palette een soort BB shimmer brick achtig iets was. Staat misschien nog beter ook dan de illluminator stick 😉

  • Serena
   Auteur
   14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

   Oh, dat schoot ook nog door mijn hoofd, helemaal vergeten te testen en te laten zien! Ga het nu meteen even doen, haha!

 35. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Het palette is van deze drie producten wel zoals je inderdaad al schrijft de ster. Ik houd niet zo van blushes of in dit geval illuminators die een soort lipproduct in stickvorm zijn, want normaal smeer ik ook geen lipstick op mijn wangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *