Ochtendroutine | Fit & Healthy

Sinds een weekje start ik de dag met sportoefeningen. Helemaal niet mijn ding, maar als ik het in de ochtend doe, ben ik er wel meteen vanaf! Ik doe nog geen eens zo veel (donkey kicks, sit-ups, planking, squats, ‘fietsen’), maar ik ben echt helemaal kapot. Hopelijk komt daar snel verandering in.

Het leek me leuk om hier een ochtendroutine video van op te nemen, inclusief mijn gezonde en voedzame ontbijtje en een outfit. Op een thuiswerkdag draag ik comfortabele kleding en mijn favoriete unicorn pantoffeltjes en start ik de dag wat uitgebreider dan wanneer ik naar kantoor of een afspraak moet.

Benieuwd naar mijn nieuwe Fit & Healthy ochtendroutine? Bekijk dan de video hieronder:

Als jullie ook nog goede tips hebben om je dag gezond en fit te starten, laat het zeker even weten in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

65 Reacties

 1. CCC
  20 juli 2015 / maandag, 20 juli 2015

  Wat tips! Zorg dat je tijdens alle oefening je rug recht houdt: de plank positie aka rechte ruglijn. Ook al je sit ups doet tijdens de ”fiets” πŸ˜› Zorg ervoor dat je rug recht blijft. dit zorgt er ook voor dat je geen nek pijn hebt; je gebruikt alleen de buikspieren en rugspieren. Ook tijdens het squaten: rechte rug! Je buigt nog te veel naar voren, waardoor je geen resultaat krijgt. Zonde natuurlijk voor al dat werk! Probeer het steeds te minderen totdat je een rechte rug hebt! Planking/ plank positie is de basis van alle oefeningen in pilates, krachttraining, droog trainen etc… πŸ˜€

 2. 19 juli 2015 / zondag, 19 juli 2015

  Leuk om te zien! Ikzelf wil ook een trainingschema voor mezelf maken met oefeningetjes die ik ga doen, want ik begin het gewoon heel erg te merken aan mijn lichaam dat ik al een jaar niet gesport heb. Voor de rest kan ik nu het vakantie is ‘s ochtends lekker rustig aan doen πŸ™‚

 3. 17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

  Hele fijne ochtendroutine! Ik vind wat oefeningen ‘s ochtends doen ook echt heel fijn, vooral omdat je dan de rest van de dag een energiek gevoel hebt!

 4. Marielle
  16 juli 2015 / donderdag, 16 juli 2015

  Jammer maar je ontbijtje is helemaal niet gezond. Je combineert 3 verschillende eiwitrijke producten dit is schadelijk voor de darmen. De darmen kunnen namelijk maar 1 soort eiwit per maaltijd verdragen.
  Ook is zuivel heel slecht voor je hormonen, astma, hooikoorts, botontkalking komt ook door zuivel, PMS,… Er zijn heel veel dokters en geleerden die bewijzen hoe gevaarlijk zuivel is maar mensen blijven geloven dat zuivel gezond is omdat de zuivelindustrie alles sponsort zelfs de voedingsdriehoek/ voedselpiramide is gesponsord door de zuivelindustrie!
  http://www.natuurgeneeskunde-praktijk.nl/index.php?pagina=melk
  http://drhyman.com/blog/2010/06/24/dairy-6-reasons-you-should-avoid-it-at-all-costs-2/
  Effects Of Animal Fats On The Human Body! Is Meat Necessary? Dangers Of The Dairy Industry! Change Your Diet Change Your Health! – See more at: http://www.healthyandhandsome.nl/tips/vlees-zuivel-ongezond-forks-over-knives/#comment-242689

  https://www.youtube.com/watch?v=4BSNnlbDr_Y

 5. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Hoi!
  Super leuk filmpje en ook goed om zo’n routine te hebben.

  1 tipje met de eerste oefening die je doet: Je moet met de beweging terug, je knie niet te ver naar voren duwen. Dus stoppen bij je “standbeen”
  En met de beweging naar boven proberen je voet te “flexen” (strekke) en dan je voetzool richting het plafond te houden.
  Heerlijke oefening voor je billen wel he πŸ™‚

 6. Lousaa
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Ik vind het zzoooooo wonderlijk dat je met jouw leeftijd en leefstijl toch zo’n lijf kunt hebben. Jaloers! Kun je nagaan wat er gebeurt als je wat spieren kweekt. ik zou je willen aanraden om de kettlebell erbij te pakken. Vind ik leuk om te doen, tenminste. En doordat je in gewicht en reps kunt groeien, zit er wat meer uitdaging in.

 7. Vera
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Leuk om te zien! Goed bezig!

  ps; je hebt het stickertje (S) van Hollister nog op je shirtje haha! πŸ˜‰

 8. 14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Leuk! Wat goed dat je gezond bezig bent en met het sporten!

 9. Hedwig
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Hi Serena, als personal trainer kan ik alleen maar goede dingen zeggen over je nieuwe fitte ochtendroutine. Nee, de vorm is niet overal even perfect.. Maar dat hoeft echt niet slecht te zijn voor je lijf. Pas wanneer je met zware gewichten bezig gaat of wanneer je de oefeningen voor een langere periode zal doen (dus richting een uur ipv 10 minuten) kan het negatieve effecten hebben. Deze oefeningen zijn prima om mee te beginnen! Door de jaren heen heb ik steeds nieuwe sportplannen van je gelezen en helaas heb je die nooit echt vol kunnen houden. Je kent jezelf en als jij met deze oefeningen wel die routine kan vasthouden dan GOOD FOR YOU! Toch een laatste tip, in je squat kan je beter kleine pulses maken ipv die positie vasthouden. Burn booty burn! πŸ˜€ Go Sereen!

  • Serena
   Auteur
   14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

   Wat een fijne, motiverende comment! Thanks Hedwig! Heb vanochtend een 5 min workout gedaan van Blogilates en ook al is dat maar heel kort, het is al meer dan wat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan, namelijk nul komma nul. Ik ben echt van plan om dit vol te houden tot ik eindelijk resultaat zie (want dat zag ik voorheen dus nooit, werkt niet echt mee). En weet zeker dat ik dan alleen maar gemotiveerder kan raken πŸ˜€

 10. Astrid
  13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Ik zie hier al heel veel tips voorbij komen dus ik ga er geen meer geven πŸ˜‰ Vind het super knap dat je nu sochtends oefeningen doet! Want je doet ze wΓ©l en dat vind ik ook erg belangrijk. Je vindt vanzelf oefeningen die goed bij je passen.

 11. Merel
  13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Het is zeker goed dat je in de ochtend oefeningen doet, echter zijn alleen deze oefeningen zo eentonig en zullen geen echt verschil voor je lichaam of conditie uitmaken.

  Mijn tip is: zoek op Youtube naar Jessicasmithtv en/of Fitnessblender en ga hier eens wat uitproberen. Zo heb je meteen beeld bij de oefeningen en over het algemeen worden de houdingen ook uitgelegd. Je hebt zoveel verschillende niveau’s en soorten workouts. Probeer eens barre, of walking. Fitness kan heel leuk zijn, maar je moet er wel even wat voor doen om hier achter te komen.

 12. 13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Goed bezig! Ik drink de hele dag door (heet) water met citroen en soms munt of andere vruchten, echt lekker! πŸ™‚

  • Selina
   17 juli 2015 / vrijdag, 17 juli 2015

   Wel erg slecht voor je tandglazuur..

 13. 13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Wat een leuk filmpje. Krijg er helemaal inspiratie van! Top.

 14. Rachella
  13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Omg so pretty

 15. 13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Leuk om te zien en wat heb je er een mooi filmpje van gemaakt!

 16. Senna
  13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

  Hoi Serena!

  Echt heel top dat je dit doet. Ik sport altijd ‘s avonds na mijn school in de sportschool. Ik heb een tip: als je de squat gaat doen houd dan je rug rechtop, dan heeft het meer effect en als het goed is voel je het dan ook meer in je billen en benen. (Ik weet niet of iemand deze tip al heeft gegeven).

 17. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Je bent echt lekker bezig zeg! Goed van je πŸ™‚ en ik dacht dat ik de enige was die na 10 min oefeningen doen op de grond ligt alsof ik 4 uur heb gesport :p

 18. Vannesa
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Echt een hele leuke video! Morgen is het maandag, dus mooie dag om zelf ook eens te beginnen. Een tip voor je citrus/watersapje , niet zo mee ‘spoelen’ zoals je doet in de video! Liever nog met een rietje drinken, want het zuur van de citrusvruchten is enorm slecht voor je tanden.

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi Vanessa,
   ik zie dat heel veel mensen deze tip geven, maar is het dan zuurder dan Coca Cola of vruchtensap? Want daar hoor ik nooit iemand bij zeggen dat je met een rietje moet drinken terwijl ik weet dat dat ook gewoon heel zuur is. Of is het gewoon zoiets wat ergens een keer in een magazine heeft gestaan en wat nu iedereen loopt te roepen (dit bedoel ik niet gemeen natuurlijk). liefs, Serena.

   • N
    13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

    Hi Serena! Cola zou je ook met een rietje moeten drinken (aldus mijn tandarts). Ik merk het zelf ook aan mijn tanden, cola light addict hier..

    • Serena
     Auteur
     13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

     hi N,
     hieronder in een comment lees ik dat het niet per se hoeft, zo lang je maar een half uur wacht met je tanden poetsen. Zelf drink ik geen cola meer, maar vruchtensap schijnt net zo zuur te zijn en daar zou het dus eigenlijk ook bij moeten… tenzij je niet binnen een half uur je tanden gaat poetsen dus. Zo veel meningen…

     • Vannesa
      13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

      Als je het zo stelt in vergelijking met andere drankjes lijkt het inderdaad overdreven. Ik denk dat het komt omdat citrusvruchten nou eenmaal een zuur ‘imago’ hebben, en mensen daar bij vruchtensappen etc. minder snel aan denken. Weer eigenlijk ook niet of de pH een gelijkwaardige waarde heeft, citroensap proeft namelijk wel een stukje zuurder dan veel andere drankjes.
      Anyway, vanaf vandaag ga ik weer aan de yoghurt en wat buikspieroefeningen! Thankyou voor de inspiratie.

      • Sim
       14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

       Mijn tandarts heeft mij altijd verteld dat vruchtensap erg slecht is voor glazuur en hij zal het wel weten denk ik. Het gaat er net name om het aantal zuur en zoetmomenten op een dag zoveel mogelijk te beperken en bijv niet de hele dag door drankjes te drinken en te eten. Liefst maar centreren rondom 3x per dag en inderdaad niet gelijk voor of na tandenpoetsen.

       • Lousaa
        14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

        Die dingen moet je eigenlijk sowieso niet drinken. En over het algemeen geldt dat tanden poetsen voor het eten en drinken beter is. Gek genoeg.

 19. Brittany
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Hoelang ben je ongeveer bezig met je oefeningen??
  X, Brittany

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi Brittany,
   ongeveer 10 minuten!

 20. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Ik start mijn ochtend ook ongeveer op dezelfde manier, maar ik snap dat je niet altijd zo’n zin hebt in je oefeningen. Als ik je een tip mag geven, dan raad ik de filmpjes van Blogilates zeker aan. Ik vind haar heel fijn en dan doe je ook wat gevarieerde oefeningen.
  Liefs xx

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi Sheela,
   heb al veel positiefs over haar gehoord, maar eigenlijk nooit haar kanaal bekeken!
   Ga ik vanaf morgen (is mijn vrije dag) zeker even doen!

 21. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  ik vind dit echt inspirerend! Een tip -ookal heb je deze tip waarschijnlijk niet nodig- : In de appstore kun je de ‘gratis kont/been enz. training’ vinden, deze gebruik ik vaak voor oefeningen, dan kan je instellen of je 5, 8 of 15 minuten training wil doen.
  Maar daar staan eigenlijk de oefeningen al in die je nu doet! πŸ™‚

 22. Sophie
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Props to you voor deze routine! Je mag echt trots zijn op jezelf dat je dit doet, elke inspanning om gezond te eten en meer te bewegen, telt πŸ™‚ wel ben ik het eens met sommige comments hier, bij sommige oefeningen is je vorm niet 100% okΓ©. Vooral bij de crunches (want het zijn geen volledige sit-ups die je doet) kan je misschien beter je armen recht voor je uit houden of kruisen over je borst. Probeer ook naar het plafond te kijken terwijl je de oefening uitvoert. Zo belast je je nek en rug minder πŸ™‚ Voor de bicycle crunches kan je je vingers tegen je slapen houden, zo ga je niet op je nek trekken en kan je toch mooi je knieΓ«n aantikken met je ellebogen. Probeer de oefeningen inderdaad ook niet te snel te doen, maar trager en doelbewuster.
  Maar hoe dan ook knap van je, doe vooral zo verder!!

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi Sophie,
   ik neem al je tips mee voor morgenochtend, bedankt!
   Ben juist blij met alle tips hoor, want op sportgebied ben ik echt een disaster.
   liefs, Serena

 23. Janneke
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Mijn ochtend routine is weinig spannends aan. Na de wekker, spring ik onder de douche, meestal rond een uur of 6, dan de tafel dekken, ontbijten gezellig met mijn vriend en 6 kinderen, 3 van mezelf, 3 pleegkinderen. Dan ruimen we de tafel af, en begint de dag.

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Nee joh, met kinderen is het toch veel spannender en levendiger! Juist leuk!

 24. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Eitjes in de morgen, je kunt me er altijd wakker voor maken. Altijd lekker om je dag zo rustig te kunnen beginnen.

 25. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuk je routine te zien.ik ben nu al drie weken bezig met Kayla itsines. Dan ontbijt ik eerst met crackers met ham tomaat of komkommer. Na de intensieve workout eet ik eiwitten, kwark of eieren. Ik zie dat de tip al voorbij gekomen is dat je knien met squats niet voorbij je tenen moeten komen.je hebt inderdaad een mooie glow!

 26. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuk om te zien Serena! Sporten doe ik ook altijd liever s’morgens (sportschool of hardlopen), oefeningen op een matje doe ik dan toch weer liever s’avonds na het werk, haha πŸ™‚

 27. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Jij liever dan ik πŸ˜‰ Ik houd wel van sporten, maar het lijkt me niets om dat op deze manier te doen. Respect dus!

 28. Ellen
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuk om te zien! Ik ben sinds vorige week ook gestart met een sportieve ochtendroutine. Wat ik je kan aanraden is om de oefeningen rustiger uit te voeren, dan daag je jezelf en je spieren veel meer uit! Voor de squats is het belangrijk dat je knieΓ«n niet voorbij je tenen komen. Dus eigenlijk blijven je onderbenen helemaal stil staan tijdens een squat., en moet alleen je kont naar beneden :P. Wel kun je andere spiergroepen trainen door je voeten iets wijder neer te zetten dan normaal. Succes πŸ˜‰

 29. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Ik weet niet of het aan mij ligt, maar er zit soms in de video een groen beeld! bij 2.28 minuten!

 30. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuke video! Grappig om te zien dat je echte favorieten in je make-up routine hebt zitten. Ik zag af en toe kort een groen scherm, ik weet niet of dat aan mijn laptop ligt of aan je nieuwe edit programma.

  • Ellen
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   dat had ik ook! gek.. dacht dat het aan mijn pc lag..

   • Betty
    13 juli 2015 / maandag, 13 juli 2015

    Had ik ook haha πŸ™‚

 31. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuk filmpje om te zien, Inderdaad een goed idee om ‘s ochtends oefeningen te doen, dan ben je er meteen vanaf!

 32. Manon
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuke video!! Ik zou het zeker leuk vinden als je vaker video’s maakt.
  Knap dat je sochtends al die oefeningen doet, hoe laat sta je op was dan iets wat ik mij nog af vraag πŸ™‚
  Goed bezig in ieder geval!!

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Dat verschilt per dag! Soms sta ik tegelijk op met mijn vriend (06.15u) en soms ga ik er pas uit als hij vertrekt (07.30u) en soms slaap ik uit tot een uurtje of 9u. In het weekend ga ik er meestal pas rond 10u uit.

 33. Vivianne
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Super leuk filmpje:)! Zelf begin ik mijn dag met een mini yoga routine van 10 min (Tara stiles yoga for beginners) en daarna probeer ik even te mediteren- zodat ik mijn dag energized kan beginnen! Ook is het fijn om aan het begin van de dag een aantal dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent, zodat je dag een positieve start heeft en je meer motivatie hebt om andere dingen te doen!
  Liefs vief

 34. M.
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Dit is niet negatief bedoeld, maar ik denk dat je veel zou hebben aan advies van een sportcentrum of trainer. Je neemt bij sommige oefeningen een verkeerde houding aan waardoor ze meer pijn doen dan de bedoeling is en minder effectief zijn om je spieren te trainen

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   hi M.,
   ik heb advies gehad, maar wat zo moeilijk is… doe de oefeningen maar eens precies na zoals ze ‘horen’ zonder spiegel om te checken of alles juist staat. Het is heel makkelijk om nu te zeggen dat ik het niet goed doe omdat je het nu heel duidelijk kunt zien, maar als je zelf een oefening aan het doen bent heb je daar moeilijk kijk op. Bovendien is elk lichaam weer anders, en de één is leniger dan de ander. Wel weet ik hoe een oefening moet voelen dus probeer ik me daar op te richten. Maar ik neem alle tips mee die hier worden gegeven.

 35. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Wat inspirerend! Altijd leuk om een kijkje te nemen in een van je routines!

  Liefs Lotte
  – Paperblooming

 36. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuke video! Je make-up producten zijn echt prachtig en je Hollister top is heel gaaf!

 37. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Knap zeg dat je ‘s ochtends al een complete workout doet! Ik ga dat van die citroen met warm water en honing ook eens een keertje proberen. Eens kijken of dit iets voor mij is. Lijkt denk ik een beetje op citroenthee. Goede tip! Hou deze gezonde ochtendroutine vol, Serana, you go girl!

 38. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  The Nudes van Maybelline vind ik zo’n mooi palette! Ik vond tot voor kort een zachtgekookt eitje helemaal niet lekker, maar sinds kort eet ik dit het liefste..heerlijk!

 39. Hanan
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuk,maar je moet iets meer tijd nemen voor die oefeningen,je gaat zo snel dat gaat ten koste vd functie vd oefeningen.

 40. bo
  12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuke video, je bent echt goed bezig met sporten. Tip voor de squats: probeer je minder te richten op je billen, meer op je benen. Probeer je rug zo recht mogelijk te houden en niet naar voren te gaan hangen.

  • Serena
   Auteur
   12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

   Die tip ga ik gebruiken, thanks Bo!

 41. 12 juli 2015 / zondag, 12 juli 2015

  Leuke video. Jij brengt dit altijd zo mooi in beeld, heerlijk om te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *