Getest | Chanel, Rimmel en MUA

Vandaag is het weer dinsdag en dat betekent dat ik weer een aantal beautyreviews voor jullie in petto heb! Vandaag review ik make-up producten in het budget, drugstore en high end segment. Ik test de nieuwste nude lipsticks van Rimmel by Kate uit, ook test ik een prachtig oogschaduwpalette van het Britse merk MUA en als laatste laat ik jullie zien hoe de Blush stick uit de Les Beiges lijn van Chanel mij bevalt. Kijken jullie mee?

MUA romantic efflorescence look - 9

MUA – Romantic Efflorescence eyeshadow palette

MUA romantic efflorescence look - 11Het merk MUA kende ik al omdat ik het heb gezien in London, zoveel jaar geleden. Het is een superfijn budgetmerk en in de UK zeer populair. Sinds vorig jaar wordt het merk exclusief bij Kruidvat verkocht en hebben we MUA eindelijk officieel in Nederland mogen verwelkomen. Blij mee! Het merk doet me een beetje denken aan Sleek qua look & feel, en doet ook qua kwaliteit zeker niet onder. MUA biedt mooie, gepigmenteerde make-up voor zachte prijsjes.

Het Romantic Efflorescence palette bestaat uit 12 plum kleuren, kleuren in diepe paarsachtige tinten gecombineerd met grijs en taupe. Sommige zijn matte, sommige satin en weer anderen hebben een heftige metallic finish. Er is een mooie balans in de verschillende soorten finishes. De kleuren zijn over het algemeen vrij donker, vind ik, er zijn namelijk slechts twee kleuren die dienst doen als highlighter.

MUA romantic efflorescence look - 14Bovenste rij, van links naar rechts; Mesmeric – Tempt – Corrupt – Obsessed – Lavish – Fiery

MUA swatch romantic efflorescence - 1 Onderste rij, van links naar rechts; Bewitch – Magnet – Exposed – Siren – Reveal – Captivate

Ik moet zeggen, het pigment is prima. Het blaast me niet van mijn sokken zoals bij Urban Decay, maar hee voor €5,99 per palette verwachtte ik dat ook totaal niet. Voor dit prijsje is dit zeker een goede pigmentatie waar je prima mee kunt werken. Ik vind de kleuren heel erg mooi zo samen. Ze combineren erg mooi bij elkaar en je kunt er zowel een subtiele, romantische look mee maken als een wat zwaardere avondlook. Als ik zo naar deze kleuren kijk denk ik dat ze vooral erg mooi staan bij groene ogen, deze kleuren laten groene ogen echt knallen!

Ooglook: Mesmeric breng ik aan onder mijn wenkbrauwen als highlighter. Exposed breng ik aan over mijn bewegend ooglid. Obsessed breng ik aan in de crease en bij mijn traanbuis. Fiery dep ik in het midden van mijn bewegende ooglid voor een sprankelende blik. Als laatste veeg ik wat Obsessed onder mijn ogen. Eyelinger, mascara, klaar!

MUA romantic efflorescence - 6 MUA romantic efflorescence - 5 MUA romantic efflorescence eyelook - 2 Door de metallic glans is het een hele sprankelende look geworden. Helemaal niet zo donker als ik had verwacht, zo naar het palette kijkende. Ik vind het een prachige everyday look en door de paarsige ondertonen komen mijn bruine ogen erg mooi uit. Het bronze shimmertje geeft nét even iets extra’s aan deze look.

MUA is te koop bij Kruidvat en dit Romantic Efflorescence palette kost €5,99 per stuk.

Rimmel Nude Collection by Kate Moss

MUA romantic efflorescence look - 1 Het duurt nog even voordat ze in de winkels liggen, namelijk eind augustus/begin september, dus hold your horses mijn beste nude liefhebbers! Kate Moss introduceert dit najaar prachtige nude lipsticks. Perfect voor een neutrale look voor overdag, maar ook mooi in combinatie met sexy smokey eyes voor ‘s avonds. De Nude Collection bevat 3 nude kleuren die passen bij elke huidskleur.

MUA romantic efflorescence look - 2 Naast de drie nudetinten zit er ook een voedende balsem in de collectie, geheel links. Daarnaast zien we kleur #42 (roze ondertoon, geeft extra warmte aan de huid), kleur #43 (abrikooskleurige ondertoon, mooi bij mensen met een warme huidskleur) en kleur #45 (roos/taupekleurige ondertoon, zorgt voor een frisse look).

MUA romantic efflorescence look - 12 Van links naar rechts zien we #42 #43 en #45.


#42

MUA romantic efflorescence look - 4 MUA romantic efflorescence - 9 MUA romantic efflorescence - 10 Kleur #42 is een vrij lichte nudekleur met een koele, roze ondertoon. De kleur is voor mijn getinte huid net een tikkeltje te licht, vind ik, maar ik denk dat hij prachtig en lekker fris staat bij mensen die wat blanker zijn dan ik.

#43

MUA romantic efflorescence look - 5 MUA romantic efflorescence - 11 MUA romantic efflorescence - 12 Kleur #43 is een nude met een warme, abrikooskleurige ondertoon. Deze nude past goed bij mijn getinte huid met gele onderoon, het complementeert de warmte in mijn huid erg mooi.

#45

MUA romantic efflorescence look - 6 MUA romantic efflorescence - 13 MUA romantic efflorescence - 14 Kleur #45 is de donkerste nude van de drie en vind ik daarom het mooiste staan bij mijn getinte huid. De kleur is een beetje taupe en een beetje roze te noemen, misschien zelfs gewoon oudroze. Ik vind de kleur mooi en fris bij me staan. Love it!

rimmel nudes Hier kun je de swatches goed zien, en het onderlinge verschil. Het is slechts een subtiel verschil die op de arm-swatch duidelijker te zien is dan op de lip-swatches.

rimmel nudes lipsticks Ook op de full face swatches vind ik het maar lastig te zien welke lipstick ik precies draag, toch vind ik de lipstick op de rechterfoto mij het mooiste staan. Het is dus echt een subtiel verschil, maar zeker niet onwaarneembaar. Ook #43 vind ik heel erg mooi, maar net iets te licht eigenlijk. Als er een nudekleur zou komen in de abrikooskleurige tint, maar dan wat donkerder, zou dat perfect zijn voor vrouwen met een huidskleur zoals ik!

De nieuwe nude lipsticks van Kate hebben een mooi pigment en beloven inderdaad een nude voor elk type vrouw door te werken met verschillende ondertonen en kleurnuances. Toch denk ik dat deze nudes net iets te licht zijn voor de gemiddelde getinte vrouw en dat vind ik jammer. Er komen maar weinig nude collecties uit die daadwerkelijk geschikt zijn vrouwen met een kleurtje, maar dat is wel vaker zo in deze Westerse wereld. De lipstick is verder erg fijn en romig, blijft goed zitten en droogt de lippen niet uit!

De Nude Collection by Kate lipsticks van Rimmel zullen €9,99 gaan kosten en zijn vanaf september 2015 te verkrijgen bij de drogist.

Chanel Les Beiges Blush No. 20

MUA romantic efflorescence look - 7 Ok, blush sticks, daar ben ik meestal niet zo van. Ik vind gewoon dat blush in poedervorm hoort en dat vind ik dat ook het meest prettig in gebruik. Toch ben ik altijd weer superbenieuwd als er een blushstick binnenkomt. ‘Zou dit dan dé stick zijn die mijn mening zal veranderen?’. De stick van Chanel ziet er qua kleur in elk geval veelbelovend uit. Geen knalroze of clowntjesrood zoals ik wel eens eerder blushsticks heb gezien, maar gewoon een mooie, diepe bronzetint met minuscule gouden shimmertjes.

MUA romantic efflorescence - 1 Dit is mijn gezicht zonder blush.

MUA romantic efflorescence - 2 En hier heb ik net een streep blush op mijn wangen gezet. Het aanbrengen gaat makkelijk door de stickvorm, de streep heeft meteen de juiste dikte. Ik druk een normale druk uit op de stick, en er komt niet te veel en ook niet te weinig product vanaf.

MUA romantic efflorescence - 3 Beetje wrijven, beetje inkloppen, het verdelen gaat gemakkelijk, vlekkeloos én het is niet vettig of glanzend. De blush verandert in een zacht poeder lijkt het wel.

MUA romantic efflorescence - 4 Ik moet zeggen dat ik na het wrijven en inkloppen nog tweemaal de blush heb aangebracht, want ik houd van veel blush en ik ben natuurlijk een beetje bruin. Het eindresultaat is verbluffend. Het lijkt wel op mijn geliefde Shimmer Bricks (van Bobbi Brown) maar dan in een stick! Deze blush geeft mijn wangen een mooie bronzekleurige sunkissed look met een subtiel gouden glansje! Heel erg mooi! En het fijne van een blush stick is dat hij superhandig is voor onderweg en op reis, want je kunt gemakkelijk bijwerken en je hebt geen kwast nodig. Ideaal!

Waar ik van te voren bang voor was – namelijk blush stick die ophoopt in mijn poriën zodat je van die puntjes ziet – is niet gebeurt. Het effect is echt net zo mooi als met een poeder. Het glanst niet, maar geeft wel een mooie glow. Deze stick heeft me echt positief verrast!

MUA romantic efflorescence look - 13 Swatch: links wat dikker aangebracht en rechts wat subtieler. De kleur is prima op te bouwen zonder vlekken, strepen, overmatig geglim en trekt niet in de poriën.

chanel les beiges blush Deze blush stick is supermakkelijk in gebruik en geeft mijn wangen echt een mooie sunkissed kleur met een prachtige, warme, gouden glow. Ik ben overtuigd! Deze stick verdwijnt meteen in mijn handtas en gaat sowieso mee op reis. Good job, Chanel!

De Chanel Les Beiges collectie, inclusief de Blush stick, ligt sinds vorige week in de winkels. De Blush stick kost €29 per stuk (8 gram). Chanel beauty is te koop bij de parfumerie, Bijenkorf of de Chanel boutique aan de P. C. Hooftstraat in Amsterdam.

MUA romantic efflorescence look - 10Ik ben erg te spreken over de make-up producten die ik vandaag heb gereviewed. Met name de Chanel Blush stick vind ik geweldig! Ook het MUA palette vind ik erg mooi, alhoewel ik meestal niet voor paarse tinten kies, hebben de kleuren me toch weten te verrassen. Ik denk dat het heel erg mooi is voor everyday looks en met name bij mensen met groene ogen. De nude lipsticks zijn erg mooi en romig en zacht voor de lippen. De kleuren zijn inderdaad lekker nude en neutraal, maar voor getinte mensen zoals ik wellicht net iets aan de lichte kant. Als ik deze lipsticks lichtjes op mijn lippen dep vind ik het een stuk mooier en zorgt het toch voor die gewilde, frisse look.

Omdat ik weet dat mensen er altijd benieuwd naar zijn, dit zijn de overige gebruike producten;
– Guerlain wenkbrauwpoeder
– Rimmel lasting finish foundation kleur 400 – natural beige
– Gosh Xtreme liquid gel eyeliner
– Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof

MUA romantic efflorescence - 4Nou ja, ik heb eigenlijk niets te klagen dus deze keer! Mag ook wel eens een keertje, toch? Ik hoop dat jullie het leuk vonden om reviews te lezen van drie verschillende producten van budget tot high end!

Ik ben erg benieuwd wat jullie van de gereviewde producten vinden van vandaag. Welke ga je zeker bekijken in de winkel, en welke laat je liever aan je voorbij gaan?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

78 Reacties

 1. Manon
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  De blush stick is niet 29, maar 39 euro!

 2. marjan
  1 juli 2015 / woensdag, 1 juli 2015

  Ik heb dat mua palette ook!
  Echt een leuk palette.

 3. Melissa
  27 juni 2015 / zaterdag, 27 juni 2015

  Mooie blouse heb je aan, mag ik je vragen waarvan deze is?

 4. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat een fijn en positief artikel! Het spreekt mij allemaal aan, vooral de chanel blush. De lipsticks zou ik niet zomaar durven te kopen, nudes test ik liever voordat ik ze koop.

 5. 26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  Wat zie je er weer prachtig uit en je kleurtje is zo moooi!

 6. Eva
  26 juni 2015 / vrijdag, 26 juni 2015

  leuke reviews!

 7. linda fransen
  25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  hey serena. super mooie make up, leuke kleurtjes en lekker zomers. keep going! ××

 8. 25 juni 2015 / donderdag, 25 juni 2015

  Fijne review! Vind dat palette erg mooi, heb ik laatst ook gekocht! En heel benieuwd naar die lipsticks

 9. Sem
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Toevallig dat je het MUA palletje nu uittest, ik heb hem vorige week ook gekocht bij de kruidvat maar was er nog niet aan toegekomen om hem te gebruiken :)

 10. daisy
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Blush is mooiii ♡

 11. 24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Ik vind het palette van MUA er goed uitzien! Het zijn ook precies de kleuren die ik graag gebruik als oogschaduw! De blush stick ziet er ook mooi uit. :-)

 12. Daphne
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Fijne review weer! Die blush staat je prachtig :)

 13. Kel
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Ben ik de enige die deze foundation er fantastisch bij je vind uitzien? Love it!
  De blush-stick ga ik zeker ook halen :-)

 14. Lieke K.
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  De lipsticks ga ik zeker bewonderen als ze in de schappen liggen, de Rimmel lipsticks zijn erg prettig (wel ietwat lastig in aanbrengen door de wat scherpere ‘punt’) voor een fijn prijsje! En een goede nude kan altijd toegevoegd worden aan de collectie.

 15. Carina
  24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Ik ben het niet met je eens dat je MUA met Sleek vergelijkt, de pigmentatie van sleek vind ik vele malen beter plus bij MUA heb ik vaak dat op het ooglid de kleuren te erg op elkaar lijken.
  De lipsticks van Rimmel lijken me echt erg gaaf, al ben ik bang dat ze de prijzen weer gaan verhogen.

 16. 24 juni 2015 / woensdag, 24 juni 2015

  Wat zie je er weer prachtig uit! Ik vind dit altijd superfijn om te lezen, omdat ik ongeveer dezelfde huidskleur heb als jij. Met deze artikelen kan ik ongeveer zien of iets bij mijn huidskleur past of niet, en bij andere blogs kan ik dat niet. Bedankt!!!

 17. kiran
  23 juni 2015 / dinsdag, 23 juni 2015

  Super review!!!

 18. 23 juni 2015 / dinsdag, 23 juni 2015

  Blijf de lichtere lipstick kleuren erg retro vinden. Krijg dat idee er niet uit haha! Maar toch, is een lichtere lipstick wel absoluut passend bij de zomer, als die ooit nog komt. Fijne reviews!

  Liefs,
  Mimi
  Mimimalistic.com

 19. 23 juni 2015 / dinsdag, 23 juni 2015

  Benieuwd naar die rimmelcollectie! Ik ben altijd wat ‘bang’ voor die blushsticks… Iets om eens uit te testen denk ik, want geeft best wel een mooi resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *