Tips voor meer zelfvertrouwen

Toen ik van de week vroeg waar ik een filmpje over zou maken kwamen jullie met de suggestie ‘tips voor meer zelfvertrouwen’ en ‘wat ik doe om mezelf op te vrolijken’ wanneer ik me niet zo lekker in mijn vel voel. Natuurlijk verschilt dit per persoon, maar ik hoop dat mijn persoonlijke tips – wat in mijn geval heeft gewerkt en hoe ik de situatie aanpak –  jullie inspiratie en motivatie kan geven in moeilijke tijden.

Bekijk hieronder de video:

Klik hier als je de video niet kunt bekijken.

Hieronder nog even in het kort mijn tips:

 • Gun jezelf tijd om te sippen. Natuurlijk is het OK om lekker in je onesie in je bed te chillen met Dr. Pepper, repen chocola, je lievelingsknuffel en de laptop met een film of serie. De een doet dit een maand, ik geef mezelf maximaal 3 dagen. It’s up to you, zolang je maar bedenkt dat het absoluut tijdelijk is.
 • Trek jezelf uit bed, verwissel je stinkende pyama voor een glamourous outfit, schop een stel high heels aan en maak jezelf mooi! Dit is puur uiterlijk vertoon, maar geeft je zelfvertrouwen zeker een boost en dat scheelt dus al de helft.
 • Beeld jezelf in dat je Beyoncé bent (of een andere powervrouw waartegen je opkijkt).
 • Zoek afleiding bij je besties: praat over je problemen, ga gezellig chillen, shoppen, stappen, game night, naar de film, uit eten, etc. Jij staat ook altijd klaar voor hen, dus natuurlijk staan zij ook altijd klaar voor jou!
 • Onderneem iets. Ga bijvoorbeeld eens op een toneelcursus. Dit heeft mij enorm geholpen om de barrière weg te halen waardoor ik mezelf echt uit mijn comfort zone heb moeten plaatsen. Stel dat zoiets nu weer zou moeten, dan gaat dat makkelijker. Ook heb ik er minder schaamte door gekregen, en dat is in mijn geval zeer positief geweest.
 • Sport! Dit vermeld ik niet in de video omdat ik zelf geen sporter ben, maar sporten is ook een heerlijke uitlaatklep!
 • Zet vrolijke muziek op en DANS! Dans alsof er niemand kijkt en zing mee alsof niemand je kan horen. Echt, het helpt!
 • Lachen! Lachen is echt therapeutisch. Dus ga naar Anchorman 2, laat je aan het lachen maken door je vriendinnen, knuffel je katten, doe iets waar je vrolijk van wordt (ook al heb je er van te voren geen zin in) of als niets werkt: dwing jezelf te glimlachen. Er is iets in ons systeem waardoor je er automatisch vrolijker van wordt. Of nou ja, minder sip. Dat is in elk geval mijn ervaring.

Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips! Ben je al geabonneerd op mijn YouTube kanaal? Ik zou het leuk vinden als je dat zou willen doen! Abonneer hier.

Hoe zorg jij voor meer zelfverzekerdheid en hoe vrolijk jij jezelf (of een ander) op?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

82 Reacties

 1. Zoe
  29 maart 2014 / zaterdag, 29 maart 2014

  Bedankt Serena!!!

 2. S
  28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

  Lieve Serena,
  Een filmpje als dit maken is jou echt op het lijf geschreven! De positiviteit en motivatie straalt er vanaf. Op dit moment ga ik door een moeilijke tijd en dit geeft mij echt een boost om de schouders eronder te zetten en toch weer leuke dingen te doen.

 3. Louise
  28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

  Wat een fijn filmpje! Ik heb ook net een break-up achter de rug en ik ga nu direct mijn stinkende pyjama uittrekken, me mooi maken en er lekker op uit 🙂 Dank je wel voor de tips, ik weet zeker dat je met zo’n filmpje heel veel meiden een fijn gevoel geeft!

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

   Go girl!!!

 4. Rianne
  28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

  Die toneelcursus klinkt interessant, zou je er iets meer over vertellen? Wat was de leeftijdsgroep toen jij het deed? Voor hoelang deed je het? Hoeveel kostte het? Ik hoop dat je m’n vragen kunt beantwoorden, want dat is wel iets waar ik geinteresseert in ben 🙂

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

   Het waren 12 lessen, de leeftijd was van 18 t/m 60 (echt van alles) en man en vrouw. Een goede mix dus! Geen idee meer hoe duur, het was 8 jaar geleden. Het was via de Hogeschool van de Kunsten, Utrecht. Ik zou daar even informeren, of googelen voor iets bij jou in de buurt. Succes!

 5. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Wat een super leuk filmpje! De dans stukjes vond ik echt geweldig. En goede tips geef je vind ik.

 6. Annemijn
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Goede tips! Thanks 🙂

 7. Amy
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Supertips ! Nu was ik daarnet even op het internet aan het surfen op zoek naar outfit-inspiratie voor een kokerrok, omdat ik me daar best wel mooi in voel van zodra ik hem aanheb, maar nu zocht ik specifiek looks voor vrouwen met wat meer curves of een buikje dat men een beetje wil wegwerken. Enige tips ?

  • Serena
   Auteur
   28 maart 2014 / vrijdag, 28 maart 2014

   Ik zou zeggen, check de outfits van Kim Kardashian, die is behoorlijk curvy en loopt vaak in een kokerrok.

 8. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Heel leuk filmpje en leuk artikel!

 9. lousaa
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  zo waar! Vandaag een superlange baaldag op het werk, maar omdat ik het wist heb ik me lekker opgedoft. Felle nieuwe jurk aan, haar in coupe kom maar op… Het helpt.

  Bij mij helpt lekker koken ook. Of iets liefs voor iemand doen. Of lekker een rare klus doen in/om huis, zoals de tuin omspitten of de voegen in de badkamer bleken ofzo, en dan loeitrots zijn dat je heus echt wel veel kunt en geschikt bent en dat iedereen die je stom vindt gewoon hartstikke ongelijk heeft.

  En bloopers kijken natuurlijk, of rare filmpjes met beesten. Ik lig echt huilend op de bank als ik die dingen kijk.

 10. Kim
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Als ik een dip heb zoek ik een nieuwe serie om te kijken en binge-watch ik die in een paar dagen met veel thee en comfy kleding! Momenteel bezig met Shameless, supergoede serie maar ook enorm deprimerend dus dat werkt soms wel een beetje tegen, haha.

 11. Rianne
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Haha ik denk zomaar dat je veel lol hebt gehad tijdens het filmen van die tussenstukjes, ‘doe de monkey’ 😀 Mooi filmpje!

 12. whitney
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  als ik mezelf een beetje onzeker voel dan kijk ik life is but a dream van Beyoncé

 13. whitney
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  als ik mezelf een beetje onzeker voel dan kijk ik life is but a dream van Boyoncé

 14. Monique
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Shoppen, geld uitgeven. Daar word ik altijd blij van.. 😉

 15. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Leuk artikel en goede tips! Al is het wel lekker om een aantal dagen in bed te liggen met lekker eten, drinken en laptop 🙂

 16. Desiree
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Dankjewel Serena! Dit filmpje kunt op het juiste moment. Het bevestigt me met mijn twijfels dat ik wel goed bezig ben.

 17. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  super filmpje! en ik doe zelf echt PRECIES hetzelfde!

 18. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Als ik me down voel geef ik mezelf de spreekwoordelijke schop onder de kont!

 19. Carmen
  27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Hoi Serena,

  Ik vind het superleuk hoe kwetsbaar je je op durft te stellen, bijvoorbeeld dat je vertelt dat je doet alsof je Beyoncé bent.
  Supergrappig en herkenbaar!

  Carmen

 20. 27 maart 2014 / donderdag, 27 maart 2014

  Leuke tips, ik zet meestal keihard muziek aan en dan ga ik lekker achterlijk doen op.de muziek hahah maar alleen als mn vriend niet thuis is :,)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *