Tips voor binnenshuis #1

Als de R weer in de maand zit en de avonden donker worden ben ik me altijd vast aan het voorbereiden op de donkere dagen. Thee en kaarsjes worden ingeslagen, de voorraadkast aangevuld met allerlei snacks en de snuggies en dekentjes worden vast gewassen. Laat de winter maar komen!

Wat ik in de winter vaak doe is mensen uitnodigen voor een gezellig avondje “cocoonen” binnenshuis terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt. Lekker op de bank een film kijken, een serie checken of een computerspelletje spelen. De entertainmentmaatschappijen en TV-producenten spelen hier handig op in door juist in de komende maanden lekker veel uit te zenden of op DVD/Blu-Ray uit te brengen, dus ik zit wel even gebakken. De komende week zal ik jullie tips geven op elk entertainment-gebied, zodat je de deur niet meer uithoeft. Vandaag een aantal serie-tips gevolgd door film- & game tips later deze week.

Series. Soms zijn die eigenlijk nog leuker dan films, want je hebt altijd iets om naar uit te kijken, en als een aflevering is afgelopen zet je gewoon de volgende op. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe seizoenen van Dexter en Fringe! Maar in de herfst en de winter komen de Amerikaanse netwerken ook weer met een enorme bende nieuwe series, waarvan ik hieronder een top 5 heb gemaakt. De meesten zijn te downloaden via Itunes of gewoon online te bekijken (streaming), dus je kunt vanavond al aan de slag.

#1: Last Resort
Cast: Robert Patrick (Terminator 2), Andre Braugher (Glory), Scott Speedman (Underworld).
Genre: Politiek, Spanning.
Storyline: Stel je voor. Je zit met 100+ man op een duikboot met een stuk of wat nucleaire raketten aan boord. Op een morgen krijgt de kapitein van het schip de opdracht deze bommen op Pakistan af te vuren. De beste man vertrouwt het zaakje niet en weigert te vuren, waarna de onderzeeër op de vlucht moet voor zowel de eigen corrupte regering als de vijand. Ze vluchten naar een tropisch eiland, vanaf waar ze moeten uitzoeken wie de 3e Wereldoorlog wilde uitlokken en zich tegelijkertijd moeten verdedigen tegen de rest van de wereld. Ingewikkeld gedoe, maar de combinatie van een prima cast en een enorm budget maakt dit toch wel tot een aanrader.

#2: Chicago Fire
Cast: Taylor Kinney (The Vampire Diaries), Jesse Spencer (House M.D.), Lauren German (Hawaii Five-0).
Genre: Lekkere brandweermannen.
Storyline: Brandweermannen. Ze blussen brandjes. En ze zien eruit als sexy brandweermannen.

#3: Revolution
Cast: Billy Burke (Twilight), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Tracy Spiridakos (Being Human).
Genre: Science Fiction, Spanning.
Storyline: Van het ene moment op het andere valt overal op de wereld de electriciteit uit. Maar dan ook echt alles. Computers, gone. Auto’s, gone. Shopping Malls, gone. That’s right, geen Beautylab meer, Tara en Larissa zonder Iphone in hun handen en wereldwijde anarchie! De pleuris breekt uit: regeringen vallen, nieuwe groeperingen worden gevormd en niets is meer hoe het was. En erger nog: niemand weet hoe het licht weer aangaat! Of wie of wat er voor heeft gezorgd dat het uitging! De serie volgt een groep mensen die er meer van lijken te weten en heeft een beetje “Lost-esque” feel. Dus veel cliffhangers, onbeantwoorde vragen en groepen met een verbonden verleden. De vaart zit er goed in, wat wel een beetje ten koste gaat van de karakterontwikkeling. Het plot maakt echter veel goed! Spannend!

#4: 666 Park Avenue
Cast: Terry O’Quinn (Lost), Vanessa Williams (Ugly Betty).
Genre: Horror
Storyline: Een koppel trekt in een appartement van een van de grootste en oudste gebouwen van New York, The Drake, waar ze een baan krijgen als conciërge. De eigenaar van het appartementencomplex is Gavin Doran, gespeeld door Locke uit Lost, en eigenlijk krijg je al vanaf moment één dat onbehaaglijke gevoel dat hoort bij een goede enge film. In het gebouw zijn er allemaal bovennatuurlijke dingen aan de hand, en het vers ingetrokken koppeltje krijgt alles natuurlijk keihard voor de kiezen. In de pilot zitten al een paar goede schrikmomentje, dus licht uit, kaarsjes aan en niet alleen kijken.

#5: The Newsroom
Cast: Jeff Daniels (Dumb & Dumber), Emily Mortimer (Shutter Island), Dev Patel (Slumdog Millionaire).
Genre: Drama
Storyline: Eerst even een tip: deze serie niet gaan kijken als je ergens in de afgelopen 6 maanden “Dumb & Dumber” hebt gezien. Echt niet doen. Jeff Daniels speelt in deze serie een bloedserieuze rol, maar ik kon de pilot niet zien zonder te blijven denken aan Jim Carrey met een vastgevroren tong. Na een aflevering was ik daar doorheen en wat overbleef was een typische HBO-serie (in de goede zin van het woord) met uitstekend acteerwerk en een geweldige verhaallijn. Jeff speelt Will McAvoy, de frontman van een van de beste nieuwsshows in Amerika. Na een iets te grote mond op televisie moet hij met “vakantie”, en als hij terugkomt is zijn hele team pleite. Allemaal weggekaapt door een andere nieuwsshow. Mooi balen dus voor Will, die dus een heel nieuw nieuwsteam om zich heen moet verzamelen, terwijl hij ook de concurrentie aanmoet met zijn voormalige team. Deze serie heeft er al een heel seizoen opzitten, dus daar kun je wel 2 zondagen mee vooruit!

Mocht je nog meer serie-tips willen dan kun je nog altijd Nena’s persoonlijke favorieten checken in dit artikel. Later in de week deel ik nog een aantal film- en gametips waarmee jullie je ook prima kunnen vermaken op deze regenachtige, donkere dagen.

Hebben jullie nog serietips voor me voor deze donkere dagen? Deel ze hieronder! 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

113 Reacties

 1. Tara
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Dexter is al begonnen he! En het is super spannend. Ik raad iedereen aan Breaking Bad te kijken, beste tv kijk beslissing die ik ooit heb gemaakt.

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

   Dat weet ik! 😀 Ben alweer bezig!

   En ja, ik wil ook HEEL graag beginnen met BB!

 2. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  ik ben nu breaking bad aan het kijken en dat is ook super vet! 🙂 En dexter, maar die ken je al 😉

 3. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Aaah, vijf series die ik nog niet gezien heb! Ik ga het allemaal even bekijken, ben benieuwd of er een nieuwe favoriet bij zit!

 4. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik hou ervan! De laatste serie die ik heb gevolgd is Breaking Bad. Jammer dat ik nu weer tot de zomer moet wachten voor nieuwe afleveringen maar het is het waard!!

 5. Jiske
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  A Cinderellla Story heb ik echt al zo vaak gezien en ik blijf hem maar kijken, en natuulijk mijn lievelings film Bruce Almighty. van die lekker feel good films

 6. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Mihihi, die dekentjes met mouwen 😀 Ik vind het toch echt maar foute dingen hoor 😀

 7. Sabriena
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  “Person of interest” is ook een super gave spannende serie….

 8. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Wat een handige tips allemaal, ik heb bijna alle series op mijn serielijst gezet om ze te gaan checken. Ik ben heel erg benieuwd.

 9. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik heb van de week net 12 blurays ingeslagen met precies hetzelfde uitgangspunt…lekker bankhangen met het slecht-weer-seizoen, zalig! En meestal koop ik dan ook een goede serie die me een poosje door het pokkeweer heenhelpt 🙂

  • 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Oooh..vergeten, goede tip voor een serie is Grimm. Heel onbekend nog maar erg spannend!
   De serie gaat over een politierechercheur die tevens een zogenaamde grimm is, iemand die strijdt tegen allerhande mythische wezens. Die wezens zien eruit als doodgewone mensen, maar een grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. Ze zijn veelal geïnspireerd op de wezens die voorkomen in de sprookjes van Grimm.

 10. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahaha genre: lekkere brandweermannen :’). Ik kende nog geen 1 van deze series, good job, want nu heb ik weer iets nieuws om te kijken! Zelf volg ik Pretty Little Liars, The Lying Game, Hart of Dixie en New Girl.

 11. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik ben niet zo’n seriefan, ik kijk wel uit naar je artikel over games 🙂

 12. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahah, die truien met armen zijn zoooo handig! Mijn beste vriendinnetje heeft die ook twee thuis liggen (één voor mij en één voor haar) en dan zitten we heel de avond thee te drinken zonder onder die dekens uit te komen haha

 13. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Leuke series! Wel allemaal wat spooky zo te zien.. Ik vind Partners echt heel erg leuk. No brains needed in elk geval. Ook the New ordinary is erg leuk en grappig.

  Hart of dixie is ook zo leuk en toch 40 min in tegenstelling tot mijn andere suggesties.

 14. Emmalee
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Serie tips, Once Upon A Time, Grimm, Dexter is weer begonnen. Euhm, verder kijk ik zelf vaak docu’s.

 15. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik hou van de herfst. En dan vooral inderdaad het gezellig binnen zitten met vrienden. Ik vind spelletjesavonden ook leuk, gezellig bordspellen doen.

 16. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Switched at birth! Aanrader!

 17. Malou
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Grimm en Once upon a time zijn mijn favoriete series, daarnaast kijk ik naar switched at birth, greys anatomy, bones en body of proof.
  Ik ben nogal verslaafd aan series, haha.

 18. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Breaking Bad! Ik kijk op dit moment alle seizoenen terug met vriendjelief, soms wel drie afleveringen op een avond, maar het is zo’n leuk programma! Het gaat over een scheikunde docent die longkanker krijgt en hij heeft nog maar een paar jaar te leven als de chemo aanslaat. Hij heeft daarbij een gehandicapte zoon en een zwangere vrouw. Ze hebben altijd al een beetje geldproblemen gehad en ze hebben een slechte levensverzekering waardoor ze met niks achterblijven zodra de hoofdpersoon komt te overlijden. Om dit te voorkomen gaat ‘ie stiekem meth (drugs) maken samen met een kansloze jongen die niks met zijn leven doet. En natuurlijk gaat dat helemaal fout,, Meer vertel ik niet, maar je moet zeker eens kijken, echt een aanrader!

 19. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Je vergeet de beste serie ever!
  True Blood
  Quote wiki “True Blood is een Amerikaanse televisieserie gecreëerd en geproduceerd door Alan Ball, bekend van onder andere Six Feet Under en American Beauty. De reeks is gebaseerd op de boekenreeks The Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris. True Blood wordt sinds 7 september 2008 in Amerika uitgezonden op de betaalzender HBO.”
  “In Nederland en België is True Blood sinds september 2009 te zien op Fox Life en loopt slechts een paar maanden achter op Amerika. In België is de serie sinds 15 oktober 2010 ook te zien op Canvas en sinds juli 2011 wordt het derde seizoen uitgezonden op Acht. De Nederlander Rutger Hauer krijgt een rol in het zesde seizoen van de serie. Hierin speelt hij een personage dat een mysterieuze band heeft met de twee hoofdpersonages uit de serie.”

  • 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Vampire diaries is ook geweldig om te zien.

 20. Valérie
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Oh ja!:
  Pretty Little Liars…. Dat is zoooo geweldig spannend!

 21. Barbara
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik ben net begonnen met 666 Park Avenue, zo spannend! En je geweldige beschrijving van Chicago Fire motiveert me wel om het te gaan kijken, haha

  • Barbara
   19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Oh en het tweede seizoen van American Horror Story is net begonnen, het ziet er nu al al meer creepy uit dan het eerste!

   • Serena
    Auteur
    20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

    Ja maar… waar gaat het heen? Samen met Nena seizoen 1 gekeken en we hadden zoiets van… ok. Is het nu dan klaar? Hoe is seizoen 2 tot nu toe? Komen er WEER nieuwe mensen in het huis, hahaha? Soort herhaling van 1?

 22. Rosamina
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Once upon a time en Revenge!! Revenge is zoooo goed en spannend.

 23. Charlot
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Sherlock! Onwijs goede moderne adaptation op de oude Sherlock Holmes verhalen. Benedict Cumberbatch is een angstaanjagend goede acteur (en good looking, al zeg ik het zelf) en Martin Freeman (hij speelt Watson) is gewoon super adorable. 🙂

 24. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik ben een tijdje lang wild geweest van Scrubs! Nu kijk ik vaak gooische vrouwen haha. Maar het is bij mij ook wel weer eens tijd voor wat nieuwe input!

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

   Scrubs blijft goed! Heb van GV alleen de film gezien en die vond ik hilarisch!

 25. Stéphanie
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Scandal hoort ook op het lijstje!!

 26. Judith
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Once Upon A Time! Ook erg verslavend.

 27. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hele goede tips! Chicago fire lijkt me geweldig!!

 28. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hey Serena, thanks voor de tips! I love series.
  Ik kijk momenteel de serie ‘ Once upon a time’ en ben helemaal verslaafd!
  Daarnaast zijn True Blood en Game of Thrones mijn favorieten, heb je die al gezien?
  En the 10th Kingdom, Merlin en Camelot zijn ook favoriet, ik hou van het fantasy-genre 😉
  Ik vond de serie Homeland ook erg goed. (En Deadwood en Breaking Bad).
  We komen de winter zo wel door haha.
  X Eva

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

   Game of Thrones! Ja, allebei de seizoenen gezien en wacht met smart op seizoen 3.

   True Blood vond ik super, maar het laatste seizoen valt tegen en nu ga ik niet meer verder kijken. Het boeide me niet meer zo…

   • 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

    Ik ben denk ik iets te verslaafd aan Alexander Skarsgard geworden 😉 Dus ik blijf True Blood nog even volgen :D.
    We hebben nu 666 park avenue gedownload! (Het is tenslotte Halloween).
    Maar wil ook wel graag Revolution zien.

    Ik vond de Britse serie Misfits ook erg leuk trouwens en een oudere (cult)serie ‘freaks & geeks’ (met oa James Franco). Aanrader! X

 29. Marleen
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Superartikel! ik ben een grote fan van series en ben altijd opzoek naar nieuwe series om te volgen, ik ga deze zeker even checken!

 30. Nikki
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Pretty little liars! Een hele spannende (meiden) serie, gebaseerd op een boekenreeks! Erg spannend met af en toe thriller momentjes en erg goede cliffhangers! Zou er zeker even naar op zoek gaan!;)

  • Sophiex
   19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Pretty Little Liars vind ik echt geweldig.
   Volgende week maandag Halloween aflevering whaaaa.

   • Roos
    19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

    Jaaaa ik kan niet wachten! Het is trouwens dinsdag, maar ik ga zeker wachten tot 2 uur ‘s nachts en een livestream kijken haha!

 31. katia
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Park avenue is zo goed!
  Revolution vind ik minder!

 32. Ditte
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  De letter R zit ook in de zomeR. Maar echt leuk artikel! Daar heb ik zeker iets aan! Ik vind het ook altijd zo gezellig om dan thuis onder een dekentje te zitten terwijl het buiten keihard regent. 🙂

  • Ditte
   19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Ohnee, ik dacht dat je seizoen bedoelde. Sorry!

 33. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Heerlijk seriess.. vampire dairies 😀 is mijn fave. maar die zal je dan al wel hebben gezien denk k.. en anderss dan moet je dat zeker gaan doen is echt een geweldige serie !

 34. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Dank je, dit had ik echt nodig. Haha, en leuk van die letter r. Ik ging echt zo denken. Hee, ja that’s right!

 35. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Revolution heb ik al een paar keer gezien en ik ben fan. Ik houd wel van dystopias.

 36. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik wil Elementary zien! Nieuwe serie in de States over Sherlock Holmes die naar NYC vertrekt om af te kicken. In zn kliniek Joan Watson tegenkomt (gespeeld door Lucy Liu, ja een vrouw dus) en het natuurlijk niet kan laten om toch zijn werk te doen. Ze draaiden de trailer in de bios in de States en I was intrigued.

  • 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

   Oh btw. The Newsroom is geweldig, maar zeker halverwege het seizoen is het wel handig als je IETS van Amerikaanse politiek weet.

 37. Marloes
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik vond het laatste seizoen van True Blood echt slecht, dus ik ben op zoek naar iets nieuws. Ik ga op voor Revolution denk ik 🙂

 38. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik ben niet echt een TV-kijker, maar ik vind zo’n lijstje altijd wel leuk! Deze keer zit er niet veel tussen waarvan ik denk: ahw dát lijkt mij wat voor mij! Ik denk dat ‘t niet zo mijn ding is deze keer. Alhoewel Revolution misschien nog wel leuk is. Maar om de beschrijving van Chicago Fire, damnnn duidelijk! Hahahaha ik moest wel lachen. :p

 39. Merel
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Stiekem een klein beetje trots op mezelf omdat ik die gast uit slumdog millionair herkende voordat ik het las 😀

 40. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik kijk ook naar The Newsroom, m’n vriendje is er fan van en nu ik ook:) De andere series moet ik ook maar eens gaan bekijken;) xoxo

 41. Vlinder
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik kijk momenteel Treme en ben begonnen aan True Blood. Heb nooit zoveel met vampierdingen maar vind dit wel een leuke serie 🙂
  En The Wire vind ik ook erg leuk!

  • Monique
   20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

   Ja, Revenge moet je ècht zien, geweldig!
   En The walking Dead is ook super spannend, echt een aanrader!

   • Monique
    20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

    Foutje, deze moest hierboven, bij Serena;)

 42. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Zo leuk! Ik ben gék op series! Dit is mijn lijst:
  New Girl (komedie)
  90210 (drama, romance)
  The lying game (drama, mysterie, romance)
  2 Broke girls (komedie)
  Don’t trust the B**** in apartment 23 (komedie)
  Hart of Dixie (drama, romance)
  Switched at birth (drama, familie)

  Verder ben ik ook nog eens net begonnen aan The secret life of the American teenager (drama), en Revenge (drama, thriller).
  Oh en dan heb je nog die serie H20 (fantasie) die wel eens op nederland 3 werd uitgezonden, die ben ik van plan om vanaf het begin te kijken. Net zoals How I met your mother (komedie), gewoon helemaal vanaf het begin ^^

  Oké, dit zijn er best veel (A) Maar echt I love it!

  • Serena
   Auteur
   20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

   Ik ben benieuwd naar Revenge, zag een grote poster hangen van een meisje met zwarte doornen eromheen, zag er stoer uit!

 43. Laura
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Glee en the mentalist. Leuk artikel

 44. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ah hoe handig! Ik ben nog ergens blijven hangen halverwege het vorige seizoen van Gossip Girl, dat wil ik eerst afkijken, en daarna ga ik zeker wat series van jouw lijstje af.
  Vooral Chicago Fire klinkt leuk. Hahaha, geweldige beschrijving.

 45. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Haha die omschrijving van Chicago fire. Ik ben zelf echt gek op series. Mijn all time favourite is nog steeds criminal minds. Die serie is zo ontzettend goed. Verder zijn scandinavische series ook vaak erg goed. En dan vooral de crimeseries. Dat zijn ook aanraders 🙂

 46. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Heerlijk, ik hou van avondjes waarop je onbezorgd binnen kan zitten terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt! Ik vond de amerikaabse serie Once upon a time erg leuk. Het genre is fantasie, maar ook een beetje drama. Ik had nooit gedacht dat ik dit leuk zou vinden, maar na twee afleveringen zaten m’n zus en ik helemaal in het verhaal en hebben we een paar avonden achter elkaar de ene na de andere aflevering gekeken. Aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *