Tip: Winst.nl

Als doorgewinterde blogger weet ik inmiddels goed de weg in het online wereldje, maar eerlijk is eerlijk, ook ik leer er elke dag nog steeds nieuwe dingen bij. Een tijdje geleden kreeg ik een boek toegestuurd met een zwarte kaft en op de voorkant in sierlijke gouden letters ‘Winst.nl – Succesvol dankzij het internet’.

Het boek is geschreven door Eelco de Boer. Een man die zogezegd “meerdere internetbedrijven heeft opgezet, 100 + websites heeft laten bouwen en duizenden ondernemers heeft geholpen bij het opbouwen of uitbreiden van een eigen internetonderneming middels seminars en coachingprogramma’s”. Och jeetje, dacht ik, is dat er zó eentje? Zo’n snelle zakenman die je wel even komt vertellen hoe alles moet, maar voornamelijk veel clichés en gebakken lucht verkoopt.

In eerste instantie legde ik het boek daarom aan de kant, maar de nieuwsgierigheid overwon en ik begon toch te lezen. En toen kon ik niet meer stoppen met lezen, want de inhoud was behoorlijk nuttig en lekker vlot geschreven. Ik heb er veel inspiratie van gekregen en heb nu meer zin dan voorheen om 2013 hét jaar van Beautylab te maken. Ik heb echt zin om te knallen!

Hoewel het boek er nogal ‘statig’ uitziet race je er zo doorheen en verslind je de ene tip na de andere. De tips zijn vooral bedoeld voor webshops, maar ook voor mij als blogger zijn ze minstens net zo interessant. Ik ben immers ook een ‘internetonderneming’.

Enkele dingen kwamen mij bekend voor, maar soms is het dan toch wel fijn om het nog even bevestigd te krijgen. Er stonden echter ook veel nieuwe zaken in voor mij, bijvoorbeeld het aantrekken van meer bezoekers, het schrijven van E-books, tips over het opstellen van de perfecte nieuwsbrief en hoe ik mijn inkomsten kan vermeerderen via bijvoorbeeld affiliate. Ook vertelt Eelco veel ‘voorbeeldverhalen’ van mensen die hij een seminar heeft gegeven.

Zo was er één verhaal goed blijven hangen, over een man die tijdens zijn seminar enthousiast vertelde over zijn plan en de domeinnaam die hij nog wilde registreren. Door zijn enthousiasme had de beste man niet door dat er hierdoor meerdere mensen in de zaal op ideeën werden gebracht en je raad het al… iemand uit de zaal had zijn idee opgepikt en de domein al geregistreerd voordat hij er zelf de kans voor kreeg.

Ik ben ook een enthousiast persoon en ik vergeet steeds dat er overal oren en ogen zijn. Dit klinkt nu heel paranoia, maar stel je voor, je hebt een supergoed idee voor een webshop of internetdienst en je vertelt dit luidkeels over de telefoon aan je beste vriend. Maar, je zit in de trein. En zonder het echt door te hebben luistert de hele coupé mee. Er hoeft maar één persoon in die coupé te zitten die net iets sneller is dan jij en je geweldige idee is foetsie. En daarom: eerst denken, dan doen en dáárna pas rondbazuinen. Koester je ideeën, want voordat je het weet gaat er iemand anders mee aan de haal. En mocht je het dan vertellen aan iemand, een goede vriend of misschien wel je ouders, druk ze dan altijd op het hart om dit idee voor zich te houden. Better safe than sorry.

Een andere tip die is blijven hangen is het volgende. Volgens Eelco moet je niet te lang wachten met het openen van je webshop. Het is heel menselijk om de webshop tot in de puntjes te perfectioneren, het is immers je baby, maar het heeft geen zin om te lang te wachten. Ook al is het nog niet 100% perfect, gooi die shop gewoon open. Werf klanten, laat die mond-tot-mond maar komen. Dat de banner een beetje scheef staat fix je in de eerste week wel. En dat de foto’s net iets mooier kunnen komt ook vanzelf wel goed. Als de basics maar goed lopen. Hoe langer je wacht, des te groter is de kans dat er iemand anders een soortgelijke shop opent. En dat wil je absoluut voor zijn! Hoe langer je wacht, des te moeilijker het is om met je hoofd boven het maaiveld uit te komen.

En zo staan er nog wel meer goede tips in het boek gebaseerd op (persoonlijke) ervaringen. Daarnaast deelt hij ook handige links die je als ondernemer goed op weg kunnen helpen. Wat me eerst een stoffig boek leek bleek achteraf juist een vlot lezend boek boordenvol handige tips waar ik echt wat aan heb gehad. Ik ben blij dat ik het boek uiteindelijk toch heb opengeslagen.

Omdat ik weet dat velen van jullie een eigen blog of webshop hebben (of erover aan het nadenken zijn) kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Het geeft je veel inspiratie en een soort van laatste duw in de rug om nou toch echt eens te beginnen met ondernemen!

Bezoek in elk geval de site met bijbehorende blog waar Eelco ook superveel tips deelt om je internetonderneming succesvoller te maken. Daarnaast organiseert hij regelmatig een webinar waar hij gratis live advies geeft. De eerstvolgende sessie is 2 februari 2013 om 10:00u en ik ga zelf ook eens inloggen om te kijken hoe hij dat doet. Ben wel benieuwd naar de man achter het boek en het lijkt me leuk om hem in levende lijve bezig te zien!

Mocht je interesse hebben in het boek Winst.nl, het is te koop via deze pagina en kost €37,-. Een nuttig en inspirerend boek voor mensen die een internetonderneming willen starten (dat kan zijn een webshop, maar ook als je geld wilt gaan verdienen met je blog) of al zijn gestart. Ook al weet je al veel, je steekt er altijd wat van op!

Wil je meer weten over hoe je succesvol kunt worden dankzij internet? Neem dan zeker eens een kijkje op Succesvol Dankzij Internet.

Heb jij er wel eens over nagedacht om je eigen internetonderneming te starten?

Until next time,
Serena Verbon

*dit is een gesponsorde post*

 

Volg:

77 Reacties

 1. Dewi
  18 februari 2013 / maandag, 18 februari 2013

  Je krijgt zeker goede tips en je hebt er zeker wat aan maar ik heb het gevoel dat het geldklopperij is want je word lekker gemaakt maar de echte informatie die je nodig hebt krijg je natuurlijk niet want anders word je hun concurrent. En ik denk dat mensen denken dat als ze naar zo veel mogelijk seminars gaan dat ze dan het geheim kunnen ontrafelen of zo. En die seminars die zijn ook niet voor niks, misschien is de seminar wel gratis maar dan gaan ze je lekker maken met een cursus of een informatie pakket waar eigenlijk al instaat wat je allemaal al weet of ze vallen in de herhaling en dan heb je zo makkelijk €200 of €300 uitgegeven en je hebt een dode mus! Het is net als Herbalife en al die piramide spellen etc etc je weet het wel allemaal van die vage sekte achtige praktijken die alleen maar jou zuurverdiende centen uit de zak kloppen en je ik weet niet wat allemaal beloven maar vervolgens heb je er niks aan. Ik vind het heel erg want je word lekker gemaakt met hoop en dat vind ik heel erg grof! Heel veel mensen in deze economie zijn wanhopig en daar kan men natuurlijk hun voordeel mee doen en niet iedereen is zo slim om daar niet in te trappen of assertief genoeg om nee te zeggen. PAS ALS JE BLIEFT OP MET DEZE PRAKTIJKEN WANT JE WORD GEBRAINWASHED ZONDER DAT JE HET IN DE GATEN HEBT EN VOOR JEH ET WEET KAN JE JE HUIS VERKOPEN!!!

 2. 1 februari 2013 / vrijdag, 1 februari 2013

  Hii Serena, Ik heb eens een gesprek gehad met Tonny Loorbach, die een collega van Eelco is. Het viel me toen al op dat jullie erg veel op elkaar lijken, In mimiek, en manier van praten! Misschien matchen jullie wel heel goed, ook van hem kun je veel leren… http://internetmarketinguniversiteit.nl/
  Groetjes, Carola

 3. Roos
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Haha, even iets anders, hoeveel pogingen heb je moeten doen om die laatste foto zo te krijgen? Super tof! Kan me voorstellen dat dat wel een paar pogingen gekost heeft! 🙂

 4. Danielle
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Haha. Niet zo slim om hem te promoten!

 5. Shelley
  31 januari 2013 / donderdag, 31 januari 2013

  Ik schrok me echt dood toen ik dit artikel zag. Deze man licht al jaren mensen op met cursussen en ‘persoonlijke begeleiding” voor duizenden euro”s. En het erge is dat hij leert over internetmarketing zonder zelf ook maar een website of webwinkel te hebben. Net als types als casper camps. Nadat ze een google slap hebben gehad, is de markt moeilijk voor ze geworden en proberen ze mensen binnen te sluizen via andere kanalen. Ze kloppen je zakken leeg. Het begint met een boekje kopen… Dan de gratis seminair, waarbij ze psychische truukjes toepassen en met de pitch vele mensen tot een 1000 euro cursus weten te overhalen… Marketing truukjes zoals ‘ nog maar 50 plekken’ en altijd grote kortingen…. Serena kijk alsjeblieft uit!!! Het enige doel wat ze hebben is je lieve beautylablezeressen op te lichten.

 6. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Ik heb me ingeschreven voor het webinar! Ik ben benieuwd. Bedankt voor de tip Serena 🙂

 7. Tess
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Klinkt goed! Ik wil al een tijdje een blog beginnen, misschien kan dit boek helpen. Thnx voor de tip!

 8. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Heel inspirerend! Ga zeker eens een kijkje nemen op zijn website, bedankt voor de tip!

 9. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Oh dit lijkt me echt iets voor mij! Ik ben 4j geleden een webshop begonnen zonder na te denken, gewoon van de ene dag op de ander en het is mijn fulltime werk geworden 🙂 Ben benieuwd of er nuttige tips instaan!

 10. Zahra
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Dat truitje op de laatste foto (l)

 11. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Ik heb een webshop bij Luondo, concept door hem bedacht. Werkt perfect 🙂 erg blij met me webwinkeltje.. En hij heeft zoveel goede tips altijd op winst.nl staan! echt een aanrader om zijn site wekelijks te checken.

  Hij is trouwens vandaag vader geworden 🙂

  • Serena
   Auteur
   30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

   Ja ik hoorde het al (en had ook al op zijn blog gelezen dat zijn vriendin eind deze maand uitgerekend zou zijn), superleuk voor hem!

 12. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Het stelt mij zeer teleur dat ik een berichtje hierover op Beautylab zie.
  Verder wil ik hier geen woorden aan vuil maken ben net over mijn ergste boosheid heen.

  Ik ben ook geen type om met modder te gaan smijten.
  Dus mocht je meer willen weten Serena mail me gerust!
  En nee ik ben niet de enige…..

 13. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Lijkt me wel een super handig boek!
  Ik zit er zelf ook aan te denken om een eigen internetwinkel of iets dergelijks te gaan beginnen 🙂 Eerst een hoop onderzoek doen natuurlijk.

 14. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Ik blijf liever werken in de thuiszorg!

 15. 30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Wat een handige tip, ben nu toch wel erg benieuwd naar dit boek.

 16. Laura
  30 januari 2013 / woensdag, 30 januari 2013

  Een klein jaartje een webshop gehad maar inmiddels weer uitgeschreven bij de kvk 🙂 veel te druk met andere dingen en een webshop te openen, en bekend te laten worden, is erg moeilijk tegenwoordig. Er zijn al zo enorm veel webshops…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *